author=Anon link=topic=99.msg658#msg658 date=1177691345]
Εντάξει, ας μην προσπαθούμε να δούμε κοσμικά "σημεία" εκεί που δεν υπάρχουν. Σαφώς και η πτώση των βράχων έγινε για κάποιο λόγο, όμως, έστω και να είσαι στο βρεφικό στάδιο του εσωτερισμού, θα καταλάβεις πως αυτό το γεγονός δεν προσφέρει τίποτε στο δρόμο προς την εσωτερική αναζήτηση.
.......................
Φίλε μου όπως προανέφερα, εκ του αποτελέσματος μπορούμε να κρίνουμε αν ένα γεγονός αποτελεί κάτι το σημαντικό στη ζωή μας.
.......................
Σίγουρα κάθετί, σύμφωνα και με τη θεωρία του χάους, συνδέεται με τα πάντα.
...............................
Όμως ας μείνουμε στα ουσιώδη. Η αλληλουχία γεγονότων άλλοτε μας οδηγεί σε κάτι σημαντικό και άλλοτε σε κάτι ασήμαντο. Από τη στιγμή που ο γήινος χρόνος είναι γραμμικός, είναι λογικό να αποδεχόμαστε πως ακόμη και το παραμικρό συμβάν στη ζωή μας, κάποτε θα έχει σημαντικά ή ασήμαντα αποτελέσματα. Πιστεύω πως το πιο χρήσιμο θα ήταν να εκδηλώνουμε επιλεκτικά το ενδιαφέρον μας στα διάφορα γεγονότα στη ζωή μας. Σε αυτό νομίζω πως περισσότερο μας βοηθά ένας χρυσός συνδυασμός λογικής και ενστίκτου. Γι' αυτό και τέτοιες "ειδικές" εκδηλώσεις, μόνον ένας εσωτεριστής μπορεί να τις αντιληφθεί!
Το θέμα αναγκαστικά "αγγίζει" δύο Πεδία :
Το ένα θα μπορούσε συνοπτικά να χαρακτηριστεί ως
"Μαντεία"...."Οιωνοσκοπία" Και φυσικά, προκύπτει το ερώτημα:
"Υφίσταται"? Υπάρχει "Μαντεία"? Το δεύτερο Πεδίο θα μπορούσε να είναι το :
"απο κάθε τι θα μπορούσαμε να διδαχτούμε κάτι". Κι απο εδώ προκύπτει ο εξής συλλογισμός:
Μου συμβαίνει κάτι. Οτιδήποτε. Κάτι ενοχλητικό.
Η πρώτη ανακλαστική μου αντίδραση, ενστικτωδώς, είναι η "άρνηση", ο "θυμός", η "αντίδραση".....
Εαν όμως έχω εμπεδώσει το παραπάνω "Μάθημα του Εσωτερισμού",
αποδέχομαι το γεγονός και
διαλογίζομαι πάνω του για να δω
"τι μπορώ να αποκομίσω διδακτικά απο αυτό".....
Εν τέλλει, καταλήγω σε μια
σειρά κλιμακωτών συνειδητοποιήσεων που με βοηθούν να
ανέβω σκαλοπάτια Αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης.....
Έτσι, το "αρνητικό" γεγονός μετατράπηκε σε "θετικό".....
Τα Γνωστικά Σκαλοπάτια που ανέβηκα, λειτουργούν ως φίλτρο θετικής θετικής δράσης μου και σε άλλα πεδία.....Έτσι, το "τυχαίο γεγονός" με αφήνει με ένα "αίσθημα ευεξίας" εν τέλλει όσον αφορά την δράση μου σε ποικίλα μέτωπα....
Ενώ λοιπόν το "τυχαίο" περιστατικό χρησιμοποιήθηκε
διδακτικά , ασυναίσθητα, παίρνει και μια "χροιά Οιωνού"....σαν να μου "προμήνυσε" δηλαδή το "γεγονός" πως θα πρέπει να "ενεργήσω ανάλογα" για να "κερδίσω τούτο ή το άλλο".....
Νομίζω λοιπόν πως η Οιωνοσκοπία (τουλάχιστον) αναμειγνύεται αναγκαστικά με το "προσωπικό στοιχείο" του πως θα "ερμηνεύσεις" και πως θα "αξιολογήσεις" και "αξιοποιήσεις" το κάθε "τυχαίο γεγονός" (κυρίως τα αρνητικά) ώστε να μετατραπούν σε "θετικά".....
Κι όταν λέω το "κάθε γεγονός", εννοώ το "κάθε".....και όχι "ορισμένα"....
Μην μας διαφεύγει άλλωστε, πως οι "Χρησμοί" πάντοτε είχαν "Νεφελώδη Μορφή" και "τεράστιο εύρος ερμηνειών".....
Καλός Χρησμός (απο την εκάστοτε Πυθία ή Συβίλα) δεν είχε καμία αξία χωρίς εξίσου καλή ερμηνεία απο τον εκάστοτε Ιεροφάντη.....
Φιλικά
Το ....(Θείον ή Δαιμονικόν - δεν ξέρω) Βρέφος του Εσωτερισμού