Αποστολέας Θέμα: "Άδειασε για να ξαναγεμίσεις"!!!  (Αναγνώστηκε 15512 φορές)

Avaris

• ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
    • Προφίλ
"Άδειασε για να ξαναγεμίσεις"!!!
« στις: Απριλίου 23, 2007, 12:44:18 »
Άλλη μια γνωστή φράση του Εσωτερισμού!

Μάλιστα αποτελεί και αυτή "Βάση Στήριξης" της Ατραπού.....ή μάλλον του Μαθητή που θέλει να βαδίσει την Ατραπό....

Την ερμηνεία της την δίνει γλαφυρά το παρακάτω:

"Τριάντα ακτίνες και οι άξονες φτιάχνουν τους τροχούς του....

το αμάξι όμως είναι χρήσιμο γιατί έχει κενό χώρο.....

Πηλός πλάθεται, για να γίνει ένα δοχείο.....

αυτό όμως είναι χρήσιμο επειδή έχει κενό χώρο.....

Θύρες και παράθυρα μπαίνουν στα ανοίγματα του σπιτιού.....

αυτό όμως είναι χρήσιμο επειδή έχει κενό χώρο....

Δηλαδή:

Το Αισθητό προσαρμόζει τα πράγματα στις ανάγκες μας......

Το Υπεραισθητό, τα κάνει χρήσιμα......"

Ταο Τε Τσινγκ

Σχόλια?
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 23, 2007, 12:46:41 από Avaris »
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

• ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
    • Προφίλ
Απ: "Άδειασε για να ξαναγεμίσεις"!!!
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 25, 2007, 13:18:02 »
Το θέμα θα μπορούσε εξίσου καλά να έχει τον τίτλο "Αυταπάτες και Πλάνες".

Μη δεν είμαστε γεμάτοι ξέχειλα απο δαύτες?

Μη δεν είναι "ζιζάνια" αυτές που πνίγουν τον Κήπο του Εσωτερικού Ανθρώπου?

Και πως θα ανθίσει άραγε ο Πνευματικός Λωτός σε αυτόν τον Κήπο εαν πρώτα δεν κοπούν τα Ζιζάνια?

Πρώτα δεν πρέπει τάχα να "Αδειάσει" ο Κήπος απο τα "παράσιτα" για να μπορέσει να "ξαναγεμίσει" κατόπιν απο τα Άνθη της Ψυχής?

Avaris
Veritas Vos Velirabit

El Morya

• Homo Astohastous
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 26, 2007, 16:27:00 »
Παράθεση
Πρώτα δεν πρέπει τάχα να "Αδειάσει" ο Κήπος απο τα "παράσιτα" για να μπορέσει να "ξαναγεμίσει" κατόπιν απο τα Άνθη της Ψυχής?

Φίλε μου, αν διώξεις τα παράσιτα από ένα κήπο, απλά δεν θα έχεις κήπο. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αφήσεις τα παράσιτα να κάνουν την δουλειά τους, αλλιώς τίποτα δεν θα ανθίσει. Οχι αφανισμός λοιπόν, αποδοχή.

Το κείμενο που παρέθεσες έχει να κάνει με την Κενότητα και την Μορφή και σωστά το έθεσες ως Αυταπάτη.[/fond]

Avaris

• ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 26, 2007, 16:44:40 »
Παράθεση

Φίλε μου, αν διώξεις τα παράσιτα από ένα κήπο, απλά δεν θα έχεις κήπο. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αφήσεις τα παράσιτα να κάνουν την δουλειά τους, αλλιώς τίποτα δεν θα ανθίσει. Οχι αφανισμός λοιπόν, αποδοχή.

Το κείμενο που παρέθεσες έχει να κάνει με την Κενότητα και την Μορφή και σωστά το έθεσες ως Αυταπάτη.[/fond]

Τα "παράσιτα" όμως δεν είναι αυτά που δημιουργούν το "πρόβλημα του ήδη Διαμορφωμένου Νου" που λέγαμε σε άλλο τόπικ?

Αυτά δεν είναι τα "Νοητικά Σκουπίδια" που πνίγουν το Νου μας και δεν αφήνουν χώρο να "αναπνεύσει" και να "ανθίσει" το "Νέο"?

Εαν τα "αποδεχτούμε" όπως λες, δεν θα εξακολουθήσουν να "θρονιάζονται" μέσα στο Νου (κήπο) και να μην αφήνουν χώρο για την "Κατανόηση" και "καλλιέργεια" του Νέου?
Avaris
Veritas Vos Velirabit

El Morya

• Homo Astohastous
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 26, 2007, 17:06:59 »
Αvari καλά κάνει και συνδέεις τα θέματα. Ο διαμορφωμένος νους δεν είναι μόνο διανοητικά σκουπίδια όπως λες αλλά είναι κυρίως μια κίνηση προς το παρελθον. Ο εγωισμός για να αντιληφθεί τον εαυτό του ως ιστορικό συνεχές, χρησιμοποιεί την μνήμη. Αυτή η μνήμη είτε έχει αποθηκευσει Θεωρείες, Θρησκείες, Συμπεριφορές, Εσωτερισμούς κτλ γίνεται εμπόδιο στο άμεσο βίωμα μιας νέας καταστασης. Αυτό το "εγώ" είναι απαραίτητο για την κοινωνική μας δραστηριότητα άρα δεν πρέπει να αφανιστεί πρέπει ωστόσο να γίνει αντιληπτή η λειτουργία του. Για να δεχτείς καινούργια πληροφορία πρέπει να δράσεις ενάντια στην Αυτόματη κίνηση που κάνει το εγώ προς τα πίσω.

Στο Ζen λένε:

Παράθεση
Νους άδειος από νου.
[/b]

Όχι οτι δεν υπάρχει δοχείο (νους) να δεχτεί τις σκέψεις (σπόροι) αλλά οτι δεν υπάρχει προυπάρχον διαμορφωμένο δοχείο.
Όσο προσεγγίζουμε τις εμπειρίες μας μέσω της Μνήμης δημιουργούμε το γνωστό σε όλους μας,κάρμα.

Αυτά από εμενα.[/font]

Avaris

• ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 26, 2007, 17:20:53 »
Αvari καλά κάνει και συνδέεις τα θέματα. Ο διαμορφωμένος νους δεν είναι μόνο διανοητικά σκουπίδια όπως λες αλλά είναι κυρίως μια κίνηση προς το παρελθον. Ο εγωισμός για να αντιληφθεί τον εαυτό του ως ιστορικό συνεχές, χρησιμοποιεί την μνήμη. Αυτή η μνήμη είτε έχει αποθηκευσει Θεωρείες, Θρησκείες, Συμπεριφορές, Εσωτερισμούς κτλ γίνεται εμπόδιο στο άμεσο βίωμα μιας νέας καταστασης.

Αυτό το "εγώ" είναι απαραίτητο για την κοινωνική μας δραστηριότητα άρα δεν πρέπει να αφανιστεί πρέπει ωστόσο να γίνει αντιληπτή η λειτουργία του. Για να δεχτείς καινούργια πληροφορία πρέπει να δράσεις ενάντια στην Αυτόματη κίνηση που κάνει το εγώ προς τα πίσω.

Στο Ζen λένε:

Παράθεση
Νους άδειος από νου.
[/b]

Όχι οτι δεν υπάρχει δοχείο (νους) να δεχτεί τις σκέψεις (σπόροι) αλλά οτι δεν υπάρχει προυπάρχον διαμορφωμένο δοχείο.
Όσο προσεγγίζουμε τις εμπειρίες μας μέσω της Μνήμης δημιουργούμε το γνωστό σε όλους μας,κάρμα.

Αυτά από εμενα.[/font]

Εαν "κατανόησα" αυτό που λες, "η καταστροφή του Εγώ δημιουργεί απλώς άλλο ένα ρομπότ - πιθανό πιόνι στα χέρια μιας Σέχτας που θέλει άσκεπτους οπαδούς και όχι νοήμονες εξελισσόμενους ανθρώπους.....

Ρομπότ, ανίκανα να ζήσουν, να επιβιώσουν στον κόσμο της καθημερινότητας....συνεπώς είναι απλώς Οργουελικά Θύματα μιας Αυστηρά Πατροναριστικής Ομάδας....

Αντιμετωπίζεις, δηλαδή, το Εγώ ως μια "ασφαλιστική Δικλείδα" που πάντα μας είναι απαραίτητη...κάτι που είπε και η Try στο θέμα του Εγωϊσμού.....

Και βάζεις θέμα όχι αφανισμού, αλλά "κατανόησης" (αντίληψης) του Μηχανισμού του Εγώ και κυρίως, βάζεις θέμα "Ελέγχου του Μηχανισμού του"....

Το "αντίληψη" του Μηχανισμού του το "κατανοώ"....

Τον "έλεγχο" όμως.....κάτι μου διαφεύγει εδώ....

Εννοείς, μήπως, το "Μη - προσκόλληση"? (κι αυτό έχει τεθεί σε άλλο θέμα που θα μπορούσε να συνδεθεί ίσως)
Avaris
Veritas Vos Velirabit

El Morya

• Homo Astohastous
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 26, 2007, 20:02:04 »
Aς τα πάρουμε απο την αρχή φίλε μου.

Φαντάσου λίγο τον σύμπαν και σε κάποια γωνιά του την γη. Έτσι ακριβώς είναι ο νους μας. Μέσα στον νου (σύμπαν) υπάρχει(πιο σωστά φανταστήκαμε οτι υπάρχει) το "εγώ" και αντιστοιχεί στην γη. Σκέψου οτι κάθε ερώτηση, κάθε απάντηση, κάθε πίστη, καθε συμπέρασμα, κάθε θέληση ακόμα και για την θέωση ανήκει στο "εγω". Το θέμα μας είναι να δούμε από ποιό πράγμα γεννιέται  αυτό το "εγώ". Το εγώ γεννιέται από ελλειψη κατανόησης. Για να υπάρξει κατανόηση θα πρέπει να υπάρχει παρατηρητής εδω και τώρα, -όχι κίνηση στο παρελθόν- δηλαδή συνειδητή προσοχή. Θα με ρωτήσεις: Γιατί λειτουργεί έτσι το "εγώ" και κινείται προς τα πίσω; Θα σου απαντήσω πως κάνει αυτην την κίνηση γιατι το πραγματικό σου "Εγώ" κοιμάται γιατί δεν προσέχεις αυτά που βιώνεις. Να σου φέρω ένα μικρό παράδειγμα.

Σου λέω Avari κοίτα ένα λουλούδι. Εσυ το κοιτάς αλλά δεν το βλέπεις. Κοίτα τι παρεμβάλεται ανάμεσα σε σένα και το λουλούδι.
Καταρχάς μέσα στο νου σου σκέφτεσαι την λέξη ΛΟΥΛΟΥΔΙ, έπειτα βλέπεις μια Εικόνα ενός λουλουδιού πάλι νοερά και τέλος βλέπεις το λουλούδι. Αυτή η παρεμβολή του νου, του εγώ αν θες, από τα μάτια σου μέχρι το λουλούδι δημιουργεί μια απόσταση. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται Χώρος και Χρόνος και η απόσταση σε Διαχωρίζει από το παρατηρούμενο. Το εγώ με αυτον τον τρόπο συνεχίζει την ύπαρξή του και εμείς συνεχίζουμε τον ύπνο μας. Όταν πραγματικα παρατηρείς κάτι η απόσταση εκμηδενίζεται και δεν υπάρχει καμία χρηση της νοητικού κέντρου. Τότε έχουμε εναν νου αδειο από νου. Στο ζεν λένε και κάτι άλλο, ο νους να είναι σαν άγραφο χαρτι, δηλαδή να μην υπάρχει Εικόνα.

Τωρα θα μου πείς υπάρχει τρόπος ή μεθοδος για να είναι κανεις συνειδητός; ;Oχι θα σου πω, απλά χρειάζεται να προσέχεις αυτά που βιώνεις. Έτσι όλα είναι Εν το Παν. Αν κοιτάς με τον διαμορφωμένο σου νου όλα θα έχουν ξεχωριστή και αυτόνομη ταυτότητα και οι αισθήσεις σου θα είναι άχρηστες όσο ο παρατηρητής λείπει. Ετσι λοιπόν αγαπητέ μου φίλε δεν υπάρχει εγχειρίδιο για την φώτιση, ούτε για την μύηση,ούτε guru,ουτε τίποτα που να μπορεί να σου μάθει κάτι για σένα. Μόνο εσυ μπορείς να κάνεις κάτι και αρκεί να είσαι παρών. Οποτε εσυ λείπεις δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο παρά ενα όνειρο και αυτό μπορεις να το καταλάβεις όταν προσπαθήσεις να ανασύρεις από την μνήμη σου ενα γεγονός,μοιάζει 100% με όνειρο. Γιατι αλήθεια φίλε μου αυτος που ονειρευεται δεν είμαστε εσύ και γώ αλλά ο Θεός και όλος αυτός ο αγώνας για Αφύπνιση είναι ενας αγώνας ενάντια στην Θέληση του. Γι αυτό και τον λέω εγωιστή. :)

Τελος πάντως μέσα στο "εγώ" βάλε και όλα όσα σου έγραψα, γιατί είπαμε το εγω είναι όσα προσποιείται οτι δεν είναι. ;)

Avaris

• ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 26, 2007, 20:57:12 »
Παράθεση
author=El Morya link=topic=96.msg624#msg624 date=1177606924]

Aς τα πάρουμε απο την αρχή φίλε μου.

Φαντάσου λίγο τον σύμπαν και σε κάποια γωνιά του την γη. Έτσι ακριβώς είναι ο νους μας. Μέσα στον νου (σύμπαν) υπάρχει(πιο σωστά φανταστήκαμε οτι υπάρχει) το "εγώ" και αντιστοιχεί στην γη. Σκέψου οτι κάθε ερώτηση, κάθε απάντηση, κάθε πίστη, καθε συμπέρασμα, κάθε θέληση ακόμα και για την θέωση ανήκει στο "εγω". Το θέμα μας είναι να δούμε από ποιό πράγμα γεννιέται  αυτό το "εγώ". Το εγώ γεννιέται από ελλειψη κατανόησης. Για να υπάρξει κατανόηση θα πρέπει να υπάρχει παρατηρητής εδω και τώρα, -όχι κίνηση στο παρελθόν- δηλαδή συνειδητή προσοχή.

Αφήνεις να εννοηθεί  όμως πως τελικά υπάρχει κάτι "Ανώτερο απο το Εγώ". "Αυτό" που θα μπορούσε να έχει τον ρόλο του "παρατηρητή" ή του "Χαλιναγωγού του Νου"....

Παράθεση
Θα με ρωτήσεις: Γιατί λειτουργεί έτσι το "εγώ" και κινείται προς τα πίσω; Θα σου απαντήσω πως κάνει αυτην την κίνηση γιατι το πραγματικό σου "Εγώ" κοιμάται γιατί δεν προσέχεις αυτά που βιώνεις. Να σου φέρω ένα μικρό παράδειγμα.

Και πάλι "υπονοείται" πως υπάρχει "κάτι Ανώτερο του απλού Εγώ".....κάτι Ανώτερο απο το "πρωτόγονο", "κυκλοθυμικό" και "αργόστροφο" Dejavu Εγώ....(χαριτολογώ με την "μανία" του Εγώ να μπλέκει τις εικόνες - όνειρα που περιγράφεις...)

Παράθεση
Σου λέω Avari κοίτα ένα λουλούδι. Εσυ το κοιτάς αλλά δεν το βλέπεις. Κοίτα τι παρεμβάλεται ανάμεσα σε σένα και το λουλούδι.
Καταρχάς μέσα στο νου σου σκέφτεσαι την λέξη ΛΟΥΛΟΥΔΙ, έπειτα βλέπεις μια Εικόνα ενός λουλουδιού πάλι νοερά και τέλος βλέπεις το λουλούδι. Αυτή η παρεμβολή του νου, του εγώ αν θες, από τα μάτια σου μέχρι το λουλούδι δημιουργεί μια απόσταση. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται Χώρος και Χρόνος και η απόσταση σε Διαχωρίζει από το παρατηρούμενο. Το εγώ με αυτον τον τρόπο συνεχίζει την ύπαρξή του και εμείς συνεχίζουμε τον ύπνο μας.

Ενώ "εαν και όταν ξυπνήσουμε" κάτι άλλο θα ανέλθει στην επιφάνεια και θα "αναλάβει τα ηνία".....κατάλαβα καλά ως τώρα?

Παράθεση
Όταν πραγματικα παρατηρείς κάτι η απόσταση εκμηδενίζεται και δεν υπάρχει καμία χρηση του νοητικού κέντρου. Τότε έχουμε εναν νου αδειο από νου. Στο ζεν λένε και κάτι άλλο, ο νους να είναι σαν άγραφο χαρτι, δηλαδή να μην υπάρχει Εικόνα.

"...Ο Μαθητής ας καταστρέψει τον καταστροφέα (Νου)....".....αλλά πιο πριν είπες πως όλες οι "σκέψεις" , "πίστεις", τα "πάντα" ανήκουν στο Εγώ και όχι στο Νου....άρα, ο Νους είναι ήδη Κενός....

Συνεπώς, όταν αυτό το "κάτι ανώτερο" , ο "παρατηρητής" "ανέλθει" και "πάρει τα ηνία" δεν έχει παρά να υποτάξει το Εγώ και αμέσως θα έχει στα πόδια του έναν (ήδη) "κενό Νου"....σαν "άγραφο χαρτί".....

Παράθεση
Τωρα θα μου πείς υπάρχει τρόπος ή μεθοδος για να είναι κανεις συνειδητός; ;Oχι θα σου πω, απλά χρειάζεται να προσέχεις αυτά που βιώνεις. Έτσι όλα είναι Εν το Παν. Αν κοιτάς με τον διαμορφωμένο σου νου όλα θα έχουν ξεχωριστή και αυτόνομη ταυτότητα και οι αισθήσεις σου θα είναι άχρηστες όσο ο παρατηρητής λείπει. Ετσι λοιπόν αγαπητέ μου φίλε δεν υπάρχει εγχειρίδιο για την φώτιση, ούτε για την μύηση,ούτε guru,ουτε τίποτα που να μπορεί να σου μάθει κάτι για σένα. Μόνο εσυ μπορείς να κάνεις κάτι και αρκεί να είσαι παρών. Οποτε εσυ λείπεις δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο παρά ενα όνειρο και αυτό μπορεις να το καταλάβεις όταν προσπαθήσεις να ανασύρεις από την μνήμη σου ενα γεγονός,μοιάζει 100% με όνειρο. Γιατι αλήθεια φίλε μου αυτος που ονειρευεται δεν είμαστε εσύ και γώ αλλά ο Θεός και όλος αυτός ο αγώνας για Αφύπνιση είναι ενας αγώνας ενάντια στην Θέληση του. Γι αυτό και τον λέω εγωιστή. :)[/font]

Τελος πάντως μέσα στο "εγώ" βάλε και όλα όσα σου έγραψα, γιατί είπαμε το εγω είναι όσα προσποιείται οτι δεν είναι. ;)

Ζήσε τη στιγμή λοιπόν....βίωσε τη στιγμή...

Ή αλλιώς, γίνε "ένα με το Ντάρμα"....

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει η ίδια σου η Συνειδητότητα να "ανέβει" σκαλοπάτια (και ουκ ολίγα) προκειμένου να καταφέρει να δει με "άλλο (θετικό) μάτι" την τωρινή της υλική πραγματικότητα....

Δηλαδή, μόνον εαν ανέβει στην επιφάνεια ο "παρατηρητής" , αυτό το "ανώτερο κάτι" μπορεί να καταφέρει να γίνει "ένα με το Ντάρμα"....να γίνει "Εν το Παν".....να "ζήσει τη στιγμή" .....

Το "Κατώτερο αυτό πρωτόγονο Εγώ", πως στο καλό είναι δυνατόν να καταφέρει να ζήσει τη στιγμή σε μια "μισητή πραγματικότητα" φίλε μου? :'(

Αφού η ίδια η "αποστασιοποίηση" που έχει απο τα "πράγματα" , ουσιαστικά είναι μάλλον εσκεμμένος τρόπος άμυνας.....τρόπος "Διαφυγής"....στο "No man's Land (τροπον τινά).....στη "Χώρα του Κενού άδειου Βλέμματος" με άλλα λόγια.... ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 26, 2007, 21:00:32 από Avaris »
Avaris
Veritas Vos Velirabit

El Morya

• Homo Astohastous
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 26, 2007, 21:35:16 »
Παράθεση
Αφήνεις να εννοηθεί  όμως πως τελικά υπάρχει κάτι "Ανώτερο απο το Εγώ". "Αυτό" που θα μπορούσε να έχει τον ρόλο του "παρατηρητή" ή του "Χαλιναγωγού του Νου"....

Παράθεση
Και πάλι "υπονοείται" πως υπάρχει "κάτι Ανώτερο του απλού Εγώ".....κάτι Ανώτερο απο το "πρωτόγονο", "κυκλοθυμικό" και "αργόστροφο" Dejavu Εγώ....(χαριτολογώ με την "μανία" του Εγώ να μπλέκει τις εικόνες - όνειρα που περιγράφεις...)

Φίλε μου με κούρασες :) Μα γι αυτό ισως να φταίει και η γλώσσα μου.

Οπου υπάρχει πραγματική παρατήρηση, δεν υπάρχει καν ανώτερο και κατώτερο,δεν υπάρχει διαχωρισμός ούτε και σύγκρουση. Πες μου φίλε γιατί θέλεις σώνει και καλά κάτι Ανωτερο από εσένα; Εγώ δεν σου μιλώ για κάτι ανώτερο. Εγω σου μιλώ για σενα. Το ανώτερο το έχω γραμμένο...

Παράθεση
Ενώ "εαν και όταν ξυπνήσουμε" κάτι άλλο θα ανέλθει στην επιφάνεια και θα "αναλάβει τα ηνία".....κατάλαβα καλά ως τώρα?

"...Ο Μαθητής ας καταστρέψει τον καταστροφέα (Νου)....".....αλλά πιο πριν είπες πως όλες οι "σκέψεις" , "πίστεις", τα "πάντα" ανήκουν στο Εγώ και όχι στο Νου....άρα, ο Νους είναι ήδη Κενός....

Συνεπώς, όταν αυτό το "κάτι ανώτερο" , ο "παρατηρητής" "ανέλθει" και "πάρει τα ηνία" δεν έχει παρά να υποτάξει το Εγώ και αμέσως θα έχει στα πόδια του έναν (ήδη) "κενό Νου"....σαν "άγραφο χαρτί".....

Αυτός είναι ο τρόπος του εγω. Αυτό που κάνεις τώρα. Θές να προσαρμόσεις την πληροφορία σε όσα ήδη γνωρίζεις. Πρόσεξες οτι ο νους δουλευει μέσω της σύγκρισης που είναι αποτέλεσμα του διαχωρισμού; Τίποτα δεν ανέρχεται, τίποτα δεν κατεβαίνει, αφού μιλάς για Κενό πως είναι δυνατη η σύγκριση του πάνω και του κάτω; Απλά όταν αντιληφθείς οτι το εγω είναι μια στάλα σε εναν ωκεανό παύεις να ταυτίζεσαι με την στάλα. Αυτό είναι όλο.

Παράθεση
Ζήσε τη στιγμή λοιπόν....βίωσε τη στιγμή...

Ή αλλιώς, γίνε "ένα με το Ντάρμα"....

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει η ίδια σου η Συνειδητότητα να "ανέβει" σκαλοπάτια (και ουκ ολίγα) προκειμένου να καταφέρει να δει με "άλλο (θετικό) μάτι" την τωρινή της υλική πραγματικότητα....

Δηλαδή, μόνον εαν ανέβει στην επιφάνεια ο "παρατηρητής" , αυτό το "ανώτερο κάτι" μπορεί να καταφέρει να γίνει "ένα με το Ντάρμα"....να γίνει "Εν το Παν".....να "ζήσει τη στιγμή" .....

Το "Κατώτερο αυτό πρωτόγονο Εγώ", πως στο καλό είναι δυνατόν να καταφέρει να ζήσει τη στιγμή σε μια "μισητή πραγματικότητα" φίλε μου?

Αφού η ίδια η "αποστασιοποίηση" που έχει απο τα "πράγματα" , ουσιαστικά είναι μάλλον εσκεμμένος τρόπος άμυνας.....τρόπος "Διαφυγής"....στο "No man's Land (τροπον τινά).....στη "Χώρα του Κενού άδειου Βλέμματος" με άλλα λόγια....

Αν στην επόμενη απάντηση σου, την ωρα που πληκτρολογείς προσεξεις πως ακουμπουν τα δάκτυλα σου πάνω στο πληκτρολόγιο θα καταλάβεις τι σου λεω τόση ωρα και θα με γλιτώσεις από πολλές άχρηστες λέξεις.

Κάνε μια φορά αυτό που λεει το θέμα σου. Άαε το Νταρμα, τα ινια, τους Εαυτους , την υποταγη και όλα αυτα απ έξω και απλά πρόσεξε.

Καλο σου βραδυ φίλε μου
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 26, 2007, 21:38:08 από El Morya »

Avaris

• ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 27, 2007, 11:41:39 »
Λοιπόν φίλε μου,

όταν βάζω ένα θέμα, ο σκοπός μου είναι μέσα απο τον διάλογο να νοιώσω αυτό το "κλικ" μέσα μου και να βγω "κερδισμένος" με μια ακόμη "συνειδητοποίηση"....

...η προσπάθεια να "αντιπαρατεθώ" με λογικά επιχειρήματα στον άλλον, με βοηθάει να "βγάλω πράγματα" στην επιφάνεια που ενίοτε ούτε καν ήξερα πως έχω μέσα μου....

....κι έτσι, βγαίνω κερδισμένος πάντα απο αυτή την διαλεκτική διαδικασία.....

Αυτή, εδώ, είναι απο τις σπάνιες φορές που νοιώθω πως "κόλλησα"....

Κάτι μου "διαφεύγει" και δεν μπορώ να "διανοηθώ" τι είναι αυτό....

Μου θυμίζει τους διαλόγους του Καστανέντα με τον Δον Χουάν, όπου ο πρώτος επιμένει πάντα να βάζει σε λογικό διάλογο και διαλεκτική ανάλυση τα πάντα ενώ ο Δον Χουάν του λέει πως δεν μπορούν να συζητηθούν τα πάντα.....

....και πως τα "πράγματα της Δύναμης και της Γνώσης" μόνον "βιώνονται" μέσα απο "συγκεκριμένες βιωματικές διαδικασίες".....

μόνον τότε μπορείς να "αντιληφθείς" και να "κατανοήσεις" πράγματα που στέκονται πέρα απο τον "τρόπο" που δομείται ο τρόπος σκέψης και αντιληπτικότητάς μας.....

....προφανώς, "κάτι τέτοιο" συμβαίνει εδώ, στο παρόν θέμα.....

Χρειάζεται κάποια "βιωματική διαδικασία" για να γίνει αντιληπτό το θέμα....

Απο μένα τουλάχιστον....

Ποιά θα μπορούσε να είναι αυτή αναρωτιέμαι.... ???
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Ορφέας

• Διαχειριστής
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 27, 2007, 12:55:55 »
Άλλη μια γνωστή φράση του Εσωτερισμού!

Μάλιστα αποτελεί και αυτή "Βάση Στήριξης" της Ατραπού.....ή μάλλον του Μαθητή που θέλει να βαδίσει την Ατραπό....

Την ερμηνεία της την δίνει γλαφυρά το παρακάτω:

"Τριάντα ακτίνες και οι άξονες φτιάχνουν τους τροχούς του....

το αμάξι όμως είναι χρήσιμο γιατί έχει κενό χώρο.....

Πηλός πλάθεται, για να γίνει ένα δοχείο.....

αυτό όμως είναι χρήσιμο επειδή έχει κενό χώρο.....

Θύρες και παράθυρα μπαίνουν στα ανοίγματα του σπιτιού.....

αυτό όμως είναι χρήσιμο επειδή έχει κενό χώρο....

Δηλαδή:

Το Αισθητό προσαρμόζει τα πράγματα στις ανάγκες μας......

Το Υπεραισθητό, τα κάνει χρήσιμα......"

Ταο Τε Τσινγκ

Σχόλια?
Γίνεται μια διάκριση ανάμεσα στις μορφές και στο κενό...
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι οι μορφές είναι απλά ...συμπυκνωμένο κενό και το κενό, ...αραιωμένη μορφή...
Μία και η αυτή "ουσία" απαρτίζει ΚΑΙ την μορφή, ΚΑΙ το κενό...
Μία "ουσία" η οποία ΔΕΝ είναι ουσία.
Αδυνατούμε να ορίσουμε την κατάστασή της,
μπορούμε όμως να την περιγράψουμε ως ένα "χαλί φυσαλίδων κενού" με άπειρες δυνατότητες μορφοποίησης...

Το θέμα θα μπορούσε εξίσου καλά να έχει τον τίτλο "Αυταπάτες και Πλάνες".

Μη δεν είμαστε γεμάτοι ξέχειλα απο δαύτες?

Μη δεν είναι "ζιζάνια" αυτές που πνίγουν τον Κήπο του Εσωτερικού Ανθρώπου?

Και πως θα ανθίσει άραγε ο Πνευματικός Λωτός σε αυτόν τον Κήπο εαν πρώτα δεν κοπούν τα Ζιζάνια?

Παράθεση

Φίλε μου, αν διώξεις τα παράσιτα από ένα κήπο, απλά δεν θα έχεις κήπο.
Ορθότατη παρατήρηση...
Ο κήπος είναι το πεδίο ανάπτυξης αλλά και εξέλιξης των φυτών...
Ένα από τα βασικά αίτια της εξέλιξης, είναι τα παράσιτα...
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

• Διαχειριστής
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 27, 2007, 13:48:49 »
Αvari καλά κάνει και συνδέεις τα θέματα. Ο διαμορφωμένος νους δεν είναι μόνο διανοητικά σκουπίδια όπως λες αλλά είναι κυρίως μια κίνηση προς το παρελθον. Ο εγωισμός για να αντιληφθεί τον εαυτό του ως ιστορικό συνεχές, χρησιμοποιεί την μνήμη. Αυτή η μνήμη είτε έχει αποθηκευσει Θεωρείες, Θρησκείες, Συμπεριφορές, Εσωτερισμούς κτλ γίνεται εμπόδιο στο άμεσο βίωμα μιας νέας καταστασης. Αυτό το "εγώ" είναι απαραίτητο για την κοινωνική μας δραστηριότητα άρα δεν πρέπει να αφανιστεί πρέπει ωστόσο να γίνει αντιληπτή η λειτουργία του. Για να δεχτείς καινούργια πληροφορία πρέπει να δράσεις ενάντια στην Αυτόματη κίνηση που κάνει το εγώ προς τα πίσω.

Στο Ζen λένε:

Παράθεση
Νους άδειος από νου.
[/b]

Όχι οτι δεν υπάρχει δοχείο (νους) να δεχτεί τις σκέψεις (σπόροι) αλλά οτι δεν υπάρχει προϋπάρχον διαμορφωμένο δοχείο.

Αυτά από εμενα.[/font]
"Ο εγωισμός για να αντιληφθεί τον εαυτό του ως ιστορικό συνεχές, χρησιμοποιεί την μνήμη".El Morya

Η ασυνείδητη προσωπικότητα κτίζεται με την βοήθεια της μνήμης, μέσα στην ιστορική συνέχεια της αντίληψης των αλληλεπιδράσεων. Ήδη όμως έχει τεθεί σε λειτουργία ο παράγοντας "χρόνος".
Η γραμμική συνέχεια του χρόνου όμως είναι αυτή η ιδιότητα που επιτρέπει και την εισαγωγή μιας νέας θεώρησης που είναι, πέρα από την ιστορικότητα του παρελθόντος, η θεώρηση του μέλλοντος.
Η ανάγκη θεώρησης του βέλους του χρόνου σε μελλοντική λειτουργία, είναι όμως και η αιτία που μπαίνει σε εφαρμογή και η λειτουργία της φαντασίας.

Ήδη η αυτοματοποιημένη προσωπικότητα, δίνει την ευκαιρία στην ανάδυση της συνείδησης και της αυτοσυνείδησης.
Η μνήμη όμως και η ιστορική θεώρηση σε όλο το μήκος του χρόνου, επιφέρει την πολυπόθητη κατανόηση.

"Αυτή η μνήμη είτε έχει αποθηκευσει Θεωρείες, Θρησκείες, Συμπεριφορές, Εσωτερισμούς κτλ γίνεται εμπόδιο στο άμεσο βίωμα μιας νέας καταστασης."El Morya

Το να αφορίσουμε την λειτουργία της μνήμης επειδή ΣΥΝΗΘΩΣ γίνεται εμπόδιο στο βίωμα μιας νέας κατάστασης, αφαιρούμε αυτόματα και την λειτουργία της κατανόησης που είναι άμεσα συνυφασμένη με την λειτουργία της μνήμης,
ακυρώνοντας στην πράξη την λειτουργία του παρατηρητή και την εξελικτική διεύρυνση της συνείδησης.
Η ίδια η μνήμη είναι που επιτελεί μια σπουδαία και απαραίτητη λειτουργία που είναι το συναίσθημα, παράγοντας απαραίτητος για την κατανόηση.

Η ζητούμενη γνώση για να ανέλθει στα επίπεδα της ΣΟΦΙΑΣ, επιτελείται από την συνειδητή πλέον ΕΓΩΙΚΟΤΗΤΑ,η οποία όμως δρώσα ως παρατηρητής, έχει την απαραίτητη προϋπόθεση της λειτουργίας της προσωπικότητας, της εγωιστικής προσωπικότητας.

Το ζητούμενο ΔΕΝ είναι η ακύρωσή της, αλλά η παράκαμψη της ακαμψίας της στην θεώρηση των υπαρχόντων καταγραφών ως τετελεσμένες αλήθειες και ο εμπλουτισμός της με νέες θεωρήσεις, ώστε να επέλθει η ζητούμενη ολοκλήρωση της αντίληψης, που θα οδηγήσει στην κατανόηση.

Το ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ, προϋποθέτει την αντίστροφη λειτουργία της επανασυσσώρευσης των πάντων, ως το σύνολο ΟΛΩΝ των πιθανών δυνατοτήτων και την ενοποίηση αυτών σε μία ΕΝότητα, στο ζητούμενο ΕΝ.
Γίνεται λοιπόν φανερή η μεγάλη σπουδαιότητα της λειτουργίας της μνήμης, όχι απλά ως καταχώρηση παγιωμένων αντιλήψεων - συμπερασμάτων, αλλά δυναμικά εμπλουτιζόμενο και εξελισσόμενο πεδίο συμπερασμάτων - κατανοήσεων.

Μπορεί βέβαια να δημιουργούμε το "κάρμα", προσεγγίζοντας τις εμπειρίες μας με την μνήμη,
αποτελεί όμως την σπουδαιότερη λειτουργία, καθότι επανεξετάζονται τα λανθασμένα συμπεράσματα λόγω λανθασμένων εμπειριών, και στην ουσία το ίδιο το "κάρμα" αποτελεί ένα ανεκτίμητο δώρο, μια δεύτερη ευκαιρία (και τρίτη και τέταρτη κλπ) για την κατανόηση, για την ορθή αντίληψη.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 27, 2007, 17:40:32 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

LordPayens

• Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 27, 2007, 14:40:27 »
Να παραθέσω ένα ενδιαφέρον απόσπασμα από την αυτοβιογραφία του Arthur Koestler.

"Γύρω στα δεκάξι μου χρόνια ανέπτυξα μια νέα έμμονη ιδέα. Την ονόμασα το <<Παράδοξο του Σπειροειδούς Εγώ>>. Το βαθύτερο πρόβλημα ήταν περίεργο όσο και ο αχιλλέας και η Χελώνα, αυτό όμως δεν το εμπόδισε να γίνει μια έμμονη ιδέα. Πήγαινε κάπως έτσι:

Ενα σκυλί τρώει το φαΐ του. Το σκυλί είναι ευχαριστημένο. Το ξέρει όμως το σκυλί ότι είναι ευχαριστημένο; Αμφίβολο...Κάποιος δια βάζει ένα θρίλλερ. Το ευχαριστιέται. Το ξέρει ότι είναι ευχαριστημένος. Ξέρει όμως ότι ξέρει ότι ευχαριστήθηκε; Αν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος μάλλον δεν θα το ξέρει. Τώρα ας το δοκιμάσουμε και μεις, με τις ανώτερες δυνάμεις μας της ενδοσκόπησης. Σκέφτομαι αυτό το πρόβλημα. Το ξέρω ότι σκέφτομαι αυτό το πρόβλημα. Ξέρω ότι ξέρω ότι το ξέρω;... και ούτω καθεξής. Ποιός ή τί, είναι αυτό το διαφεύγον, το απομακρυσμένο <<εγώ>> που πάντα βρίσκεται ένα βήμα μπρος από τη διαδικασία, και πως να το προφτάσει κανείς; Επειδή είχα αποκτήσει τη συνήθεια να σκέπτομαι γεωμετρικά και με διαγράμματα, είδα την έρευνα του αμφίβολου, φευγαλέου αυτού εγώ να αναπαρίσταται σαν ένα τετράγωνο σπείρωμα (βλέπε διάγραμμα).

Τώρα μπορεί να αποδειχτεί μαθηματικά ότι ένα σπείρωμα αυτού του είδους θα οδηγεί όλο και πιο κοντά προς το κέντρο χωρίς όμως να το φτάνει ποτέ απόλυτα - όπως συμβαίνει και με τον τύπο 1, 1/2, 1/4,1/8, 1/16, / , κλπ.. που καταλήγει όλο και σε μιρκότερα κλάσματα, μα δεν θα φτάσει ποτέ στο μηδέν. Επομένως η προσπάθεια να <<πιάσουμε το Εγώ>>, να αποκτήσουμε ταυτότητα ανάμεσα στο υποκείμενο που ξέρει και το αντικείμενο του να ξέρει, μπορεί ν'αναπαρασταθεί σαν ένα συγκλίνον σπείρωμα το οποίο θα φτάσει το κέντρο του μέσα από έναν άπειρο αριθμό ενελίξεων. Εδώ, λοιπόν, βρισκόταν η ακριβής αντίστιξη του βέλους. Το βέλος ξαμολύθηκε σ'αναζήτηση του τήλε στο άπειρο, το σπείρωμα του Εγώ τυλίχτηκε προς τα μέσα, σ'ένα κλείσιμο προς το άπειρο που ήταν τόσο ανέφικτο όσο και το άλλο.

Μέχρι εδώ καλά. Τί γίνεται όμως με το εγώ του πλατυέλμινθα σκώληκα που μπορεί να κοπεί σε δύο ή σε τρία κομμάτια και να ξαναγίνει τόσα τέλεια σκουλήκια όσα είναι και τα κομμάτια στα οποία έχει κοπεί; Μπορούμε να κόψουμε το Εγώ σε <<Ε>> και <<γω>>; Έχει ένα δικέφαλο μοσχάρι ένα <<Εγώ>> εις διπλούν;

Πιστεύω ότι και το σκουλήκι και το μοσχάρι συμφωνούν απόλυτα με το σπείρωμά μου. Γιατί δεν μπορεί να κομματιάσει κανείς το κέντρο μίας σπείρας  το οποίο είναι ένα γεωμετρικό σημείο, το σπείρωμα του Εγώ όμως δεν έχει κέντρο, το σπείρωμα αυτό δεν ήταν μέρος, ήταν μια λειτουργία ή μια διεργασία που μπορούσε να επαναληφθεί όσες φορές το ήθελε κανείς. Όταν ξεκαθάρισα το σημείο αυτό, ένιωσα να μου φεύγει ένα μεγάλο βάρος και απόκτησα ένα συναίσθημα μεγάλης ικανοποίησης.

Και πόσο μάλλον που οι συγκλίνουσες σειρές έχουν τόσο όμορφες ιδιότητες. Αν συνεχίσουμε τις σειρές: 1, 1/2, 1/4, 1/8, 1/16,... ad infinitum,
και προσθέσουμε μετά όλους τους αριθμούς, το σύνολο θα είναι ακριβώς 2. Παρ'όλο που δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις σειρές, ξέρουμε ακριβώς το <<τι θα γίνει>>. Έτσι λοιπόν, αν και δεν μπορείτε ποτέ να φτάσετε στον πυρήνα του σπειρώματος του εγώ, μπορείτε να προβλέψετε με σχετική ακρίβεια πως θα λειτουργήσει και πως θα συμπεριφερθεί."

Διάγραμμα:

Φιλικά,
LordPayens
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 27, 2007, 14:42:02 από LordPayens »

Ορφέας

• Διαχειριστής
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 27, 2007, 18:43:29 »
Παράθεση
Να παραθέσω ένα ενδιαφέρον απόσπασμα από την αυτοβιογραφία του Arthur Koestler.
LordPayens

Ορίστε μία πολύ αξιόλογη παράθεση, η οποία θα ήταν πολύ χρήσιμο να γίνει μέρος των επόμενων διαλογισμών μας !!!

Εστιάζω περισσότερο στο πρόβλημα που βασανίζει σήμερα την κβαντική επιστήμη, το πρόβλημμα των απειρισμών και των μηδενισμών, το οποίο με πολύ ελαστικές μαθηματικές μεθόδους (με την κανονικοποίηση) προσπέρασε η επιστήμη.

Φαίνεται όμως ότι η ΣΟΦΙΑ βρήκε έναν πολύ πιο πρακτικό τρόπο να "ορίσει" το "αόριστο", να προσδιορίσει το άπειρο.
Απλά το "ενέπλεξε" με το ΜΗΔΕΝ και "βρέθηκε" η λύση.

Η ακολουθία  {ν}, όπου ν=1, 2, 3, ....με όριο το άπειρο, και η ακολουθία 1/ν ,ν=1, 2, 3, ....με όριο το μηδέν, πολλαπλασιαζόμενες μεταξύ των δίνουν την ΜΟΝΑΔΑ.
Αβίαστα έτσι προκύπτει η παράγωγη και περίφημη εξίσωση του Βίαντα του Πριηνέα, ΜΗΔΕΝ +ΑΠΕΙΡΟ = ΕΝΑ.
Χοντρικά θα λέγαμε, η συνειδητοποίηση του απείρου από την μονάδα-συνείδηση, γίνεται μέσα από το κενό.

Στο παράδειγμα του σκώληκα, η ενότητα της αρχικής μονάδας μπορεί να τεμαχίζεται, αλλά φαίνεται ότι κάθε μεριστό κομμάτι του σκώληκα κατέχει την χαμένη γνώση της αναπλήρωσης της ολότητας, ολοκληρώνοντας την αρχική μονάδα, ΄τρώγοντας τον δημιουργημένο κόσμο, τρώγοντας απλά ένα φανταστικό  κενό !΄

Φανταστικό κενό συνήθως το παρουσιάζει η ανατολική φιλοσοφία, πριμοδοτώντας το και με επίθετα, όπως,
"μάγια", "ουτοπία", "ψεύτικο κόσμο", "οπτασία" κλπ...

Για τον δυτικό τρόπο σκέψης που κινείται πάνω στις γραμμές που χάραξε η Ελληνική φιλοσοφία, ο κόσμος αυτός μπορεί να μην είναι τίποτα, μπορεί νάναι απλά ένα πλέγμα από εικασίες, κυριολεκτικά  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, αλλά αναμφισβήτητα ΥΠΑΡΧΕΙ...

Σε αντίθεση με τον Θεό που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, το άπειρο δεν υπάρχει, αλλά ΕΙΝΑΙ !!!

Rose

• Administrator
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 28, 2007, 00:21:29 »
Αγαπητέ LordPayens και El Morya,

καλωσορίσατε στο Ροδοσταυρικό μας Φόρουμ... Ευχόμαστε να μας εμπνεύσετε, και να σας εμπνεύσουμε έτσι ώστε μαζί να προσεγγίσουμε το Φως...

Αγαπητοί φίλοι,

ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα, πάνω στα οποία εκπαιδεύεται ο φιλόδοξος μυστικιστής, είναι η εσωτερική σιγή... Δηλαδή η καταβύθιση μέσα μας, η χαλάρωση, η απομόνωση, και ο διαλογισμός...

Διότι μέσω αυτής της εσωτερικής σιγής, μπορούμε να ακούσουμε τις πιο γλυκιές μελωδίες, να βιώσουμε τα άρρητα, να πάρουμε απαντήσεις στα προβλήματα της ζωής... να γαληνέψουμε το συναίσθημα...

Η φύση απεχθάνεται το κενό... και μόλις αδειάσει κάτι, γεμίζει...
...και η ποιότητα... πάντα εξαρτάται από την εσωτερική μας σιγή...

Η εσωτερική αρμονία, είναι αποτέλεσμα ικανοποίησης των αποριών μας...
Γι' αυτό συνηστάται συχνή εξάσκηση διαλογισμού και χαλάρωσης, έτσι ώστε να προσεγγίσουμε βαθύτερες αλήθειες...

Σε απόσπασμα του ΜΔ Fr. Sven Johnasson, αναφέρεται...

"Σε μια από τις μονογραφίες των υψηλότερων βαθμών του Τάγματος βρίσκουμε το ακόλουθο απόσπασμα:  "Οι αποκαλύψεις πάνω στα μυστήρια της ζωής προκύπτουν μέσα από το κεκαλυμμένο σκοτάδι της απόκρυφης μυστικιστικής σιγής." Μπορεί η φράση αυτή να ακούγεται αρχικά ασαφής, αλλά στην πραγματικότητα είναι έτσι ακριβώς, μια και όλα τα αληθινά πολύτιμα για μας, όλα τα πραγματικά επιτεύγματα, τα λαμβάνουμε, κατά ένα τρόπο, μέσω της εσωτερικής σιγής. Κανένα πλήθος βιβλίων δεν μπορεί να μας διδάξει αυτά που έρχονται από μέσα μας."

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθειά Γαλήνη
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2007, 12:32:00 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/