Απλώς έχω την εντύπωση πως οι (αποδεδειγμένα) αποτελεσματικές μέθοδοι που χρησιμοποίησες, μπορεί μεν να είχαν αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως μου φάνηκε πως θεωρείς πως οι ψυχολόγοι, επειδή απέτυχαν στη συγκεκριμένη "ασθενή", μπορούν άνετα να αντικατασταθούν από κάποιον που μπορεί να εφαρμόσει τις δικές σου τεχνικές.
Όσο για την ποιότητα του ψυχολόγου της, εγώ θα αμφέβαλλα γιατί σε έναν επαγγελματία, η ποιότητα συμβαδίζει με την αποτελεσματικότητα. Το "case study" στο οποίο αναφέρθηκα, εννοώ πως απ' ότι φαίνεται, το πρόβλημα της κοπέλας ήταν μία συνηθισμένη περίπτωση. Το θεωρώ πολύ πιθανό να είχε εξίσου θετικά αποτελέσματα αν άλλαζε ψυχολόγο. Αυτό δεν θέλω να το συνδέσεις με κάποια προσπάθεια υποβιβασμού των τεχνικών σου. Είμαι σαφής νομίζω...
Τέλος, σχετικά με τη "γλώσσα" του εσωτερισμού για στην οποία αναφέρομαι και λέω πως θα συνέβαλλε στη θεραπεία της αν τη "μιλούσαν" και οι δύο, εννοώ απλώς ότι αν και ο/η ασθενής είχε κάποιες βασικές γνώσεις περί υποσυνειδήτου, νόησης, ενεργειακών ροών, προκλητών συναισθημάτων, ψυχοσωματικών αιτίων κλπ (στοιχεία και του εσωτερισμού), τότε απλώς θα γινόταν η επικοινωνία τους πιο αποτελεσματική. Είναι καθαρά "τεχνικό" το ζήτημα, απλώς επιταχύνονται οι διαδικασίες θεραπείας. Νομίζω πως τώρα που εξηγήθηκα, δεν χρειάζεται κάποια απόδειξη η άποψή μου. Αλλά και πάλι είναι απλά η άποψή μου...
Και για να κλείσω το θέμα περί ψυχολογίας και εσωτερισμού, σημειώνω πάλι πως ο εσωτερισμος δεν είναι μόνον ψυχολογία αλλά πολλά περισσότερα, ή αν θέλεις, εσωτερισμός και ψυχολογία δεν ταυτίζονται. Με απλά μαθηματικά 1ης Γυμνασίου, η ψυχολογία είναι γνήσιο υποσύνολο του εσωτερισμού...