author=try link=topic=95.msg840#msg840 date=1178361626]
''Ακούγοντας'' και ''βλέποντας'' αυτό που διαβάζω χρησιμοποιώντας τα φυσικά και ψυχικά μου [ οσο μπορώ] μάτια επιθυμώ να κάνω μερικές παρατηρήσεις ....
Ως Γενικότητα πρώτον θα έλεγα οτι οι ''αλυσίδες'' μας δέν είναι εκεί που πιστέυουμε πάντα οτι τις βλέπουμε αλλά πιθανώς πιο μέσα και σε άλλη περιοχή. Κατα την γνώμη μου είναι μέσα μας και όχι έξω, στο περιβάλλον και σε αυτούς που μας περιστοιχίζουν.
Η δική μας εξάρτηση απο την γνώμη τους ....η επιθυμία μας για την έγκρισή τους....η ανάγκη μας να μας αγαπάνε....και άλλα που θα ανακαλύψουμε όσο πιο πολύ ξεφλουδίζουμε ....είναι αυτά που μας κρατάνε δέσμιους σε πολλές καταστάσεις και όχι η ίδια η συνθήκη.
Ωπ, νάτη η "Προσωπίδα" της "Προσκόλλησης"....Η "Εξάρτηση"....απο "οτιδήποτε", υλικό ή μή υλικό....
Καλή μου Try, δεν είπα πουθενά να πυροβολήσεις όλους τους συγγενείς σου ή να αρχίσεις να σπάς αντικείμενα σαν υστερική......Η "αλυσίδα της Προσκόλλησης - Εξάρτησης", όπως πολύ σωστά είπες, είναι "μέσα μας"......
Κι εκεί είναι το "Battle field"....
Αλλά ξέρεις κάτι?
Όταν νικήσεις αυτή την "Εσωτερική Μάχη" της Μη - Προσκόλλησης, γίνεται πλέον τόσο μα τόσο φανερό στους γύρω σου που (όπως λεει και ο Σεβαστός μας S.J.) προσβάλλονται απο αυτή την διαρκώς Νέα (εξελισσόμενη) Στάση σου.....
Συγγνώμη, αλλά αυτό ενίοτε τους μοιάζει σαν να τους "πυροβολείς κατάστηθα" φίλη μου.....
Κοιτάς πίσω σου και βλέπεις πως είναι οι "Σκοποί" που είχες θέσει στα παιδικά και νεανικά σου χρόνια. Βαθιά μέσα σου είσαι "προσκολλημένος" σε αυτούς.
Και γιατί θα πρέπει να είναι απαραίτητα λάθος η υποδεέστεροι αυτοί οι σκοποί που θέσαμε τότε?
πχ
"Επειδή τα αγόρια διδάχτηκαν να μην κλαίνε παρά να είναι δυνατοί και να τσακίζουν αυτοί τους άλλους προτού τους τσακίσουν αυτοί,
σκοπός τους είναι να γίνουν σκληροί κατακτητές. Προκαλώντας φυσικά γύρω τους - και μέσα τους - πολύ πόνο"
"Επειδή τα κοριτσάκια διδάχτηκαν (ως σκοπό ζωής) να είναι αιωνίως κοριτσάκια, ευαίσθητα, ρομαντικά και κυκλοθυμικά, μητέρες και όχι εξίσου ισχυρά ισότιμα μέρη του σύμπαντος, όταν μεγαλώνουν και βλέπουν πως η ζωή απαιτεί ισχυρότατες θυσίες και πειθαρχία για να βιωθεί, παθαίνουν κατάθλιψη, προκαλώντας αντίστοιχα πολύ πόνο τόσο μέσα τους όσο και στους γύρω τους"....
"Άλλος ένας Σκοπός ζωής είναι πως "No money, no honey".....τα πάντα στην κοινωνία μας έχουν στηθεί ως μια τεράστια πυραμίδα που ο συνδετικός της ιστός αλλά και η κορυφή της και οι βάσεις της και όλα πάνω της έχουν το χρώμα του χρήματος.....Ή το έχεις ή τελείωσες....να άλλος ένας "ιερός σκοπός" που εμποτίζεται το άτομο απο μικρό.....
Μπορώ να συνεχίσω με εκατοντάδες άλλους τέτοιους υλιστικούς ή αρρωστημένους σκοπούς που εμποτίζεται το άτομο απο μικρός....αλλά δεν έχει νόημα....έγινε σαφές πιστεύω τι θέλω να πω.....
Να γιατί είναι Λάθος και Υποδεέστεροι οι Σκοποί που τέθηκαν πρώιμα στη ζωή του ατόμου. Προσκολλάται σε αυτούς το άτομο και πηγαίνει σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση απο αυτή της Ατραπού.....
Μήπως θα μπορούσαμε να τους δούμε κάτω απο ένα άλλο πρίσμα? Με την βοήθεια του εσωτερισμού και την αλχημεία που επιτυγχάνεται ισως όλα φανούν σαν ένας ιδανικός τρόπος για εργασία ...σαν πρόκληση....
Γιατί να μην προσπαθήσουμε να επηρεάσουμε εμείς τις καταστάσεις αντί αυτές εμάς?
Αυτό ναι, Try....
Αλλά είναι τελείως διαφορετικό το να τα "μετατρέψεις σε Εσωτερικό Σχολείο" απο το να θεωρήσεις ότι δεν είναι λάθος και υποδεέστεροι οι "πρώιμοι, πρωτόγονοι" και "επικίνδυνοι" σκοποί που τέθηκαν στην πρώιμη ηλικία του ανθρώπου.....
Είναι άλλο θέμα να "δουλέψουμε" επάνω σε αυτούς.....
Δηλαδή, το να τους δούμε ως "αλυσσίδα Προσκόλλησης" και να τα "ξεκαθαρίσουμε" ώστε να μην "καθοριζόμαστε" απο "τούτα τα καρκινώματα".....
Εν ολίγοις, δεν γίνεται απο το πρωί ως το βράδυ να δίνω όλη μου την ενέργεια στο πως θα βγάλω χρήματα για να γίνω πιο πλούσιος (έχεις υπόψιν μήπως πόσο "καθαροί" είναι όλοι οι τρόποι πλουτισμού?), να βλέπω τον άλλον που μου φέρνει αντίρηση και να θέλω να του πάρω το κεφάλι (διότι έτσι μουμαθαν απο μικρός - σκοπός είναι νάσαι πιο δυνατός απ' τον άλλον), όταν έχω πρόβλημα με τον ανταγωνιστή να του στέλνω τους "προστάτες" για "περιποίηση", να τα έχω ταυτόχρονα με 14 Μοντέλες ως Σωστός Γιάπης (διότι αυτός ο Σκοπός εκθειάζεται απο τους Αρσενικούς κύκλους της Macho Φιλοσοφίας (παιδιόθεν) και το βράδυ (μετά τα όργια με Coca και την Ξανθιά που χτύπησα στο Prive Club) να πηγαίνω στο διπλανό δωμάτιο (ω ναι, είναι in να έχεις ως Νεοεποχίτης Γιάπης ένα "ιδιαίτερο δωμάτιο" διαλογισμού όπου κυριαρχεί το Feng Shui) να ρίχνω κι έναν διαλογισμό και να πιστεύω πως είμαι εσωτεριστής και εξέχων Johny Walker της Ατραπού.....
Ε όχι, μην κοροιδευόμαστε.....μην κάνουμε πως δεν βλέπουμε με ποιούς
"ΛΑΘΟΣ ΣΚΟΠΟΥΣ" εμποτίζεται το παιδί απο παντού γύρω του..... κυρίως τώρα, την εποχή των Ρε-αλήτη show, μην εκθειάζουμε και κυρίως μην εξισώνουμε τους Σκοπούς που τράφηκε η Ματαιοδοξία του παιδιού με τους Ιερούς Εσωτερικούς Σκοπούς της Ατραπού.
Είναι ο "Τρόπος ζωής" σου .....δεν συμβαδίζει με αυτά που θα "επέτασσε" η Ατραπός.....την αντιπαλεύει και την αντιστρατεύεται....
Εγώ δεν εχω δεί σε καμία διδασκαλία [ ως τώρα] του τάγματος που επιλέξαμε κάποια ασυμβατότητα με οποιον δήποτε τρόπο ζούμε την καθημερινότητας μας. Θα ήθελες να αναφέρεις ένα παράδειγμα του τι είδες εσύ που εμποδίζει?
Κατ' αρχήν τι σε κάνει να πιστεύεις πως ομιλώ ως Εκπρόσωπος του Τάγματος? Ως Άτομο μιλώ, την δική μου άποψη εκφέρω.
Θεωρώ πως κάποια "Στοιχεία Τρόπου Ζωής" δεν συνάδουν με την Ατραπό.....έτσι, απλά.
Ένα τραβηγμένο παράδειγμα σου ανέφερα πιο πάνω....
Είναι οι "Αξίες" που σου εμφυσήθηκαν μέσα σου απο την κοινωνία, κατά την διάρκεια της ζωής σου....αξίες που κατ' εξοχήν, δεν συμβαδίζουν με αυτές της Ατραπού....
Ανέφερε σε παρακαλώ ενα παράδειγμα επειδή και εδώ η άποψη μου είναι οτι συμβάινει το αντίθετο.
Νομίζω οτι οι αξίες είναι οι ίδιες αλλά οτι τώρα καταλλήγουμε εμείς σε αυτές με άλλη όμως διαδρομή και όχι με την κοινωνική επιβολή.
Ως ανωτέρω......