Υ.Γ. : Α, μια διευκρίνηση....Δεν κατάλαβα, θεωρείς ότι η Φύση ναι μεν δεν είναι αλάνθαστη, αλλά όμως δεν κάνει λάθη ;
Μάλλον δεν εκφράστηκα σωστά. Όχι, δεν εντάσσω ΚΑΝ τη φύση σε διαδικασίες λάθους-σωστού, η φύση απλά ΥΠΑΡΧΕΙ και θεωρώ πως ερμηνείες των γενόμενών της ως σωστά ή λάθος είναι απλώς ανθρώπινες παράμετροι προς κατανόηση της φύσης. Η φύση απλά υ π ά ρ χ ε ι ...
Όπως έγραψε και ο SERAPIS σε άλλη παράθεση, ο "θεός" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αλλά ΕΙΝΑΙ....
αναλογικά, η Φύση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, αλλά ΥΠΑΡΧΕΙ....
Η Φύση λοιπόν χαρακτηρίζεται από την ουσιαστική αυτή ιδιότητα της ύπαρξης και την ανάγκη της να υπάρχει. Η ύπαρξη έχει αιτία και βάση της την ζωή, η οποία την αναγεννά και την συντηρεί. Για την συνέχιση και την επέκταση της ζωής - υπηρετώντας έτσι την ανάγκη για ύπαρξη - η Φύση "πειραματίζεται" και δοκιμάζει όλες τις πιθανές δυνατότητες ύπαρξης και διαιώνισης της ζωής. Στον αέναο αυτόν πειραματισμό της, κάποιες φορές το αποτέλεσμα στέφεται από επιτυχία και τότε η Φύση το περιβάλλει με προστασία και το ζωογονεί, διασφαλίζοντας την ύπαρξή του και την διαιώνησή του. Τις περισσότερες φορές βέβαια οι πειραματισμοί της Φύσης αποβαίνουν ανεπιτυχείς.
Στους διαρκείς πειραματισμούς που υπόκειται η ύπαρξη μέσα στο μεγάλο εργαστήριο της Φύσης, πολλές φορές παρατηρούνται και λάθη. Για τα λάθη αυτά, η Φύση έχει θεσπίσει πληθώρα διορθωτικών ενεργειών για την απαλοιφή και εξάλειψή τους, τα οποία κατά κανόνα καταφέρνει να εξαλείψει σε μικρό ή ενίοτε μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι διορθωτικοί μηχανισμοί της Φύσης επεμβαίνουν άμεσα σε τέτοιες εμφανίσεις λαθών. Επειδή όμως και αυτοί οι μηχανισμοί, μέσα από τους συνεχόμενους πειραματισμούς της Φύσης, εξελίσσονται και εμπλουτίζονται, τυχαίνει για κάποια διαστήματα, τέτοια λάθη να επιβιώνουν για ικανό χρονικό διάστημα, προτού τελειοποιηθεί και βρει εφαρμογή ο αντίστοιχος επιδιορθωτικός μηχανισμός.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου λάθους της Φύσης, η "Τρισωμία 21", όπου το χρωμόσωμα 21, αντί να απαρτίζεται από δύο γεννετικά στελέχη (ένα από κάθε γονέα), από κάποιο λάθος της διαδικασίας απαρτίζεται από τρία. Συνήθως έχει την μορφή "ΧΧΧ ή ΧΧΨ" και σπανιότατα την μορφή "ΧΨΨ", καθώς από τα δύο γονεϊκά γεννετικά κύτταρα- γαμέτες που έχουν την μορφή, από μεν την μητέρα, "ΧΧ" και από τον πατέρα "ΧΨ", συνδυαζόμενα δίνουν φυσιολογικά "ΧΧ" ή "ΧΨ", κάποιες φορές από λάθος στην διαδικασία, προκύπτει η προαναφερθείσα Τρισωμία. Αυτό βέβαια έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε κύτταρα με 47 χρωμοσώματα και όχι 46, όπως είναι το φυσιολογικό....
Τέτοια λάθη -αν και στατιστικά σπάνια - δυστυχώς γίνονται συχνότερα από άλλους παράγοντες που δύνανται να επηρεάσουν και να επιφέρουν γενετικές μεταλλάξεις, παράγοντες όπως η ραδιενέργεια με την μορφή συνήθως ακτινοβολιών, όπως και μία πληθώρα πλέον σήμερα επικίνδυνων χημικών ουσιών.