καλησπερα σε ολους.Λοιπον μια που μιλαμε για το θειο πως εξηγειτε το γεγονος πως αλλο πεθαινουν στα 5 ,αλλοι στα 20 αλλοι στα 90.Γιατι αυτη η διαφοροποιηση?Γιατι παιδακια γεννιονται με καρκινο και αλλα γεννιονται υγιη ?Εγω παντως λατρευω τους αγγελους.
Ο suida έγραψε παραπάνω: "ΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ....ΤΗΣ Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Σ Η Σ ..."ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ" ΕΝΑ ΑΛΛΟ Σ Ω Μ Α ...
Σ Υ Μ Φ Ω Ν Α ...ΜΕ ΤΟ "Κ Α Ρ Μ Α "... Ε Τ Σ Ι ΜΕΣΩ ΤΗΣ Μ Ε Τ Ε Ν Σ Α Ρ Κ Ω Σ Η Σ ...
ΥΠΑΡΧΕΙ....Ε Μ Π Λ Ο Κ Η ....ΣΤΑ Δ Ε Ι Ν Α ....
Η ΕΝ Λ Ο Γ Ω ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.....Π Α Υ Ε Ι .....ΜΕ ΤΗΝ Α Π Α Γ Κ Ι Σ Τ Ρ Ω Σ Η ...."
Η αντίληψη περί μετενσάρκωσης εμφανίζεται για πρώτη φορά στους Ορφικούς, μαζί με την πεποίθηση για τον νόμο της ανταπόδοσης (κάρμα). Στον Ορφισμό, η μετενσάρκωση αναφέρεται ως "παλιγγενεσία" και ο νόμος της ανταπόδοσης ως "αντιπεπονθός". Ο άνθρωπος λοιπόν είναι κάτι πολύ περισσότερο από το σώμα του, από τον υλικό αυτόν φορέα. Μάλλιστα για παράδειγμα, ο άνθρωπος είναι όπως ένας οδηγός αυτοκινήτου, που στην διάρκεια της ζωής του και ανάλογα με την χρήση που χρειάζεται, αλλάζει διάφορα οχήματα, πολλές φορές μάλλιστα και τελείως διαφορετικά οχήματα, κάποια από αυτά για μεγάλους χρόνους και κάποια άλλα για πολύ σύντομες περιόδους. Τον ίδιο οδηγό μπορεί να συναντήσουμε σε ένα ποδήλατο, σε ένα λαϊκό Ι.Χ., σε ένα τρακτέρ, σε ένα φορτηγό, κάποια στιγμή σε μότοσυκλέτα και κάποτε σε πανάκριβη λιμουζίνα. Ίσως μάλλιστα κάποτε να τον βρούμε και μέσα σε ακινητοποπιημένο -λόγω βλάβης - όχημα, ή σε όχημα πολύ κακής κατάστασης.
Η συμπεριφορά του εν λόγω οδηγού κατά την διάρκεια οδήγησης ενός οχήματος, προετοιμάζει το είδος, την κατάσταση και την διάρκεια οδήγησης του επόμενου οχήματος που θα οδηγήσει. Στο συνδυασμό της παλιγγενεσίας με τον άκαμτο νόμο του αντιπεπονθότος, οφείλεται η μεγάλη ποικιλία στο είδος και στην διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου....