Lord Payens...
!!!!!!!!!!!!!!!!
Ο/Η Avaris...Έγραψε...
"...μελετάω μέρες τώρα τα σχόλιά σου μέχρι να βεβαιωθώ πως δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω τα παρακάτω:
εαν κατάλαβα καλά, υπονοείς πως είσαι σε επίπεδο Ανώτερο αυτό ενός Σαμάνου Μύστη?
με το ίδιο σκεπτικό, να υποθέσω πως θεωρείς εαυτόν ανώτερο αυτό ενός Δρυίδου Μύστη?
επίσης με το ίδιο σκεπτικό, να υποθέσω πως θεωρείς εαυτόν ανώτερο ενός Γιόγκι Μύστη?
εντέλλει, ενός Μύστη οποιουδήποτε αρχαίου ή σύγχρονου Τάγματος?"Πρωτη φορά στη ζωή μου άκουσα (δηλ είδα) τον όρο "Σαμάνος" σε αυτό το forum. Εύλογα δεν γνωρίζω τίποτα άλλο γι' αυτούς εκτός απο το πώς αντιμετωπίζουν τα φυτά και τα ζώα που προορίζονται να αποτελέσουν την τροφή τους. Δεν γνωρίζω τους Σαμάνους. Και δεν μπορώ να νομίζω κάτι. Πάντως είπα αυτά που σκέφτηκα -απαντώντας σε σχόλιο κάποιου άλλου μέλους του forum- σε μια προσπάθεια να εξηγήσω πώς το σκέφονται και γιατι κάνουν όσα κάνουν χωρίς ίχνος σαρκασμου, εμπαιγμού, ειρωνείας ή ό,τι ανάλογο απέναντι στους Σαμάνους. Απλά σκέφτηκα και μοιράστηκα τις σκέψεις μου.
Σχετικά με τους Δρυίδες... έχω μια άποψη. Θεωρούσαν ιερή τη Βελανιδιά. (Κέλτικη Μυθολογία δεν είναι;)
Η λέξη Γιόγκι μου φέρνει στο μυαλό τσάκρα, γιόγκα, ενέργεια...κάτι λέξεις όπως το πράνα (αν κάνω λάθος διορθώστε με).
Αν πάλι κατάλαβα απο άποψη επιπέδου Σαμάνος Μύστης= Δρυίδης Μύστης=Γιόγκι Μύστης όπου Μύστης κάτι το το ανώτατο το ύψιστο.
Καταλαβαίνεις οτι όταν καλά καλά δεν ξέρω τίποτα γι' άυτους δεν μπορώ να θεωρώ τίποτα.Όύτε οτι έιμαι κάτι ανώτερο, ούτε ισάξιο, ούτε κατώτερο. Δεν γίνεται σύγκριση. Δεν θα μπορούσα καν να την κάνω. Αλλά και να μπορούσα έχοντας κάποια στοιχεία ποτέ δεν θα την έκανα (αυτό έιναι άλλο θέμα).