Γεσουχά είναι εβραϊκό όνομα και σημαίνει "γιός ή λόγος του Γιαχβέ".
Ιησούς (Ιασώ) είναι ελληνικό όνομα και σημαίνει "θεραπευτής".
Είναι προφανές, πως δόθηκε ο ελληνικός τίτλος "Ιησούς Χριστός", ο "Κεχρισμένος θεραπευτής" σε ένα πιθανό εσσαίο - ιουδαίο διδάσκαλο, με αποτέλεσμα να προσπαθούμε για 2000 χρόνια, να προσδόσουμε ελληνικές νοοτροπίες σε μία Ιουδαϊκή διδασκαλία.
Το αποτέλεσμα στην σύγχρονη εποχή, είναι να γινόμαστε κοινωνοί της Χριστιανικής Θρησκείας ως ένα μιξάρισμα, Ιουδαικής αίρεσης εμπλουτισμένο με "παρερμηνευμένες-διεστραβλωμένες" αρχαιοελληνικές παραδόσεις, και να βρισκόμαστε σε ένα διανοητικό, συναισθηματικό και ιστορικό κονφούσιο, που όχι μόνο δεν προσφέρει λύτρωση, αλλά βλάπτει κυριολεκτικά την κοινωνία.
Αν ερευνηθεί διεξοδικά η διδασκαλία του Γεσουχά στην βίβλο, θα δούμε πως βρίσκεται σε πολλά σημεία διαμετρικά αντίθετη με την ελληνική νοοτροπία, και γι' αυτό τον λόγο και οι Ιουδαίοι δεν συμπαθούσαν τους 'Ελληνες.
Καλό είναι κάποια στιγμή αυτά τα πράγματα να ξεκαθαρίζονται, γιατί δυστυχώς συνδράμουν σε ένα νοητικό και συναισθηματικό χάος, με αποτέλεσμα όσο και να φαίνεται παράξενο να τροφοδοτούν την ανάπτυξη αρκετών ψυχικών και διανοητικών νόσων.
Το ξεκαθάρισμα των εννοιών είτε ιστορικών είτε ιδεολογικών, η συναισθηματική και διανοητική τάξη, η αποκάλυψη της Αλήθειας, μέσω της Ελεύθερης 'Ερευνας, συμβάλλει στην πολιτισμική και ψυχική ελευθερία του κάθε ατόμου και της κοινωνίας του.
Η κύρια αντίθεση μεταξύ της Ιουδαϊκής και της Ελληνικής αντίληψης είναι πως οι Ιουδαίοι είναι ακόλουθοι του δόγματος - του δρόμου της πίστης, ενώ οι 'Ελληνες είναι ερευνητές, και αναζητητές της Γνώσης.
Το κύριο δόγμα του Χριστιανισμού, βάση της Ιουδαϊκής νοοτροπίας είναι "πίστευε και μη ερεύνα", και το "ερευνάτε τας γραφάς", αναφέρεται μόνο στην μελέτη της Βίβλου. Άλλωστε το προπατορικό αμάρτημα είναι πως οι πρωτόπλαστοι έφαγαν από τον απαγορευμένο καρπό της Γνώσης και διώχθηκαν από τον Παράδεισο. Θεωρώντας η Χριστιανική θρησκεία την Γνώση και το Σέξ ως αμαρτήματα, καταδιώκει την ίδια την ζωή και οδηγεί κάθε κοινωνία στο σκοτάδι και στον θάνατο, μέσω του εκφοβισμού.
Από την άλλη το φημισμένο Ελληνικό ρητό, που προσδίδει την καρδιά του Ελληνισμού είναι το "Γνώθι σ' αυτόν", ή στην ολοκληρωμένη του έκδοση το Δελφικό ρητό, "Γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις τους θεούς και το σύμπαν." Η ιδεολογία του Αρχαιοελληνισμού είναι ο πανθεϊσμός (θεός πάνας - φυσιολατρεία - μητριαρχία), όπου θεωρείται πως η θεία ουσία διαποτίζει όλη την δημιουργία.
Αν οι ακόλουθοι του χριστιανικού δόγματος διαβάσουν άλλο βιβλίο πέρα της Βίβλου, είναι πιθανόν να αρχίσουν να σκέφτονται, μια και μέσω της ελεύθερης έρευνας θα αποκαλύψουν στοιχεία, που θα τους ταράξουν την εσωτερική νιρβάνα, και θα δουν πόσο αφελείς και ευκολόπιστοι υπήρξαν.
Ένα καταπληκτικό βιβλίο για μελέτη που χτυπάει στην καρδιά, το Χριστιανικό παραλήρημα, είναι το "15 εσταυρωμένοι σωτήρες" του Γρηγορομηχελάκη. Εκεί φαίνεται πως ο μύθος της γέννησης, του έργου και της ανάστασης του Γεσουχά, είχε συμβεί τουλάχιστον 15 φορές σε διάφορες προγενέστερες παραδόσεις του Χριστιανισμού.
Το πρόβλημα είναι πως ένας τυφλωμένος δογματικός, θα βρει χίλιες δυο δικαιολογίες για να μην παραιτηθεί από το δόγμα του, ακόμα και αν του φέρεις όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις, για να βγάλει υγιή συμπεράσματα.
Αυτό μόνο δείχνει δυστυχώς, πόσο θύματα γινόμαστε στην κάθε δοξασία, που μας πλασάρουν από τη γέννησή μας, και έχουμε ελάχιστη δυνατότητα ελέγχου των σκέψεων και των συναισθημάτων μας.
Αν κάποιοι από εμάς, στοχεύουν στην Πνευματική Αλχημεία, στην Πνευματική Ελευθερία, στην συναισθηματική ωρίμανση και διανοητική ολοκλήρωση, χρειάζεται πρώτα από όλα να περάσουν από τον βωμό της Αλήθειας μέσω της Γνώσης και της Επιστήμης.
Δεν μπορούμε να φαντασιωνόμαστε ότι επικοινωνούμε με διάφορους ανύπαρκτους αγίους και κοσμικούς δασκάλους (νεοεποχήτικη έκδοση αγίων) και να αυθυποβαλόμαστε πως είμαστε πνευματικοί άνθρωποι...
Χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε και να γνωρίσουμε όλες αυτές τις έννοιες, να τις θέσουμε στη σωστή τους διάσταση, μέσω της γνώσης και της έρευνας, γιατί στην κυριολεξία κινδυνεύουμε όχι μόνο να μην φωτιστούμε αλλά να φτάσουμε στα έσχατα σκοτάδια, απειλόντας θανάσιμα την ψυχική και κατά συνέπεια την σωματική υγεία είτε την δική μας, είτε άλλων συναθρώπων μας.
Η Αλήθεια και η Γνώση σώζει ζωές.