author=Κανένας link=topic=74.msg419#msg419 date=1176550002]
Η αγάπη εκφράζεται με συναίσθημα αλλά και με πράξεις.
Ας πούμε λοιπόν, ότι δεν αγαπάς μεν κάποιον, αλλά παρ'ότι σου έχει κάνει κακό, τον έχεις συγχωρέσει, τον ανέχεσαι, κάνεις υπομονή μαζί του, καταφέρνεις να μην θυμώνεις με τις πράξεις του και αποφασίζεις μάλιστα να τον προσλάβεις στη δουλειά σου ως θετική πράξη έναντί του, να τον καλείς στο σπίτι σου για φαγητό , κλπ, κλπ.
Παρ' ότι δεν το νοιώθεις, αυτές είναι πράξεις αγάπης, ή όχι? Βοηθάνε κατά τη γνώμη σου να χτίσεις μέσα σου "κάτι ομορφότερο" που "πλησιάζει όλο και περισσότερο" στην Αγάπη, ή όχι?
Για να μπορείς να προσφέρεις αγάπη, πρέπει να είσαι πλούσιος μέσα σου. Να είσαι δυνατός.
Πως τα εννοείς αυτά? Γιατί χρειάζεται Δύναμη για να αγαπάς τους άλλους?
Πρέπει πρώτα να αγαπάς τον εαυτό σου. Για τον μαθητευόμενο μύστη λοιπόν, ένας μεγάλος βασικός στόχος είναι να αγαπήσει τον εαυτό του. Τότε θα έχει τη δύναμη να αγαπήσει και τους άλλους.
¨
Ναι, έτσι λέει και το ρητό: "Αγαπάτε αλλήλους ως σεαυτόν".
Εαν λοιπόν, κάποιος διάγει την "Γκρίζα περίοδο μιας Μακράς πολυετούς Νύχτας", πως να αγαπήσει και τον εαυτό του, συνεπώς και τους άλλους?
Σοφό ακούγεται λοιπόν. Βρήκαμε άλλο ένα απαραίτητο προαπαιτούμενο βήμα λοιπόν.
Και πως ερμηνεύεται το "Αγαπώ τον εαυτό μου"?
Αν κάποιος δεν αγαπά τον εαυτό του, δεν είναι δυνατός.
Γιατί θέλει δύναμη για να αγαπήσεις τον εαυτό σου?
Τότε το να «προσπαθήσει» να αγαπήσει τους άλλους, να «προσπαθήσει» να κάνει πράξεις αγάπης, απλά θα του δημιουργήσει ψευδαισθήσεις και αρνητικές αντιδράσεις.
Δηλαδή, εαν κάποιος δεν έχει φτάσει να νοιώσει "Αγάπη" για τον πλησίον του , να μην κάνει ας πούμε δωρεά σε ένα ορφανοτροφείο, να μην πηγαίνει μια ημέρα την εβδομάδα να συμμετέχει σε πρόγραμμα βοήθειας αστέγων, ή να μην διαθέσει αμισθί ένα διαμέρισμά του σε έναν άπορο γέροντα διότι απλώς θα "προσλάβει" παραισθήσεις και "αρνητικές αντιδράσεις".
Φίλε μου Κανένα,
μήπως θάθελες να το αναλύσεις λίγο παραπάνω αυτό γιατί δεν καταννοώ επακριβώς αυτό που εννοείς?