Αγαπητέ μου Typhon,
σε ότι εστιάζουμε στην ζωή μας αυτό καλούμε... Όταν λατρεύουμε την επιθετικότητα, γιατί να παραπονιόμαστε, όταν την δημιουργούμε;
Πραγματικά απορώ... Γιατί να παραπονιέται κάποιος όταν η ηχώ του σύμπαντος πετάει πίσω σε εκείνον τις πέτρες που συνεχώς στέλνει; Ίσως γιατί είναι δέσμιος του ασυνείδητου προγραμματισμού του, να βλέπει παντού εχθρούς και να βρίσκεται σε μία συνεχόμενη εμπόλεμη κατάσταση;...
Πάει καιρός, όταν έμπαινα σε κάποιο φόρουμ, και προκαλούσα όλο τον κόσμο εναντίον μου... Πώς τα κατάφερνα κάθε φορά... να επιβεβαιώνω το πιο πυρηνικό μου πιστεύω... πως ήμουν θύμα... πως οι άλλοι δεν με καταλάβαιναν, πως ήμουν από άλλο πλανήτη, άλλη κοινωνία... ήμουν διαφορετική... Ένα πολύ συχνό σενάριο στους εσωτεριστές... πιστεύω... να νιώθουν διαφορετικοί...
Η ψυχολογία έχει κατατάξει αυτήν την συμπεριφορά, σε δυσαρμονία με το αρσενικό μας αρχέτυπο... το πατρικό μας πρότυπο, την σχέση με τον πατέρα μας... Όταν λείπει το πατρικό πρότυπο, ο άνθρωπος δε μαθαίνει να υπακούει, δεν κάνει συμβιβασμούς, δεν επικοινωνεί ειρηνικά, και δημιουργεί εμπόλεμα σενάρια, για να επιβεβαιώσει την αυτοαξία του, ακονίζοντας τα κριαρίσια κέρατα, ακονίζοντας τα σπαθιά του Άρη...
Οι άνθρωποι με δυσαρμονία πατρικού προτύπου, στην ουσία είναι οι «εωσφορικοί», αυτοί που έχουν αντιδράσει στον Θεό, στον Πατέρα, στο σύστημα, αλλά και αυτοί που θα φέρουν το Φως...
Είναι οι κοινωνικοί επαναστάτες μας, οι πρωτοπόροι της κοινωνίας μας, αυτοί που θα φέρουν την νέα Ιδέα, την νέα Γραμμή, γιατί δεν δέχονται το σύστημα όπως είναι, αλλά παλεύουν να το αλλάξουν....
Παντού βρίσκουν λάθη να διορθώσουν, εστιάζουν στα λάθη, στα bugs του προγράμματος, στα δεσμά του matrix, εστιάζουν στο αρνητικό, έτσι ώστε να μετατραπεί μια μέρα σε θετικό... και η σκλαβιά σε Ελευθερία...
Εφόσον κατανοηθεί το βασικό τρίγωνο (Πατέρας, Μητέρα, Παιδί) και η μεταξύ τους σχέση, ο κάθε αρνητικός προγραμματισμός, πλέον διαχειριζόμενος, μπορεί να μεταστοιχειωθεί σε ψυχική αρμονία, και ειρηνική επικοινωνία...
Με τις καλύτερες ευχές για Βαθειά Γαλήνη