Θάταν εξαιρετικά χρήσιμο να αναλυθεί περισσότερο το θέμα της Νηστείας - διατροφής, καθώς και οι συνέπειες των υπερβάσεων του μέτρου, είτε θετικά είτε αρνητικά.
Αφού όπως διαφαίνεται, ο Anon και ο Κανένας έχουν την δυνατότητα να μας διαφωτίσουν, θα επιθυμούσα να δοθεί λίγη βαρύτητα και έκταση στην χημική - ορμονική συμπεριφορά του οργανισμού ...
Ορφέα, το θέμα αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλο. Πχ τώρα διάβαζα ότι αυξημένο ποσοστό πρωτεΐνης στη διατροφή ευνοεί την καύση του λίπους. Τώρα αυτό σίγουρα γίνεται από κάποια διαδικασία, ορμόνη κτλ που δε χρειάζεται να αναλύσουμε.
Επειδή ασχολούμαι με την υγιεινή διατροφή περισσότερο από 20 χρόνια (παρά το ότι ακόμα είμαι στην εφηβεία), έχω δει πολλούς κανόνες και δίαιτες να αλλάζουνε ριζικά. Η έρευνα συνεχίζεται και οι θεωρίες εξελίσσονται.
Τα οφέλη της υγιηνής διατροφής είναι γνωστά. Ακόμα και από προσωπική πείρα μπορώ να βεβαιώσω τα οφέλη της διατροφής που περιγράφεται εδώ:
AMORC Ελλάδας > Θέματα αποκλειστικά για τα μέλη του AMORC > Forum - Ομιλίες > Καλές Διατροφικές συνήθειες
http://www.amorc.gr/forum/index.php/index.php/topic,12.0.htmlΣε συνδυασμό βέβαια με τη γυμναστική, η χοληστερίνη και τα τρυγλυκερίδια μου είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα (καμιά φορά και κάτω από το όριο). Αν κάποιος έχει μία πιο συγκεκριμένη ερώτηση για διατροφή, αν μπορώ, καλύτερα να του απαντήσω σε εκείνη τη συζήτηση.
.... και κατ' επέκταση στην ψυχολογική επίδραση της ορθής και μη ορθής διατροφής.
Να γίνει προαπάθεια π.χ. να διερευνυθεί η σχέση κακής διατροφής με τους ονειρικούς εφιάλτες, αλλά και η επίδραση ορισμένων Νηστειών (και ποιων) στην εμφάνιση εσωτερικών εμπειριών και στο κατά πόσον αυτές οι εμπειρίες είναι "εσωτερικές" με την επιθυμητή έννοια του όρου και κατά πόσον είναι ψευδαισθησιακές ή/και παραισθησιακές καταστάσεις, μη υγιείς συνέπειες μιας μη ισορροπημένης διατροφής ή τοξίνωσης του οργανισμού...
Ίσως να επικεντρωθώ σε αυτό. Είναι πιο περιορισμένο το θέμα και μας αφορά άμεσα.
Συνεχίζω την έρευνα.