Μόνος μου, με συμμετοχή σε ηλεκτρονικά φόρα εσωτερισμού
Φίλε Trithemius θεωρώ την επιλογή αυτή, κομμάτι αφελή. Είναι δυνατόν να κάνεις έστω και ένα βήμα στον εσωτερισμό συμμετέχοντας στα fora; Μπορείς να μαγειρέψεις συζητώντας για μαγείρεμα;
Αγαπητέ μου El Morya.
Ξέρω ανθρώπους που κατά την πορεία τους στα fora εσωτερισμού, έχουν "φυτέψει πάμπολες πρίζες εσωτερικού προβληματισμού".
Έχουν παίξει επίτηδες "ρόλους" για να φέρουν "δεκτικούς ανθρώπους" στο χείλος ενός "μυητικού νοητικού γκρεμού" και στην "απαρχή μιας "ψυχοπνευματικής συνειδητοποίησης".
Έκαναν και κάνουν άσπονδους εχθρούς σε αυτή την πορεία αλλά και πιστούς φίλους.
Φίλους, είτε φανερούς είτε αφανείς.
Φίλους που είτε φανερά μπροστά τους είτε πίσω τους παραδέχτηκαν πως βοηθήθηκαν αφάνταστα απο τον Λόγο τους και τις "τεχνικές πρακτικού εσωτερισμού" που συνηθίζουν να εφαρμόζουν - εμφανώς ή αφανώς - σε πάμπολες περιπτώσεις.
Εαν όμως, δεν ήταν τα fora, δεν θα υπήρχε αυτή η "επικοινωνιακή/μυητική δυνατότητα".
Επίσης, εαν ο "Λόγος" και οι "προτεινόμενες πρακτικές" δεν "κάνουν" στον έναν θα κάνουν στον άλλον.
Έχουμε δηλαδή, μια μεγάλη ποικιλία στην ταυτόχρονη Όσμωση πολλών και διαφόρων "εκδοχών" και "προτάσεων".
Και έτσι, πάντα κάτι θα βρίσκουμε που θα μας κάνει "κλικ" και θα μας οδηγεί στην επόμενη συνειδητοποίηση.
Συν τοις άλλοις, τα fora λειτουργούν παρόμοια με έναν απαιτητικό διανοητικό διαλογισμό.
Επιχειρώντας να "διαμορφώσεις άποψη" για το εκάστοτε θέμα, εμβαθύνεις μέσα σου. Αντιπαρατίθεσαι με τον ίδιο σου τον εαυτό.
Και κατόπιν, μπολιαζόμενος με τις απόψεις των άλλων, πας ακόμη πιο βαθιά.
Και αν είσαι έντιμος με τον εαυτό σου, κάποια στιγμή σταματάς να εκφέρεις άποψη γιατί ήδη "μπολιάστηκες" αρκετά και συνειδητοποίησες πως πολύ απλά δεν υπάρχει η "απόλυτη άποψη".
Η "μυητική διαλεκτική" που πιθανόν κάποτε να υπήρχε σε κάποια Συμπόσια ή σε κάποια "σαλόνια" ή σε κάποιες αρχαίες στοές, σήμερα επιβιώνει στα fora φίλε μου.
Αυτή την αίσθηση έχω.
Και προσωπικά, νοιώθω απεριόριστα κερδισμένος απο αυτή την "πολυτέλεια" που έχουμε σήμερα.
Να μπορείς να "μπολιάζεσαι ψυχοπνευματικά" απο έναν άνθρωπο - φίλο - συνδάσκαλο που βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου.