Κατω από την επιδραση του ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ......η κατανοηση θυσιαστηκε στο βωμο της ΑΦΗΡΗΜΕΝΗΣ-
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΓΝΩΣΗΣ......
---ΠΟΥΘΕΝΑ σημερα δεν παρατηρείται.....ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΨΥΧΗΣ.....δηλ. δεν λαμβάνεται καθολου στα υποψιν...
μας απασχολει ΜΟΝΟΝ όταν το ατομο, εμεις, εκδηλώσουμε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.....
και τοτε....ερχεται-επιβαλλεται....η ΣΥΜΟΡΦΩΣΗ....
δηλ.... Ο ψυχικος κοσμος....του κάθε ενός δεν λαμβάνεται υποψιν...ως θα επρεπε......
θαλεγα .....καθολου....μα καθολου....δεν υπολογίζουμε την ΨΥΧΗ....
Δυστυχως φιλε τα πραγματα ειναι ετσι οπως τα λες
Δεν ειναι ομως ευκολο , να αλλαξει η συμπεριφορα , ακομα και για μας που λεμε οτι ασχολουμαστε
Ο περισσοτερος κοσμος μαλιστα , ουτε καν υποψιαζεται τα λογια σου
Ισως και να μην τα αποδεχτει ακομα και αν τα ακουσει
Παρακατω παραθετω ενα κειμενο , που εγραψα πριν λιγο καιρο
Σημερα ''χαζευοντας ''το πετυχα , και ενω το εχω πραγματικα αναγκη να ξεφυγω απο καποιες καταστασεις δεν εχω την δυναμη , να το βαλω στην πραξη
''Η κυρια λειτουργια της εξομολογησης ειναι οτι , οταν εκτελειται βγαζει πραγματα σε ενα πιο συνειδητο επιπεδο του νου ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΗΛΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ , ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΥΤΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ
Οσο πιο πολυ χρησιμοποιειται , τοσο αυτο , γινεται σε εντονοτερο βαθμο
Το να κρατουνται πραγματα ,χωρις να εκφραζονται ,με οποιονδηποτε τροπο , η χειροτερα , οταν δεν αποδεχομαστε ουτε οι ιδιοι , κομματια του εαυτου μας για οποιονδηποτε λογο ,αυτο σημαινει , οτι θα αποταμιευουμε εντασεις και αρα ,καιθα ειμαστε πιο επιρεπης σε νεες αρνητικες σκεπτομορφες , και ως εκ τουτου , θα δημιουργουμε ακομα περισσοτερες που θα προστιθενται , στο ηδη βεβαρυμενο ψυχολογικο τοπιο μας σε μια ατερμονη διαδικασια
Και βεβαια αυτο που προστιθεται , δεν θα ειναι σε καμμια περιπτωση θετικο
Εγω εχω χρησιμοποιησει , και χρησιμοποιω συστηματικα την εξ -ομολογηση ας πουμε , για να φερω σε ενα πιο συνειδητο επιπεδο , τις παρατηρησεις που κανω , σε σχεση με το εσωτερικο
Δεν εχω ομως το θαρρος , να το κανω σε ολα τα επιπεδα , δηλαδη να εκθεσω ψυχολογικα κομματια μου , και μαλιστα οπουδηποτε
Το εχω ομως πολλακις κανει με ατομα που αισθανομαι οτι δεν θα το εκμεταλευθουν
Αυτος που το κανει , και μαλιστα συστηματικα , ταπεινωνοντας τον εαυτο του [αφαιρωντας βαρη δηλαδη ] ειναι η ΜΥΘΥΡΑ
Αν θα το ψαξεις θα το δεις
Ο οποιοσδηποτε , και καλα καθως -πρεπισμος , ειναι ενα παραδειγμα αποκρυψης , και παραχωσης ψυχολογικων στοιχειων στο εσωτερικο , και πραγματικα , σπανια θα συναντησει κανεις ανθρωπους , να ταπεινωνουν τον εαυτο τους , και να ξεφορτωνονται πραγματα
Για να διαπιστωσει ομως , καποιος τα οφελη που σου ανεφερα , πρεπει να το κανει
Μια αλλη σημαντικη λειτουργια ,της εξομολογησης , ειναι οτι επειδη μειωνονται καποια στοιχεια , που εγκλωβιζουν ΠΡΟΣΟΧΗ αυξανεται και η αντιληπτικοτητα , με αποτελεσμα , να μπορει να δει κανεις , ακομα περισσοτερα πραγματα , η και να επιθλυθουν κομματια απο συμπλεγματα
Βεβαια ξαναλεω , οτι δεν ειναι μια ευκολη διαδικασια , και επισης δεν εχει τρανταχτα αποτελεσματα απο την μια στιγμη στην αλλη
Και κατι τελευταιο
Οταν , προκειμενου να ξεκαθαρισουμε εσωτερικες καταστασεις χρισιμοποιουμε την εξ ομολογηση και συγχρονως χρησιμοποιηται και επιγνωση , τοτε τα αποτελεσματα αυξανονται κατα πολυ''
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=4&TOPIC_ID=11875