H αποκωδικοποιηση του πονου εχει το ΣΤΙΓΜΑ της ΣΚΙΑΣ....δηλαδή...μας φανερωνει ότι ημασταν....σε λαθος .....
Σιγουρα εχει τα χαρακτηριστικα της σκιας οπως λες , διοτι ειναι το αποτελεσμα της δρασης του εγω
Δεν θα συμφωνησω ομως με την λεξη λαθος , διοτι , η ονομασια αυτη ενδεχεται να περιεχει πραγματα , και να αποκρυπτει αλλα
Προτιμω ..απλα να βιωσω χωρις να ονομασω για διαφορους λογους ....και αλλωστε επειδη υπαρχει πονος δεν σημαινει οτι υπαρχει και λαθος αναγκαστικα
Θα προτιμησω την τακτικη , της αμεσης παρακολουθησης αυτου που εκτυλισεται , διοτι αν το αποριψω , και ΘΕΛΩ ΑΥΤΟ να εξαφανιστει απο μπροστα μου , μαλλον θα χασω μερος απο την αντιληπτικη μου ικανοτητα
, και μονο επειδη , ΘΕΛΩ
https://www.youtube.com/watch?v=RaA7-Yw3AvUοι μαθητες του εσωτερισμου ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ....συχνα τέτοιες καταστασεις....λογω της ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑς...
που τους επιβαλεται....από τον Ε Α Υ Τ Ο .....
Θα ελεγα λογω της φυσης μας
Η μεταβλητοτητα σιγουρα ειναι ενα μερος της φυσης μας , αλλα υπαρχουν κατα την αποψη μου , και αλλα που διαδραματιζουν σπουδαιο και καθοριστικο ρολο επισης
Εννοιες όπως αποτέλεσμα....κριτηριο....πρόβλημα...ΑΝΗΚΟΥΝ...στην συναισθηματικη λογικη....του ΕΓΩ....
Μπορει να ανηκουν και εκει
Μπορει ομως να ειναι και ...απλα το αποτελεσμα παρατηρησεων και μελετων , δηλαδη αντιληψης
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙς.....της φυσης του κάθε ψυχισμού....ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να γινουν αντιληπτες από το ΕΓΩ.....
Προσωπικα, την λεξη ''εγω '' ,την χρησιμοποιω , απλα για να για τους σκοπους της συνενοησεως
Προτιμω την προταση ..... διαδικασια απο στιγμη σε στιγμη
Οσο ειμαστε ταυτισμενοι λοιπον , με αυτο που εκτυλισεται μεσα μας , αυτο που εχει γινει ενα με εμας , και οσο το μπερδευουμε με εμας , .... το σιγουρο ειναι, οτι θα εχουμε αδυναμια, αντικειμενικης παρατηρησης αυτου, το σιγουρο ειναι, οτι δεν θα μπορουμε να αντιληφθουμε την μηχανικοτητα που διαδικαζεται
--το να δημιουργούμε εντυπώσεις.....είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ.....γιατι... Η ΚΑΘΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ.....αποκαθιστα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ....
δηλαδή....χωρις ΕΝ ΤΥΠΩΣΗ.....δεν μπορούμε να κοινωνισουμε....με το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ....σκεπτικα....
Σιγουρα , οι εντυπωσεις που ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ εχουν ποσοστο στην επικοινωνια , αλλα, και στην διακοπη επικοινωνιας των ανθρωπων ...αναλογα απο ποια σκοπια το βλεπει κανεις
Σημαντικο ρολο στην επικοινωνια ομως , και κατ εμε τον σημαντικοτερο , εχει , αυτο που εκπεμπουμε , δηλαδη η ενεργεια
Υπαρχει ομως και μια αλλη σκοπια , αυτη της επικοινωνιας με τον εαυτο μας , ...να ερθουμε κοντα στον εαυτο ....να τον αντιλαμβανομαστε
Αντιλαμβανομαστε τον εαυτο , και το περιβαλλον , οσο λιγοτερες προσκολησεις [που ειναι το αποτελεσμα των εντυπωσεων], εχουμε
Απο αυτην την αποψη ,οσο πιο πολλες εντυπωσεις εχουμε, τοσο λιγοτερο μπορουμε να επικοινωνουμε με το περιβαλον , αλλα και με τον εαυτο μας, επειδη η αντιληψη μας εχει αποροφηθει , απο αυτες τις εντυπωσεις
, και ετσι , το μονο που αντιλαμβανομαστε , ειναι απλα οι εντυπωσεις στην γλωσσα του συναισθηματος , και των αισθησεων
ετσι η αντιγραφη....οποιασδηποτε ΠΡΑΞΗΣ.....καλη-κακη....ΒΟΗΘΑ....το ΕΓΩ....μεσω της εκδήλωσης....να επικοινωνιση....
Ισως και να γινομαι απολυτος ......ομως για μενα , η μιμηση ειναι η χειροτερη ασθενεια, που μπορει να καταλαβει το ανθρωπινο ειδος
Πραγματικα , δεν μπορω να βρω κανεναν λογο σοβαρο , να με πεισει για το αντιθετο