Η επεξεργασία των πληροφοριών που γίνεται από τον νου μας δημιουργεί υποκειμενικές εντυπώσεις.
Ετσι ακριβως
Ομως η καθε εντυπωση και οχι μονο αυτες [οι εντυπωσεις ] εχει-χουν και ενα αντικρυσμα στο σωμα
Και πιο συγκεκριμενα στην αισθηση της αφης
Δεν ειναι μονο τα ακροδακτυλα αφη , αλλα ολο το σωμα
Ομως οσο αφορα το παραδειγμα με τα παιδια δεν σταματαει εκει
Ενδεικτικα θα σου πω ,αισθησεις παρομοιες που απευθυνονται- ανηκουν και αυτες, στην αισθηση της αφης [και που καθοριζουν αυτο που αισθανομαστε, και αρα τις συμπεριφορες μας , και αυτο ειναι το πιο σημαντικο ,]
μπορει να ειναι απο δυσλειτουργιες του σωματος , λογω λανθασμενης διατροφης , και σεξουαλικοτητος , συναισθηματα ζηλειας , λαγνειας , θυμου κλπ κλπ
Μπορει επισης , και αυτο ειναι κατι που συμβαινει συνεχεια , να εχουμε επηρειες απο περασμενα συναισθηματα
Ας πουμε , τα νευρα η η λαγνεια , μπορει να εμφανιστουν σαν συναισθημα , ακομα και πολυ-πολυ μετα , απο τον αληθινο χρονο εκδηλωσης τους
Για να μην πω , για το υποσυνειδητο , που καπου διαβασα μια μελετη στην οποια η λειτουργια του βασιζεται στο ''ποτισμα των κυταρων μας , με συγκεκριμενα συναισθηματα
Ακομα και το συλογικο ασυνειδητο , δρα πανω μας μεσω των αισθησεων
Αυτα για το κομματι της αισθησης της αφης
Σκεψου τωρα ποσα πραγματα ειναι ενσωματωμενα πανω μας , μας καθοριζουν , και μαλιστα εν αγνοια μας
Οσο τωρα αφορα τον ρολο της ορασης , αυτο που μπορω να πω ειναι , οτι απο την μια επηρεαζεται απο τα διαφορα συναισθηματα , τραβαει προσοχη , μειωνοντας την αντιληπτικοτητα , και γενικοτερα διαφοροποιει , την αισθηση
και αρα εμας
Ολα αυτα λοιπον ειναι ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΕΣ αισθησεις που δρουν στο σωμα.... δεν εχουμε δηλαδη επιγνωση οτι αυτες δρουν πανω μας , και καθοριζουν τον τροπο που διαδικαζομαστε
Η προσοχη ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ....... ΚΟΙΜΑΤΑΙ
Δεν συμβαινει ομως το ιδιο οταν περναμε απο την μια κατασταση στην αλλη , εστω και τυχαια
ΠΧ μια μυρωδια η μια γευση , τις αισθανομαστε εντονοτερα οταν πρωτοεμφανιζονται
Κατοπιν χανεται η ενταση , σε μεγαλο βαθμο
Αυτο με αλλα λογια ειναι ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ .....ΤΙΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΕΣ
Αυτο που γινεται σε μας , ειναι οτι η προσοχη ειναι μοιρασμενη σε ολες τις αισθησεις , και εσι χανει την δυνατοτητα να τις αντιληφθει μια προς μια , για να καταλαβει τι γινεται
Μου δειχνει πιο ευκολο να προσπαθω να τις αντιληφθω , μια προς μια , παρα ολες μαζι
Η επιδιωξη ειναι να μπορουμε να ειμαστε πιο συνειδητοι , για ολους τους λογους που προανεφερα
Εχω επισης αναφερθει πολυ για αυτο το ζητημα στο esoterica-ΣΟΦΙΑ- ΕΠΙΓΝΩΣΗ
Ομως εκτος απο την προσπαθεια , για αυτον τον σκοπο , μπορουν και αλλοι παραγοντες , να διαδραματισουν καθοριστικο ρολο στην ικανοτητα, που μπορουμε να αποκτησουμε , ουτως ωστε να εχουμε περισσοτερη αντιληψη
Εχω κατα καιρους , πληροφορηθει , απο ατομα που ειναι στην αλχημεια , οτι αυτο δυναμωνει σε μεγαλο βαθμο την αισθηση , ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ....ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΑΥΤΟΥ
Προσωπκη μου αποψη ειναι οτι , οτιδηποτε'' βοηθα ''τις ενεργειες , βοηθα και την συνειδητοτητα
Ειτε αυτο λεγεται αναπνοες , ειτε ισοροπημενη γυμναστικη ,γιογκα , ειτε ακομα , και ελατωση της δυναμης του υποσυνειδητου
Πανω σε αυτα , περιμενω , και τα δικα σου φωτα