Πρωτα απο ολα ξεκαθαριζω , οτι καποια προσφατα περιστατικα , μου εδειξαν περιτρανα , την ανεπαρκεια μου οσο αφορα την δυνατοτητα μου να παρεμβω στον εσωτερικο μου κοσμο
Διδω βεβαια την δικαιολογια, οτι θιχτηκαν ,σημαντικα αρχετυπα δεδομενα , ομως αυτο ειναι ψεμα , διοτι , η καθε μου στιγμη , διεπεται απο ερεθισματικοτητα , που μεταφραζεται , οτι ζω στο ματριξ των συναισθηματων ,και των αισθησεων ,με αποτελεσμα καθε στιγμη , να βλεπω το δενδρο , και να χανω το δασος
Αρα .....η αληθεια μου ειναι , οτι κανω μικρουλες παρατηρησουλες , πανω στην υπαρξη , ευελπιστωντας , καποια στιγμη , αυτες οι μικρες και διασπαρτες παρατηρησεις να μπορεσουν να διαφοροποιησουν κατι
Με ολο αυτο , θελω να πω ,οτι , απλα ψαχνω συνοδοιπορους σε αυτη την αναζητηση περισσοτερο επειδη μου αρεσει να ασχολουμε με τετοια ζητηματα , και επειδη και μονο, τα θεωρω σημαντικα
Το δασος και το δεντρο λοιπον ειναι ο ενας λογος που εχω κολλησει με την ενοια της αποταυτισης απο τις αισθησεις
Και ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ αν ειναι η ενδεικνυωμενη προσεγγιση , να ζω μονο,.......... συμφωνα με τις αισθησεις ,.............. και να χανω την ολη εικονα
Ο αλλος λογος , ειναι , οτι , αποτελουμαστε απο τις ΑΣΥΝΗΔΕΙΤΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ
Οταν λεω ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΑΣΤΕ το ενοω
Καθε στιγμη ειμαστε η αισθηση της ορασης επειδη βλεπουμε , η αισθηση της ακοης επειδη ακουμε , και κυριως η αισθηση της ΑΦΗΣ ............ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΕ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ ,ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΕΝΩ ΣΥΓΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ -ΔΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ .....ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ........ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.............................................................................
Οσο αφορα την αισθηση της αφης , ..........ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ-ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ , ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΧΩΡΑ ,και ολα αυτα αποτελουν την αισθηση της ΑΦΗΣ
Ουσιαστικα ολα ειναι-αναγονται, σε αισθηση της αφης[κατα την αποψη μου ]
Το αλλο σκελος αποτελειται , απο την ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ
Εξηγωντας .....
Αν θα αφαιρεσουμε την αισθηση της ορασης ,με την συνειδητη φαντασια ,μετα .... επνελθουμε παλι .....και .....ξανα ......και ξανα .....και ξανα να περναμε δηλαδη απο την μια κατασταση στην αλλη , απο την θεση στην αντιθεση , τοτε , ειναι ευκολο να διαπιστωσουμε , οτι η καθε αισθηση , βαζει ....απο ενα λιθαρακι , μεχρι μια μεγαλη ''κοτρωνα '' σε αυτο που ειμαστε
Για να το κανω πιο λιανα , ενας τυφλος , η ενας κουφος , θα ειχαν τελειως διαφορετικη συμπεριφορα , απο ενα που βλεπει και που ακουει
Και μονο επειδη ,υπολειπονται αισθησεων , που καταναλωνουν ενεργεια , και ετσι προσθετουν η αφαιρουν παραγοντες , που καθοριζουν την δραση
...εννοεις να αποσυρθουμε απο τα εξωτερικα βιωματα και τα τρεχοντα ?? εστιαζοντας σε πιο εσωτερικα και σταθερα διαχρονικα ή αναχρονισμενα παρελθοντικα και μελλοντολογικα -οραματικα Huh
Ενοω ,κανοντας πειραματακια , να διαπιστωνουμε τα παραπανω , και αναλογα την κατανοηση που αποκτουμε , να δουμε και αν πρεπει να τα βαλουμε περισσοτερο στην καθημερινοτητα μας , και στην καθε μας στιγμη , γινομενοι ....πιο συνειδητοι , ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ-ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ , ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ
Κατω λοιπον απο αυτες τις συνθηκες , θα μαζευουμε λιγοτερες εντασεις , που θα μας ποτιζουν , και θα αποκτουμε μεγαλυτερη αντιληπτικοτητα , για την υπαρξη
Οτροπος που θα ''βλεπουμε '' τα πραγματα θα διαφοροποιειται , επειδη και μονο θα περνα απο λιγοτερα φιλτρα