Αποστολέας Θέμα: Κάλεσμα για Κάθαρση στον χώρο του Ελληνικού Διαφωτισμού  (Αναγνώστηκε 7301 φορές)

Rose

• Administrator
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
Κάλεσμα προς όλους τους Συνοδοιπόρους 'Ελληνες για Κάθαρση στον χώρο του Ελληνικού Διαφωτισμού.

Το τελευταίο διάστημα μελετώ κάποιες Τεκτονικές Ομάδες μέσα στο facebook, και πραγματικά το μόνο που έχω να πω είναι πως ο Ελληνισμός έχει ξεπέσει πολύ, διότι ο Διαφωτισμός έχει ξεπέσει πολύ. Ειλικρινά, είναι απίστευτο, πώς αυτές οι σχολές του λεγόμενου "Διαφωτισμού" καλλιεργούν τόσα λαμόγια... Σε αυτούς τους χώρους ελάχιστοι είναι οι Αυθεντικοί Διαφωτιστές, οι περισσότερες προσωπικότητες που εισχωρούν, μαγαρίζονται, από τα βέβηλα ήθη.

Αν θέλετε να αποκτήσετε μία άποψη το που έχει καταντήσει ο σημερινός Ελευθεροτεκτονισμός, που κάποτε έσωσε την χώρα μας, από τους κατακτητές (βλέπε Φιλική Εταιρεία), αν θέλετε να δείτε που καταντήσαμε ως 'Ελληνες και γιατί, επισκεφτείτε κάποιες από τις Τεκτονικές ομάδες στο facebook, και αντιδράστε απέναντι στην λαμογιά και στην απάτη, που καταφάνερα κυκλοφορεί σε αυτούς τους κάποτε "Ιερούς και Μυητικούς" χώρους.

https://www.facebook.com/groups/massons/
https://www.facebook.com/groups/462256717200888/?fref=ts
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ναγια

• ΑΜΡΑ - Μέλος
    • Προφίλ
Απ: Κάλεσμα για Κάθαρση στον χώρο του Ελληνικού Διαφωτισμού
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2013, 22:34:49 »
καλησπερα ειμαι πολυ χαρουμενη που διαλεξα το σωστο φορουμ για να γινω μελος.Μπηκα στο facebook που ανεφερες και επαθα σοκ.Εχεις απολυτο δικιο Rose.Noμιζω πως εχουμε η κοντευουμε να φτασουμε στο σημειο μηδεν.Η νεολαια μας ειναι αγραμματη γιατι ετσι θελησαν να μεινει οι κυβερνωντες.Οταν η ελπιδα του τοπου της πατριδας δεν μορφωνεται δεν μαθαινει την μητρικη της γλωσσα γιατι οι κυβερνωντες την θεωρουν νεκρη και αχρηστη τι να πεις.
θα ξεσηκωθουμε ομως να εισαι σιγουρη και οπως ο φοινοικας ξαναγεννιεται απο τις σταχτες του ετσι και οι Ελληνες θα ξαναγεννηθουμε.

Μελης

• Δ. Πυρήνα Αθήνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 20:47:36 »
Ο τεκτονισμος ειναι τεχνη  
η βασιλικη τεχνη  

Όταν  πριν μερικά χρόνια   οι αδ στην Σ   Στοά επέλεξαν  να την υπηρετήσω  σαν  ο  πρώτος υπηρέτης μεταξύ ίσων  δεν φανταζόμουν ότι  θα τύχαινα την υψίστη  μυηση στο εργαστήριο  μετά την  εισδοχή μου  και   μύητες  δοκιμαστές  και σεβάσμιοι  ήταν  όλοι οι  αδ της στοάς  μας αλλά και εκτός  αυτής  με το παράδειγμα τους
    Οι πρώτοι μυητες  μου ήταν  οι αδ    που νόμιζαν  πως ο τεκτονισμός  ένας σύντομος δρόμος  σταδιακά βέβαια  κατάλαβαν πως τον μόνο που ξεγέλασαν  ήταν ο εαυτός τους
Βιαστικά με σοφία    γεμάτοι     μου είπαν: Η ποιο σύντομη και απλούστερη ατραπός είναι  και η καλύτερη Τους απάντησα: Προχωρήστε και δοκιμάστε!!
    Γιατι  Μερικοί  αδ  έμοιαζαν με σύννεφα : όταν έφευγαν   η ημέρα γινόταν ποιο  φωτεινή
Ήταν  αυτοί που δεν ταίριαζαν  πουθενά  
Ήταν  αυτοί που ήξεραν πολλά είχαν ένα βλέμμα που μαγνήτιζε  και ένα εύκολο χαμόγελο
Και είχαν  μια  ικανότητα να διασπούν την προσοχή  και να αποδιοργανώνουν τις εργασίες
Που κοίταζαν χωρίς να βλέπουν
Ακούγαν χωρίς  να προσέχουν
Μιλούσαν χωρίς να έχουν τίποτα να πουν
 χωρίς επίγνωση το τη κάνουν και γιατί  έρχονταν στη  στοά
Άγγιζαν η  φιλούσαν τους αδ χωρίς να αισθάνεται τίποτα η στεγνή τους καρδιά
Στον δρόμο για το βουνό της επιθυμίας μου  συνάντησα   έμπειρους  .υψηλόβαθμους Είναι σωστός ο δρόμος ; τους  ρώτησα
Ακόλουθα  μας   μου είπαν  και δεν θα χάσεις  
Τους  ακολούθησα για λίγο   και τους  εγκατέλειψα , έπειτα έμαθα πως έφτασαν  στον  γκρεμό της επιθυμίας τους
      Αγκάλιασα   έναν αδ  κάποια τρίτη   στο κατώφλι της στοάς  και του  είπα
Δεν χρειάζεται  να σκουπίσεις τα ποδιά σου πριν μπεις  
Αλλά είναι απαραίτητο όταν θα βγαίνεις  δεν  με άκουσε  μπήκε μέσα στη στοά σαν  να την πατούσε  και μας  λύπησε
     Έμαθα ακόμα  ότι αν  η  υποψία      φωλιάσει μες  τη στοά ο  ψυχικός  δεσμός   των μελών   κλονισθεί  διαβρωθεί  η χαλαρώσει τότε υπάρχουν πια πολλοί που  θεωρούν ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα και τότε όλα είναι πιθανά να συμβούν
     Χρωστώ πολλά  στους ανυπόμονους   στους  αγενείς  και τους φλύαρους
Μου  διδάξαν  την υπομονή την ευγένεια  και την σιγή
Να ευχαριστήσω  τον αδ  Παπαδόπουλο  Τον αδελφό μου δεν τον γνώρισα από αυτά  που  μου έλεγε  αλλά από αυτά που δεν τόλμησε να μου αποκαλύψει  ποτέ  η από ντροπή η από  ταπεινότητα
Τους  μαθητές την ποπη τον Τάκη  και την Ευαγγελία  που μου θύμιζαν ότι   διαφορα  μεταξύ  ενός σεβασμίου  και ενός   μαθητή  είναι μια τεκτονική μέρα
    Ένοιωσα την αδ  θησαυροφύλακα και την αδ ελεωνομο  μια  βραδιά  πιασμένες  από τα χέρια  καταθέτουν μαζί με τους άλλους αδ ότι  είχαν στην καρδιά τους στο θησαυροφυλάκιο της στοάς  
    Η τελετάρχης  και η β επόπτης    μου θύμιζαν ότι αδελφοί  που  ασχολούνται  με την βασιλικη  τεχνη   να θεωρούν ότι   η ισχύς εν τη ένωση δεν είναι απλά ένα παράγγελμα   με κοινωνικές  μόνο προεκτάσεις  Στις τεκτονικές  εργασίες πρέπει ο  τέκτων  να είναι δυνατός  για  να μπορεί να  δεχθεί  την δύναμη όλων  των αδελφών  διατηρώντας την ατομικότητα του   ώστε  να μπορεί  να προστατεύει και να προστατευθεί
    Με  τον  αδ   Α επόπτη    δεν συμφώνησα παντα   έμαθα όμως μετά από χρόνια ότι   η αλήθεια ήταν ανάμεσα μας και  μας  χαμογελούσε
     Κάποτε ο αδ β δοκιμαστής  με ρώτησε  
Πόση ώρα διαρκεί η μύηση ;
 έτσι έμαθα και  εγώ ότι H μύηση δεν έχει διάρκεια αλλά ακόμα και η αρχή της είναι εσφαλμένη. Με λίγα λόγια μια μύηση έχει συμβεί πολύ πριν την λάβει ο μυημένος.     Γι'αυτό λοιπόν το να θεωρείς ότι η μύηση είναι "το πιο σημαντικό" είναι μεγάλο λάθος. Η μύηση είναι από "το πιο ασήμαντο" μέχρι "το πιο σημαντικό
     Να ευχαριστήσω την αδ   ρήτορα  για την  πολύτιμη  βοήθεια αλλά και γιατί με συμβούλευε να προσέχω  γιατι  οι άνθρωποι μοιάζουν με ορισμένα  πλασματα     είναι  περίεργο  πως πολλοί αδελφοί  έμοιαζαν  με ζώα η πτηνά  Ένας  τέτοιος με αγκάλιασε  και με πλήγωσε
Δεν πρόσεξα ότι  έμοιαζε με σκαντζόχοιρο
       Από την αδ  γραμματέα    κράτησα σαν μυηση  ότι το πραγματικό ταξίδι για νέες  εσωτερικές ανακαλύψεις δε συνίσταται στο να ψάξει κανείς  για  καινούργιες θεωρίες  αλλά στο να μπορεί να δει τις  ήδη γνωστές με καινούργια μάτια.
        Ο αδ δοκιμαστής  σε στιγμές  που χρειαζόμουν  την στήριξη όλων  μου θύμιζε  ότι όλοι  οι θρίαμβοι  και οι επιτυχίες αλλά και οι αποτυχίες και τα λάθη μας  , θα μας ενώσουν     σε    μια  στενή σχέση που θα   αντέχει στο χρόνο  
   Όμως  υπήρχαν    αδελφοί  με έβλαψαν  από άγνοια  και άλλοι   από απροσεξία  Τις  περισσότερες φορές  δεν υπήρχε κακή πρόθεση   γιαυτους  λυπάμαι που δεν είναι εδώ  μαζί μας
Ο αδ σεβάσμιος  με μυησε  με αφορμή  μια συζήτηση   ο  τεκτονισμός μου ειπε ...ζητά να του αφιερώσουμε χρόνο από την ζωή μας να εργασθούμε  για  αυτόν…να του είμαστε πιστοί
Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ποιου <<πράγματος>> πιστούς αποτελούμε εάν θέλουμε να εξακολουθούμε ,όσο μπορεί ο καθένας  να στηρίζουμε αυτό το οικοδόμημα
Έτσι  έμαθα να μην  εμπιστεύομαι    αυτούς που  διαλαλούν <<εδώ η καλή σοφία>> για μια πραμάτεια που δεν έχουν 
Τέλος  μυήθηκα δηλαδή  έμαθα ότι πολλές φορές όταν μια στοα είναι πολλά χρόνια μαζί  επιτυγχάνεται μια μεταστροφή της συνείδησης της  , με συνέπεια να αλλάζει την ζωή του κάθε  αδελφού   αλλά και της όλης της ομάδας που συμμετέχει ,να αλλάζει τελικά  το μέλλον μαςΤην  έδρα του σεβασμίου πολλοί αδ  την αναζητούν   στην ανατολή της στοάς στην στοά  μας ο  σεβάσμιος   είναι  μέσα στην  καρδιά  μας
Γιατί λένε ότι είναι ο πρώτος υπηρέτης μεταξύ ίσων
Και επειδή ο νέος μας  σεβάσμιος   είναι μέσα  στην  καρδιά μας  είμαι σίγουρος ότι   όλοι μετά  από  δυο  χρόνια  θα  εξαιρούμε   το  έργο  του  
NM  
  1994   xk

Αποχαιρετιστήρια  ομιλία

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 21:21:23 από Μελης »

Rose

• Administrator
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 18:21:47 »
Αδελφέ μου Μελή,

όντως ο Ελευθεροτεκτονισμός, έχει πολλά να δώσει, σε εκείνους που Αληθινά εργάζονται.΄. Δεν χάθηκαν όλα, μπορούν να γίνουν πολλά, όσο υπάρχει η διάθεση και η ανάγκη για Αληθινή Εργασία.'.  Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, όταν συναντούμε μία τόσο σημαντική εμπειρία, στον χώρο.'., διότι πολλοί συνάνθρωποί μας, αναζητούν την Γνώση.'., έτσι ώστε με την σειρά τους, να φανούν χρήσιμοι.

Αδελφή μου Νάγια,

οι περισσότεροι Διαφωτιστές, βρίσκονται δυστυχώς σήμερα, εκτός των Στοών.'., παρά εντός, μια και πολλά έχουν διαβρωθεί στο χώρο.'.  Είτε εντός, είτε εκτός Στοών, το ζητούμενο είναι να ενώσουμε υγιείς δυνάμεις, για μία Νέα Αρχή, να βάλουμε νέες βάσεις, για ένα Νέο Ξεκίνημα, είτε στο χώρο της Παιδείας, είτε στο χώρο της Υγείας, είτε στην Κοινωνία ως Σύνολο.  Και ειλικρινά μπορούμε να πετύχουμε, διότι ήδη έχουν γίνει τόσα πολλά λάθη, ιστορικά, που ο Δρόμος πλέον φαίνεται ξεκάθαρος...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 18:25:25 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

• Administrator
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2013, 03:32:50 »
Με μεγάλη έκπληξη παρατηρήσαμε, πως η κατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ αδ.'. βελτιώθηκε πάρα πολύ, μετά την δημόσια καταγγελία μας, και ειλικρινά, δεν θέλουμε να φτάνουμε σε τέτοια μέσα, αλλά κάπως πρέπει και εμείς να αντιδράσουμε, σε αυτή την εμφανή πτώση, σε όλους τους τομείς της ζωής μας, πλέον.  Εφόσον τα πάντα βρίσκονται σε κρίση, και ο Εσωτερισμός, καθώς και όλες οι μυητικές σχολές περνάνε κρίση, διότι όλα τα παλιά συστήματα, κρίνονται, και όσα αντέξουν, μπορούν να συνεχίσουν στην Νέα Εποχή του Υδροχόου, γιατί θα έχουν αντέξει στη σφοδρή κριτική μας.

Γνωρίζοντας πως η Εποχή, έχει σκληρές απαιτήσεις, προσπαθήσαμε να κάνουμε μία Νέα Αρχή, στην ΑΜΡΑ, συνεχίζοντας την Παράδοση του Εσωτερισμού, αλλά ταυτόχρονα, περνώντας από φίλτρο, όλο το παρελθόν, έτσι ώστε να μην περάσουν τα λάθη, απέναντι στον Νέο Κόσμο, που τώρα, όλοι μας χτίζουμε.

Είναι μεγάλη η ευθύνη, μιας εσωτερικής σχολής, το ποσοστό Σοφίας, Φωτός, Γνώσης, Αλήθειας, που θα προσφέρει, διότι η εργασία.'. είναι βαθιά, είναι εσωτερική, και ότι χτίζουμε μέσα μας, εκφράζεται στον Κόσμο μας.

Το χάος που βιώνουμε σήμερα στην κοινωνία μας, οφείλεται σε μία Πνευματική Δυσαρμονία, αποτέλεσμα, μιας λανθασμένης τροπής, στον Εσωτερισμό, στις Μυητικές Οργανώσεις, στις Φιλοσοφικές σχολές, να εκπέσουν, σε δογματικές αιρέσεις, και σε κλαμπ, με κύριο στόχο, την επικοινωνία και την ιδιοτέλεια, και όχι την Αλήθεια, και την παραγωγή Γνώσης - Κατανόησης, με στόχο την Πνευματική μας εξέλιξη, και το Κοινωνικό Εργο.

'Ολα αυτά μπορούν να διορθωθούν στο άμεσο μέλλον, εφόσον κατανοήσουμε το πρόβλημα, και εργαστούμε για την επίλυσή του.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 27, 2013, 03:43:30 από Rose »

Rose

• Administrator
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2013, 17:41:31 »
Καστοριάδης - Κριτήρια ουσίας
http://www.youtube.com/watch?v=2X_liCeP_Eo&feature=related

ΚΡΑΧΤΗΣ

• Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 10, 2014, 14:06:27 »
καλησπερα ειμαι πολυ χαρουμενη που διαλεξα το σωστο φορουμ για να γινω μελος.Μπηκα στο facebook που ανεφερες και επαθα σοκ.Εχεις απολυτο δικιο Rose.Noμιζω πως εχουμε η κοντευουμε να φτασουμε στο σημειο μηδεν.Η νεολαια μας ειναι αγραμματη γιατι ετσι θελησαν να μεινει οι κυβερνωντες.Οταν η ελπιδα του τοπου της πατριδας δεν μορφωνεται δεν μαθαινει την μητρικη της γλωσσα γιατι οι κυβερνωντες την θεωρουν νεκρη και αχρηστη τι να πεις.
θα ξεσηκωθουμε ομως να εισαι σιγουρη και οπως ο φοινοικας ξαναγεννιεται απο τις σταχτες του ετσι και οι Ελληνες θα ξαναγεννηθουμε.

Γεια σου και καλωσόρισες ναγια.

Μήπως γίνεσαι υπερβολική!
Δεν είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα.
Κανένα σημείο μηδέν δεν πλησιάζει ούτε κάποια βιβλική καταστροφή!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 10, 2014, 14:19:07 από ΚΡΑΧΤΗΣ »