11. "...Αν και η Αρνητική Ύπαρξη βρίσκεται έξω απο την περιοχή συνειδητοποίησής μας, αυτό δε σημαίνει ότι και εμείς βρισκόμαστε έξω απο την ακτίνα επιρροής της.
Αν ήταν έτσι, θα μπορούσαμε να την αγνοήσουμε, βάζοντας έτσι ένα τέλος στο ενδιαφέρον μας γι' αυτήν. Όμως, παρ' όλο που δεν έχουμε άμεση πρόσβαση στη φύση της, όλα όσα υπάρχουν έχουν τη ρίζα τους σε αυτή την Αρνητική Ύπαρξη.
Έτσι, αν και δεν μπορούμε να τη γνωρίσουμε άμεσα, δεχόμαστε την επιρροή της. Με άλλα λόγια, αν και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τη φύση της, γνωρίζουμε τα αποτελέσματά της. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ηλεκτρισμό. Ενώ δεν ξέρουμε τίποτα για την φύση του, (σημ.το βιβλίο γράφτηκε το 1935) τον χρησιμοποιούμε στη ζωή μας και απο τα αποτελέσματά του βγάζουμε μερικά συμπεράσματα για τις ιδιότητές του.
Εκείνοι που βάδισαν μακρύτερα μέσα στο Αόρατο, μας έδωσαν συμβολικές περιγραφές μέσα απο τις οποίες μπορούμε να στρέψουμε το μυαλό μας στην Κατεύθυνση του Απόλυτου, ακόμη και αν δεν μπορούμε να το φτάσουμε.
Έχουν περιγράψει την Αρνητική Ύπαρξη σαν Φως: "Αΐν Σοφ Αουρ", το Απεριόριστο Φως.
Περιέγραψαν την Πρώτη Εκδήλωση σαν Ήχο: "Εν Αρχή ην ο Λόγος".
Θυμάμαι τι μου είπε κάποτε ένας σοφός άνθρωπος: "Αν θέλεις να μάθεις τι είναι ο Θεός, μπορώ να σου πω με μια λέξη. Ο Θεός είναι Πίεση".
Και ξαφνικά, μια εικόνα ξεπήδησε στο μυαλό μου και αμέσως ακολούθησε μια συνειδητοποίηση.
Μπορούσα να συλλάβω τη ροή της ζωής μέσα απο κάθε κανάλι ύπαρξης.
Ένοιωσα ότι μου είχε μεταδοθεί μια γνήσια συνειδητοποίηση της φύσης του Θεού.
Και όμως, αν ερχόταν κάποιος να αναλύσει αυτές τις λέξεις, δε θα έβρισκε τίποτα μέσα σε αυτές.
Είχαν όμως τη δύναμη να μεταδώσουν στο νου μια εικόνα, ένα Σύμβολο.
Και το μυαλό λειτουργώντας στη Σφαίρα της Διαίσθησης - πέρα απο τη Σφαίρα της Λογικής - πέτυχε μια συνειδητοποίηση, έστω και αν (αυτή η συνειδητοποίηση) έφτασε στη Σφαίρα του συγκεκριμένου Νου με τη μορφή μιας εικόνας..."
"Η Μυστική Καμπάλα", Dion Fortune
"Αρνητική Ύπαρξη", (σ.53 - 54)