« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 20, 2012, 20:11:20 »
Για να κατανοήσουμε πως ΑΚΡΙΒΩΣ, χρειάζεται να σχεδιαστεί το Νέο Καθαρά Ελληνοπρεπές Σύνταγμα, που να αντιπροσωπεύει όσο το δυνατόν περισσότερο την Αληθινή Ελληνική Ψυχή, χρειάζεται να κατανοήσουμε τι ακριβώς είναι ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, και ο μόνος γνώμονας είναι η Ελληνική μας ιστορία, και ειδικά, η Ελληνική ιστορία κατά την γέννηση της έννοιας της Δημοκρατίας, στην Αρχαία Ελλάδα στον Β' αποικισμό, όπου ακέφαλοι οι Αρχαίοι 'Ελληνες πολίτες αναγκαστήκαμε, για πρώτη φορά να αυτο-κυβερνηθούμε.
Και εκείνο το αρχικό σχέδιο, της Αληθινής Δημοκρατικής Κοινωνίας, καλούμαστε σήμερα να ολοκληρώσουμε ως μία Παγκόσμια Κοινωνική Λύση, που μας προστατεύει άμεσα, από κάθε επικείμενη περαιτέρω καταστροφή.
Σχετικοί παλιότεροι σύνδεσμοι ανάλυσης της πρότασής μας, για μία επιστροφή σε ένα Αληθινό Δημοκρατικό Πολιτικό Σύστημα:
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,2685.120.html
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,2019.15.html
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,2352.15.html
καθώς και παρακάτω, το προσχέδιο1 της πρότασής μας, στο οποίο εκκρεμεί η παράδοση του σχετικού Μανιφέστου, προς κρίση του Ελληνικού Λαού, το οποίο θα παραδοθεί, τον κατάλληλο χρόνο, καθώς η Ελληνική Λαϊκή Συνείδηση, ετοιμάζεται για την Μεγάλη Κοινωνική Μεταρύθμιση, που θα αποτελέσει ένα Παγκόσμιο γεγονός, αλλάζοντας μέσω της Μικρής μας Ελλάδας, την πορεία όλης της Ανθρωπότητας από το σκοτάδι πίσω στο ΦΩΣ.
Επιδιώκουμε με την πρότασή μας, για ένα Νέο Καθαρά Δημοκρατικό Σύνταγμα και Πολίτευμα, να συν-πυροδοτήσουμε μαζί και με άλλους συν-έλληνες αγωνιστές, την Νέα Ελληνική Ειρηνική Ιδεολογική Διαφωτιστική Επανάσταση, η οποία θα οδηγήσει την Αγανακτισμένη Λαοθάλασσα, στην τελική επιλύση του δράματος που βιώνουμε, στην ολοκλήρωση της Εφαρμογής, ενός Οράματος, μιας Αληθινά Πνευματικής Ενάρετης, και Φωτισμένης Δημοκρατικής Ανθρώπινης Κοινωνίας.
Και αυτό ακριβώς είναι ο Αληθινός Ελληνισμός.
Είναι Ανθρωπισμός, είναι Πνευματικότητα, είναι Διαφωτισμός, είναι μία Παγκόσμια Κοινωνική Λύση που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους της Γης, σε μία συνεργασία εθνών και ανθρώπων, κάτω από το Κοινό Λαϊκό όφελος, ισότιμα, όλων των συντεχνιών και κοινωνικών τάξεων.
Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ
1. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
2. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ
3. ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ
Ερχόμενοι λοιπόν, σε επαφή με την Καρδιά του Ελληνισμού, βαπτιζόμαστε από το Αυτόχθονο Ελληνικό Θείο Πυρ, Αναγεννιόμαστε και θυμόμαστε ποιοί πραγματικά είμαστε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, καθώς και ποια πραγματικά είναι η Αληθινή μας ΑΠΟΣΤΟΛΗ.
Διότι έχουμε μία πολύ ιερή αποστολή ως ΕΛ-ληνες που χρειάζεται να θυμηθούμε, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή που περνάει όλος ο κόσμος παγκόσμια.
Να φέρουμε το Προμηθεϊκό Θείο ΠΥΡ, της Γνώσης και του Πολιτισμού σε όλο τον κόσμο.
Και ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, μπορούμε να το πράξουμε!
_________________________________________________________________________________________
1Ας επιστρέψουμε λοιπόν στην Αυθεντική μορφή της Αμεσοδημοκρατίας, όσον αφορά, τις τοπικές μας κοινωνίες, λειτουργώντας τους Δήμους μας, ως Αυτόνομες Κοινοτικές Εταιρείες, αφήνοντας μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό Διοίκησης, σε κρατικούς μηχανισμούς, όσον αφορά θέματα Εθνικής άμυνας και εθνικών συμφερόντων, και τότε ίσως θα βρεθούμε αληθινά μπροστά, στην Πραγμάτωση της Θείας Κοινωνίας που προσμένουμε.
Και όντως έχουμε ήδη καταθέσει επιγραμματικά, το Προσχέδιο αυτού του Νέου Κοινωνικο-πολιτικού μας συστήματος, το οποίο, αποτελείται από την Συνεργασία της Αμεσοδημοκρατίας, και της Αξιοκρατίας, ορίζοντας έτσι ένα Εθνικό, Αξιοκρατικό, και Αληθινά Δημοκρατικό, Δίκτυο Συνεργατικών Αυτόνομων Κοινοτήτων.
Α. 'Οσον αφορά το Προσχέδιο των Αυτόνομων Συνεταιριστικών Οικισμών ή Συνεργατικών Κοινοτήτων, ή Αμεσοδημοκρατίας, έχουμε καταθέσει:Ως Πρωτοπόροι Αρχιτέκτονες μιας Νέας Κοινωνίας, μιας Κοινωνίας του Μέλλοντος, ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε, μία μακέτα, ένα πρότυπο Οικισμό, Αυτόνομης Επιβίωσης, Ευημερίας, Γνώσης και Πνευματικότητας.
Οι παρακάτω Ιδέες και προτάσεις, ευχόμαστε να συμβάλλουν σε έναν περαιτέρω δημιουργικό οραματισμό, διάλογο, σχεδιασμό καθώς και υλοποίησης των μελλοντικών αυτών Κοινωνιών.
1. Ο πρότυπος οικισμός, θα πρέπει να αποτελείται αρχικά, από μία Μητρική βάση Αυτόνομης Επιβίωσης, που θα περιλαμβάνει βιολογικές καλλιέργειες, κτηνοτροφία, και εκμετάλλευση καθαρών πηγών ενέργειας.
2. Ο πρότυπος αυτός οικισμός θα πρέπει να σχεδιαστεί, αρχιτεκτονικά, ως ένα φιλικό περιβάλλον για τον άνθρωπο, μέσα στην φύση, και σύμφωνα με τις τελευταίες προτάσεις ή ανακαλύψεις που θα εγγυούνται, μία ψυχική αρμονία και ευδαιμονία.
3. ‘Ολοι οι κάτοικοι του οικισμού είναι συνέταιροι, συνεργάτες, και δεν υπάρχει η έννοια του υπαλλήλου. ‘Ολοι δέχονται ισότιμα, μερίσματα από τα κέρδη του Οικισμού, ως μία Μετοχική Εταιρεία, ανάλογα τις επενδύσεις τους, είτε οικονομικά, είτε ως εργασία ή είδος.
4. Υπάρχει ένα κεντρικό προϊόν παραγωγής, ή εργοστάσιο, σε κάθε οικισμό.
5. Χώροι ψυχαγωγίας, πρότυπα εστιατόρια, καφετέριες, αθλητισμός, βιβλιοθήκες, κινηματογράφοι, θέατρα, Αναπαυτήρια-Σπα-Θεραπευτήρια, Παιδεία, Ακαδημίες, κτλ, καθιστούν τον οικισμό, ολοκληρωμένη και αυτόνομη πρόταση, διαβίωσης, δημιουργώντας έναν Καλλιεργημένο, Μορφωμένο, Ενάρετο, και Κοινωνικοποιημένο άνθρωπο.
6. Η εκκλησία του Δήμου, η κεντρική διαχείριση του Οικισμού, προσφέρει έναν χώρο, για ενεργοποίηση και συμμετοχή του κάθε πολίτη στα κοινά του Συνεταιρισμού.
7. Επειδή η παραγωγή θα είναι μεγαλύτερη από την κατανάλωση, τα έσοδα θα επενδύονται πίσω στην κοινωνία, ως έργα ψυχαγωγίας, πνευματικής καλλιέργειας, επιστήμης, και περαιτέρω επενδύσεων, προσφέροντας μία καλύτερη διαχείριση του χρόνου αλλά και την αύξηση μιας υγιούς δημιουργικότητας.
Είθε οι παραπάνω αρχικές ιδέες και προτάσεις, να εμπνεύσουν πρωτοπόρες ψυχές και νόες, στην Ανοικοδόμηση των Νέων Ελληνικών Κοινωνιών του Μέλλοντος. Γένοιτο!
Β. 'Οσον αφορά το Προσχέδιο του Νέου Ακομμάτιστου Αξιοκρατικού Αληθινά Δημοκρατικού μας πολιτεύματος, έχουμε καταθέσει:Το παρακάτω Πολιτικό σύστημα, είναι μία πρόταση επιστροφής της εξουσίας πίσω στον Ελληνικό Λαό,
1. εκχωρώντας τα μέγιστα δυνατά δικαιώματα στις Αυτοδιοικήσεις.
2. περιορίζοντας την Δημόσια Διοίκηση στις βασικές δημόσιες ανάγκες και εθνικού συμφέροντος λειτουργίες.
3. διασφαλίζοντας την συνεργασία και την συναίνεση των Κοινωνικών Εταίρων, μέσω του πλαισίου λειτουργίας της Κάτω Βουλής,
4. ελέγχοντας αποτελεσματικά, τα Κοινωνικά και Εθνικά συμφέροντα, μέσω του πλαισίου λειτουργίας της ‘Ανω Βουλής.
5. εκπορεύοντας άμεσα, το Δικαστικό Σύστημα, από τον Λαό.
6. ελέγχοντας όλες τις παραπάνω λειτουργίες, μέσω Λαϊκών ΜΜΕ.
Στο παρόν πολιτικό μας σύστημα υπάρχουν 4 μορφές εξουσίας.
1. Νομοθετική (Η Κυβέρνηση)
2. Εκτελεστική (Η Κυβέρνηση)
3. Δικαστική (το διορισμένο από την Κυβέρνηση Δικαστικό σύστημα)
4. Δημοσιογραφική (τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης)
Στο σύστημα που προτείνουμε όλες οι παραπάνω εξουσίες μεταβιβάζονται στον Λαό, και η δομή τους αλλάζει ως εξής:
1. Νομοθετική Εξουσία
Α. ‘Ανω Βουλή: αποτελείται από εκλεγμένους αντιπροσώπους του Λαού, που εκλέγονται σε επίπεδο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (2 αντιπρόσωποι από κάθε Νομό).
Ο ρόλος της ‘Ανω Βουλής
Η Ανω Βουλή είναι ο Θεματοφύλακας των Κοινωνικών και Εθνικών συμφερόντων. Ο Πρόεδρος της ‘Ανω Βουλής, είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος εκλέγεται απ' ευθείας από τον Λαό.
α) εποπτεύει όλη την Δημόσια Διοίκηση και λειτουργία του Κράτους,
β) εκδίδει προεδρικά διατάγματα που άπτονται σοβαρών εθνικών ή κοινωνικών θεμάτων,
γ) προΐσταται άμεσα Υπουργείων Κοινωνικού και Εθνικού συμφέροντος,
δ) λαμβάνει εισηγήσεις από την Κάτω Βουλή για Κυβερνητικά στελέχη των Υπουργείων που εκπροσωπούν συντεχνιακά συμφέροντα, και διορίζει την Κυβέρνηση,
ε) ελέγχει και εγκρίνει, τα νομοσχέδια, που προτείνει η Κάτω Βουλή, αν βρίσκονται σε συμφωνία με το Σύνταγμα.
Β. Κάτω Βουλή: αποτελείται από εκλεγμένους εκπροσώπους του Λαού, που εκλέγονται σε επίπεδο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και αποτελούν εκπροσώπους των συντεχνιακών ενώσεων, αναλογικά με το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στις επιμέρους ενώσεις.
Ο ρόλος της Κάτω Βουλής
α) συζητάει, διαπραγματεύεται και καταθέτει προτάσεις νομοσχεδίων στον Ελληνικό Λαό, που εξυπηρετούν αλληλοσυγκρουόμενα συντεχνιακά συμφέροντα.
Σε περίπτωση που ένα σημαντικό ποσοστό του Ελληνικού Λαού, ή μία Συντεχνία ή η ‘Ανω Βουλή, κρίνει πως διακυβεύονται σημαντικά θέματα σε συγκεκριμένο Νομοσχέδιο, η ‘Ανω Βουλή το παραπέμπει στον Ελληνικό Λαό για Δημοψήφισμα.
β) προτείνει στην ‘Ανω Βουλή, στελέχη για όσα Υπουργεία άπτονται συντεχνιακών συμφερόντων.
2. Εκτελεστική εξουσία
Κυβέρνηση, και κυβερνητικά στελέχη: διορίζονται από την ‘Ανω Βουλή, ως οι κατάλληλοι Διαχειριστές, και εκτελεστικά όργανα της Βούλησης των Ελλήνων, για το Δημόσιο όφελος.
Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση: εξυπηρετεί θέματα Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας, ως αυτόνομη διοίκηση της Περιφέρειας. Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβούλιου, εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση των πολιτών της Περιφέρειας.
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση: εξυπηρετεί θέματα Αυτοδιοίκησης της Νομαρχίας, ως αυτόνομη διοίκηση της Νομαρχίας. Τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβούλιου, εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση των πολιτών της Νομαρχίας.
Δημοτική Αυτοδιοίκηση: εξυπηρετεί θέματα Αυτοδιοίκησης του Δήμου, ως αυτόνομη διοίκηση του Δήμου. Τα μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση των πολιτών του Δήμου.
Δημοτική Επιτροπή Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης: αντιπροσωπεύει ειδικά ζητήματα Ποιότητας ζωής και απαρτίζεται από εκπροσώπους των Κοινωνικών ομάδων (παιδιών, νέων, ενήλικων, και ηλικιωμένων). Ο ρόλος της Επιτροπής είναι να καταθέτει προτάσεις, παρατηρήσεις και αιτήματα προς υλοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
3. Δικαστική εξουσία
Οι Δικαστές θα εκλέγονται από τον Λαό σε επίπεδο Aυτοδιοίκησης:
α) ‘Αρειος Πάγος, Συμβούλιο Επικρατείας, Συνταγματικό Δικαστήριο: εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση Πολιτών σε επίπεδο Κράτους.
β) Εφετείο: εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση Πολιτών σε επίπεδο Περιφέρειας.
γ) Ειρηνοδηκεία: εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση Πολιτών σε επίπεδο Νομαρχίας.
4. Δημοσιογραφική εξουσία
Η κάθε Αυτοδιοίκηση σε επίπεδο Δήμου, Νομαρχίας, Περιφέρειας, και Κράτους, θα διορίζει τα δικά της στελέχη των ΜΜΕ, που θα εξυπηρετούν στον έλεγχο της λειτουργίας μιας επιμέρους Κοινωνίας και θα ενημερώνει τους πολίτες.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 21, 2012, 09:57:03 από Rose »
Καταγράφηκε