Thaumiel
Μιας και το ξεκινήσαμε Καμπαλιστικά, η σφαίρα του Ήλιου χαρακτηρίζεται από ΚΑΛΛΟΣ και όχι από ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ, η οποία είναι το χαρακτηριστικό της σφαίρας του Κρόνου.
Έχεις δίκιο ότι η Κατανόηση επιτυγχάνεται στη σφαίρα του Κρόνου, που είναι πιο πάνω από τον Ήλιο. Έκανα λάθος και αυτό οφείλεται στην ελλιπή γνώση μου στην Καμπάλα.
Έψαξα λοιπόν σχετικά και έχω να πω τα εξής.
Αρχίζουμε από απλοί άνθρωποι. Είμαστε κυριευμένοι από πάθη, κόμπλεξ, λανθασμένες αντιλήψεις. Αυτές δημιουργούνε φίλτρα που στρεβλώνουν την αντίληψή μας για τον κόσμο. Είμαστε εγωιστές, όλοι και όλα μας φταίνε. Έχουμε ανταγωνιστική συμπεριφορά.
Από χαμηλά, από τη Σελήνη και τον Ερμή, αρχίζουμε να αναθεωρούμε τις απόψεις μας για τον κόσμο, αρχίζουμε να τον αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά. Διότι καταστρέφουμε τα φίλτρα αυτά και βλέπουμε πιο καθαρά και πραγματικά τον κόσμο.
Στον Ήλιο γίνεται το κλικ. Τα φίλτρα έχουν φύγει. Η διαδικασία αλλαγής αντίληψης έχει ολοκληρωθεί. Βλέπουμε τον κόσμο όπως ακριβώς είναι. Βλέπουμε τον κόσμο συμφιλιωτικά, σα μία αδερφότητα. Αυτή είναι η Φώτιση.Στην ανώτερη ακόμα σφαίρα του Κρόνου έρχεται η πλήρη Κατανόηση. Κατανοούμε τους νόμους του σύμπαντος. Πχ για ποιο λόγο παλιά ήμασταν εγωιστές και για ποιο λόγο θεωρούμε τους άλλους αδερφούς μας.
Όμως δεν εξελισσόμαστε αποκλειστικά σε μία σφαίρα, αλλά σε πολλές συγχρόνως. Όσο ξεκαθαρίζουν τα φίλτρα, όσο καλύτερα αντιλαμβανόμαστε, τόσο περισσότερη κατανόηση αποκτούμε. Που σημαίνει και «μερική» κατάκτηση του Κρόνου.
Thaumiel, σε ευχαριστώ που με έκανες να το ψάξω περισσότερο, να μάθω κάτι παραπάνω και να αποδείξω στον εαυτό μου πόσο τεμπέλης είμαι. Από αύριο μελέτη της Καμπάλας, τεμπέλικο υποσυνείδητο.