ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ....ΓΙΑ ΝΑ'ΧΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΥΣΗΧΟ...
έλεγε καθώς περπατούσε με τις σακούλες τα ψώνια στα χέρια και το κεφάλι σκυφτό..
ΟΛΟΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗ ΣΗΜΕΡΟΝ..ΧΑ!!!ΣΑΜΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥς ΜΑΘΑΜΕ..
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥς ΤΡΩΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ..ΑΣΕ ΜΕ ΧΡΥΣΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΕΓΩ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥς...
Ας ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥς ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ..ΕΧΩ ΤΟΣΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΛΥΣΩ..
ΘΑ'ΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑς ΑΠ'ΑΥΤΟΥς ΤΟΥς ΑΛΗΤΕς ΝΑ ΜΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ''ΠΩς ΖΕΙς''?
ΕΧΕΙς ΝΑ ΦΑς? ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΑΛΑ? ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΑΡΑΔΕς ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙς ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΖΗΤΑ....ΑΣΕ ΜΕ ΑΠΟ ΚΕΙ...ΧΕΣ--ς ΟΛΟΥς ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ!!!
συνέχιζε να προχωρεί φορτωμένη και να σκέφτεται και κούναγε το κεφάλι πότε πότε...με θυμό...
Στο σπίτι,όλα άνω κάτω..πιάτα άπλυτα,ρούχα άπλυτα κι άλλα ασιδέρωτα..τα δωμάτια θέλανε κι αυτά ένα χέρι...
ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΓΙΑ ΒΡΑΔΥ,ΕΧΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...σκεφτόταν καθώς συμμάζευε απο δω κι από κει διάφορα....
ΚΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΩ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ....παραζαλισμένη ζούλαγε τα ρούχα στο πλυντήριο.....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΑΥΤΗ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ....σκεφτόταν καθώς έπλενε τα πιάτα,και η γάτα μπλεκόταν στα πόδια της...
ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΠ'ΤΟ ΠΡΩΙ Ως ΤΟ ΒΡΑΔΥ,Ο ΑΛΛΟς ΤΟ ΙΔΙΟ....ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ ΜΗΝΕς..ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΠΙΑ....
Κοίταξε με βαριεστημένη ματιά την πόρτα του ψυγείου και είδε το σημείωμα του Αντρα της..δεν το είχε προσέξει πιο πριν...
Α..ΝΑ...ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟς...
ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΑΠΟΨΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΣΕ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ,ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ ΝΩΡΙΣ ΟΣΟ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΜΠΟΡΕΣΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ.Π.Μμμμ...ΣΟΒΑΡΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ Ο Π....ΚΑΛΛΑΑΑΑΑΑ...
ΘΑ ΧΑΣΩ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΘΑ'ΧΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ...ΤΕΛΟς ΠΑΝΤΩΝ....
Σκέφτηκε και ανέβηκε επάνω να τακτοποιήσει τα δωμάτια των παιδιών.....
Άνοιξε την ΤV και είχε ειδήσεις...''σε κρίση όλο και σοβαρότερη πέφτουν οι χώρες της ευρωζώνης'' έλεγε μια φωνή γυναικεία και ευχάριστη στα αφτιά....
ΚΑΙ ΤΙ ΜΑς ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΜΑς..ΣΚΕΦΤΗΚΕ...ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟς ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥς..ΕΧΩ ΨΟΦΗΣΕΙ ΑΠ'ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΤΡΕΧΩ..ΑΥΤΟΙ..ΚΡΙΣΗ ΛΕΕΙ..ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΚΡΙΣΗ ΠΕΡΝΩ ΕΓΩ...ΧΕ ΧΕΧΕ...
Συνέχισε να τακτοποιεί και τώρα στην δική της κρεβατοκάμαρη έστρωνε το κρεββάτι και μάζευε τα ρούχα του άντρα της.....
ΚΙ ΑΥΤΟς,ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΩς...ΑΠΟΜΑΚΡΟ,ΑΔΙΑΦΟΡΟ...ΠΑΛΙΑ ΕΣΤΩ ΤΑ ΣΑΒ/ΚΑ ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΠΙΤΙ..ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ''ΚΡΙΣΗ'' ΟΛΟ ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΘΕΤΑΙ..ΟΛΟ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ..ΤΙ ΝΑ ΠΩ..ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ..ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΟΥΝ!τελος!
Σκέφτηκε και χαμογέλασε ευχαριστημένη με τον εαυτό της.
Αρχισε να ψάχνει τα παντελόνια του για να μην έχει πράγματα στις τσέπες και τα βάλει καταλάθος στο πλυντήριο μαζί.......
Κάτι βρήκε,σε μια τσέπη του,κάτι βρήκε...ναι..μια φωτό με αφιέρωση...είναι μια ωραία γυναίκα με χτενισμένα υπέροχα μαλλιά που της χαμογελά ειρωνικά...και γράφει :Στον Π.τον αγαπημένο μου άγγελο...με αγάπη, Λ.
Την ξαναέβαλε μηχανικά μέσα στην τσέπη του παντελονιού του και κατέβηκε και το έριξε όπως ήταν στο πλυντήριο..μαζί με την φωτό....
ΤΟ ΒΡΑΔΥ,ΑΥΤΟς ΔΕΝ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ...ΗΡΘΕ ΝΩΡΙς...
ΞΕΡΕΙς...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ...ΝΑ...Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ...ΚΑΠΟΙΕς ΔΥΣΧΕΡΕΙΕς ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΣΤΙς ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕς ΜΟΥ....
Η ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΝΤΑΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ..ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑΣΙΜΗ....
ΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ...
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΙ ΕΣΥ..ΉΣΟΥΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ..
ΤΕΛΟς ΠΑΝΤΩΝ,ΝΟΙΩΘΩ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟς,ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΑ,ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΟς ΤΗς ΣΧΕΣΗς ΜΑς.
ΒΑΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ.ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...ΑΣΦΑΛΩς ΘΑ ΣΑς ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΜΕΡΙΣΤΑ,ΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΟΝΟς..
ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙς ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ..ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
Εκείνη τον κοίταζε και δεν άκουγε σχεδόν....σκεφτόταν με 1.000 χιλιόμετρα την ώρα....και πριν αποστασιοποιηθεί ξανά,συνειδητοποίησε πως αυτό που καμάρωνε...η ''αποστασιοποίηση'' της....κατ'ουσίαν λέγετε εθελούσια τύφλωση.