author=Rose_777 link=topic=281.msg3116#msg3116 date=1184755767]
Επίσης, ποτέ δεν εμπιστεύτηκα την Μαρίνα και τις φαντασιώσεις της, ούτε και πίστεψα σε μια "Πνευματική Ακαδημία", πράγμα που νομίζω πως δεν γίνει ποτέ.
Εγώ απεναντίας φίλε Παύλο την εμπιστεύτηκα ακριβώς γι' αυτό. Δηλαδή, ακριβώς επειδή είναι οραματίστρια. Και μάλιστα εν μέσω συντηρητικών ανθρώπων με ξύλινη σκέψη που καμία σχέση δεν είχαν με τον "Δημιουργικό Οραματισμό". (Και για να σε προλάβω, δεν εννοώ εσένα φίλε μου, εσύ καλά πας απο δημιουργική φαντασία. )
Αν και ενίοτε τολμούσαν (και δυστυχώς εξακολουθούν να τολμούν παραλόγως) να τον "διδάσκουν" στα καημένα θύματα - μαθητές τους.
Τώρα, πως αποπειρώνται να κάνουν και να διδάσκουν πχ "αποσυμβολισμούς" με "ευνουχισμένη την φαντασία" τους, μόνον η στείρα τους προσωπικότητα θα μπορούσε να το διανοηθεί. Βεβαίως, το ότι δίνονται "βαθμοί" απο Τάγματα σε τέτοια άτομα με "άρρωστο κι επικίνδυνο Ψυχισμό" δεν προοιονίζει τίποτα θετικό για το κοινωνικό σύνολο.
Όποιος λοιπόν γνωρίζει απο "φαντασία", γνωρίζει επίσης πως η συνηθέστερη κατηγορία εναντίον αυτών των "θετικών οραματιστών", των τόσο απαραίτητων για την πολιτιστική πρόοδο της κοινωνίας, είναι "φαντασιόπληκτος" και "έρμαιο φαντασιώσεων".
Γι' αυτό και εν πρώτοις, δεν πρέπει να γίνονται ποτέ "γνωστά τα πάντα τοις πάσι".
Διότι το όποιο όμορφο και οραματικό σχέδιο, απλώς θα "προσβληθεί βάναυσα" απο όσους δεν το καταννοούν ή δεν το αποδέχονται.
Εαν φίλε μου είχαμε έναν τέτοιο Πνευματικό χώρο και 100 άτομα σαν τον Παύλο ή τον El Morya να ξεδιπλώνουν ελεύθερα την "φιλοσοφική τους σκέψη" χωρίς καμία επιβολή απο κανένα Σεχταριστικό καθεστώς, τότε θα καταλάβαιναν όλοι τι σημαίνει Ελεύθερη Πνευματική Ακαδημία Εσωτερισμού.
Αλλά βλέπεις, όσοι ανήκουν σε Τάγματα ή Οργανώσεις, το μόνο που βλέπουν είναι η δική τους οπτική της Ατραπού και της Αλήθειας. Δεν ανέχονται "άλλες φωνές" και οπτικές. Και γι' αυτό και τις σαμποτάρουν με κάθε "βρώμικο μέσο" χρησιμοποιώντας ότι πιο σιχαμερό απο άτομα διαθέτουν γι' αυτές τις "ανήθικες ενέργειες".
(Επειδή όμως η οπτική της Rose ήταν άλλη και γι' αυτό ακριβώς έχτισε το φορουμ του Amorc όπου άρχισε να δίνει "βήμα" λόγου σε "Αιρετικές φωνές και οπτικές του Εσωτερισμού" ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις και να υπάρξει όφελος απο την σύνθεση αυτών των απόψεων, γι' αυτό και "εβλήθη άνανδρα και βάλλεται ακόμη").
Οι "ελεύθεροι σκοπευτές" του Εσωτερισμού απο την άλλη, αυτοί που δεν επιθυμούν να ανήκουν σε καμία Ομάδα ή Τάγμα, βλέπουν με δικαιολογημένη δυσπιστία τέτοιες κινήσεις Πνευματικών Ακαδημιών. Σου λέει, "μία απο τα ίδια είστε κι εσείς. Λογικές Τάγματος θα ακολουθήσετε".
Όχι φίλε Παύλο.
Η δική μας κίνηση διαφέρει. Γιατί υπάρχει μια "πανίσχυρη δικλείδα ασφαλείας".
Γιατί οι "Φιλοσοφικοί Ελεύθεροι Σκοπευτές", οι "εκτός των Τειχών" όπως εσύ και ο El Morya, είστε πολύ περισσότεροι απο "εμάς" τους αποκαλούμενους "εντός των τειχών". Και μάλιστα με πανίσχυρο υπόβαθρο Εσωτερικής Εμπειρίας και Γνώσης αλλά και Διανοητικής Αναλυτικής ικανότητας.
Συνεπώς, ο δικός σας Φιλοσοφικός Λόγος θα κυριαρχήσει σε μια τέτοια Ακαδημία. Γιατί κανείς δεν θα μπει στον δρόμο σας και γιατί εν τέλλει θα είστε πλειοψηφία.
Και αυτό θέλουμε.
Πχ Εκατό απο εσάς θα δημιουργήσουν (ακόμη και άθελά τους ) εκατό διαφορετικές Σχολές Σκέψης. Οι οποίες θα μπολιάζουν η μία την άλλη. Και όλες μαζί θα δημιουργήσουν έναν Εξαίσιο Κήπο Σκέψης. Πες μου ποιός θα μπορούσε να χειραγωγήσει τέτοιο πανίσχυρο και ανεξάρτητο σύνολο Σχολών Σκέψης? Άσε την "διάθεση". Φιλόδοξοι και ανήθικοι κόπανοι πάντα θα υπάρχουν. Ποιός θα είχε όμως, ποτέ την ικανότητα να αντιπαλέψει τέτοιες ισχυρές δικλείδες ασφαλείας?
Αυτό είναι το Πνεύμα μιας τέτοιας κίνησης αγαπητέ μου φίλε.
Θυμάσαι τα ρητορικά ερωτήματα που έθετα φίλε μου στο θέμα σου "Η Κάθοδος"? Αποσκοπούσαν να διερευνήσουν επικίνδυνες και λεπτές παραμέτρους αυτής της "Διαλογιστικής Καθόδου". Πιστεύεις πως μόνον εγώ ενδιαφερόμουν γι' αυτές τις διερευνήσεις?
Με όλο αυτό τον όγκο πληροφορίας που υπάρχει εκεί έξω πλέον, γιατί να αφήνεται ο καθένας αβοήθητος να κάνει τα δικά του "διαλογιστικά" και "ενεργειακά πειράματα" φίλε μου?
(Και αν θέλεις να σου περιγράψω προσωπικά διαλογιστικά - ενεργειακά πειράματα που μπορούν να τινάξουν τον ψυχισμό του ατόμου στον αέρα ή αντίστοιχα να του ανεβάσουν την Κουνταλίνι κατακόρυφα - ανάλογα το επίπεδό του - , έτσι, για να σταματήσουν οι "αστεϊσμοί" περί "πειραμάτων", είμαι στην διάθεσή σου να το κάνω").
Φαντάσου πόσο καλή διερεύνηση θα μπορούσαν να κάνουν όλες αυτές οι Σχολές Σκέψης, πόσο καλές συμβουλές θα μπορούσαν να χορηγήσουν στον Επίδοξο Νεόφυτο ώστε να αποφύγει πιθανά ολέθρια λάθη στις προσωπικές του προσπάθειες!
Η πείρα σου και η πείρα των υπολοίπων ισχυρών μυαλών που θα συγκέντρωνε μια τέτοια Ακαδημία, θα έσωζε ζωές στην κυριολεξία.
Και θα επέτρεπε στους ανθρώπους που θέλουν να βαδίσουν μόνοι τους την Ατραπό να την βαδίσουν με ασφάλεια μέχρι εκεί που είναι εφικτό για τον καθένα παρά να πειραματίζονται μόνοι τους επάνω στο κάθε βιβλίο που πέφτει στα χέρια τους.
Θα μπορούσαν να συγκεντρώνουν και να εμπειριώνονται επι χρόνια τεκμηριωμένη και πολυδιασταυρωμένη Γνώση για τα Πολύπλοκα Μονοπάτια του Εσωτερισμού μέχρι να νοιώσουν αρκετά ώριμοι για να επιλέξουν το προσωπικό τους μονοπάτι.
Θυμήσου τους κινδύνους που πέρασες για να φτάσεις εδώ που είσαι. Και σκέψου πόσο πολύτιμη θα ήταν μια τέτοια Ακαδημία Πολλαπλών Σχολών Σκέψης στα πρώτα σου βήματα, τότε που ακόμη έψαχνες στα τυφλά.
Τώρα, μπορείς να το προσφέρεις στους νεώτερους φίλε μου.