Αποστολέας Θέμα: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟς-ΓΥΝΑΙΚΑ-ΑΒΑΤΟΝ  (Αναγνώστηκε 2807 φορές)

ΔΙΟς ΑΕΤΟς

• Προφίλ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟς-ΓΥΝΑΙΚΑ-ΑΒΑΤΟΝ
« στις: Αυγούστου 22, 2011, 16:09:42 »
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟς-ΓΥΝΑΙΚΑ-ΑΒΑΤΟΝ

Απο μικρό παιδάκι με προβλημάτιζε το θέμα ''γιάτι εμένα δεν με αφήνουν εκεί μέσα''...και να πώς.
Κάποτε μικρούλα πολύ μικρούλα,θα ήμουν 5-6 χρονών κοριτσάκι,βέβαια μεγάλωνα σε μιά κλασσική χριστιανική οικογένεια,απλά όπως όλοι σχεδόν οι έλληνες,η γιαγιά μου με έστειλε στην γειτονική εκλησσία να πάω κάτι πρόσφορα.
Μεγάλος ναός,μάλιστα και μητροπολιτικός της περιφέρειας μας στην Αθήνα...κάπου..δεν έχει σημασία που...μπήκα,δεν ήταν κανείς.Προχώρησα κάπως δειλά.Μιλάω...''είναι κανείς εδώ?'' κανείς....
Μικρούλι είμουν και η τεράστεια άδεια μισοφωτεισμένη εκλησσία με ψιλοτρόμαζε...οκ...προχωρώ και μπαίνω από το αριστερό πορτάκι μέσα ... :D...κοιτάζω εκεί που συνήθως έβλεπα όλες τις μέρες να'ναι κάποιος παπάς..τίποτε...
Σκέφτομε μέσα μου.''Ας πάω εκέι να περιμένω και θάρθουν...''
Προχώρησα ποιό θαρετά τώρα,και πήγα και ακόυμπησα επάνω στο....''τραπέζακι''(παιδάκι ήμουν έτσι τα'βλεπα)που δουλεύει ο παπάς και περίμενα με υπομονή........ :)
Κάποια ΦΡΙΚΤΗ στιγμή..από την δεξιά πόρτα,μπαίνη με φόρα ένας πάπαρος...μα τι να ήταν αυτό!!!!!Μόλις με βλέπει με το φουστανάκι μου να έχω ακουμπήση επάνω στην ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ..ανέμελα...αρχίζει να κουνάει τα χέρια σαν ανεμόμυλους και να λέει ΦΥΓΕ..!!ΦΥΓΕ!!!ΦΥΓΕ!!!ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΤΙΚΑ!!!!
ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΞΑ!!! :o :o :o
Τέλος πάντων πατάω τα κλάμματα,παρατάω τα ψωμιά,και βγαίνω έξω, με προλαβαίνη, με πιάνη, κι αρχίζει να μου λέει..διάφορα...πως τα κορίτσια δεν κάνει να μπαίνουν εκεί μέσα,και πως γιατί μπήκα,και πως είναι αμαρτία κτλ κτλ....εγώ το δύστυχο είχα πάθει τον πά νι κό!!!
Ψέλισα κάτι δικαιολογίες ''έφερα ψωμάκια...'' ούτε θυμάμε τι είπα πια κι έφυγα τρέχοντας....
Σπίτι η καημένη η γιαγιά μου προσπάθησε να μου εξηγήσει και να δικαιολογήση τα αδικαιολόγητα...μα βασικά έγεινε εξαλλη με τον ''ιερέα'' λέγοντας πως ένα μικρό παιδί δεν έχει αμαρτιές κι είναι κακό αυτό που έκανε...
Ας είναι..πάνε πολλά χρόνια από τότε..μα η ίδια θρησκεια,εξακολουθή να τηρεί ΑΒΑΤΟΝ σε μικρές αθώες ψυχές στα ΙΕΡΑ ΤΟΥς επειδή είναι θυληκές και μόνο....ενώ αντιθέτως επιτρέπει είσοδο σε όλα τα σερνικά ακόμη κι αν είναι κίνεδοι ή φονιάδες αρκέι να 'εχουν αρσενικό φύλλο....έστω τύπεις.
Θεωρώ πως κάποτε αυτό το άβατο πρέπει να σπάσει.
Θεωρώ πως είναι ανάγκη να καταλυθεί μόνο και μόνο για λόγους αξιοπρέπειας των γυναικών.
Νοιώθω την ανάγκη κάποτε αφού επιτέλους σε αυτό το δόγμα με γέννησαν κι έτσι με μεγάλωσαν,να προσκυνήσω κι εγώ τώρα μεγάλη και έχοντας επίγνωση πλέον,τα Ιερά των Ιερών ισσότημα με τα άλλα μέλη της ίδιας θρησκείας.Ανεξάρτητα φύλλου.Να αγγίξω την Αγία Τράπεζα,να ασπαστώ το Ιερό Ευαγγέλιο,επάνω της,να χαιδέψω κι εγώ το αντιμίνσιον και τον ''αέρα'' όπως θα μπορούσε κάθε άλλος που ανήκει στο δόγμα από γέννηση και απλά είναι αρσενικός....
Εφόσσων ο τρόπος ζωής του ατόμου το επιτρέπει κάτι τέτειο γιατί να το ορίζουν ακόμη πλέον κανόνες που είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ στην εποχή μας?Γιατί να μην μπορεί να πάρει το χρήσμα ισσότιμα και μιά γυναίκα?(ΤΩΡΑ ΠΙΑ)?
Μήπως τελικά ήρθε ο καιρος?
Ο ισχυρός ας επικρατήσει...