'Ολη η Δύση βράζει στις μέρες μας, από την παγκόσμια Κοινωνική αλλαγή!
'Ολη η Δύση ψάχνει την λύση στην Οικονομικό-κοινωνική της κατηφόρα, έτσι ώστε να γλυτώσει από την ολοκληρωτική καταστροφή.
Οι αραβικές πολιτείες, άρχισαν να ξεσηκώνονται, μετά από χρόνια θρησκευτική - πολιτισμική λήθη, και οικονομική δουλεία. Σήμερα αναζητούν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ συστήματα διαβίωσης, τα οποία ήδη υπήρχαν πριν χιλιάδες χρόνια, χάριν στην Ελληνική Φιλοσοφία, που δημιούργησε τα πρώτα Δημοκρατικά Κοινωνικά συστήματα, ανοίγοντας έτσι την οδό προς την σωτηρία της Ανθρωπότητας, μέσω της συνεργασίας, και της συν-δημιουργίας Ελεύθερων πολιτών και λαών.
Ο σημερινός απλός πολίτης, εκπαιδευμένος στο να είναι ένας (υπ-άλληλος), πνιγμένος από χρέη που αδυνατεί να ξεπληρώσει, άρχισε επιτέλους να ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ, τι άραγε τον κατάντησε έναν σύγχρονο οικονομικό σκλάβο, και τρέχει να σωθεί αναζητώντας την ΧΑΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ, που θα τον καταστήσει και πάλι ΕΛΕΥΘΕΡΟ.
Η λέξη κλειδί που δίνει λύση σε όλες τις πτυχές της ζωής, είναι η λέξη ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.
Μόνο αν φιλοσοφήσουμε το κάθε πρόβλημα σε ΒΑΘΟΣ, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε, αλλά και να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, δημιουργώντας έναν καλύτερο κόσμο.
Η λέξη ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, είναι γέννημα του Αυθεντικά Ελληνικού μας πολιτισμού, και αντιπροσωπεύει το απόσταγμα της πολιτισμικής γνώσης και εμπειρίας που ζυμώθηκε στα Ελληνικά εδάφη.
Τι σημαίνει όμως πραγματικά να είναι κανείς ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ?
Σίγουρα δεν σημαίνει να έχει φοιτήσει στην Φιλοσοφική Σχολή ενός Πανεπιστημίου, διότι εκεί μόνο την Ιστορία της φιλοσοφίας διδάσκουν επιδερμικά, ασκώντας κάποιου είδους κριτική ανάλυση φιλοσοφικών κειμένων, και όχι την ΤΕΧΝΗ του Φιλοσόφου, πως δηλαδή να γίνει κανείς ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ.
Αν θέλουμε όμως να γίνουμε Αυθεντικοί Φιλόσοφοι, χρειάζεται πρώτα να κατανοήσουμε τι είναι ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ, και σε τι διαφέρει από κάποιο άλλον άνθρωπο που δεν είναι ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ.
Είναι γεγονός πως υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι στον κόσμο μας.
Οι φιλόσοφοι και οι άλλοι...
Σε τι διαφέρουν όμως οι φιλόσοφοι από τους άλλους ανθρώπους?
Οι φιλόσοφοι ενδιαφέρονται για το ΓΙΑΤΙ, ενώ οι υπόλοιποι άνθρωποι μόνο για το ΠΩΣ, το οποίο μαθαίνουν από τους προηγούμενους ή από τους προγόνους τους και μεταφέρουν κατά γράμμα, χωρίς να αλλάξουν τίποτα.
Θα μπορούσαμε να πούμε πως οι Φιλόσοφοι είναι τα προοδευτικά άτομα της κοινωνίας μας, ενώ οι υπόλοιποι άνθρωποι έχουν την τάση να συντηρούν τα συστήματα που δημιουργούν οι Φιλόσοφοι, και έτσι μπορούμε να πούμε πως οι ρόλοι τους είναι συμπληρωματικοί.
Οι Φιλόσοφοι, μπορούν επίσης να παρομοιαστούν ως οι Πνευματικοί Γονείς της Ανθρωπότητας, διότι δημιουργούν πολιτισμό, και πρόοδο σε κάθε κοινωνία, ενώ οι υπόλοιποι άνθρωποι τα παιδιά, οι οποίοι διδάσκονται από τους Φιλοσόφους.
Στόχος των Φιλοσόφων είναι η Πνευματική και Διανοητική ενηλικίωση των συνανθρώπων μας, έτσι ώστε όλη η Ανθρωπότητα να εξελιχθεί Πνευματικά, και να αναγεννηθεί ο κόσμος μας.
Ο τρόπος σκέψης των Φιλοσόφων από τους υπόλοιπους ανθρώπους είναι διαφορετικός.
Είναι σαν ο εγκέφαλός τους να λειτουργεί ως διαφορετική πλατφόρμα "λογισμικού". Δηλαδή ο Νους των Φιλοσόφων λειτουργεί σε Windows και των άλλων ανθρώπων σε DOS.
Ο Φιλόσοφος ανοίγει πολλά παράθυρα (windows), ταυτόχρονα. Η σκέψη του δεν είναι γραμμική (DOS), αλλά ΚΒΑΝΤΙΚΗ. Συλλέγει την πληροφορία, αναλύει την πληροφορία και στοχάζεται πάνω στην πληροφορία και έτσι δημιουργεί Νέα Επιστήμη, όπως ακριβώς ένας πτυχιούχος Διδακτορικού.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως ο Φιλόσοφος δεν πιστεύει, αλλά αμφισβητεί. Εφόσον ερευνήσει ο ίδιος, μεταδίδει την Γνώση, και Κατανόηση του, ως ένα πνευματικό προϊόν, βασισμένο σε επιστημονικές αποδείξεις και επιχειρήματα.
Στην ουσία, αυτή την Ελληνική μέθοδο σκέψης του Φιλοσόφου, προσέγγισαν και αναγέννησαν οι εσωτερικές μυητικές σχολές του Μεσαίωνα στην Ευρώπη, και έτσι ανα-δημιουργήθηκαν οι σημερινές ακαδημαϊκές σχολές και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, που είχε καταστρέψει ο θρησκευτικός φασισμός, του Ιουδαιοχριστιανισμού.
Με αυτή τη Επιστημονική μέθοδο σκέψης, οι Φιλόσοφοι στοχάζονται σε βάθος κάθε ζήτημα, αποκτώντας μία βαθύτερη και ευρύτερη κατανόηση, φτάνοντας να αντιμετωπίσουν, ή να θεραπεύσουν την αιτία κάθε προβλήματος είτε ατομικού είτε συλλογικού.
Για αυτό το λόγο στην Αρχαιότητα, τους ονόμαζαν ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ, διότι έφερναν την ίαση σε κάθε ζήτημα είτε κοινωνικό, είτε ατομικό, είτε κάθε μορφής πρόβλημα υγείας, ψυχικής ή σωματικής.
Άλλες λέξεις ή τίτλοι, που χαρακτήριζαν τους Αυθεντικούς Φιλοσόφους κατά καιρούς είναι ΜΥΣΤΗΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΜΑΓΙΣΤΡΟΣ, ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ, ΠΡΟΦΗΤΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΣ, ΗΡΩΑΣ, ΜΑΓΟΣ, ΓΙΑΤΡΟΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ, ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ, ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ, ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ή ΙΔΡΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.
Πόσο διαφορετικός άραγε θα ήταν ο κόσμος μας, αν όλος ο κόσμος διδασκόταν πως να γίνει ένας ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ, ή τουλάχιστον πως να σκέφτεται ως ένας Αυθεντικός Φιλόσοφος?
Η διαφορά θα ήταν ασύγκριτη.
Για τον λόγο αυτό η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, και ΜΟΡΦΩΣΗ είναι το ανώτερο αγαθό, διότι χωρίς αυτή, ο άνθρωπος δεν διαφέρει από τους υπόλοιπους μακρινούς προγόνους του, που ανήκουν στο ζωικό βασίλειο, από όπου και προήλθε πριν κάποιες χιλιάδες χρόνια.
Είναι άραγε τόσο δύσκολο να δημιουργηθεί μία Κοινωνία Ενάρετων ανθρώπων, που θα ζούμε όλοι μαζί μέσα σε αφθονία, γαλήνη, ομορφιά, πρόοδο, δημιουργικότητα?
Και όμως δεν είναι δύσκολο.
Στο μυαλό ενός Φιλοσόφου, πολλά θέματα είναι ξεκάθαρα, διότι διαλογίστηκε, σκέφτηκε, φιλοσόφησε, και βρήκε τις λύσεις.
Και όντως αυτός ο κόσμος προοδεύει χάρις αυτών των ανθρώπων, που μας ευεργέτησαν με το Πνεύμα και τα Ανθρωπιστικά τους έργα, και στέκουν ΑΘΑΝΑΤΟΙ, διαχρονικά ως Φάροι Πνευματικού Φωτός για την Ανθρωπότητα, παρόλα τα πυρά και την αντίδραση που δέχτηκαν από τις κοινωνίες τους.
Αυτό που μας σώζει λοιπόν είναι η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, είναι η 'Ερευνα, η Γνώση, η Επιστήμη, η Κατανόηση των Μυστηρίων της Ζωής, η Κατανόηση όλων των υπαρξιακών ζητημάτων.
Διότι ο Ελεύθερος Πνευματικά άνθρωπος, ο μορφωμένος άνθρωπος, γίνεται πολιτισμένος, ενάρετος, και δημιουργικός.
Και μέσω αυτών των πολιτισμένων (Ελληνικά) μορφωμένων ανθρώπων, όλη η Ανθρωπότητα, μπορεί να αλλάξει.