Γεια σας και πάλι.
Αφορμή για να αρχίσω να ξαναγράφω στο θέμα, έγινε μια δημοσίευση σε ένα αντίστοιχο θέμα σε ένα άλλο φόρουμ.
http://www.esoterica.gr/forums/post.asp?method=ReplyQuote&REPLY_ID=564782&TOPIC_ID=11331&FORUM_ID=4&CAT_ID=2&Forum_Title=%C1%F0%FC%F8%E5%E9%F2%2C+%D0%F1%EF%F4%DC%F3%E5%E9%F2+%EA%2E%DC%2E&Topic_Title=%CD%DD%E1+%C1%EA%F1%FC%F0%EF%EB%E7%2E%2E%2E+%CD%EF%2E2&M=Στο φόρουμ αυτό με έχουν διαγράψει από μέλος, για δικούς τους λόγους που πολύ πιθανά δεν είναι άλλοι παρά η σχέση τους με την οργάνωση της Νέας Ακρόπολης.
Σε αυτό το μήνυμα γράφει...
"Παλιέ μου συναγωνιστή Γιάννη
Είμαι ο Στέλιος απο το Ηράκλειο αν με θυμασαι.
Έμεινα και εγώ παρόμοιο χρονικό διάστημα στη ΝΑ με εσένα
Να σου θυμίσω οτι σου είχα εκφράσει τις ανησυχίες μου και τις επιφυλάξεις μου για τα κακώς κείμενα στην οργάνωση, ως απλό μέλος και φέρελπις τότε εγώ και ως αρχηγός εσύ.
Η απάντηση σου ήταν: -αν τα μέλη μας ήταν αξιόλογα, τότε δεν θα βρίσκονταν στη ΝΑ
Με προβλημάτισε πολύ η στάση σου και την μέτρησα πολύ στην αποχώρηση μου λίγα χρόνια αργότερα.
Να παρατηρησω ομως οτι παρολο ηξερες καλα που βρισκεσαι δεδομενου οτι Ησουν παντα στο τραπεζι των αποφασεων συνεχιζες να εισαι εκει και να στρατολογεις αχρηστους οπως μου τους κατονομασες.
Θα ηταν πιο φιλοσοφικο νομιζω και πιο αξιο και τιμιο αν ειχες τα κοτσια να παρεις το λογο σε καποια εθνικη συναντηση και να μας εκθεσεις τους λογους που σε εκαναν να εισαι απεναντι.
Ετσι ως αρχηγος του μεγαλυτερου παραρτηματος της χωρας θα προβληματιζες πολλους και θα τους εσωζες ισως απο την οργανωση που εσυ εχτισες
Δεν το έκανες
Θα μπορούσες ίσως να στείλεις κάποιες επιστολές στους συναγωνιστές σου και να τους προειδοποιησεις για όλα αυτά που λες στα κανάλια και τα φόρουμ
δεν το έκανες όμως
Απλά πιστεύω οτι δεν σου έφτανε ο τίτλος με τον οποίο ακόμα υπογράφεις
ήθελες να γίνεις χαλίφης στη θέση του χαλίφη
μάλλον κατάφερες να είσαι ο Isnogood της ιστορίας. ομως
Να σου θυμίσω ότι δεν είναι ευγενικό να χ@ζουμε εκεί που τρώμε
Μπορείς να διεκδικήσεις αλλού αξιώματα και τίτλους Επιμελητήρια Δήμους βουλευτιλικια ίσως
Για ιπποτισμούς που ορκιζόσουν και για άλλες τίμιες και ηρωικές στάσεις άστο καλύτερα
κάποιοι μπορεί να πασχίζουν γι αυτά τα ιδεώδη από τα οποία εμείς απομακρυνθηκαμε με τον ένα η τον άλλο τρόπο παρότι διατυμπανίζαμε διακαώς την παντοτινή μας αφοσίωση
Αιδώς
Περισσότερα σε πμ
στελιος"
Μη μπορώντας να του απαντήσω, λοιπόν, σε εκείνο το φίλα προσκείμενο με την Νέα ακρόπολη φόρουμ, επέλεξα να του απαντήσω εδώ, πράγμα που μπορεί να φανεί χρήσιμο για όλους μας εδώ μέσα, αφού μάλιστα σκοπεύω να του στείλω και πρόσκληση να γραφτεί σαν μέλος και να συνεχίσουμε , εδώ, την συζήτησή μας.
Στέλιο, γεια σου.
Κατ αρχήν εγώ σήμερα δεν θα διάλεγα τον τίτλο με τον οποίο με προσφωνείς, δηλ. "συναγωνιστή", αλλά τον όρο... "συμπάσχοντα" και αυτό επειδή αυτό ήταν πραγματικά αυτό που μας συνέδεε τότε. Ήμασταν όλοι μέσα στο ίδιο πρόβλημα, ασχέτως αν δεν το καταλαβαίναμε.
Ναι!, σίγουρα, τότε, μπορεί να πιστεύαμε πως ήμασταν όλοι "συναγωνιστές" στο πιο όμορφο και περιπετειώδες ταξίδι της ζωής μας, αλλά , σήμερα , μετά από ένα τέταρτο του αιώνα, δεν μας επιτρέπεται να βλέπουμε ακόμα τα πράγματα του τότε, λες και είμαστε ακόμα ανώριμοι έφηβοι και προβληματικές προσωπικότητες. Ας λέμε λοιπόν, τα πράγματα με το όνομά τους...
Συμπάσχαμε λοιπόν, συμπάσχαμε!!!
Ας πάμε όμως και παρα κάτω.
Μου λες, αν σε θυμάμαι, λυπάμαι αλλά όχι, δεν σε θυμάμαι. Πάντως σίγουρα ήσουν παλιό μου μέλος, αλλιώς δεν θα γνώριζες αυτά που λες πως σου έλεγα και τα οποία έτσι είναι και γι αυτό είναι πολύ χρήσιμη η παρουσίασή σου σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, γιατί αναδεικνύει πως ακόμη και τότε που ήμουν αρχηγός, δεν πέταγα στα σύννεφα, αλλά έβλεπα την αληθινή διάσταση των πραγμάτων, την οποία μάλιστα, δεν δίσταζα να την παραδεχτώ και σε ένα νέο μέλος όπως ήσουν εσύ τότε.
Ναι!, από τότε είχα αρχίσει να συνειδητοποιώ αυτό που αργότερα αποκάλεσα..."επικίνδυνοι βλάκες", ευφυείς δηλ ανθρώπους που εξ αιτίας κάποιων ψυχολογικών τους προβλημάτων ακυρώνουν την ευφυΐα τους και λειτουργούν σαν βλάκες.
Μου λες πως..."θα ήταν πιο φιλοσοφικό και πιο τίμιο αν είχες τα κότσια να πάρεις τον λόγο σε κάποια εθνική συνάντηση και να μας εκθέσεις τους λόγους που σε έκαναν να είσαι απέναντι."
Μου φαίνεται πως είσαι στον κόσμο σου φίλε μου. Δεν ήμασταν σε ένα οποιοδήποτε δημοκρατικό σύλλογο, αλλά σε μια σκληροπυρηνική νεοφασιστική οργάνωση. Για τον λόγο αυτό ήταν που τρεις μήνες μετά από την αποχώρησή μου από την οργάνωση, έβγαλα το βιβλίο... "το ξεσκέπασμα της απάτης"που το είχα αφιερώσει στους μαθητές μου στην ΝΑ.
Μήπως δεν το έμαθες? ή μήπως δεν έμαθες για την μεγάλη μου ομιλία, λίγο αργότερα στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.
Που ήσουν εσύ τότε? Γιατί δεν ήλθες να μου μιλήσεις?
Μου λες πως θα μπορούσα να στείλω επιστολές και να προειδοποιήσω. Καλά, ολόκληρο βιβλίο έγραψα, δεν σου έφτανε?
Δεν συζητάω και για το πως θα έβρισκα τις διευθύνσεις όλων των μελών καθώς επίσης και όλων όσων είχαν περάσει ή θα πήγαιναν στο μέλλον στην ΝΑ.συλλογισμός σου, δεν νομίζεις?
Λίγος ρεαλισμός δεν βλάπτει φίλε μου.
Μου λες επίσης πως, απλά πιστεύεις πως... "ήθελα να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη"
Σίγουρα δεν μπόρεσες να καταλάβεις τίποτα από τον τρόπο που λειτουργούσε η ΝΑ.
Κανείς δεν κατακτά καμιά θέση εξουσίας μέσα στη ΝΑ. Όλοι διορισμένοι υπάλληλοι είναι. από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.
Στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί σου, είναι πως θα πρέπει να αφήσω τους ιπποτισμούς και τις άλλες ηρωικές πράξεις και γι αυτό και τις έχω αποκηρύξει δημόσια όπως πολύ εύκολα μπορείς να διαπιστώσεις μέσα από τα διάφορα φόρουμ.
Όσο τώρα, για το ότι θα έπρεπε να αισθανθώ " αιδώ", νομίζω πως αυτό το συναίσθημα είναι αυτό που ταιριάζει σε σένα, μιας και μου επιτίθεσαι μέσα από ένα φόρουμ που με έχουν διαγράψει και έτσι βρίσκεσαι στο απυρόβλητο, αφού δεν μπορώ να σου ανταπαντήσω.
Αιδώς!!!...