Λοιπόν, αφού οι ...θεατές δεν είναι ακόμα ικανοποιημένοι, ας συνεχίσουμε ....
Το αν η Γιουγκιανή ψυχολογία έχει ξεπεραστεί, μου θυμίζει βαρύγδουπα άρθρα ευτελών εντύπων, που μη πηχαίους τίτλους διαλαλούν, ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΕ Η ΝΕΥΤΩΝΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗ, ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΥΤΩΝΑ, παρότι βέβαια η ΝΑΣΑ δεν το έχει πάρει χαμπάρι ακόμα και χρησιμοποιεί την Νευτώνεια φυσική ακόμα στα διαστημικά της προγράμματα!!!!
Να με συγχωρείς Πασχάλη, αλλά πριν απαντήσω, ρώτησα ψυχολόγο- τυγχάνει να διαθέτω έναν στον στενό οικογενειακό μου κύκλο - για το αν χρησιμοποιείται ο Γιουνγκ στην μοντέρνα ψυχολογία και η απάντηση ήταν ότι χρησιμοποιείται ελάχιστα και ότι οι γιουγκιανές σχολές ιδιαίτερα της Αμερικής έχουν συρρικνωθεί . Αν εσύ γνωρίζεις καλύτερα από έναν πραγματικό ψυχολόγο τότε δεν είσαι ένας απλός Πασχάλης αλλά ο Ορφέας με την μαγική του λύρα.
Νομίζω, άλλο είναι να χρησιμοποιείται ελάχιστα και άλλο να λέμε ότι η Γιουγκιανή ψυχολογία έχει ξεπεραστεί.
Ο φίλος σου ο ψυχολόγος έχει δίκαιο στα όσα σε πληροφόρησε, ειδικά μάλλιστα για την Αμερική, ο Γιουγκ είναι δύσκολο κεφάλαιο, οπότε απορρίπτεται.
Σίγουρα βέβαια ο γνωστός σου ψυχολόγος δεν ασχολείται με εσωτερισμό.
Θα έχεις πληροφορηθεί φαντάζομαι τις τελευταίες στατιστικές, για τα αποτελέσματα της κάθε σχολής ψυχανάλυσης.
Πρώτον, μεγάλο ποσοστό "θεραπευμένων" χάνει την ζωτικότητα και την διάθεση για ζωή και,
δεύτερον, συντριπτικά μεγάλο ποσοστό "θεραπαυμένων", μετά από πάροδο δύο με πέντε χρόνια, ξαναϋποτροπιάζει και χρειάζεται πάλι ψυχολογική υποστήριξη.
Άρα έχει βρεθεί η τέλεια μέθοδος ψυχολογικής υποστήριξης, η οποία έχει φανταχτερά αποτελέσματα, θεραπεύει αναμφισβήτητα, χωρίς όμως να χάνει τους ασθενείς διά παντός από πελάτες.
Η σχολή του Γιουνγκ, έχει πάψει προ πολλού να θεωρείται απλά μέθοδος ψυχολογικής υποστήριξης.
Στην ουσία είναι εσωτερική αυτογνωσιακή μέθοδος, για λίγους δυστυχώς που έχουν αποφασίσει να καταφέρουν τον φιλόδοξο στόχο της επανασύνθεσης του Είναι τους, την επανολοκλήρωσή τους.
Και το σπουδαιότερο για το οποίο δεν προτιμάται, θεραπεύει διαπαντός τον ασθενή, χωρίς ούτε καν να χρειάζεται τις άπειρες επί αδρά αμοιβή, επισκέψεις-συνεδρίες.
Τώρα βρήκες άνθρωπο να του μιλήσεις για την γεωμετρία. Δεν μου δείχνεις στην φύση ένα ορθογώνιο τρίγωνο να γουστάρω;
Γιατί, πέσαμε σε τοπογράφο;
Από την άλλη, ειληκρινά δεν έχεις δει ορθογώνιο τρίγωνο στη φύση;
Χα, χα, χα..... Πήρα κουράγιο φίλε μου, νόμιζα πως μόνον εγώ δεν τόβλεπα !!!!
Αν κάνεις λίγη υπομονή (μερικούς μήνες) θα στο αποδείξω κι όλας.
Δεν γίνεται να κάνουμε λίγα παζάρια ως προς τους μερικούς μήνες;
Έστω, ας μείνει το "μερικές", αλλα ας αντικατασταθεί το "μήνες" από "εβδομάδες" !!!!
Αυτές οι θεοσοφίστηκες θεωρήσεις περί "φυσικοεγκεφάλου" και ένα κάρο άλλες παρόλες, μόνο σύγχηση και παρανόηση έφεραν, δυσκολεύοντας το πρόβλημα παρά επιλύοντάς το, δίνοντας όμως αρκετή τροφή για να αναμασάνε κάποιοι άνοες, παριστάνοντας τους μεγάλους γκουρού.
Ωραίοι οι χαρακτηρισμοί, φαντάζομαι τα είπες και στον Κέλσο αυτά;
Βέεβαια....Και προφορικά ακόμα για την (υποτίθεται) ανατολικής προέλευσης θεωρία της μεγάλης κυρίας, για τις φυλές κλπ κλπ.
Και το εκτίμησε αφάνταστα !!!!
Αφού να φανταστείς, είχε αντιγράψει όλες τις απόψεις μου με σχολαστική λεπτομέρεια -νάναι καλά ο άνθρωπος- (κάποιες θέσεις που εξέφρασα ως σφοδρή κριτική για τα κακώς κείμενα σε τεκτονική στοά του ιδίου τάγματος που ανήκε και ο Κέλσος)
και με διαφήμισε -νάναι καλά ο άνθρωπος- στο καινούριο Τεκτονικό πού ζήτησα να πάω, εξαίροντάς με και σχολιάζοντάς με με τα καλύτερα λόγια για το πόσο αντιδραστικός, επαναστατικός και προβλημματικός ήμουν και ευελπιστώ ότι είμαι ακόμα.
Α, τωρα η επίσημη ιστορία δεν βολεύει. Δεν πειράζει, μαζί σου!
Μα, η επίσημη ιστορία, είναι ορθή -και κάθε άλλη θεωρία βέβαια-
εάν και μόνον εάν συμφωνεί με τις απόψεις μας !!!!
Ή δεν είναι έτσι
Για οτιδήποτε τεκμηριωμένο ή/και αποδεδειγμένο δεν έχω λόγο να μην συμφωνώ.
Αλλά για την θεωρία του κάθε ερευνητή - προφήτη ή μέντιουμ, έ, δεν τρελλαίνομαι κιόλας.
Κυριολεκτικά όμως οφείλω να πω πως, αρέσκομαι να παίζω τον δικηγόρο του διαβόλου, κάτι νομίζω που παραδέχτηκες και για τον εαυτό σου,
ωθώντας πολλάκις την αντιπαράθεση για μια θεωρία στα άκρα, ή στην εξόντωσή της ή στην αποδεδειγμένη τεκμηρίωσή της και αποδοχή της.
Δεν φταίω εγώ, που εσύ θέλησες να μου κάνεις διάγνωση.
Συνεχίζω να θέλω να σου κάνω διάγνωση.
Τι λές, αντέχεις μια αστρολογική ακτινογραφία;
Άντε, στείλε λοιπόν στοιχεία γέννησης.
Να δεις τα παιδιά συγχυση και ψυχολογικα, που από τι μια τους διογκώνουμε το εγώ και μετα τους λέμε να το θυσιάσουν.
Τι θες να πεις, να μην ισοπεδώνουμε ψυχολογικά τα παιδιά μας;
Και που θα φορτώσουμε τότε τα δικά μας ψυχολογικά;
Αν ερμηνεύεις την μη θέληση ως απραξία (!!!) τότε ναι ο φυσικοεγκέφαλος σου είναι κομμάτι πειραγμένος. Γιατί μόνο ένας τέτοιος εγκέφαλος θα αρνιόταν κάτι που αγνοεί. Αλλά προφανώς επειδή έχει το μη μπροστά, σου λέει αυτό ανατολίτικο μοιάζει, κάτσε να το απορρίψω, μην πηγαίνουν οι άνθρωποι στα εισαγώμενα εκ ανατολής.
Δεν πουλάω ιδεολογία φίλε!
Όχι, δεν ερμηνεύω την μη θέληση ως απραξία,
(αυτό βέβαια δεν αναιρεί ότι ο φυσικοεγκέφαλός μου είναι κομμάτι πειραγμένος)
αλλά επειδή στη φύση, μόνο μέσα σε δύο ρεύματα μπορούμε να κινηθούμε,
προσωπικά αποφεύγω να κωπηλατώ σύμφωνα ή αντίθετα στο ρεύμα του πεπρωμένου.
Προτιμώ το προμηθεϊκό ρεύμα της Προναίας Αθηνάς.
Επίσης, πολλά "προφανή" ας μη θεωρούνται βέβαια,
καθώς δεν ειδικεύομαι στο εμπάργκο των εισαγωγών εξ ανατολής,
καθότι έχει και προϊόντα αξιοζήλευτα, απλά -όπως έχω ξαναπεί-
είμαι ασθενής, πάσχων από αλλεργία στην βλακεία.
Τα εγώ που βλέπεις παντού είναι ερμηνεία της πραγματικότητας, όχι απαραίτητα η πραγματικότητα. Εμείς αποδίδουμε ιδιότητες στα πράγματα αλλά άραγε αυτά τα έχουν; Δεν θα μιλήσω για την maya, εδώ δεν μίλησα για το κarma που το amorc πιστεύει ότι είναι ένας ηθικοανταποδοτικός μηχανισμός του σύμπαντος!!! Η κλασσική ανατολική ματιά δηλαδή,με την οποία και διαφωνώ. Μήμπως είστε πιο πολύ ανατολίτες από όσο θέλετε να δείχνετε αλλά όπου δεν συμφωνείτε μιλάτε για φαντασιώσεις; Γιατί και αυτή η ερμηνεία ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ είναι.
Μου θύμισες μία από τις αγαπημένες μου, την κβαντική, σύμφωνα με την οποία,
δεν υπάρχει κβαντική πραγματικότητα, αλλά μόνον κβαντική περιγραφή.
Δεν θα διαφωνήσω λοιπόν επ΄αυτού, καθότι τα πράγματα έχουν τις ιδιότητες που εμείς τους προσδώσαμε.
Όσο για το karma, είναι χρήσιμο για το AMORC να το ερμηνεύει ηθικοανταποδοτικά, αφού η πρώτη διδάξασα εκκλησία απέδειξε ότι με τέτοιες απειλές κρατάς πολύ καλύτερα υποταγμένο το ποίμνιο, οπότε γιατί να μην το ερμηνεύει έτσι;
Πάντως δεν είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα που βρίσκεται στις διδασκαλίες του, ούτε και φαινόμενο που σπανίζει....
Μα την άποψη μου την είπα και αμέσως ήρθες να την αρνηθείς, λές και θα έβγαζα κανέναν από τον δρόμο του όπως έγινε και με τον Typhon. Σιγά τα λάχανα, δεν είμαι τίποτα φίλε μου, τίποτα σημαντικό δεν θα βρεις σε μένα. Δεν έχω φιλοσοφία, ούτε και θέλω να αποκτήσω. Είμαι όπως έχω ξαναπεί η απουσία νοήματος. Εδώ ήρθα γιατι έχω απορίες, ρωτώ και μαθαίνω. Ναι έχω μεγάλο εγωισμό άρα θα πρέπει να είμαι πετυχημένο μοντέλο σύμφωνα με την φιλοσοφία σου.
Επαναλαμβάνω ως άνω,
για οτιδήποτε τεκμηριωμένο ή/και αποδεδειγμένο δεν έχω λόγο να μην συμφωνώ.
Κυριολεκτικά όμως οφείλω να πω πως, αρέσκομαι να παίζω τον δικηγόρο του διαβόλου, κάτι νομίζω που παραδέχτηκες και για τον εαυτό σου,
ωθώντας πολλάκις την αντιπαράθεση για μια θεωρία στα άκρα, ή στην εξόντωσή της ή στην αποδεδειγμένη τεκμηρίωσή της και αποδοχή της.
Εμμανουήλ λέγομαι και είμαι η άγνοια προσωποποιημένη.Δες το avatar, σε προιδοποιεί ξεκάθαρα για την αστοχασιά μου.
Θάταν καλύτερο άμα ήταν Ελληνικό, αλλά έστω και έτσι, αριθμολογικά είναι πολύ δυνατό....
(να λείπουν τα σχόλια για το δικό μου όνομα!)
Και, φίλε μου, το avatar σου δίνει πολύ...στόχο!
Οι άρειοι είναι εκπολιτιστές των Ινδιών και μετάφεραν τα μυστήρια στην ανατολή, το εγώ είναι φυσικό γνώρισμα των παιδιών που οφείλουμε να το διογκώσουμε και μετα να το θυσιάσουμε, η μη θέληση είναι για πειραγμένους φυσικοεγκεφάλους που μόνο ο Γιουνγκ μπορεί να τους γιατρέψει. Ο Ορφέας είναι ένας αντιδραστικός στα τάγματα που συμμετέχει και ας φαίνεται ότι εδώ τα εκπροσωπεί.Για τα παραπάνω δεν χωρά καμία αμφιβολία Με λένε Εμμανουήλ και είμαι άρρωστος.
Οι απαντήσεις σου βαθμολογούνται πολύ πάνω από την βάση,
αλλά θάχει χοντρή φάση,
όταν θα τις υποστηρίζεις κιόλας
Καλό βράδυ....