,αλλα επισης υπηρχαν πολλοι περισσοτεροι χωρις 'ψυχολογικα',που αφησαν το στιγμα τους...
+n-
Σωστό, Άλλο πράγμα η ψυχική εξέλιξη και άλλο πράγμα η ψυχική ασθένεια.
Αλλά για να το προσεγγίσουμε, καλύτερα, οφείλουμαι να ορίσουμε τι είναι ψυχική εξέλιξη και τι ασθένεια.
Παράδειγμα, είναι διαφορετικό ο Άνθρωπος να έχει "όνειρα" θέλω και διαφορετικό να πιστεύει στα "ονειρά" του. Γιατί τα θέλω του, σταματούν και αλληλοεπιδρούν με τα "όνειρα" θέλω των άλλων, όπως τα κύτταρα, ενός οργανισμού έτσι και κύτταρα του παγκόσμιου οργανισμού που ονομάζετε Ανθρωπότητα. Βέβαια όλα τα κύτταρα δεν είναι ίδια, έτσι έχουμε διαφορετικές ομάδες σε διαφορετικά σημεία τοποθετημένα στον οργανισμό, με διαφορετικούς σκοπούς, αλλά αυτό είναι μια άλλη ανάλυση.
Εξάλλου πρέπει και καλό είναι να το λύσουμε μία και καλή το θέμα.
Κάθε περιγραφή των εσωτερικών κόσμων, όταν είναι συνιφασμένη με το συναίσθημα και μόνο, είναι διεστρεβλωμένη, στηρίζετε στην επαρέσκεια και δυσαρέσκεια, σε μία πλευρά της εκδήλωσης τριγώνου, τι μου αρέσει και τι όχι, γίνεται μονόλογος, θάνατος, στασιμότητα, μεμψημοιρία, προσπαθώντας να πείσουμε άλλους σαν επιβεβαίωση που δεν την δείνουμε στον εαυτό μας, γιατί και στην Κά-μπά-λά, οι χαμηλώτερες σφαίρες "πλανήτες" ας πούμε, όταν χρωματίζουν τις ανώτερες, έχουμε παγίδα. Παράδειγμα, πολλοί γνωρίζουν την εσωτερική δομή των σφαιρών, είναι της μόδας, ως περιγραφή και ονομασία, δεν δύνανται να περιγράψουν όμως τον κόσμο λειτουργίας τους και ποιά κατάσταση βιώνει το όν εκεί, ή το αποτέλεσμα επί του πρακτέου.
Έτσι το μόνο που μένει είναι να γεμίζουν αρλούμπες τους άλλους, βλέπε τάγματα, θρησκείες, επιτρέψτε μου, σπουδή στη Μαλακία κλπ και όταν αρωστήσουν οι άλλοι , να δικαιώνονται οι ίδιοι ως τιμητές, τους γυρίζουν την πλάτη, όπως του Ιούδα, τους κρεμάνε τους καίνε, ή άρωστη πλευρά του είναι τους, φαύλος κύκλος, κύκλος χωρίς εξέλιξη , χωρίς νέα σπείρα.
Έτσι ανάλογα με τις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά , λειτουργούμε και σε, και διαφορετικές σφαίρες, δεν λειτουργούμε μόνο σε μιά σφαίρα, παγιωμένοι, αυτό είναι ανισορροπία, άνισες ροπές, σε άλλες συνθήκες εκφραζόμαστε με, χιούμορ, σε άλλες με συναίσθημα, σε άλλες πάλι με κατανόηση, πόθο, συμπόνεια κλπ.
Ασθένεια, ορίζετε η κατάσταση χωρίς σθένος δηλάδή, στην προκειμένη περίπτωση, όταν υπάρχει αδυναμία κίνησης ισορροπίας και εναλαγής των σφαιρών. Συνήθως ανευ ισορροπίας βρίσκονται άτομα που οι σφαίρες (πλανήτες) μεταξύ τους δεν αλληλο-επενεργούν, λόγω ψυχικής ανεπάρκειας ή σωματικής ορμονικής διαταραχής, που επηρεάζει και το ψυχικό μέρος του συνόλου που ονομάζετε σώμα.
Όπως εξάλλου θα έλεγε ένας φίλος μου (ο εαυτός μου) καλό είναι να μιλάς με τον θεό, αν σου απαντήσει όμως πρέπει να πας σε γιατρό.
Είναι παρατηρημένο εξάλλου, ότι στις ψυχικές ασθένειες ο κόσμος του υποκειμένου χρωματίζετε μόνο από τον ίδιο, αυξημένο Εγώ κλπ, αψηφώντας την αντικειμενικότητα, όπως εξάλλου κάπου έγινες μάρτυρας εχθές αγαπητέ edidorpha.