Anon,
αυτό που στην γλώσσα του Εσωτερισμού ονομάζεις "Ψυχολογικές Δοκιμασίες" είναι το ίδιο με αυτό που ο υπόλοιπος κόσμος (της Ψυχιατρικής και της Ψυχολογίας συμπεριλαμβανομένων) χαρακτηρίζουν ως "Ψυχολογικά Προβλήματα".....
Απλώς, εκεί που οι δεύτεροι βλέπουν ένα "πρόβλημα", ο Εσωτερισμός βλέπει μια "ευκαιρία (εσωτερικής) ανάπτυξης"......
Μάλιστα. Θέλεις να μου δώσεις 2-3 παραδείγματα όπου μια εκδήλωση χαρακτηρίζεται από την ψυχιατρική ως "ψυχολογικό πρόβλημα" ενώ από τον εσωτερισμό ως "ψυχολογική δοκιμασία", με ταυτόχρονη ευκαιρία για εσωτερική ανάπτυξη;
Ξεκίνα με την "Μελαγχολία" και τη "Θλίψη".
Είναι η "αφορμή" για μια τεράστια μερίδα υποψήφιων εσωτεριστών να ξεκινήσουν την πρώτη τους επαφή με τον Εσωτερισμό. Με το που αρχίζουν αυτή την "επαφή" ξαφνικά αλλάζει νόημα η ζωή τους. Ζωντανεύουν.
Ο ψυχίατρος όμως θα τους έδινε φαρμακευτική αγωγή.
Κάτω απο τον "γενικό όρο" "Ψυχοπαθής" οι ψυχίατροι εντάσσουν με ευκολία άτομα τα οποία απλώς "βράζουν μέσα τους" απο "αγωνία" που λόγω της νεότητός τους δεν αναγνωρίζουν ακόμη ως "Μεταφυσικές αγωνίες". Η " αγωνία" αυτή, μπορεί να εκφραστεί μέσω "βίαιης συμπεριφοράς", "επιθετικότητας" και να φέρει τον έφηβο μπροστά στον "Ελεγκτή Ψυχίατρο" που εν είδη Δικαστή θα τον "ταμπελώσει αναλόγως"....
Πάρε επίσης την "κατάθλιψη".....Στην γλώσσα του Εσωτερισμού λέγεται "Μεγάλη Σκοτεινή Νύχτα της Απελπισίας" και είναι μια ευκαιρία για Εσωτερική Πρόοδο.
Ερεύνησε στο "Ημερήσιο τακτικό ονειροπόλημα" ορισμένων ανθρώπων. Για την ψυχιατρική είναι Νόσος, για τον Εσωτερισμό είναι μια μεγάλη ικανότητα: αυτή του Αβίαστου Οραματισμού......Αυτό το άτομο είναι μιλια μπροστά απο άλλους εσωτεριστές που πασχίζουν να αναπτύξουν αυτή την φαντασιακή ικανότητα που είναι το κλειδί για την Βάδιση της Ατραπού.
Δες την "ελλειματική συγκέντρωση". Ο Ψυχίατρος δίνει φάρμακα ενώ ο Εσωτερισμός ασκεί την "Ισχυρή Συγκέντρωση" του ατόμου μέσω των όλο και πιο πολύπλοκων ασκήσεων Αυτοσυγκέντρωσης και Οραματισμού.
Εαν δεν σου αρκεί ψάξε και στον όρο "παιδική υπερκινητικότητα"....Ο Ψυχίατρος θα το χαρακτηρίσει ασθενή και θα του δώσει Ritalin ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο... θα το ρίξει το παιδί αποχαυνωμένο στον καναπέ να βλέπει καρτουν....ο Εσωτερισμός θα "μυριστεί" "μετενσάρκωση ισχυρής ψυχής", "υψηλά αποθέματα ενέργειας" που πρέπει να "διαχειριστεί θετικά και δημιουργικά", θα βγάλει "άλλου είδους διάγνωση" και "πρόγραμμα εσωτερικής εκπαίδευσης"....
Ακόμη και στις τάσεις για "Μοναχικότητα" θα βρεις παραλληλισμούς....Το "Μοναχικό άτομο" ο Ψυχίατρος θα το καταδικάσει σε εξοντωτικές φαρμακευτικές αγωγές και πανάκριβες συνεδρίες, ενώ ο Εσωτερισμός απλά ακούει θετικά την κραυγή του "....μα δεν είμαι απο αυτόν τον πλανήτη?...που είναι οι δικοί μου άνθρωποι επιτέλους? αυτοί με τους οποίους ταιριάζω?...."....τίποτα παραπάνω.....
Επίσης, στο στάδιο που αρχίζουμε να "πειράζουμε" τον Νου μας με ασκήσεις "αυτοσυγκέντρωσης", "οραματισμού", "ενδοσκόπησης", "διαλογισμού" , κλπ κλπ αρχίζουν να αναπτύσσονται διάφορες (επιεικώς) "περίεργες" καταστάσεις οι οποίες για την Ψυχιατρική βαδίζουν στα όρια (για να μην πω στα "χωράφια") της σχιζοφρένειας....
Ακόμη και η "Ελλειπής Διαχείρηση Συναισθημάτων", είναι ένα άριστο παράδειγμα.....Για την Ψυχιατρική είναι ασθένεια, για τον Εσωτερισμό είναι "Κλίμακα Εσωτερικής Ανάβασης"....
Συνεχίζοντας, μπορούμε να βρούμε ατέλειωτα ανάλογα παραδείγματα.