Στην περίπτωση λοιπόν που δεν υπάρχουν εξωγήινοι πολιτισμοί σε ολάκερο το σύμπαν θα ήθελα να μου πείτε την άποψή σας για αυτά που βλέπω εγώ στον ουρανό και όχι μόνο εγώ θα τα περιγράψω σαν αστέρια φωτεινά που κινούνται και ξαφνικά σβήνουν. Και δεν είναι αεροπλάνα ούτε αστέρια γιατί πολλά από αυτά που έχω δει σβήνουν ξαφνικά μετά εμφανίζονται λίγο πιο ψηλά και μετά εξαφανιζονται πάλι. Χωρίς να παρεξηγηθώ όντως τα βλέπω και μέχρι στιγμής είχα καταλήξει στο συμπέρασμα πως είναι κάτοικοι άλλων πλανητών οπότε αν δεν είναι αυτό τότε αλήθεια θα ήθελα να μάθω τι είναι θα ήθελα να μου πείτε μια γνώμη ευχαριστώ
Σ' αυτό το τεράστιο Σύμπαν που ζούμε με τους τους αστρονομικούς αριθμούς ήλιων και ηλιακών - πλανητικών συστημάτων, θα ήταν ανόητο να αποκλείουμε την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Η πιθανότητα μάλιστα ύπαρξης νοήμονος εξωγήινης ζωής, αγγίζει σχεδόν την βεβαιότητα. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι αν υπάρχουν οι εξωγήινοι, αλλά αν είναι πραγματοποιήσιμη η επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς....
Υπάρχει ένα σχετικό δίλημμα που κλίνει προς το απίθανο επαφής εξωγήινων με τον άνθρωπο. Σύμφωνα με αυτό, πολιτισμοί εξωγήινων σε κατώτερο ή ίσο επίπεδο ανάπτυξης με εμάς, είναι τεχνολογικά αδύνατον σήμερα να έρθουν σε επαφή μαζί μας. Για τεχνολογικά ανώτερους πολιτισμούς, εφόσον είναι σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης, το κυριότερο που θα έχουν κατανοήσει και πιθανότατα θα εφαρμόζουν, είναι η μη ανάμειξη σε κατώτερους πολιτισμούς, αντίληψη που ήδη αρχίζει και διαφαίνεται και στον άνθρωπο με την διαπίστωση ότι η επέμβασή του σε διάφορα συστήματα στην φύση μόνον κακό έχει επιφέρει μέχρι σήμερα και το πρέπον είναι να αφήνουμε την φύση να λειτουργεί ανεμπόδιστα.
Όμως σχετικά με διάφορα "ανεξήγητα φαινόμενα", παρότι μας δυσκολεύουν στο να βρούμε ερμηνείες, δεν είναι έντιμο να τα παραβλέπουμε, να τα απορρίπτουμε ή ενίοτε να τα γελοιοποιούμε. Υπάρχουν - όπως υπάρχουν και αξιόπιστοι μάρτυρες και μαρτυρίες - οπότε οφείλουμε αντικειμενικά να τα διερευνήσουμε και να πάρουμε θέση για αυτά τα φαινόμενα. Ειδικά στον Όλυμπο, τέτοια φαινόμενα δεν σπανίζουν....
Πολλά από αυτά η Φυσική μπορεί να τα ερμηνεύσει, καθότι εμπίπτουν κύρια σε σπάνια μεν αλλά φυσικά δε φαινόμενα, (όπως παράδειγμα του λεγόμενου "σφαιρικού ηλεκτρισμού" που φαίνονται σαν μπάλες φωτιάς που μετακινούνται με τεράστιες ταχύτητες και ενίοτε εξαφανίζονται και επανεμφανίζονται σε άλλη θέση). Τα περισσότερα μάλιστα συμβάντα ερμηνεύονται ως φαινόμενα οπτικής και μόλις ένα πολύ μικρό κλάσμα από το σύνολο των φαινομένων δεν έχει βρει ικανοποιητική εξήγηση. Η ΑΜΡΑ που ασχολείται με τον εσωτερισμό, δίνει λογικές ερμηνείες - ψυχολογικού ή εσωτερικού χαρακτήρα - που ερμηνεύουν αν όχι όλα, τα περισσότερα όμως από αυτά.
Φαίνεται ότι κάποια άτομα είναι πολύ πιο ευαίσθητα στην αντίληψη τέτοιων ανεξήγητων φαινομένων. Σε άτομα με τέτοιες ιδιότητες, προτείνουμε, όχι να κρύψουν, αλλά να καλλιεργήσουν αυτές τις σπάνιες ιδιότητες που κατέχουν και να τις αναγάγουν σε ζηλευτές ικανότητες....