Ένα από τα θεμελιώδη πιστεύω του Ροδοσταυρισμού είναι και ο νόμος της ανταπόδοσης. Δηλαδή η πεποίθηση πως ότι κάνουμε, καλό ή κακό, κάποια στιγμή επιστρέφει σ' εμάς ομοιοτρόπως.
Ρίχνοντας μια ματιά στον κόσμο γύρω μου, θα έλεγα πως αυτός ο νόμος δεν βλέπω να έχει και εκτενή εφαρμογή. Δηλαδή βλέπω πως υπάρχουν άνθρωποι που πράττουν το κακό και πάραυτα ζουν μία ζωή χαρισάμενη, χωρίς να "πληρώνουν" για τα κακά που προκαλούν. Επίσης, άλλοι που πράττουν το καλό, μονίμως είναι αδικημένοι από τη ζωή. Οι δυσκολίες και οι αναποδιές διαδέχονται η μία την άλλη. Φυσικά, έχω δει και περιπτώσεις όπου η Νέμεσις έκανε καλά τη δουλειά της αλλά το σύνολο αυτών των περιπτώσεων δεν αρκεί για να χαρακτηρίσω μια τέτοια εξέλιξη ως νόμο.
Με ποιές διαδικασίες, πως και πότε ενεργοποιείται αυτός ο νόμος;
Στο topic "Πότε Συγχωρούμε?" (
http://www.amorc.gr/forum/index.php/topic,79.30.html ) κατά την ανάπτυξη του θέματος, προέκυψε η εξής παράμετρος που δίνει κάποιες νέες διαστάσεις στο εδώ θέμα:
Εαν κάποιος "αδικείται" παντοιοτρόπως στην εδώ ζωή του, αυτό σημαίνει πως "κάτι αρνητικό έκανε" σε "προγενέστερες ζωές" και τα "ξεπληρώνει" τώρα.
Οι όποιες λοιπόν "αδικίες" που υφίσταται είναι "Μέρος του Συμπαντικού Σχεδίου"....είναι Δράση της Θείας Δίκης, είναι Εφαρμογή του Νόμου του Αντιπεπονθότος.
Και καλά να είναι πρόβλημα υγείας η "αδικία/ποινή".
Όταν όμως η αδικία/ποινή "επιβάλλεται" στον "Καρμικό Δεσμώτη/θύμα" απο κάποιον άλλον συμπολίτη του?
Αυτός ο Συμπολίτης, εφόσον "αδικεί" κάποιον άλλον, αναμένουμε να "επιβαρυνθεί με αρνητικό Κάρμα".
Βάση όμως του παραπάνω σκεπτικού, εφόσον αυτός ο "Συμπολίτης" είναι το "Χέρι επιβολής της Θείας Δίκης" για λογαριασμό του Συμπαντικού Σχεδίου, τότε λογικά, οι "αδικίες" στις οποίες προβαίνει εναντίον των "συμπολιτών" του είναι "θεάρεστο έργο", που σημαίνει ότι όχι μόνον δεν φορτώνεται με "αρνητικό Κάρμα", αλλά αντιθέτως προικίζεται γενναία με "Θετικό Κάρμα".....
Δηλαδή, όλοι οι πάσης φύσεως εγκληματίες, αντί να πάνε στην "Κόλαση" θα πάνε στον "Παράδεισο".
Αντί να είναι κακόβουλα όργανα του Διαβόλου, είναι θεάρεστα όργανα του Θεού.
Εμένα τώρα γιατί όλο αυτό το σκεπτικό μου θυμίζει Τορκεμάδα και Ιερά Εξέταση?
Δηλαδή, εγώ τώρα μπορώ να επιλέξω να είμαι ο χειρότερος εκμεταλλευτής, φονιάς και ότι κακό υπάρχει σε τούτον τον πλανήτη και να θεωρώ πως "εκτελώ απλώς το θεάρεστο έργο απονομής της Θείας Δικαιοσύνης".....
Δεν ξέρω, αλλά κάπου, κάτι δεν "δένει".........