καλως σας βρηκα
Πιστευω και εγω , οτι η ενοια της λεξης εσωτερισμος , ταυτιζεται με την λεξη εξατομοκευση
Θα φερω ενα δικο μου παραδειγμα για να δικαιολογησω , το παραπανω
Για παρα πολυ καιρο , ειχα κολλησει σε καποια παραγραφο απο το βιβλιο ''ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΦΤΕΡΩΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ '', που ελεγε :
''Ο δρομος αρχιζει στο σωμα με τις 5 αισθησεις
Να ξυπνας σημαινει να τις χρησιμοποιεις , χωρις να τις μπερδευεις με σενα ''
Και βεβαια ειμαι πολυ χαρουμενος που εκανα μια τετοια επιλογη , διοτι απο την προταση αυτη πηρα πολυτιμες πληροφοριες , αλλα και επιβαιβαιωσεις
Το μεγα ομως ζητημα , ειναι , οτι .πρεπει, αν θελουμε να προχωρουμε , να βαλουμε απο εκει και περα , την δικη μας πινελια
Δεν εχουμε αλλη επιλογη
Αυτο μεταφραζεται , στο να αποκοδικοποιησουμε απο την μια αυτην την προταση, αλλα να μην κολλησουμε εκει απο την αλλη , γιατι αυτο θα ηταν αχρηστη ενασχοληση και χασιμο χρονου
Η ζωη μας ''τρεχει '' με τα δικα της δεδομενα , και εμεις αυτα πρεπει να δεχτουμε, και να τα δουμε σαν την μονη μας αληθεια , τουλαχιστον για τωρα
Σε καποιο περιοδικο μαλιστα, του τοτε Πανεληνιου κεντρου γνωστικων σπουδων , ειχα διαβασει ενα πολυ ομορφο αρθρακι , που ειχε σαν επικεφαλιδα
''Η στιγμη του καλιτεχνη''
Ο καλιτεχνης λοιπον του συγκεκριμενου συγγραφεα , που προβαλεται σε εναν γλυπτη , βιωνει αποστασιοποιημενος , την πραγματικοτητα του , οπως αλλωστε και ενας γλυπτης το εργο του
Απο αυτην λοιπον την πλεονεκτικη θεση , μπορει να φανταζεται διαφορετικες πραγματικοτητες του εργου του
Μπορει με τα εργαλεια του , να αφαιρει απο εδω , να προσθετει απο εκει , μεχρι να ικανοποιηθει απο το αποτελεσμα
Ενα καλιτεχνικο εργο , δεν μπορει ποτε να ειναι αποτελεσμα αντιγραφης