ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Απαντάω οτι προλάβω...εχω πολλά να κανω σημερα....
Απολυτως ορθολογικά [ το φετιχ μου] ας φιλοσοφήσουμε με παραθέσεις ....
Αφαιρώ κάθε συναίσθημα , και ως παρατηρητής σκέφτομαι τα εξής..
Καταρχήν, το Αμορκ δεν είναι Γνήσιος Ροδοσταυρισμός, αλλά ένα μίγμα αιγυπτιολατρείας, εσωτερικού χριστιανισμού και πανθεϊσμού. 'Αλλωστε όπως γνωρίζεις προάγουμε τον Ροδοσταυρισμό, τον Αυθεντικό όμως Ροδοσταυρισμό, και φυσικά δεν εναντιωνόμαστε σε αυτόν ούτε τον αφορίζουμε.
Ο Τεκτονισμός εκτός από κάποιες ακρότητες του αμιγούς, είναι επίσης ΔΩΡΕΑΝ, μια και οι συνδρομές καλύπτουν μόνο τα έξοδα του κοινού χώρου που χρησιμοποιούν.
Όμως δεν είναι μόνο η οικονομική εκμετάλλευση, ένδειξη απάτης, αλλά και η ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης, το σύστημα διδασκαλίας, η μέθοδος αυτογνωσίας που προτείνουν, και για να βγάλουμε ορθά συμπεράσματα χρειάζεται να μελετήσουμε διεξοδικά το κάθε σύστημα. Επίσης το αριστερό μονοπάτι δημιουργεί οπαδούς, το δεξί μονοπάτι δημιουργεί Ελεύθερες Συνειδήσεις.
Πως ξέρεις ότι αυτό που προάγεις είναι το γνήσιο? Δεν ρωτάω με διάθεση αιχμής η κόντρας ….Έχω δει από διάφορους εδώ και αλλού να επικεντρώνονται , στην αρχαιότητα μιας διδασκαλίας , στην αυθεντικότητα και στην απόλυτη τήρηση των τυπικών. Έχω δει άλλους να ρωτούν ……[ κυρίως σε θέματα θρησκευτικά] << τι τυπικά έχετε…που είναι γραμμένα κλπ?>> Και πάντα υπάρχουν άλλοι τόσοι που απαντούν ως κύριοι της αναλλοίωτης αλήθειας.
Από την άλλη παρατηρώ στην καθημερινότητα μου, ότι συμβαίνει να μιλάω με ένα συνάδελφο ας υποθέσουμε, και σε μια ώρα αν ότι έχει ειπωθεί μεταφερθεί….να είναι εντελώς παραποιημένο και αυτό επειδή ο καθένας εξέλαβε τα λεγόμενα με άλλο κέντρο και τα χρωμάτισε με το δικό του συναίσθημα.
Επίσης βλέπουμε πόσο διαστρεβλώνουν, τα υπάρχοντα μέσα ενημέρωσης , τα γεγονότα αν και έχουμε και εικόνα και ήχο πλέον….
Και ερωτώ
Πως ξέρει οποιοσδήποτε ότι αυτά που θεωρεί αυθεντικά , είναι η δεν είναι τέτοια?
Δεν έχουμε ούτε Κασσέτες , ούτε βιντεοταινίες , ούτε καν συγγράμματα που να αποδεικνύουν όλο αυτό.
Αλλά ακόμη κι αν είχαμε, πάλι αμφίβολο είναι για τους εξής λόγους..
Όλα αυτά που αποκαλούμε διδασκαλία και τυπικό , είναι προϊόντα ενόρασης και διαλογισμών μερικών ‘’σοφών’’ η είναι ευαγγέλια γραμμένα χρόνια μετά από τότε που ειπώθηκαν και πάλι προσαρμοσμένα κατά το δοκούν των ιερέων κλπ.
Βλέπουμε ότι κάθε θρησκευτικό η φιλοσοφικό κίνημα έχει τις δικες του αρχές που άλλοι πιστεύουν και άλλοι όχι και κάθε ιδεολογικό έχει τα δικά του τεκμήρια και σοφιστίες.Άρα ποιό είναι το κριτήριο του αυθεντικού? Ως προς τι είναι αυθεντικό? Ως προς τον συγγραφέα η ως προς την απολυτη αλήθεια? Ποιανού αλήθεια ?
Αλλά άντε και είναι το χ ….αυθεντικό. Ε και ? Εμένα η εσένα σε βοηθάει στην ζωή σου η όχι? Εκεί είναι η σημασία.
Επομένως αμφιβάλω αν έχει τελικά νόημα ακόμη κι αν υπήρχε τρόπος να το αποδείξουμε.
Πάμε τώρα στο τελετουργικό και στην ορολογία…
Δεν μπορώ να πω ότι έχω παρακολουθήσει πολλές τελετές αλλά από όσο έχω δει και κρίνοντας εκ των ύστερων , με βάση όσα έχω διαβάσει, όσα έχω νιώσει και όσα ‘’λειτουργούν’’ …έχω καταλήξει ότι όλα αυτά αν δεν ενδυναμωθούν με την δική μας πρόθεση και την δική μας δύναμη είναι απλώς θεατρικά δρώμενα η παιχνίδια και μάλιστα πολλές φορές αστεία. Ένα σύμβολο η μια κίνηση αν δεν σου λέει τίποτα , είναι άχρηστο , όποιο κι αν είναι.
Αυτό που κάνουν είναι να μας ενώνουν μέσω της δικής μας πρόθεσης με τον ανώτερο εαυτό μας και , είναι εκείνος που αναλαμβάνει αργότερα την πλοήγηση του σκάφους μας , αντί τα παροδικά συναισθήματα και οι επιθυμίες μας .
Και τότε επειδή η συνείδηση μας είναι κατηγόρημα της ψυχής …και επειδή κάθε ψυχή σχετίζεται άμεσα με την θεότητα , όλα πια γίνονται μαγικά και θαυμάσια.
Μονό που δεν το έκαναν τα σύμβολα , αλλά εμείς.
Άρα ακόμη κι αν κατασκευάσουμε ένα δικό μας , αν το ενδυναμώσουμε με την ενεργεία μας , αυτό θα δουλέψει. Τώρα αν το χρησιμοποιούν και άλλοι , θα έχει μεγαλύτερη ισχύ αναγκαστικά……[ λέει καμία φορά ο σύντροφος μου εδώ…..ότι << η μεγαλύτερη θρησκεία στην Ελλάδα είναι ο Ολυμπιακός >> και αν κρίνω από ότι γίνεται στα γήπεδα ..πλάκα πλάκα έχει δίκιο αφού τέτοιο εγρηγορός δεν έχει πουθενά αλλού..]
Η άποψη μου είναι ότι όλα τα τάγματα, σχολές , θρησκείες , μέθοδοι κλπ , έχουν την ιδία χρήση και είναι κατασκευάσματα ανθρώπων οι οποίοι επειδή ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ έζησαν την ομορφιά, την γαλήνη και την αρμονία και προσπάθησαν να την μεταφέρουν προς τους άλλους….
Ένα ακόμα κριτήριο που μπορεί να συνδράμει έτσι ώστε να διακρίνουμε την Γνησιότητα, και την Αξία, στους χώρους του εσωτερισμού, είναι η ανθρωπιστική, κοινωνική, και περιβαλλοντολογική δράση, της συγκεκριμένης ομάδας ή οργάνωσης.
Δλδ….όποιος είναι φιλάνθρωπος η συμμετέχει σε ανθρωπιστικές οργανώσεις είναι γνήσιος….. [ αν παρακάμψουμε, την δημοσιότητα, την εφορία, το ατομικό συμφέρον, το φαγοπότι από τις οικειοθελείς εισφορές , την αίσθηση δύναμης κλπ …ε τότε αυτό που παράμενεi…… .ναι είναι γνήσιο….]
Καλώς υπάρχουν αφού βοηθούν μερικούς εν τελει αλλά όχι να λέμε ότι είναι και αγαθοί η γνήσιοι …
Μπορείς να επικοινωνήσεις αν θέλεις με παλιά μέλη, του Αμορκ, και θα το διαπιστώσεις από μόνη σου, πόσοι "κάηκαν"...
Καμένοι ήταν από πριν …..σε διαβεβαιώνω ….απλώς εκεί έγιναν γνωστοί……ξέρω τι λέω….. και επαναλαμβάνω ότι δεν φταίει ο χώρος αλλά η βλακεία ….Αν ο κάθε φαντασιόπληκτος βλέπει παντού μάγια και φαντάσματα η περιμένει να κάνει contact με το κοσμικό και με φτερωτά αγγελούδια , όποτε ανάβει δυο κεριά , καίει ένα λιβάνι, και κουνάει τα χέρια του πάνω κάτω κλπ τότε θέλει ψυχίατρο και όχι εσωτερισμό. Και δεν ήταν μόνο στο Amorc..πανε κι ερχονται….
Και μια και το αναφέρει και ο Ορφέας ..και η Φορτιουν και ο Στάινερ και άλλοι , τονίζουν ότι τα ανωτέρα μυστήρια δεν είναι για τους ασθενείς ψυχικά η σωματικά…..και έχουν δίκιο.
Πάντως προσωπικά συμφωνώ με αυτό που έχεις κατασκευάσει [ και δεν με ενδιαφέρει ουδόλως το μείγμα και η προέλευση] αν αυτό μπορεί να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους στο να είναι πιο θετικοί με τον εαυτό τους και ως προς την ζωή .
Άλλωστε αυτό κάνω κι εγώ σε προσωπική βάση ..ελεύθερα, αδογμάτιστα και ελενίσια….