Αγαπητοί φίλοι,
καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Frater Immortal, που μας κατέθεσε αυτήν την σπάνια βιωματική γνώση, και του έχω ζητήσει ήδη περισσότερες πληροφορίες επί αυτού, μια και θα ήταν ένα πολύτιμο πείραμα κάποια μέρα να διαδραματιστεί στο χώρο μας.
Ο Frater Immortal, είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Amorc στην Ελλάδα, είναι μαζί μας από το 1980, και είμαστε πολύ τυχεροί που μας κάνει την τιμή να είναι μαζί μας, μια και κατέχει μία εμπειρία πολλών ετών πάνω σε μεταφυσικά πειράματα. Επίσης έχει δημοσιεύσει βιβλία περί Αθανάτων και μακροζωίας.
Το πείραμα που περιέγραψε ο Frater Immortal, είναι όντως το Αλχημικό πείραμα, που ανέφερα. Είναι ουσιαστικά Θειούχος Υδράργυρος, και είναι άκρως τοξικό. Όντως μπορεί να είναι και παραισθησιογόνο, και έχει ακουστεί πως αλχημιστές έχουν πεθάνει δοκιμάζοντας πέρα από την ελάχιστη ποσότητα που περιέγραψε ο Φράτερ.
Δυστυχώς στον χώρο του εσωτερισμού, υπάρχει και το κυνήγι της Δύναμης, της "άμεσης φώτισης", χωρίς αναγκαστικά να "κοπιάσει" ο άνθρωπος μέσω της έρευνας, και της αυτογνωσίας. Από προσωπική εμπειρία, μια και υπήρξα παλιά κυνηγός της Δύναμης και της υπέρβασης των ανθρωπίνων ορίων, αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί στην Σοφία αλλά στην πλάνη και στην κάθοδο. Η ψυχική δύναμη, η υπέρμετρη αύξηση της κουνταλίνης, είναι ένα επικίνδυνο εργαλείο, στα χέρια μιας ανώριμης συνείδησης που δεν έχει πειθαρχήσει τα πάθη της.
Η Φώτιση στην πραγματικότητα δεν είναι Κυριαρχία του Εγώ αλλά Υπηρεσία στο Εμείς.
Με τις καλύτερες ευχές για Βαθειά Γαλήνη