Αγαπητέ suida
Πόσο σε νιώθω.
Γνωστή μου ήταν απελπισμένη. Επί μήνες προσπαθούσε και μείωσε στο ελάχιστο από μόνη της τα ψυχοφάρμακα που της έδιναν. Ήταν σε κρίση όταν πήγε ξανά να επισκεφτεί τον ψυχίατρό της, αυτόν που την παρακολουθεί τα τελευταία 5 χρόνια. Ήταν ψυχικά και σωματικά εξαντλημένη από τη χρόνια αϋπνία.
Αυτός μη μπορώντας να τη βοηθήσει, της είπε ότι οι μόνες επιλογές της ήταν να την κλείσει σε ψυχιατρική κλινική ή να της αλλάξει τα ψυχοφάρμακα. Να πάρει άλλα, πιο ισχυρά από τα προηγούμενα. Απείλησε ότι αν δεν ακολουθήσει τις οδηγίες του, θα πάψει να ασχολείται μαζί της, θα πάψει να υπογράφει τη γραφειοκρατία που είναι απαραίτητη για την ιατρική της ασφάλεια.
Επειδή ξέρει ότι η κοπέλα προσπαθεί να μην παίρνει τα ψυχοφάρμακα και παλεύει το πρόβλημα από μόνη της, της επέβαλε μία εβδομάδα αργότερα να πάει να κάνει εξέταση αίματος, για να μπορέσει να ελέγξει αν πράγματι πήρε τα φάρμακα που της επέβαλε.
Η κοπέλα χρειάζεται τις υπογραφές του γιατρού. Τα χρήματα.............
Φοβάται ότι με τα ψυχοφάρμακα θα καταντήσει απαθής. Ένα από τα φάρμακα μειώνουνε τη λίμπιντο, τη δίψα για ζωή....... Σκέφτεται να τα πάρει για 1-2 εβδομάδες, μέχρι να ξεγελάσει το γιατρό, και μετά να προσπαθήσει να τα κόψει.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας, που κράτησε πάνω από 5 ώρες, μου ζήτησε να εξερευνήσουμε το πρόβλημα της βασανιστικής αϋπνίας της. Τη βάζω σε διαλογισμό. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά πήγε στη βρεφική της ηλικία. Όταν ακόμα και μωρό δυσκολευότανε να κοιμηθεί. Είδε μία σκιά δίπλα στο βρεφικό κρεβατάκι. Η κοπέλα φοβότανε, έκλαιγε, ήθελε να βγει από το διαλογισμό. Την πίεσα να παραμείνει και να το αντιμετωπίσει. Έκλαιγε και χτυπιότανε μπροστά μου επί 10 λεπτά. Τότε της φανερώθηκε ο ανώμαλος δαίμονας, που αντί για προστάτης έγινε ο τύραννος της βρεφικής ψυχής. Στο τέλος η κοπέλα έκανε εμετό.
Μόλις ηρέμησε, ένιωθε μια τεράστια ενεργητικότητα, μία ευεξία, μία καινούρια ελπίδα για ζωή.....
Όλα τώρα άρχισαν να εκλογικεύονται. Περιστατικά από το παρελθόν, οι φόβοι, το άγχος, η συμπεριφορά των γονέων, η αντιμετώπιση που έχει προς τους άντρες.....
Κι ο ψυχίατρος..... απλά δεν πιστεύει σε τέτοιες «τεχνικές».....