Φίλε Avaris
Θεώρησα ότι στο μήνυμα σου (
http://www.amorc.gr/forum/index.php/topic,117.msg1619.html#msg1619) προσπάθησες να αποδείξεις ότι Ηδονισμός=Σαδισμός ή ότι έχουν άμεση σχέση.
Εγώ διαφωνώ με τη συσχέτιση, οπότε αποφάσισα να αναλύσω την απόδειξή σου. Και από τη στιγμή που είμαι πληροφορικός, η προσέγγισή μου ήταν καθαρά λογική και μαθηματική.
Πχ Ο αυνανισμός φέρνει ηδονή, ενώ δεν έχει σχέση με το κυνήγι της ύλης. Άρα δε μπορούμε να λέμε ότι Υλισμός=Ηδονισμός. Άρα καταρρίπτεται από την αρχή όλη η απόδειξη.
Επειδή είχα κέφια, προχώρησα παραπέρα και με τον ίδιο αλγοριθμικό τρόπο αντιμετώπισα όλα τα υπόλοιπα βήματα.
Τώρα αν το πάρουμε πιο χαλαρά, χωρίς την ευθύνη της απόδειξης, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Αθλητισμός είναι ίδιος με το Σαδισμό. Διότι ο Αθλητής έχει στόχο να νικήσει τον αντίπαλο και να επιδείξει σε όλους την υπεροχή του. Θα απολαύσει τη νίκη του τη στιγμή που ο αντίπαλος θα νιώσει την πικρία της ήττας, ενώ οι θεατές θα σκέφτονται ότι με τίποτα δε μπορούνε να φτάσουνε τις επιδόσεις του. Άλλωστε για να μπορέσεις να βγει πρώτος, πρέπει να αγαπάει πάρα πολύ αυτό που κάνει. Άρα πρέπει να είναι πολύ σαδιστής.
Μα τι ωραία που τα λέω!! Εντάξει, είμαι αυστηρός. Μακάρι να ήμουνα τόσο αυστηρός με τον εαυτό μου όταν γράφω τα δικά μου μηνύματα. Ευτυχώς εδώ απλά ασκούμαστε. Χαίρομαι που ο φίλος LordPayens ήταν το ίδιο λεπτολόγος και διόρθωσε εμένα σε μία δική μου απροσεξία-γενικότητα σε άλλη συζήτηση (
http://www.amorc.gr/forum/index.php/topic,164.msg1745.html#msg1745).
Υλισμός (όπως τον εννοώ εγώ στο παρόν) είναι το διαρκές κυνηγητό της Ύλης και μόνο , με σκοπό να αντλήσει κάποιος "Ηδονή" απο αυτήν....
πχ Ακριβά εστιατόρια, ακριβά αυτοκίνητα, ακριβό ντύσιμο,ακριβές διασκεδάσεις, κύκλους, κλπ κλπ και πάνω απ' όλα "οικονομική δύναμη" (αυτό άλλωστε βρίσκεται πίσω απ' όλα - αυτό τα "εξαγοράζει")
Ο σκοπός φυσικά είναι να "αντληθεί Ηδονή" απο αυτά.....
Ταυτόχρονα αυτά θα δημιουργήσουν και "συνθήκες ισχύος" και "εξουσίας"....η οποία φυσικά θα προσφέρει "Ηδονή" με την σειρά της....τόσο απο μόνη της (με την επιβολή στους άλλους) όσο και ως μέσο για την απόκτηση ακόμη περισσότερων υλικών αγαθών που με την σειρά τους θα προσφέρουν και αυτά "Ηδονή"....
Ναι, έτσι όπως το θέτεις, συμφωνώ.