Έχουν γραφτεί και έχουν ακουστεί πολλά για την Μασονία. Άλλα αρνητικά και άλλα θετικά, τα οποία μπερδεύουν τον "εξωτερικό" ερευνητή να βγάλει συμπέρασμα, για το τι πραγματικά είναι αυτή η οργάνωση, ποιοί είναι οι πραγματικοί σκοποί της, σε τι αποσκοπεί, τι προσφέρει στα μέλη της, καθώς και στην κοινωνία.
Θα προσπαθήσω τις επόμενες μέρες να δώσω την προσωπική μου οπτική, για την Μασονία, που ουσιαστικά στην Ελληνική ορολογία ονομάζεται Ελευθεροτεκτονισμός, από τα λίγα χρόνια εμπειρίας που είχα, ασχολούμενη με 2 στοές, 2 ταγμάτων του Μικτού Τεκτονισμού του Σκωτικού Τύπου.
Μέσω αυτής της εργασίας δε θα δώσω έμφαση σε πληροφορίες, όπως ονόματα, ημερομηνίες, ή άλλα διανοητικά στολίδια, ούτε θα ξεσκεπάσω "προσωπικού χαρακτήρα" δεδομένα, αλλά θα προσπαθήσω να μεταφέρω το προσωπικό μου βίωμα, ως ένας "ελεύθερος" ερευνητής και αγωνιστής του Φωτός.
Καταρχήν ο λόγος που ασχολήθηκα με τον εσωτερισμό, ήταν επειδή προσπαθώντας να ανακαλύψω τα βαθύτερα μυστήρια του εαυτού και της ανθρώπινης ύπαρξης, μέσα από την αυτογνωσιακή μου καταβύθιση, ενασχολούμενη χρόνια με το art therapy, ανακάλυψα διαβάζοντας, πως οι πιο "σοφοί" του κόσμου, που ήταν "οι φύλακες" των Μυστηρίων του Δυτικού Εσωτερισμού, ήταν οι Ροδόσταυροι. Για τους Μασόνους τότε, είχα πολύ αρνητική άποψη μια και είχα διαβάσει, όλα αυτά που κυκλοφορούσαν και συνεχίζουν να κυκλοφορούν περί παγκοσμιοποίησης, και εξουσιασμού.
Ψάχνοντας από εδώ, ψάχνοντας από εκεί, ρωτώντας, που να βρω τους Ροδόσταυρους, μετά από πολύ κόπο μια και δεν διαφημιζόταν συνάντησα μία ομάδα Amorc, που τότε είχα εκτιμήσει πάρα πολύ, μάλιστα είχα μυθοποιήσει, επικίνδυνα, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα στην ζωή μου. Επειδή όμως είμαι κατά βάση μυστικίστρια, εκείνα τα χρόνια με ικανοποιούσε, αυτή η ενασχόληση, μια και η ομάδα, έδινε έμφαση στον διαλογισμό, και μέσω του διαλογισμού, μπορούσα να αγναντέψω τα ΑΡΡΗΤΑ βάθη και ύψη του πνεύματος.
Όμως, πάντα είχα την "περιέργεια" να γνωρίσω τι ήταν ο Τεκτονισμός, μια και είχα ακούσει πολλά αρνητικά πράγματα, για παιχνίδια δύναμης και εξουσίας, αλλά και ταυτόχρονα γνώριζα ότι πολλές διάνοιες, μεγάλα πνεύματα, βραβευμένα με νόμπελ, επαναστάτες της συνείδησης, πρωτοπόροι που είχαν αλλάξει για πάντα την ιστορία, είχαν ασχοληθεί με τον Τεκτονισμό.
Από την φύση μου, είχα πάντα μία περιέργεια, να θέλω να βλέπω πίσω από την "κουρτίνα", πίσω από τα φαινόμενα, και να προσπαθώ να κατανοήσω σε βάθος, την αιτία των πραγμάτων. Δεν μου αρκούσε η άποψη των άλλων, αλλά ήθελα να αποκτήσω δική μου γνώμη.
Δεν μπορούσα λοιπόν, να κατανοήσω, πως είναι δυνατόν, ένα ρεύμα, μία σχολή, να γεννά τόσο αντιφατικές αντιδράσεις, και έτσι αυτό το ΓΙΑΤΙ, με ανάγκασε να γίνω μέλος, και να αποκτήσω πρόσβαση, στην πιο ελίτ, και στη πιο μεγάλη εσωτερική οργάνωση ανά τον κόσμο...
Συνεχίζεται...