Αποστολέας Θέμα: Όνειρα  (Αναγνώστηκε 18901 φορές)

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Όνειρα
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 29, 2010, 21:28:53 »

    Για τον Εσωτερισμό, υπάρχουν σύμβολα τα οποία έχουν για όλους τους ανθρώπου την ίδια ακριβώς συμβολολογία και ερμηνεία. Ο Εσωτερισμός όμως πρώτιστα ως Αυτογνωσία, δεν είναι δυνατόν να αναιρείται από τεκμηριωμένες επιστημονικές αποφάνσεις και πράγματι έτσι γίνεται, καθότι ο αυθεντικός Εσωτερισμός περιέχει και περιλαμβάνει κάθε επιστήμη και κάθε επιστημονική γνώση που έχει προσεγγισθεί και μέλει να προσεγγισθεί στο μέλλον. Έτσι, ο Εσωτερισμός ενέχει διδασκαλίες που δικαιώνουν και τις τέσσερις προαναφερθείσες ψυχολογικές θεωρίες σε σχέση με την ερμηνεία των ονείρων. Κι αυτό γιατί, όταν αναφερόμαστε σε ονειρικά σύμβολα, χρειάζεται να δούμε κατά πόσο αυτά είναι πανανθρώπινα, φυλετικά ή απλά ατομικά του ονειρευόμενου και έτσι να καταφύγουμε αντίστοιχα σε θεώρησή τους κάτω από το πρίσμα μιας από τις προαναφερθείσες προσεγγίσεις.

    Στο θέμα του ονείρου για το οποίο έγινε αυτό το θέμα, αναγνωρίζονται κάποια παγκόσμια αρχετυπικά σύμβολα με συγκεκριμένη σημασία  και για αυτόν τον λόγο δεν χρειάζεται να ερωτηθεί ο ονειρευόμενος για το τι μπορεί να σημαίνουν για τον ίδιο. Γενόμενος κοινωνός ο ονειρευόμενος κάποιων λέξεων - κλειδιών που αντιστοιχούνε σε συγκεκριμένα σύμβολα, μόνος του πλέον δύναται να προσεγγίσει την ερμηνεία και την σημασία του ονείρου του, δίνοντας έτσι έκταση και βάθος στην ερμηνευτική του προσέγγιση....
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

nasos63

  • Μηνύματα: 8
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Όνειρα
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 04, 2010, 10:18:44 »
Καλημερα... Δεν μπορω να συμφωνησω με αυτα που αναφερεις σχετικα με τον εσωτερισμο, διοτι αν ο εσωτερισμος ειναι το ολον τοτε γιατι επικαλεισαι την επιστημη? Κι αν ο εσωτερισμος συμπεριλαμβανει και τις επιστημες τοτε τι θα πει για κατι καινουργιο που θα γεννηθει η κατι που θα ακυρωνει μια προηγουμενη θεωρια? Κι αν οπως λες περιλαμβανει και οτι αλλο γεννηθει γιατι δεν το καταθετει στην επιστημονικη κοινοτητα για τεκμηριωση? Για φαντασου εναν επιστημονα στο υψος  του Αριστοτελη, η Νευτωνα να επικαλειται οτι η θεωρια τους περιλαμβανει τα παντα σχετικα με την ερμεινια της φυσης? Οσο μεγαλο και να ηταν το εργο που αφησαν πως θα σου φαινοταν? Κατα την γνωμη μου το θεωρω κατι σαν πιστη σε ενα δογμα που αρεσκεται σε υποκειμενικες και ισως λανθανουσες -ψευδεις υποθεσεις  χωρις την καταλληλη επιστημονικη ουδετεροτητα-επεξεργασια που χρειαζεται να εχει  . Ισως ομως εδω να πρεπει να σου συστηθω, η δικη μου πρωιμη θεωρια σχετικα με τις ψυχαναλυτηκες θεωριες ειναι πως οι κοινωνικες σχεσεις διαπλαθουν τις ψυχο-λογικες μας αντηλιψεις και οτι οι βασικες ορμες χρωματιζονται απο τις συγκεκριμενες κοινωνικες δομες χωρις να χανουν την εξελικτικη-πολιτισμικη τους ιστορια. Κλεινοντας θα'θελα αν μπορεις να μου πεις τι εννοεις αυτογνωσια, και τι εσωτερισμο? Σ'  ευχαριστω για το διαλογο.   :P 

Κανένας

  • Μηνύματα: 979
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Όνειρα
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 05, 2010, 15:58:28 »
Αγαπητέ nasos63

Επέτρεψέ μου να πω τη γνώμη μου πάνω στα θέματα που ρωτάς.

Θεωρούμε ότι ο εσωτερισμός είναι η πραγματική γνώση.  Άρα λοιπόν, συμπεριλαμβάνει τις σωστές επιστημονικές θεωρίες.  Αυτές (οι σωστές θεωρίες) λοιπόν δε μπορούνε να αναιρεθούνε από κάτι καινούριο. 

Αν κάτι καινούριο (σωστό) ανακαλυφτεί, και προσθέσει κάτι στην επιστημονική γνώση, τότε αυτόματα υπάγεται και στον εσωτερισμό.  Εκτός αν πρόκειται για κάτι που ο εσωτερισμός ήδη το γνώριζε.

Κι αν οπως λες περιλαμβανει και οτι αλλο γεννηθει γιατι δεν το καταθετει στην επιστημονικη κοινοτητα για τεκμηριωση?
Παλιότερα οι εσωτεριστές κρυβόντουσαν και προστάτευαν τη γνώση τους.  Τώρα σχεδόν όλα είναι φανερά. 

Άλλο όμως να αποκαλύψεις την εσωτερική γνώση, άλλο να την αποδείξεις επιστημονικά κι άλλο να ερμηνεύσεις  τα φαινόμενα.  Πχ οι εσωτεριστές μιλάνε για τηλεπάθεια.  Η επιστήμη έχει αποδείξει πειραματικά ότι η τηλεπάθεια ισχύει.  Μέχρι σήμερα όμως (από ότι ξέρω) δεν έχουν εξηγήσει το φαινόμενο αυτό.

Έχεις δει τα έργα/documentaries “The secret” και «What the bleep do we know?”.  Το πρώτο μιλάει για τους δημιουργικούς οραματισμούς (πως να προκαλείς αλλαγές στην ζωή σου μέσω του οραματισμού), ενώ το δεύτερο είναι επιστημονικές ερμηνείες από θέματα που αγγίζει η ψυχολογία και ο εσωτερισμός.  Στην ίδια θεματολογία με το «The Secret» είναι και το κλασικό best seller Think and Grow Rich του Napoleon Hill (http://en.wikipedia.org/wiki/Think_and_Grow_Rich). 

Ο εσωτερισμός πάντα μιλούσε για μαγεία και φαντάσματα.  Η επιστήμη μέχρι πρόσφατα τα απέρριπτε, ενώ τελευταία γίνονται έρευνες για να εξηγήσουν αυτά τα φαινόμενα.  Όταν θα μπορέσουνε να τα εξηγήσουνε/αποδείξουνε και να τα αναπαράγουνε στο εργαστήριο, τότε θα μπορέσουνε να γίνουνε κομμάτι της επιστημονικής γνώσης.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 05, 2010, 16:02:23 από Κανένας »
Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Όνειρα
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 05, 2010, 17:00:29 »

Καλημερα... Δεν μπορω να συμφωνησω με αυτα που αναφερεις σχετικα με τον εσωτερισμο, διοτι αν ο εσωτερισμος ειναι το ολον τοτε γιατι επικαλεισαι την επιστημη?


    Προϋπόθεση συζήτησης η ….διαφωνία. Η συμφωνία ας είναι το αποτέλεσμα ενός γόνιμου διαλόγου. Επί του θέματος, ο Εσωτερισμός είναι το όλον και ως εκ τούτου δεν έχει ανάγκη την επικύρωση ή την αυθεντία της Επιστήμης. Τουναντίον μάλιστα. Η επιστήμη πάντα προστρέχει στην Μητέρα όλων των γνώσεων, στον Εσωτερισμό, για να αντλήσει κύρος και σημαντικότητα.


Κι αν ο εσωτερισμος συμπεριλαμβανει και τις επιστημες τοτε τι θα πει για κατι καινουργιο που θα γεννηθει η κατι που θα ακυρωνει μια προηγουμενη θεωρια? Κι αν οπως λες περιλαμβανει και οτι αλλο γεννηθει γιατι δεν το καταθετει στην επιστημονικη κοινοτητα για τεκμηριωση? Για φαντασου εναν επιστημονα στο υψος  του Αριστοτελη, η Νευτωνα να επικαλειται οτι η θεωρια τους περιλαμβανει τα παντα σχετικα με την ερμεινια της φυσης? Οσο μεγαλο και να ηταν το εργο που αφησαν πως θα σου φαινοταν? Κατα την γνωμη μου το θεωρω κατι σαν πιστη σε ενα δογμα που αρεσκεται σε υποκειμενικες και ισως λανθανουσες -ψευδεις υποθεσεις  χωρις την καταλληλη επιστημονικη ουδετεροτητα-επεξεργασια που χρειαζεται να εχει.


«Ουδέν καινόν υπό τον ήλιον» (τίποτα καινούριο κάτω από τον ήλιο). Κάθε θεωρία είναι και μια καινούρια προσπάθεια να εκφραστεί η γνώση. Στο πόσο πετυχημένα εκφράζεται, οφείλεται και η αντικειμενικότητά της. Δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει πεδίο γνώσης που θα φέρει στο φως μια ολωσδιόλου καινούρια γνώση που μέχρι τώρα δεν έχει έστω και στοιχειωδώς προσεγγισθεί. Χαρακτηριστική είναι η ρήση του Μπερξόν για την Φιλοσοφία, που δήλωσε παραδεχόμενος ότι, «κάθε φιλοσοφική σκέψη ή θεωρία δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα καινούριο, καθότι με κάθε πρόβλημα, σκέψη ή ιδέα – έστω και σε σπερματική μορφή – έχει καταπιαστεί και ασχοληθεί η αρχαιοελληνική σοφία».

Για να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα καλύτερα, χρειάζεται να αναφερθούμε στο πρόβλημα για την προέλευση της γνώσης. Είναι γνωστό ότι δύο κύριες σχολές αντιμάχονται για την απάντηση στο πρόβλημα, με την μία να ισχυρίζεται ότι η προέλευση κάθε γνώσης είναι αποτέλεσμα μιας εσωτερικής μη διανοητικής διεργασίας αναδύσεων γνωστικών προϊόντων αντίληψης και με την δεύτερη να αντιπροτείνει ότι η γνώση είναι αποκλειστικά το αποτέλεσμα εμπειρίας του εξωτερικού κόσμου. Ο ιδεαλισμός αντιπαλεύεται τον εμπειριοκρατισμό.

Το πρόβλημα στα πλαίσια της κλασικής αντίληψης του κόσμου δεν θα είχε βρει λύση στο ποιος έχει δίκαιο, αν η θεώρηση της γνώσης δεν υπερέβαινε την κατεστημένη αντίληψη. Την λύση ήρθε να δώσει η κβαντική, με την οποία ο παρατηρητής και το παρατηρούμενο έπαψαν να αποτελούν δύο διακριτές και ξέχωρες μοναδικότητες, καθώς συνταυτίστηκαν σε μια μοναδιαία ενότητα. Η κβαντική σκέψη μάλιστα, ήρθε να ταράξει ακόμα περισσότερο τα νερά της ήρεμης κλασσικής αντίληψης, καθώς σχεδόν αξιωματικά μας εισήγαγε σε έναν κόσμο – προβολή του είναι μας, σε έναν κόσμο άπειρων καταστάσεων – άρα καθόλου αντικειμενικό – ο οποίος καθίσταται πραγματικός κατά την κατάρρευση της κυματοσυνάρτησης των απείρων λύσεων σε μία, κατόπιν της προσωπικής μας παρέμβασης – θεώρησης. Σημειωτέον βέβαια ότι την επιστημονική αντίληψη της πλέον καινούριας επιστήμης – της κβαντικής – επί χιλιετίες προήγαγε και δίδασκε ο αυθεντικός εσωτερισμός. Για να μην αναφερθώ στην αρχαιοελληνική σκέψη που ενοχλεί μερικούς όταν αναφερόμαστε σε αυτήν, θα παραπέμψω στην «Βεντάντα» των ιερών Ινδικών γραφών που είναι οι «Βέδες», όπου εκτενέστερα αναφέρεται πριν από δύο και πλέον χιλιετίες η σύγχρονη κβαντική φιλοσοφική επιστημονική σκέψη.

Όταν αναφέρουμε ότι ο εσωτερισμός εμπεριέχει όλη την γνώση, δεν δογματίζουμε αλλά με γνώμονα τον ορθό λόγο, ερμηνεύουμε την ιστορία της γνώσης, όπου αναμφισβήτητα καταφαίνεται ότι η εσωτερική γνώση προηγείται πάντων των εξωτερικών επιστημών. Η Γνώση μας φέρνει πιο κοντά στην Αλήθεια, μιαν Αλήθεια που έχει ξεχαστεί, έχοντας έτσι ο άνθρωπος εκπέσει στην Λήθη. Και το μόνο που χρειάζεται είναι να ξαναθυμηθεί την Γνώση, ώστε η Λήθη να απαλειφθεί και να επέλθει η Α-Λήθεια.

Στην σύγχρονη εποχή έχει λησμονηθεί – και ενίοτε εσκεμμένα αγνοηθεί – ότι οι πρωτοπόροι όλων των επιστημών ήταν οι μυημένοι, και στην αρχαιότητα, αλλά και στην σύγχρονη εποχή. Την άνθιση της επιστήμης στην σύγχρονη εποχή πρώτος προετοίμασε ο Διδάσκαλος του Ροδοσταυρισμού Μπέϊκον ιδρύοντας την Βασιλική Ακαδημία στην Αγγλία, όπου μυημένοι εσωτεριστές θα προεδρεύσουν στην συνέχεια, φέρνοντας στο σημερινό ζηλευτό επίπεδο τις Επιστήμες. Βέβαια για κάποιους λόγους κάποιοι δεν ήθελαν να αναφέρεται ότι π.χ. ο Νεύτων ήταν μεγάλος Αλχημιστής, ούτε ότι η κοσμολογία άντλησε τις θεωρίες της από την Καμπαλά και μύρια άλλα τέτοια παραδείγματα.

Ισως ομως εδω να πρεπει να σου συστηθω, η δικη μου πρωιμη θεωρια σχετικα με τις ψυχαναλυτηκες θεωριες ειναι πως οι κοινωνικες σχεσεις διαπλαθουν τις ψυχο-λογικες μας αντηλιψεις και οτι οι βασικες ορμες χρωματιζονται απο τις συγκεκριμενες κοινωνικες δομες χωρις να χανουν την εξελικτικη-πολιτισμικη τους ιστορια. Κλεινοντας θα'θελα αν μπορεις να μου πεις τι εννοεις αυτογνωσια, και τι εσωτερισμο? Σ'  ευχαριστω για το διαλογο.   :P 

Δεν διαφωνούμε ότι οι κοινωνικές σχέσεις σε μεγάλο βαθμό διαπλάθουν τις ψυχολογικές μας αντιλήψεις, ούτε βέβαια αντιλέγουμε στο γεγονός ότι οι βασικές ορμές χρωματίζονται από την επιρροή της κοινωνίας και της παιδείας.

Τέλος, ο Εσωτερισμός είναι το ολικό γνωστικό πεδίο καθώς και οι μέθοδοι μελέτης στο πεδίο αυτό, στερούμενου όμως σημείου συγκεκριμένης αφετηρίας, διαφέροντας από την Αυτογνωσία στο σημείο μόνον ότι η Αυτογνωσία έχει επίκεντρο και σημείο αναφοράς ως έναυσμα μελέτης τον άνθρωπο – εαυτό.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

nasos63

  • Μηνύματα: 8
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Όνειρα
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 08, 2010, 23:59:37 »
καλησπερα σημερα ειχα τον χρονο να σου γραψω δυο λογια σχετικα με οσα μου γραφεις επιγραμματικα και συγχωραμε για το υφος... ελλειψη χρονου και συντακτικης σκεψης ευχαριστω  εκ των προτερων. Α η  συνγχρονη επιστημη οικοδομηθηκε απο τον Βακον <εμπειρισμος> και τον Καρτεσιο <ορθολογισμος> Β το προβλημα της πρωτερης επιστημης ηταν οτι κουβαλουσε στοιχεια μεταφυσικα, αγνοουσε την συλλογικη ερευνα κοντολογης αυτο θα πει οτι καθε τι υποκειμενικο γινοταν αποδεκτο η οχι αναλογα με την σχολη και οχι την πειραματικη αποδειξη και την επυρωση απο την επιστημονικη κοινοτητα, αλλα ειχε την πολυφωνια επιστημονικων αποψεων, ο επιστημονας δεν μπορει να συμπεριλλαβει στις θεωριες του μεταφυσικες υποθεσεις ως ,<πραγματικη γνωση> αν δεν εχει την σφραγιδα της αποδειξης και της επικυρωσης απο την επιστημονικη κοινοτητα. Παραδειγμα οι θεσεις του Γυουνγκ για το συλλογικο ασυνειδητο θεωρουσαν οτι ενεχουν στοιχεια μεταφυσικης μεχρι που οι νευρωεπιστημες φαινεται να τον δικαιωνουν. Τωρα οσον μας  αφορα για τον εσωτιρισμο φαινεται οτι ειναι αν μπορεσα να καταλαβω μια διαδικασια, διαλογισμου και εμπειριων, οπου μεσα απο μια συμβολικη διαδικασια που εχει αποδεχθει ερμηνευει κατα το δοκουν. Οστοσο τα τυπικα συστηματα λογικης δεν επιτρεπουν κβαντικες η υποκειμενικες υποθεσεις. Διοτι αν αποδεχεσε την επιστημη τοτε θα πρεπει να αποδεχθεις και τις συνεπειες της. Φιλικα... 

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Όνειρα
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 09, 2010, 20:23:23 »
    Χρήσιμη η λογοτεχνική παράθεση των απόψεων, ευχάριστη η γραμματική και συντακτική εικόνα, εκείνο όμως που έχει την μέγιστη σημασία - ανεξάρτητα από την ανάπτυξη των απόψεων και την ορθογραφία των γραφομένων - είναι η ουσία που εμπεριέχουν. Κι εδώ έχουμε ουσιαστικές καταθέσεις για ένα πολύ σημαντικό θέμα. Προτού όμως συνεχίσουμε στην από μέρους μας κατάθεση στα αξιόλογα που έχουν προηγηθεί, θεωρούμε ότι είναι χρήσιμη η παρακολούθηση ενός επεισοδίου από την γνωστή επιστημονική σειρά "Το Σύμπαν που αγάπησα",στην διεύθυνση http://www.veoh.com/collection/SympanS03/watch/v6336081BQXk4fEq όπου διαπραγματεύεται το θέμα της αυθεντικής επιστήμης και του δογματισμού των δήθεν επιστημόνων, στο όνομα μιας δήθεν επιστήμης.

    Σχετικά είχε αναφέρει ο σοφός Ηράκλειτος. "Εάν μη έλπηται ανέλπιστον, ουκ εξευρήσει". ('Αν δεν ελπίζεις το ανέλπιστο, δεν θα το βρεις).
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/