"Ο Χριστός έδιωξε τους έμπορους από την εκκλησία. Αυτοί όμως, όντες πιο έξυπνοι, ξαναμπήκαν φορώντας ράσα".
Ο. Σάφριν
"Τίποτα δεν εκπλήσσει περισσότερο από ένα θαύμα, εκτός ίσως η αφέλεια με την οποία δέχεται ο κόσμος αυτό το θαύμα".
Μ. Τουεϋν
"Εκκλησία: Η μοναδική επιχείρηση που ευημερεί ακόμα και όταν οι καιροί είναι χαλεποί".
Τς. Έϊντζελ
"Σε όλες τις θρησκείες όλα αρχίζουν μ' ένα Θεό που δεν αντέχει τη μοναξιά Του και τελειώνουν μ' ένα Θεό που δεν αντέχει τη συντροφιά μας".
Σ. Λιακάτου
"Θρησκεία: Η μεγαλύτερη μπαγαποντιά μπροστά στο άγνωστο".
Α. Τασμίνσκι
"Κάποιες θρησκείες τιμούν τους μάρτυρες, μερικές όμως, τους δήμιους".
Σ. Λετς
"Το δόγμα δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια ρητή απαγόρευση να σκέφτεσαι".
Λ. Φόυερμπαχ
"Ο σοσιαλισμός είναι ένδειξη, ότι ο χριστιανισμός δεν κατάφερε να εκπληρώσει την αποστολή του".
Ν. Μπερντιάεφ
"Εάν για κάποιους είσαι ορθόδοξος, για όλους τους άλλους όμως είσαι αιρετικός".
Δ. Τόλαντ
"Ω, Παντοδύναμε! συγχώρεσε τα μικρά αστεία που κάνω για Σένα και εγώ θα συγχωρέσω το μεγάλο αστείο που Εσύ έκανες μαζί μου".
Ρ. Φορστ
"Μερικές φορές με πιάνει η ανησυχία: μήπως ήδη βρισκόμαστε στον παράδεισο και δεν το ξέρουμε;"
Σ. Λετς
"Είναι αμαρτία να πέφτεις σε κατάθλιψη όταν υπάρχουν τόσες άλλες αμαρτίες να διαπράξεις".
Γκ. Μάλκιν
"Ο πιο τεμπέλης και ο πιο ανόητος είναι οι άνθρωποι, που ενοχλούν συχνότερα τον Θεό".
Α. Νταβιντόβιτς
"Οι προσευχές είναι συνήθως απαίτηση να καταργηθούν οι νόμοι του σύμπαντος για χάρη ενός, σίγουρα ανάξιου ικέτη".
Α. Μπιρς
"Στις προσευχές μας συνήθως ζητάμε ν' αλλάξουν οι περιστάσεις και ποτέ ν' αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι".
Αγνώστου
"Θα πίστευα στον Θεό, αλλά με συγχύζει το πλήθος των μεσιτών".
Ε. Ιβανίτσκι
"Η πίστη αποτελείται από λίγη τεμπελιά, λίγο φόβο, λίγο συμφέρον, λίγη κούραση, λίγη παθητικότητα και μερικές φορές από λίγη πίστη".
Ε. Ρέϊ
"Μόνο ο ενάρετος άνθρωπος έχει το δικαίωμα να είναι αθεϊστής".
Π. Μαρεσάλ
"Η θρησκεία και οι νόμοι: δυο πατερίτσες που χρειάζονται οι άνθρωποι με αδύναμα πόδια".
Δ. Ντιντερό
"Όσο δεν αντιλαμβάνομαι, ότι οι άνθρωποι τηρούν την μία από τις σπουδαιότερες χριστιανικές εντολές, την εντολή: ν' αγαπάς τους εχθρούς σου, τόσο θα έχω αμφιβολίες, πως εκείνοι που παρουσιάζονται ως χριστιανοί, είναι πραγματικά χριστιανοί".
Γ. Λέσινγκ
"Είσαι αφελής αν πιστεύεις ότι θα πας στον παράδεισο της μίας θρησκείας και δε θα διακινδυνεύσεις να καταλήξεις στην κόλαση των άλλων θρησκειών".
Ζ. ντε Φαλκανάρες
"Οι φιλόσοφοι είπαν πολλές κακίες για τους κληρικούς. Οι κληρικοί είπαν πολλές κακίες για τους φιλόσοφους. Όμως οι φιλόσοφοι ποτέ δε σκότωσαν κληρικούς, αλλά οι κληρικοί σκότωσαν πολλούς φιλόσοφους".
Δ. Ντιντερό
"Φανατισμός: η πεποίθηση της άγνοιας".
Γ. Μάλκιν
"Ο ίδιος ο Θεός μου έδωσε τη δύναμη να μην Τον πιστεύω".
Σ. Λιουής
"Μαρτύριο: ο μοναδικός τρόπος ν' αποκτάς διασημότητα, όταν δεν έχεις κάποιο ταλέντο".
Μπ. Σω
"Η άποψη ότι ο θρήσκος είναι πιο ευτυχισμένος από τον άθεο είναι το ίδιο άτοπη όπως και η διαδεδομένη πεποίθηση πως ο μεθυσμένος είναι πιο ευτυχισμένος από τον νηφάλιο".
Μπ. Σω
"Φαίνεται πως η θρησκεία με την ηλικία ξαναμωραίνεται και τώρα όπως και στην παιδική ηλικία χρειάζεται να την τρέφουμε με θαύματα".
Τζ. Σουίφτ
"Τον ρώτησα γιατί έγινε παπάς και μου απάντησε ότι, αφού έπρεπε να δουλέψει για κάποιον, ένα αφεντικό που θα έλειπε όλη την ώρα ήταν το καλύτερο".
Τζ. Ουήντερσον
"Οι άνθρωποι θα καβγαδίσουν για τη θρησκεία τους, θα γράψουν για αυτή, θα πολεμήσουν γι' αυτή. Οτιδήποτε άλλο, παρά να ζήσουν σύμφωνα μ' αυτή".
Τζ. Κόλτον
"Ο φανατικός ευχαριστιέται να γελοιοποιείται δημοσίως γιατί αρχίζει να σκέφτεται ότι είναι μάρτυρας".
Σ. Σμιθ
"Οι μεγαλύτερες διενέξεις παράγουν λιγότερα κακουργήματα και διχόνοιες, απ' ότι ο θρησκευτικός φανατισμός".
Βολτέρος
"Ο αθεϊσμός μου, σαν του Σπινόζα, είναι αληθινή ευσέβεια προς το Σύμπαν και απαρνείται μόνο τους θεούς, που κατασκεύασαν οι άνθρωποι κατ’ εικόνα κι ομοίωση, για να γίνουν υπηρέτες των ανθρωπίνων συμφερόντων τους".
Τζ. Σανταγιάμα
"Η δική μου θρησκεία θέλει να κατέβει ο παράδεισος εδώ στη γη, ώστε να μπορούν να τον απολαύσουν όλοι".
Ι. Σόου
Τα γνωμικά είναι από την ιστοσελίδα: http://www.pegas.gr Έχουμε πολλές θρησκείες που μας ωθούνε να μισούμε τους αλλόδοξους, αλλά δυστυχώς σπανίζουν οι θρησκείες που μας βοηθάνε να αγαπήσουμε τον καθένα....