author=Κανένας link=topic=101.msg636#msg636 date=1177627869]
Η ανάγκη να μας αγαπάνε πηγάζει από την ανασφάλεια που νιώθουμε. Δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας.
Άρα, χρειαζόμαστε την επιβεβαίωση απο τους άλλους. Ότι "μετράμε", ότι "αξίζουμε", ότι μας "υπολογίζουν", οτι "υπάρχουμε γι' αυτούς", ότι μας "θαυμάζουν", κλπ κλπ
Όταν έχουμε γύρω μας άτομα που μας αγαπάνε, είναι ευχάριστο, περνάμε καλά.
Σωστά, παίρνουμε τη "δόση" μας (απο επιβεβαίωση και όλα τα παραπάνω "συναφή") εκείνη την ώρα....κοίτα να δεις που λειτουργεί σαν "ναρκωτικό" το άτιμο.....έρχεται κι αυτό να "καλύψει μια αδυναμία" μας με "ψεύτικο και επιβλαβή" τρόπο....
Αυτό όμως είναι πολύ διαφορετικό από το να νιώθουμε άγχος και έντονη ανάγκη να βρούμε άτομα να μας αγαπάνε.
Όπως κάθε ναρκωτικό, παρουσιάζει σύνδρομο στέρησης...έχει ανάγκη διαρκούς επανάληψης της δόσης....δηλαδή, νοιώθεις "αδύναμος" και θα κάτσεις μόνος σου μες στο δωμάτιο να κοιτάς τους τέσσερις τοίχους?
Κάτσε σου λέει να αρχίσω να παίρνω τηλέφωνα απο το πρωί ως το βράδυ, να είμαι όσο το δυνατόν με ανθρώπους που με "γουστάρουνε", έτσι "για να νοιώθω κάποιος" ρε παιδί μου....
Εφόσον μόνος μου,
"δεν είμαι/νοιώθω αρκετός".....
Η λύση δεν είναι να βρούμε άτομα που να μας αγαπάνε, να μας δίνουν προσοχή κτλ.
Η λύση είναι να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας.
Αυτό, να σου πω την αλήθεια φίλε μου Κανένα, δεν το πολυκατανοώ....
Υπάρχει βλέπεις κι ο Νάρκισσος....που λατρεύει τον εαυτό του , είναι ερωτευμένος μαζί του αλλά έλα που δεν του αρκεί....
Οοοοχι.....πρέπει να του το επιβεβαιώνουν και οι άλλοι....ότι αυτός είναι κι άλλος δεν είναι...
Πιο πολύ μου "έδενε" το σχόλιό σου σε κάποιο άλλο topic ότι πρέπει να "δουλέψουμε με τα προβλήματά μας" για να αρχίσουμε να νοιώθουμε αυτάρκεις και δυνατοί....
Να μην εξαρτώμαστε απο τους άλλους διαρκώς....
Και ούτε τα συναισθήματά μας να είναι σαν ακυβέρνητο καράβι στο έλεος του καθένα...(λέω εγώ τώρα)....
Τελικά όμως, αυτό το "Να αγαπήσω τον εαυτό μου" ίσως θέλει λίγο παραπάνω ανάλυση.....
Να το "νοιώσουμε" βαθύτερα.....