Το θέμα του Ρέικι είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για μένα, και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είχα πέσει και εγώ θύμα του, ασκώντας ένα μη ολοκληρωμένο σύστημα θεραπευτικής που είναι επικίνδυνο.
Θυμάμαι όταν ήμουν σε ένα νοσοκομείο και είχα δώσει Ρέικι σε ένα παιδάκι, όταν ξαφνικά μετά από λίγο είχαν μαζευτεί οι γιατροί ανήσυχοι γιατί είχε 40 πυρετό...
Ο 6ος βαθμός του Αμορκ, προσφέρει πολύ περισσότερες γνώσεις θεραπευτικής, που καλύπτουν όλα τα επίπεδα του ανθρώπου από το φυσικό έως το πνευματικό, όπως γνώσεις φυσιολογίας, ιατρικής, καθώς και ειδικές γνώσεις ανάλογα αν η ασθένεια φέρει πυρετό ή όχι. Επίσης η πνευματική θεραπευτική, ενεργοποιείται από την συμπόνια προς τον συνάνθρωπό μας, και δεν είναι εφικτή αν δεν είναι ανιδιοτελής προσφορά, μέσα από την καρδιά μας...
Αγαπητή Rose_777,
Σκέφτηκα πολλές ημέρες για το αν θα έπρεπε τα παρακάτω να τα παραθέσω δημόσια ή ιδιωτικά. Έκρινα τελικά πως αξίζει να δηλωθούν δημόσια.
την 15η Φεβρουαρίου έγραφες τα παραπάνω στα πλαίσια ενός θεωρητικού διαλόγου.
Δυο ημέρες μετά, το θέμα απο θεωρητικό μετατράπηκε σε πρακτικό και μάλιστα ζωτικής σημασίας για εμένα και την οικογένειά μου.
Ήταν το διήμερο των αποκριών. Σάββατο 17/02. Απόγευμα. Και ξαφνικά στην διαδρομή επί της Εθνικής οδού ο 5άχρονος γιός μου αρχίζει να έχει πόνους στην κοιλιά. Μια ώρα μετά και αμέσως μόλις φτάσαμε στον προορισμό μας, το παιδί άρχισε να καταβάλλεται εμφανέστατα. Φαινόταν ξεκάθαρα πως υπέφερε. Φοβηθήκαμε για σκωληκοειδίτιδα.
Δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Σκέφτηκα να του δώσω Reiki αλλά είχα καρφωμένο στο μυαλό μου το δικό σου περιστατικό με το παιδάκι στο νοσοκομείο που υπέστη υψηλό πυρετό μετά το Reiki που του έδωσες. Έτσι μπήκα αυτόματα σε μια στάση "αναμονής".
Ήταν κάποια κρίσιμα λεπτά που έπρεπε να αποφασίσουμε τι να κάνουμε. Ο παιδίατρος τηλεφωνικά μου είπε εαν δεν υποχωρήσει ο πόνος σε μισή ώρα να τον πάω στο νοσοκομείο.
Δεν μπορούσα να πάρω απόφαση τι να κάνω. Τελικά μέσα στον γενικό πανικό, αποφάσισα να του βάλουμε θερμόμετρο και βάση αυτού να αποφασίσουμε. Το θερμόμετρο έδειξε πως ο πυρετός απροειδοποίητα, ξαφνικά και ταχύτατα μέσα σε λίγα λεπτά ανέβηκε στο 40.
Φυσικά, καλέσαμε ασθενοφόρο και διακομίσθηκε πάραυτα στο νοσοκομείο όπου και τον κράτησαν όλο το τριήμερο.
Εαν του είχα δώσει Reiki, επειδή τούτο "επιτείνει" κάποια συμπτώματα όπως ο πυρετός, αυτός θα είχε ξεπεράσει το "κρίσιμο" και "οριακό" 40 με ολέθριες συνέπειες για το παιδί μου.
Φυσικά, νοιώθω θυμό που δεν γνώριζα έγκαιρα περισσότερα πράγματα για τη "συμπεριφορά του Reiki" καθώς και για τα "πρέπει" και τα "μη" της "εφαρμογής" του.
Και απο την άλλη νοιώθω ευγνωμοσύνη προς εσένα που το παράδειγμα που παράθεσες "έγκαιρα" (μόλις 2 ημέρες πριν) στο εδώ φόρουμ με έκανε να κρατήσω στάση σκεπτικισμού και αναμονής εκείνο το κρίσιμο ημίωρο προ της εκδήλωσης του πυρετού του παιδιού.
"Επιλέχθηκες" - εμφανώς - αγαπητή Rose να μεταφέρεις εσύ αυτή την "κρίσιμη πληροφορία" την "κρίσιμη στιγμή".
Αλλά ταυτόχρονα, "επιλέχθηκε" το forum των Ροδοσταύρων για να "μεταδώσει" αυτή την κρίσιμη πληροφορία. (Γιατί όχι ένα απο τα άλλα φόρουμς όπου συζητάω καιρό τώρα περί του Reiki)?
Θεωρώ το γεγονός λοιπόν - την σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής - ως έναν άριστο οιωνό για το ξεκίνημα του Amorc.
Αυτό ως απάντηση προς κάθε πιθανό "κακόπιστο" ως προς τους Ροδόσταυρους. Ήταν μια ισχυρότατη "βίωση" επί ακμής ξυραφίου που δείχνει ξεκάθαρα τι επιφυλάσσει το μέλλον για το Amorc.
Έχετε το σεβασμό μου και τις ευχαριστίες μου. Και όχι μόνο.
Να είστε όλοι καλά. Αν και η ευλογημένη πορεία σας προφανώς είναι εξασφαλισμένη.
Με εκτίμηση