Οδηγίες για την θεραπευτική αγωγή και την χρήση της Κηραλοιφής για την θεραπεία της
λεύκης.
1. Με την έναρξη χρήσης της κηραλοιφής για Λεύκη, πρωί και βράδυ, πρώτο μέλημα είναι να διενεργηθεί το «Τεστ Δυσανεξίας Τροφίμων», για τον προσδιορισμό των τροφών στα οποία δυσανασχετεί ο οργανισμός και την επακόλουθη αποφυγή λήψης αυτών για διάστημα 6 μηνών.
2. Πέραν των τροφών που προσδιορίζονται από το «Τεστ», επιβαρυντικά για το έκζεμα είναι όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα από αγελαδινό γάλα, οι μαργαρίνες, η ζάχαρη (προτιμάτε την Στέβια ως γλυκαντική ουσία), το λευκό αλεύρι, το κρέας, τα προσθετικά τροφίμων, τα συντηρητικά, τα τηγανητά, ο καφές, ο καπνός, και η υπερκατανάλωση αλκοόλ.
3. Η Λεύκη ως αποτέλεσμα πιθανότατα οξειδωτικού στρες του αργανισμού και της τοξίνωσής του, αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη επιτυχία με προσεγμένη διατροφή. Η επιστροφή στην λεγόμενη «Μεσογειακή Δίαιτα» με χαμηλή κατανάλωση τροφών ζωικής προέλευσης και προτίμηση σε φυτικά προϊόντα (λαχανικά και φρούτα), είναι ένα σημαντικό βήμα προς την θεραπεία.
Παράλληλα, η ανόρθωση του ανοσοποιητικού, επιτυγχάνεται συντομότερα με την λήψη φυσικών διατροφικών συμπληρωμάτων, όπως η «Σπιρουλίνα», το «Ιπποφαές» και τα μανιτάρια «Reishi» και «Shiitake», ενώ κρίνεται σχεδόν απαραίτητη η λήψη «Πρωτεΐνης Ορού Γάλακτος», του συνένζυμου Q10 και αφέψημα από σπόρους Γαϊδουράγκαθου και από άλλα ηπατοπροστατευτικά και αποτοξινωτικά βότανα (π.χ. Αγριοραδίκι, Ταραξάκο κλπ).
4. Καθημερινή λήψη ελαιολάδου, τροφών ή/και διατροφικών συμπληρωμάτων με ω-3 λιπαρά (σαρδέλα και όλα τα ψάρια των κρύων υδάτων, ξηρών καρπών όπως καρύδια, αμύγδαλα κλπ) και καθημερινή λήψη προβιοτικών (γιαούρτη κατσικίσιο ή/και πρόβειο).
5. Η καθημερινή λήψη αφεψημάτων από πράσινο τσάι και φτέρη και από βότανα που περιέχουν Ψωραλένια, όπως το Σέλινο, ο Μαϊντανός, τα Σύκα κλπ, σε συνδυασμό με ελεγχόμενη έκθεση στον ήλιο ή σε τεχνητή υπεριώδη ακτινοβολία, συμβάλλουν ουσιαστικά στην πρόοδο της ίασης.
6. Κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνες και στην ανάγκη, λήψη συμπληρωμάτων βιταμινών του συμπλέγματος «Β» και επιπλέον πρόσθετων βιταμινών Α, C, D3 και Ε.
7. Λήψη των ιχνοστοιχείων όπως, Ψευδάργυρο, Σελήνιο, Μαγνήσιο και ιόντων Χαλκού.
8. Συχνή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε πολυφαινόλες (Μήλα, Βατόμουρα, Μούρα, Κεράσια, Σταφύλια, Δαμάσκηνα, Σμέουρα, Φράουλες, Μπρόκολο, Λάχανα και Κρεμμύδια).
9. Προσθήκη στα φαγητά μπαχαρικών όπως Κουρκούμη και Κύμινο, πολύ Λεμόνι και εναλλακτικά Μηλόξυδο, Ρίγανη, Βασιλικό και Σκόρδο.
10. Για την γρήγορη και επιτυχή αντιμετώπιση του προβλήματος χρειάζεται επιπλέον, καθημερινή επάλειψη με μαύρο κύμινο, στα σημεία που παρουσιάζεται η λεύκη, και καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων διατροφής όπως: α) Βιταμίνης Β12 από 500 έως 1.000 mcg. β) Βιταμίνης D3 μέχρι 10.000 IU (Φθινόπωρο και χειμώνα). γ) ΡΑΒΑ (παρα -αμινο-βενζοϊκό οξύ) 400 mg. δ) Χαλκό 900 mcg. ε) Χρώμιο 100 mcg. στ) Βόριο 15 mg. ζ) Υδροχλωρική Βεταΐνη ΜΟΝΟΝ όσοι έχουν ανεπάρκεια Υδροχλωρικού Οξέος στο στομάχι.
Ευχόμαστε γρήγορη και οριστική απάλειψη του προβλήματος.