Αποστολέας Θέμα: Οι λόγοι που μας οδήγησαν στον εσωτερισμό  (Αναγνώστηκε 6915 φορές)

Trithemius

• L.V.X.
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Οι λόγοι που μας οδήγησαν στον εσωτερισμό
« στις: Ιουλίου 01, 2007, 18:07:53 »
Επειδή κατά καιρούς ορισμένα μέλη αναφέρουν τους λόγους που έχουν οδηγηθεί στον εσωτερισμό, είτε μέσω ενός τάγματος, είτε όχι, είτε σε πρακτικό, είτε σε θεωρητικό επίπεδο, θα ήθελα να συζητήσουμε πάνω στους λόγους που ο καθένας μας αποφάσισε να ασχοληθεί σε μικρό ή μεγάλο βαθμό με τον εσωτερισμό.

Επίσης, καλό θα ήταν να γίνει και μία αξιολόγηση των αποτελεσμάτων προ της ενασχόλησης, έως και τώρα. Ένας απολογισμός της επίδρασης του εσωτερισμού στην ατομικότητά μας.
...spes mea in mentem est...

Κανένας

• Προφίλ
Re: Οι λόγοι που μας οδήγησαν στον εσωτερισμό
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 01, 2007, 23:54:58 »
Από πολύ μικρός μου άρεσε η ψυχολογία.  Κάθε τι που έχει να κάνει με τη συμπεριφορά του ατόμου.  Γλώσσα του σώματος, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, μάρκετινγκ κτλ.

Αργότερα ασχολήθηκα λίγο κυρίως με ενεργητικούς οραματισμούς.  Πώς να πετύχω στόχους, να βγάλω χρήματα κτλ. 

Η μεγάλη στροφή και η σοβαρή ασχολία με τον εσωτερισμό συνέβη όταν έγιναν αβάσταχτα τα ψυχολογικά μου προβλήματα.  Έμαθα ότι για όλα τα προβλήματα που είχα και κατηγορούσα τους άλλους, έφταιγα και τα προκαλούσα εγώ ο ίδιος.  Έσκαψα βαθιά να βρω τις αιτίες.  Και συνέχεια ανακαλύπτω και ξεθάβω.  Με πάρα πολύ προσπάθεια καταφέρνω και τα καθαρίζω σιγά σιγά.

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας είναι θεαματικότατα.  Η ψυχολογική μου δύναμη ανέβηκε πάρα πολύ. 

Παλιά για να διεκδικήσω κάτι από τους προυσταμένους μου το σκεφτόμουνα 1 μήνα.  Τώρα θα διεκδικήσω και θα κερδίσω αυτό που είναι σωστό χωρίς πολύ σκέψη.  Έτυχε να μου κάνει παρατήρηση προυστάμενος για κάποια παρατυπία που έκανα.  Αντί να κομπλάρω, τον αντιμετώπισα λες και μιλούσα σε κάποιο φιλαράκι.  Τόσο άνετος.

Παλιά είχα την εντύπωση ότι οι άνθρωποι δε με ήθελαν, δε μου δίνανε σημασία, δε με θέλανε στην παρέα τους.  Τώρα ξέρω ότι είμαι αγαπητός στις παρέες, οι άνθρωποι υπολογίζουνε πολύ τη γνώμη μου. 

Να πούμε για τα ενεργειακά πειράματα? 
* Τηλεκίνηση (σε μικρά και ελαφριά αντικείμενα). 
* Θεραπευτικά.  Το πιο εντυπωσιακό το είχα κάνει με ην κοπέλα μου.  Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είναι πάρα πολύ στρεσαρισμένη, έχει μία σημαντική συνάντηση με τους μετόχους της εταιρίας και ήταν φοβισμένη πως θα τους αντιμετωπίσει.  Κάποια στιγμή της έστειλα ενέργεια για να την ενισχύσω.  Το βράδυ μου είπε ότι κάποια στιγμή ένιωθε να τη διαπερνά ρεύμα, ότι έτρεμαν τα χέρια και τα πόδια της (υπολογίσαμε και βρήκαμε ότι ήταν η ώρα που της έστελνα ενέργεια).  Αυτό της έδωσε δύναμη, πήγε στη συνάντηση και τους «έσκισε».
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 02, 2007, 00:18:49 από Κανένας »
Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

El Morya

• Homo Astohastous
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 02, 2007, 19:43:54 »
H-o-b-b-y

Mέχρι τώρα ο εσωτερισμός μου προσέφερε και θετικά και αρνητικά βιώματα. Σε λίγο καιρό θα του προσφέρω και γω, όσα του χρωστάω.

Trithemius

• L.V.X.
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 03, 2007, 18:24:16 »
Ας δούμε τους δικούς μου λόγους που με οδήγησαν στον εσωτερισμό:

* Ανάπτυξη ψυχικών δυνάμεων/ικανοτήτων/ESP (τηλεπάθεια, "ομοιαστασία", ενόραση, ψυχομετρία κλπ)
* Εξάσκηση του διαλογισμού
* Θεουργία
* Αναγνώριση και κατανόηση των νόμων της Φύσης
* Ανάπτυξη του οραματισμού
* Διερεύνηση και αποσυμβολισμός βασικών ζητημάτων του εσωτερισμού (Θεός, ψυχή, αστρικό πεδίο, ψυχικές δυνάμεις, ακασικά αρχεία, σύμβολα, αστρική προβολή, μετενσάρκωση κλπ).

Σε δευτερεύουσα ενασχόληση θα έβαζα το θεραπευτικό κομμάτι και την όποια βοήθεια στην εσωτερική αρμονία. Άλλωστε, πιστεύω πως αυτά παρέχονται βαθμιαία από την ενασχόληση με τα πιο πάνω θέματα.

Eleni

• Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 03, 2007, 22:15:38 »
 :) Ειχα πάντα μια αίσθηση κάτι διαφορετικού και ''περισσότερου απο αυτά που έβλεπα...
Παρατηρούσα οτι όλα σχημάτιζαν κύκλους όσον αφορά την αλληλουχία και την επενάληψη των γεγονότων
και το πιο βασικό
έψαχνα να βρω ενα τρόπο να είμαι ''ολόκληρη'' και ''σίγουρη''....
Ο στόχος είναι ισως μακρινός αλλά το ταξίδι με ενθουσιάζει και νιωθω ατέλειωτα...... :)

Ingmar

• Επισκέψου την εσώτερη Γη-Αναδυόμενος βρες το Φως
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 04, 2007, 15:04:08 »
Εν αρχή ειν ο Λόγος...

Πρώτα:η ΤΕΧΝΗ.
Κατόπιν:η Φιλοσοφία.
Τελικώς:η απογοήτευση από τον υλικό/φυσικό κόσμο που μας περιβάλλει,από την υποψιά για μια χαμένη θεία Γνώση -συν ο θείος σπινθήρας της Καρδιάς- και την ανάγκη(τελικά!)για αναδιαμόρφωση του εαυτού μου!...
V.I.T.R.I.O.L.

Trithemius

• L.V.X.
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 04, 2007, 16:25:40 »
Κατάλαβα, σαν εμένα κι εσύ, θέλεις να δεις πίσω από την κουρτίνα... ::)

Avaris

• ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 11, 2007, 14:47:39 »
Το τι μας οδηγεί στον Εσωτερισμό είναι εύκολο να το πεις:

η εσωτερική πνευματική αναζήτηση που στοχεύει στην Ψυχική Ανάταση και εξέλιξη

Αυτά αναζητώντας ουσιαστικά το άτομο, βρίσκεται στον Εσωτερισμό αναζητώντας μια "άλλη πιο αγνή και καθαρή κοινωνία" καλών σκέψεων και θετικής συμπεριφοράς.

(Αλλά.....)

Το τι οδηγεί όμως ένα άτομο (Νεόφυτο) να βγει αηδιασμένος και απογοητευμένος "εκτός Νυμφώνος Εσωτερισμού" είναι ακόμη πιο εύκολο να το πεις:

Η ηλιθιότητα, η αλαζονεία, ο χαμαιρπής χαρακτήρας και ποταπή συμπεριφορά αυτών που ανέβηκαν σε "Βαθμούς" και αντί να στηρίξουν το πνευματικό έργο του Εσωτερικού Σχήματος (πχ Τάγματος), το πολεμάνε υπόγεια και αδίστακτα με ότι πιο σιχαμερό έχει να επιδείξει η (υπ)άνθρωπη συμπεριφορά.

Δυστυχώς αυτό το φρούτο ευδοκιμεί σε κάθε "Χώρο-Σχολή-Τάγμα" του Εσωτερισμού.

Ω, οποία ομοιότητα με τις αρνητικές Συμπεριφορές και καταστάσεις της "κοινωνίας του Εξωτερισμού" που στηλιτεύει ο ίδιος ο Εσωτερισμός!!!

Avaris
Veritas Vos Velirabit