αλλα ειναι και αυτο ..σε καποιες γνωσεις μπορουμε να φτασουμε με την λογικη μας ακομη κι αν η βιωματικη μας εμπειρια λογω συνθηκων υστερει ...
Η λογικη ...ο σκεπτομενος νους δηλ μπορει να επεξεργαστει μονο δεδομενα που εχει
Μπορει να δεχτει , να αποριψει , να συνθεσει βιωματα εμπειριες , να συγκρινει , και επισης να κανει υποθεσεις
Και δες πχ
Εγω δεχομε , οτι , η ικανοτητα , το να μπορουμε , βιωνουμε, την πραγματικη φυση μας, ειναι εν δυναμη ικανη , να μας προσφερει γνωση , πληροφορια , για μια πληρεστερη γνωση του εαυτου
Αυτο το λεει ο λογικος νους .....συμφωνα με τα δεδομενα που εχει , απο τα συμπερασματα που δυναται να βγαλει , λογω των δεδομενων που διαθετει , και εχει βιωσει
Αυτο δεν εχει σε τιποτα να κανει , με την αμεση βιωση του γεγονοτος αυτου
Πιστευωντας , υποθετωντας , συμφωνωντας η διαφωνωντας , δεν προκειται να εχω κανενα αποτελεσμα .....οσον αφορα , τον στοχο-σκοπο μου να καταλαβω- κατανοησω , και αρα να διαφοροποιηθω , να γινω καλυτερος
Δεν θα διαφερω καθολου , απο εναν απλο θρησκευομενο
Και αυτο , ειναι κατι , που μπορει να συμβει ανα πασα στιγμη , εστω , και για την πιο μικρη ενοια και για αυτο το λογο θελει προσοχη
Στην ιδια κατηγορια βεβαια , εμπιπτουν , και οι υποθεσεις σου για τα τσακρας
Εγω δεχομαι , οτι τα τσακρας , μπλα , μπλα και μπλα μπλα μπλα .......αποτελεσμα μηδεν
Σε καμμια περιπτωση , αυτη η θεωρητικη γνωση , δεν θα με κανει να κατανοησω , η να γινω καλυτερος
Το εχω , στα υποψιν , για μελοντικη ισως χρηση .........., ομως τωρα , δεν βρισκω κανενα νοημα , να το αναφερω καν
Το ιδιο ισχυει επισης , και για καθε ονομασια που βαζουμε , που συνηθως παραποιει την πραγματικοτητα
Γινεται χαλιφης , στην θεση του χαλιφη
Αυτο που για μενα εχει την υψιστη σημασια , ειναι να κατανοησω το τωρα ΜΟΥ και να δωσω , τις ΔΙΚΕΣ μου εξηγησεις ΓΙΑ ΟΛΑ
Καμμια ενοια δεν πρεπει να περασει ετσι
Ειναι πολυ δυσκολο , στα αρχικα σταδια , του εσωτερισμου , που εμεις βρισκομαστε , να βρουμε ενοιες ετοιμες , που να ειμαστε σε θεση να κατανοησουμε πληρως
Ψαχνουμε , μεσα απο τις διδασκαλιες , να βρουμε πραγματα , που ειναι του δικου μας επιπεδου κατανοησης
Αν δεν μπορουμε να τα βρουμε , προσπαθουμε , δωσουμε την δικη μας θεση , αποψη , για αυτα που μας αφορουν
Αυτο θα ειναι ενα σκαλοπατι , για να παμε παραπερα
Και δες αλλο ενα παραδειγμα !!!
Ο ορος ''οραμα ψυχης'' , μπορει για την ROSE να αντιπροσωπευει , εμπειριες , βιωματα κλπ
Για ΜΕΝΑ ομως δεν αντιπροσωπευει τιποτα
Αν ασχοληθω με αυτο , θα ειναι χασιμο χρονου , και ενεργειας , και θα ειναι σε βαρος , της δικης μου μικρουλας κατανοησης , που θα μπορουσα να αποκτησω , για τον εαυτο
Η μονη , η πραγματικη αληθεια για μενα , ειναι αυτο που βιωνουν οι αισθησεις μου
Τιποτα αλλο