Από την εισαγωγή ,ένα εγχειρίδιο στα αγγλικά που είχα πάρει κάποτε ,,αναφέρει ξεκάθαρα πάρα πολύ σημαντικές αρχές που είναι όλες αποτελέσματα τεραστίων οικονομικών ερευνών ,κέντρων και πανεπιστημίων ,,(κυρίως και έρευνες στον άνθρωπο που διεξάχθηκαν στην περιοχή της Αριζόνας ).
Πολύ χονδρικά μιλάει για ένα σημείο Θ Θήτα ,σε κάθε άνθρωπο που δεν έχει υπόσταση στο σύμπαν και στον χρόνο..(αρκετά ωραίο αυτό)...
Ωσο μπόρεσα και διάβασα τοτε το εγχειρίδιο ,,αναφερόταν σε πάρα πολύ σημαντικά ξακαθαρες έννοιες , υπερβολικά και μοναδικά σημαντικές ,,που δεν θέλω έτση πρόχειρα να τις αναφέρω .Αναφέρεται σε πάρα πολύ σημαντικά πράγματα ,που δεν κάνει να τα διατυπώσει κανείς έστω και λίγο παραποιημένα .Για παράδειγμα θα πω για το τρίγωνο επικιοινωνια -στοργή-πραγματικότητα ,,,που αλληλο συνδέεται .Αυτό δεν αφορά μόνο άτομα ή συλλογικότητες αλλά και κράτη όπως πολύ άξια πάντα ο Χουμπαρντ το ξεκαθαρίζει....Δηλαδή εάν σε ένα κράτος μπλοκάρει η επικοινωνία (ΜΜΕ διαφθορά) ή η πραγματικότητα (μεσο εκκλησιας πχ) μειώνονται όλα και καταστρευετε μέσα σε αυτά και η πραγματικότητα ,,Παιδιά για έμενα οι μελέτες που έχω δεί έστω και εκ του μακρόθεν ,,,είναι ότι πιο σοβαρό και πολύτιμο έχω διαβασει μεχρη τωρα..Ο Ρον Χουμπαρν ξεκάθαρα αναφέρει ότι η εκκίνηση των μελετών του πατάνε στους Ελληνες κλασικούς και ειδικά στον Αριστοτέλη ,,,τιμά την Ελλάδα ιδιαίτερα,,σε συνεντεύξεις του ..
Δεν πιστεύω στην θρησκευτική προσήλωση σε έναν χώρο ή το μονοπόλιο της εσωτερικής έρευνας ,,αλλά εάν ο λαος μας ασχολούνταν πιο σοβαρά με τον χώρο της Σαιεντολογίας ,,και συνεργάζονταν μέσω αυτής και με άλλους λαους ,προς και την Ελληνική αναβάθμιση θα είχαμε σοβαρά υπερ αξιόλογα αποτελέσματα.Η Σιεντολογία είναι ένας χώρος που και εκεί βεβαια έχουν ακουστεί αρνητικά όπως για ένα πλοίο αποτοξίνωσης με μία πολύ καλή μεθοδο ,αλλα υπήρχαν και άτομα που θέλαν να κατεβούν απο το πλοίο και δεν μπορούσαν πχ,,.Σίγουρα πάντως αναφέρεται σε πάρα πολύ σοβαρα πράγματα και πανάκρηβες μελέτες που για να τις μελετήσεις θα πρεπει να έχεις καποια σταθερότητα στον χώρο σου και να τις δεις σοβαρά .Είνα ένας πολύτιμος και πανάξιος ΄χωρος για εμένα σε σχέση με το τι έχω δει μέχρι τώρα ..(που δεν έχω δει πολλους άλλους ).Για εμένα τιμά απόλυτα το Ελληνικό πνέυμα (το αναφέρει βεβαια συνεχώς) και όχι δεν είναι μόνο κακό το ότι έχουν ασπαστεί κλασσικές αρχαιοελλήνικες βάσεις και αξίες ..αλλά για εμάς είναι ότι πιο ώραιο να συναντάμε το θετικό πνέυμα των προγόνων μας ,,αποδεκτό και τιμώμενο απο άλλους λαούς.Ειναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με αυτους που μας τιμούν .