Αποστολέας Θέμα: "Καβείρια Μυστήρια" η αφετηρία της Καμπάλα  (Αναγνώστηκε 17187 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
"Καβείρια Μυστήρια" η αφετηρία της Καμπάλα
« στις: Ιουνίου 29, 2009, 18:29:04 »
Ομιλία του Αδελφού Ορφέα
στο ΘΕΡΙΝΟ ΘΕΟΣΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - «Καβείρια Μυστήρια» 26-27-28/6/2009


Αγαπητοί σύνεδροι,

    «Μακάριος είναι εκείνος που γνωρίζει των θεών τις τελετές ζώντας αγνά και την ψυχή του ανοίγει μετέχοντας στον θίασο και με ιερούς καθαρμούς βακχεύει πάνω στα βουνά», έγραφε ο Ευριπίδης στις Βάκχες του και συνέχιζε…. «Και της Μεγάλης θεάς της Κυβέλης τελεί τα όργια, πετώντας τον θύρσο του ψηλά με ορμή και με κισσό στεφανωμένος λατρεύει τον Διόνυσο. Κι από τότε οι Μαινάδες οι θυρσοφόρες, τα μαλλιά τους με πλοκάμια σαν από ιερά φίδια τυλίγουν».

    Είναι ο κισσός ή οι κληματσίδες, που σαν φίδια ιερά τυλίγουν τα μαλλιά των εκστασιαζόμενων γυναικών, των Μαινάδων, τα δύο φίδια που περιπλέκονται στον θύρσο και σχηματίζουν το Κηρύκειο του Ερμή, είναι από την άλλη ο Διόνυσος, ο οργιαστικός Βάκχος και πιο πάνω η Μεγάλη Μητέρα θεά η Κυβέλη, όλοι τους – όπως πολλοί υποστήριξαν – ξένοι θεοί για τους Έλληνες, κλεμμένοι από τους βαρβάρους. Η Μεγάλη Μητέρα, η Κυβέλη, παρμένη από τους Φρύγες, λαού βαρβαρικού της Μικράς Ασίας, ο Διόνυσος, θεός είπανε των Φοινίκων που τον καταχραστήκανε οι Έλληνες κι ο Ερμής, αυτός  είναι δανεισμένος και ιδιοποιημένος από την Αίγυπτο, αφού είναι ο Αιγύπτιος θεός Θωθ.  Έτσι και τα Καβείρια μυστήρια, αρπάχτηκαν από τους Βερεκύντες που κατοικούσαν γύρω από το όρος Κάρμηλο της Φρυγίας.

    Ήτανε ερευνητές με τίτλους πανεπιστημιακούς που τα υποστήριζαν αυτά αδιαπραγμάτευτα και φτάσανε να γίνουνε μια άκαμπτη παράδοση που πέρασε και μέσα σε ψευδοαναζητητές δήθεν της αλήθειας και συνεχίζουνε με αμείωτη προσήλωση να υποστηρίζονται. Τι κι αν, ακόμα και ο Ηρόδοτος που έλεγε ανιστόρητα πως όλα από τους βαρβάρους τα πήρανε οι Έλληνες, ενώ για τα Καβείρια παραδέχονταν αθέλητα και έγραφε:

    «"Αυτά και πολλά άλλα τα οποία εγώ θα υπομνήσω παρέλαβαν οι Έλληνες παρά των Αιγυπτίων, ότι Δε τα αγάλματα του Ερμού έχουν τα αιδοία ορθά, τούτο δεν το έμαθον παρά των Αιγυπτίων, αλλά παρά των Πελασγών μεν το έμαθον πρώτοι εξ όλων των Ελλήνων οι Αθηναίοι, παρά τούτων Δε οι άλλοι Έλληνες. Κατά την εποχήν Δε, καθ' ην ήδη οι Αθηναίοι ελογίζοντο μεταξύ των Ελλήνων, μετώκησαν εις την Αττικήν ως σύνοικοι οι Πελασγοί, και έκτοτε ήρχισαν να θεωρούνται ως Έλληνες. Εκείνος Δε, ο οποίος έχει μυηθή εις τα μυστήρια των Καβείρων, τα οποία επιτελούν οι Σαμοθράκες παραλαβόντες παρά των Πελασγών, αυτός θα καταλάβει τι θέλω να είπω με τα λόγια μου. Διότι την Σαμοθράκην κατώκουν προηγουμένως αυτοί οι Πελασγοί, οι οποίοι έγιναν σύνοικοι με τους Αθηναίους, παρ' αυτών Δε παρέλαβον τα μυστήρια οι Σαμοθράκες. Των οποίων τα αγάλματα του Ερμού, του να έχουν ορθά τα αιδοία έμαθον εκ των Ελλήνων παρά των Πελασγών πρώτοι οι Αθηναίοι. Περί τούτου παραδίδεται κάποιος Ιερός Λόγος, ο οποίος αποκαλύπτεται εις τα εν Σαμοθράκη μυστήρια».

  Τι κι αν ο Στράβωνας τόνιζε ότι: «Οι ιεροτελεστίες προς τιμή της Μεγάλης Μητέρας είναι αρκετά όμοιες με τις ιεροτελεστίες των Θρακών» και παρακάτω ρητά δηλώνει ότι: «Οι Βρίγες – μια Θρακική Φυλή από το Βερνίκο όρος – πέρασαν απέναντι στην Ασία και έμειναν εκεί γνωστοί με το τροποποιημένο όνομα Φρύγες».

     Τι κι αν ο Ευριπίδη ρητά δήλωνε ότι ο Διόνυσος ήτανε για κάποιο καιρό εξόριστος και επέστρεψε πάλι στην πατρίδα του.

    Τι κι αν ο μεγάλος Γερμανός ερευνητής, ο Walter Otto, με πάμπολλα στοιχεία έδειχνε ξεκάθαρα ότι ο θεός Διόνυσος ήταν πέρα για πέρα Ελληνικός, όπως φαίνεται άλλωστε και στην Ιλιάδα (Ξ 325 και Ω75) και ότι η Διονυσιακή λατρεία αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος του Ελληνικού πολιτισμού; Πάντα αντιτίθονταν πεισματικά κάποιοι στρατευμένοι και οι πλανεμένοι οπαδοί αυτών, αρνούμενοι να εγκαταλείψουν τις έωλες θεωρίες των. Ώσπου το 1952, η αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής γραφής, απέδειξε πανηγυρικά την Ελληνικότητα του Διόνυσου και δικαίωσε τον Otto. Ενώ όμως η ακαδημαϊκή κοινότητα συμφώνησε με την αποδεδειγμένη αλήθεια, παρέμειναν αμετανόητοι ημιμαθείς να στηρίζουν πλάνες, πολλοί μάλιστα από αυτούς μέσα σε χώρους όπου ευφημίζεται ότι αναζητείται η αλήθεια.

    Μέσα σε ένα τέτοιο πνεύμα προσήλωσης σε λανθασμένες παραδόσεις, τις οποίες χωρίς στοιχειώδη έλεγχο αποδέχεται παθητικά η συντριπτική πλειοψηφία, πασχίζει η αλήθεια να αναδειχθεί, με μεγάλο τίμημα την τεράστια χρονική καθυστέρηση αναθεώρησης. Όταν μάλιστα η όποια παράδοση επισφραγίζεται από θεοπνευστίες και νομιζόμενες αυθεντίες, τότε η αποκατάσταση της αλήθειας καθυστερεί ακόμα και αιώνες, ειδικά αν αντιμετωπίζει παγιωμένα δόγματα κατά κανόνα θρησκευτικά, αλλά επίσης και επιστημονικά, όπως και εσωτερικά. «Ακόμα και μια σύντομη ματιά στον χώρο της επιστήμης», δήλωνε ο Kuhn, «δείχνει πιθανότατα ότι, η επιστημονική εκπαίδευση είναι πολύ πιο αποτελεσματική στο να επιφέρει επαγγελματική ακαμψία, απ’ ότι η εκπαίδευση σε άλλους τομείς – με εξαίρεση βέβαια την θεολογία». Δυστυχώς δεν διαφοροποιείται πολύ αυτή η αρνητική εικόνα προαγωγής πίστης σε αυθεντίες και στον χώρο της εσωτερικής φιλοσοφίας. Πολλοί ναρθηκοφόροι, ελάχιστοι όμως Βάκχες. Και το χειρότερο, οι ναρθηκοφόροι είναι αυτοί οι οποίοι συνήθως προσποιούνται τους δασκάλους, αυτοί είναι που μίλησαν ή έγραψαν για τις μυστικές αλληγορίες, δημιουργώντας ένα χάος και μια διαστρέβλωση, που αν την επιδίωκαν σίγουρα δεν θα τα κατάφερναν τόσο καλά. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να ακούσουμε αυτών τα λεχθέντα, να αναγνώσουμε αυτών τα γραφόμενα και να αποπειραθούμε να επαναπροσεγγίσουμε τα μυστήρια της αρχαιότητας με προτεραιότητα στα αρχαιότερα, στα Καβείρια μυστήρια, αποθησαυρίζοντες τις υπάρχουσες περιγραφές, αποφεύγοντες όμως να διαιωνίσουμε στομφώδεις ερμηνείες, τις οποίες με επιπολαιότητα εξεστόμισαν και με ανευθυνότητα κάποιοι τις επιγράψαν ως αυθεντίες και τις ενέταξαν μέσα στον ιερό Λόγο της εσωτερικής Παράδοσης.

    Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Λόγος, που είναι κτήμα του κάθε ανθρώπου, είναι το μόνο προαπαιτούμενο για να αντλήσουμε γνώση από την εμπειρία και αυτό φυσικά ο καθένας μπορεί να το κάνει το ίδιο καλά. Εκείνο μόνο που χρειάζεται, είναι, ο συλλογισμός ή ο διάλογος να διενεργείται μέσα σε μια κατάσταση την οποία ο Habermas όρισε ως ιδανική ομιλιακή κατάσταση. Σε αυτήν την κατάσταση, όλα τα σχετικά εμπειρικά δεδομένα οφείλουν να έρθουν στην επιφάνεια και να ληφθούν υπόψη και ακόμα, τίποτα εκτός από έλλογα επιχειρήματα να μην επηρεάζει την επερχόμενη συναίνεση ή συμπέρασμα. Είναι φανερό φυσικά ότι, κάθε συμπέρασμα ή συμφωνία ως απόρροια διαλόγου, θεμελιωμένη στην παράδοση ή στην χρήση βίας ή στην επιβολή κάποιας μορφής κυριαρχίας ή στην αποδοχή κάποιας αυθεντίας, θα αντιμετωπίζονταν ως αποκλίνουσα από την ορθολογική συναίνεση.

    Το ιστορικό κομμάτι των Καβειρίων είναι το ευκολότερα προσεγγίσιμο, καθώς το πλήθος της ιστοριογραφίας ερευνήθηκε διεξοδικά και η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε τις τελικές επιβεβαιώσεις ή αναιρέσεις, με αποτέλεσμα σήμερα να υφίστανται βεβαιότητες ως απόρροια των αποδείξεων που ήλθαν στο φως. Δεν έχουν εκλείψει βέβαια οι ανιστόρητοι ημιμαθείς που στο όνομα μιας παράδοσης βρίσκονται ακόμα προσκολλημένοι σε απόψεις οι οποίες έχουν προ πολλού αποδειχθεί λανθασμένες. Η γεωγραφική εξάπλωση των Καβειρίων, με επίκεντρο πάντα την Λήμνο και την Σαμοθράκη, συναντάται σε ολάκερο τον Ελλαδικό χώρο, στην Μικρά Ασία και επεκτείνεται μέχρι την Συρία και την Παλαιστίνη. Η ονομασία «Κάβειροι», προερχόμενη από το ρήμα «καίω,  (κέκαυμαι στον παρακείμενο), ονομασία που αποδίδεται στους Μεγάλους θεούς – θεές που προέρχονται από την φωτιά, συναντάται και σε άλλες γλώσσες της ιστορικής αρχαιότητας,  ως Kabiri, Cawiras κλπ, έχοντας την ίδια ακριβώς σημασία – Μεγάλος και θεός ή πνεύμα της φωτιάς – γεγονός που υποδεικνύει την προέλευση του όρου από την Ελληνική παράδοση. Η προσωνυμία «Μεγάλοι θεοί» που αποδίδονταν στους Κάβειρους, μας οδηγεί να αναλογισθούμε την Μεγάλη Μητέρα Θεά που την συναντάμε ως κεντρικό πρόσωπο στην λατρεία του Κυκλαδικού, του Κρητομινωικού και εν γένει του πρωτοελληνικού πελασγικού πολιτισμού της όψιμης παλαιολιθικής και της νεολιθικής εποχής. Έτσι δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι στα Καβείρια της Φρυγίας και στα Καβείρια της Βοιωτίας, η Μεγάλη Μητέρα είναι παρούσα και πρωταγωνίστρια στα τελεστικά και μυητικά δρώμενα με το όνομα «Κυβέλη» και «Συμέλη», μητέρα του Υιού Θεού Λόγου, μία μορφή που έφτασε στο αποκορύφωμα της λατρείας της στον κρητομινωικό πολιτισμό. Ούτε φυσικά μας εκπλήσσει το γεγονός ότι τα Καβείρια της Φρυγίας βρίσκονται στο όρος Κάρμηλος, όπου διαβιεί ο λαός των Βερεκυντών, αλλά Βερεκύνθη είναι και ένα όρος προέκταση των Λευκών ορέων της Κρήτης, όπου οι Ιδαίοι Δάκτυλοι, συνοδοί της Μεγάλης Μητέρας θεάς, εξορύσσουν και γίνονται οι πρώτοι τεχνίτες που κατεργάζονται τον χαλκό και το σίδερο. Όρος Κάρμηλος όμως υπάρχει και στην Παλαιστίνη, όπου και εκεί συναντάμε ιερό των Καβείρων, στον οποίο κάνουν τα τελέσματά τους για την Μεγάλη Μητέρα Θεά και για όλους τους Μεγάλους θεούς οι Φιλισταίοι που η αρχαιολογία συγκλίνει ότι ήταν Κρητικής καταγωγής.
    
    Είναι πάντως αξιοπαρουσίαστο το γεγονός ότι, παρότι η λατρεία της Μεγάλης Μητέρας θεάς εκτοπίστηκε και με την επικράτηση της ιουδαιοχριστιανικής αίρεσης καταδιώχθηκε με μανία, στο συγκεκριμένο όρος Κάρμηλο της Παλαιστίνης, η Μεγάλη Μητέρα του Υιού θεού, επανήλθε τον 13ο αιώνα της κ.χ. με το καθολικό τάγμα των Καρμηλιτισών μοναχών, του οποίου οι μοναχές είναι αφιερωμένες στην ίδια Μητέρα του Υιού του θεού, η λατρεία της οποίας επανέκαμψε στο πρόσωπο της Παναγίας. Κι αν αναλογιστούμε ότι η Μεγάλη Μητέρα των Καβειρίων αποκαλείται «Αξίερος», δηλαδή Άγια – ιερή, άρα πανάγια, τότε βλέπουμε ότι η αρχαία λατρεία, σε πείσμα των μισογύνηδων του ιουδαιοχριστιανικού ιερατείου, επανήλθε και καθιερώθηκε  θριαμβευτικά με την νέα έκδοση της Μεγάλης Μητέρας ως Παναγίας.

     Η «Κουροτρόφος», σύμφωνα με τα λόγια του Ευστάθιου Λιακόπουλου, ένα λίθινο αγαλματίδιο της νεολιθικής εποχής που προέρχεται από την ακρόπολη του Σέσκλου, είναι η πρώτη παγκόσμια εικόνα της Μεγάλης Μητέρας με τον Υιό βρέφος. Μια εικόνα που θα παραμείνει αυτούσια ως σύνθεση, παρότι θα πάρει πάμπολλες ονομασίες, Κυβέλη, Συμέλη, Δήμητρα, Ίσιδα, Παναγία, γνωστή στους αιώνες με την γλυκιά ονομασία «βρεφοκρατούσα». Η μητρική στοργή και τρυφερότητα, επειδή υπερβαίνουν την εγωιστική μορφή της αγάπης, ανάγονται σε υπερβατικές καταβολές και είναι – μέσα από το μυστήριο που τις συνοδεύει- η πρώτη μορφή ιερού δεσμού από τον οποίον πηγάζει η πρωταρχική αντίληψη της Μεγάλης Μητέρας, την οποία λατρεύαμε, λατρεύουμε και θα λατρεύουμε συνεχώς. Το σύμπλεγμα της «Κουροτρόφου», της «Βρεφοκρατούσας», δεν είναι καλλιτεχνική σύλληψη, ούτε συναισθηματική φόρτιση μητρικής αποκλειστικά εικόνας, αλλά ιερό πανανθρώπινο βίωμα υπέρβασης του «εγώ» και ένωσης με την πρωταρχική ουσία.

    Για την Μεγάλη Μητέρα και για τους Μεγάλους θεούς και θεές, δεν ήταν φρόνιμο να μιλούν οι άνθρωποι. Στην τραγωδία του Σοφοκλή, «Οιδίπους επί Κολονώ», ο Οιδίποδας ικετεύει τις θεές λέγοντας:

    «Αγριομάτες δέσποινες, αφού στην χώρα ετούτη
Κάθισα παρακαλεστής στο κάθισμά σας πρώτα
Μη φανείτε σκληρόκαρδες σε μένα και στον Φοίβο
Που όντας μου προμάντευε τις συμφορές εκείνες
Προείπε μου αυτόν τον τελειωμό, αφού καιρός περάσει
Όταν θαρθώ στον υστερνό τον τόπο και θάβρω
Την κατοικία των σεμνών θεών και φιλοξενία
Εκεί και την βαριόμοιρη ζωή μου θα τελειώσω….

Και ο χορός αποκρίνεται,
«Κάποιος πλανητεμένος,
 πλανητεμένος είναι
Ο γέρος, όχι ντόπιος.
Αλλιώς αυτός ποτέ του
Δεν θα σίμωνε
Στ’ απάτητο το δάσος
Των φοβερών παρθένων
Που δεν αποκοτούμε
Να πούμε τα’ όνομά τους
Και που τις προσπερνούμε
Χωρίς να τις κοιτάμε
Χωρίς να πούμε λέξη
Και σαν βουβοί τα χείλη
Κινώντας, με τον νού μας
Τις βαθυπροσκυνάμε»

    Αιώνες αργότερα στον Φάουστ του Γκαίτε, ξανασυναντάμε το πνεύμα του Σοφοκλή για τις Μεγάλες θεές. Ο Μεφιστοφελής λέει:

«Χωρίς να θέλω αποκαλύπτω ένα υψηλό μυστήριο
Στην ερημιά είναι θρονιασμένες οι θεές
Γύρω τους δεν υπάρχει χώρος ούτε τόπος, ούτε χρόνος.
Και μόνο να μιλάς γιαυτές φοβάσαι.
Είναι οι Μητέρες….

    «Ζαθέη Σαμοθράκη ένθα και όργια φρικτά Θεών άρρητα βροτοΐσιν», έγραφε ο Όμηρος.  (Σεπτή και αγιότατη Σαμοθράκη όπου τελετές που προκαλούν ρίγος φόβου γίνονται για χάρη των θεών, οι όποιες είναι απόρρητες στους κοινούς θνητούς). Κι ο Πλούταρχος αργότερα έγραψε: «Οποίοι τινές είναι οι Κάβειροι και όποια τινά μυστήρια τελούν εις την Μητέρα Ρέαν θα ζητήσω συγγνώμη από τους φιλομαθείς διά την σιωπήν μου αυτήν. Οποία δε η παρακαταθήκη και τα εις αυτήν τελούμενα δεν μου επιτρέπεται να γράψω».

    Για αυτούς τους Μεγάλους θεούς και τις Μεγάλες θεές, οι πρόγονοί μας απέφευγαν να αναφερθούν και ένα δέος πάντα απλώνονταν όταν γίνονταν αναφορά για αυτούς. Για τον λόγο αυτόν οι πληροφορίες που έχουμε είναι αποσπασματικές, διφορούμενες, ενίοτε αντικρουόμενες και καθόλου διαφωτιστικές. Με αυτά όμως τα ψήγματα και με πηγές γενικές μέσα από την παράδοση, φρονούμε ότι μπορούμε να συνθέσουμε μία – έστω και όχι τελείως καθαρή – εικόνα για τα περί Καβείρων, των διδασκαλιών και των μυητικών που λάμβαναν χώρα στις φοβερές τελετές των Καβειρίων μυστηρίων.

    Σε αυτό που συμφωνούν οι περισσότερες αναφορές της αρχαιότητας, είναι ότι οι Κάβειροι πιθανότατα ήταν τέσσερις, δύο θεοί και δύο θεές. Τα ονόματα που συναντώνται συχνότερα είναι, ο αξίερος και η αξίερος, ο αξιόκερσος και η αξιόκερσα. Ενίοτε ο αξίερος εμφανίζεται με το όνομα Καδμίλος ή Κασμίλος. Ερμηνευτικά αναφέρθηκε ότι αξίερος σημαίνει άγιος – ιερός, περιφραστικά πανάγιος και ο αξιόκερσος, ως συνθετικό του «άξιος» και του «κέρσος». Κέρσος όμως είναι συνώνυμο του «κέρκος» που σημαίνει «κλάδος» ως νέον μέλος που εκβλασταίνει από τον κορμό. Λέξη Πρωτοελληνική – Πελασγική που την συναντάμε και στα Μυκηναϊκά σωζόμενα, η οποία στην κλασσική αρχαιοελληνική έφτασε να σημαίνει ουρά. Ως Κλάδος όμως στην Πελασγική – Θρακική διάλεκτο, σήμαινε και τον απόγονο, τον υιό και την κόρη. Έτσι  με την λέξη «Αξιόκερσος» και «Αξιόκερσα», έχουμε τον «άγιο – υιό» και την «αγία – κόρη». Δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε την τέλεια αρμονία και ισορροπία στην πρωταρχική Ελληνική αντίληψη, για την ισότιμη αναφορά στο αρσενικό και στο θηλυκό, καθώς το πρωταρχικό ζευγάρι θεού και θεάς, γεννούν ένα αγόρι και ένα κορίτσι και συντίθεται έτσι η τέλεια ισόρροπη τετράδα των Μεγάλων θεών που ήταν αποκοτιά να αναφέρονται τα ονόματά τους.

    Την ισορροπία αυτή ήρθε να καταλύσει βάναυσα το με βία επιβληθέν σκοταδιστικό δόγμα του ιουδαιοχριστιανισμού, δαιμονοποιώντας ουσιαστικά το θηλυκό. Ή στην καλύτερη περίπτωση, παρουσιάζοντας την γυναίκα ως όργανο του Σατανά που μοναδικό σκοπό έχει να παρασύρει στην αμαρτία το εκλεκτό δημιούργημα του Γιαχβέ, τον άνδρα. Έτσι επιβλήθηκε ο μισογυνισμός από τις εβραιογενείς θρησκείες, όπως είναι ο ιουδαιοχριστιανισμός και ο μουσουλμανισμός και μόνο στην Δύση η λατρεία της Μητέρας κατάφερε με το προσωπείο της Παναγίας, να ξεγελάσει τους άξεστους του ιουδαιοχριστιανικού ιερατείου και να ξανααναβιώσει.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 14, 2010, 01:16:25 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: "Καβείρια Μυστήρια" η αφετηρία της Καμπάλα
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 29, 2009, 18:29:22 »
    Ο Διονυσιόδωρος κατά τον τρίτο αιώνα πριν την κοινή χρονολόγηση, κάνει έναν συγκερασμό των προϋπαρχουσών αναφορών για τους Καβείρους, παρουσιάζοντάς τους ως δύο ζεύγη θεών, τον Καδμίλο ή Κασμίλο με την αξιόκερσα και την αξίερο με τον αξιόκερσο. Αργότερα αυτοί λέγεται ότι ταυτίστηκαν με τον Πλούτωνα, με την Περσεφόνη, με την Δήμητρα και τον Διόνυσο ή τον Ερμή. Εκεί πού όλοι σχεδόν συγκλίνουν, είναι ότι οι Κάβειροι είναι γέννημα του πρωταρχικού Πυρός, το οποίο αργότερα αποδόθηκε με τον Ήφαιστο. Ο Ήφαιστος όμως είναι ο υποχθόνιος θεός των ηφαιστείων, μια ιδιότητα ουσιαστικά που ανήκει εξ ολοκλήρου στον Πλούτωνα. Το ένα ζευγάρι έτσι, είναι  εύκολα προσδιορίσιμο, καθότι μεγάλος όγκος μυθολογικών παραδόσεων αναφέρεται στον Πλούτωνα και την Περσεφόνη. Στους μύθους περιπλέκεται και η Δήμητρα, η θεά – Μητέρα, η οποία αντικαθιστά ενίοτε την Μεγάλη Μητέρα. Κεντρικό βέβαια πρόσωπο στην σχετική μυθολογία, είναι κατά κανόνα ο Φάνητας Διόνυσος.

    Από την σύγχυση της πληθώρας των μυθολογικών παραδόσεων, έρχεται να μας βγάλει ο Ιερός Λόγος του θεολόγου Ορφέα, του κατεξοχήν εκφραστή της μυστικής διδασκαλίας που ελάμβαναν οι μυημένοι των Καβείριων μυστηρίων. Πολλούς αιώνες αργότερα, σε ένα άλλο σημαντικό κέντρο που τελούνταν τα Καβείρια, η Βοιωτία με τις Ελικωνίδες μούσες της, ενέπνευσε έναν άλλον ποιητή, δυστυχώς όχι χαρισματικό όπως τον Ορφέα, αφήνοντάς μας και αυτός μερικά αρκετά διαφωτιστικά έργα. Και οι δύο ποιητές μιλούν για μια θεογονία και μια κοσμογονία. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι για την ιερή γνώση των Ελλήνων, δεν υφίσταται καμιά δημιουργία, αλλά το Σύμπαν όπως και οι θεοί, γεννήθηκαν και δεν πλάστηκαν, αντίληψη που την διαιώνισαν οι νεοπλατωνικοί γνωστικοί στην σύγχρονή τους έκδοση της εσωτερικής φιλοσοφίας της Καμπαλά. Η αντίληψη αυτή ήταν παρούσα στην αναβίωση της δυτικής εσωτερικής παράδοσης και διασώθηκε αυτούσια στον τεκτονισμό.

    Για τα Καβείρια μυστήρια τα οποία εισήγαγαν την τριπλή διδασκαλία των Ρητών, απορρήτων και αρρήτων, όπου λέγονταν, αποκαλύπτονταν και τέλος δεικνύονταν χωρίς λόγια, το τρίπτυχο της διδασκαλίας περιλάμβανε την θεογονία – κοσμογονία και ανθρωπογονία, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά τα μυστήρια της γέννησης στους μυημένους. Στο Καβείριο ιερό της Θήβας ανευρέθηκαν αρκετά ευρήματα όπου συναντώνται οι αποδόσεις των Καβείρων με μορφές ζεύγους αγκαλιασμένων θεών και ενός παιδιού μικρού που του χαρίζουν συνήθως δώρα, με εμφανέστερη την σβούρα. Η ιερογαμία και η γέννηση του πρωταρχικού ανθρώπου, βεβαιώνεται έτσι από την μυθολογία, τις αναφορές και τα ευρήματα, ότι αποτελούσαν τον πυρήνα της θεματολογίας που αναπτύσσονταν κατά την μύηση, είτε με διδασκαλία, είτε με τελετές και άρρητα δεικνυόμενα, όπως η επίδειξη των δώρων που εμπεριέχονταν στην «κίστη» των Ελευσινίων μυστηρίων. Έτσι, το παιδί – θεός, είναι αναμφίβολα ο Διόνυσος, στον οποίο χαρίζοντάς του δώρα, του απέσπασαν την προσοχή οι τιτάνες και τον διαμέλισαν.

    Ο Διόνυσος όμως αποκαλείται «Διφυής», με δύο φύσεις, ως γεννημένος από φωτιά και νερό, όπως επίσης αναφέρεται ως «Πυριγενής» και «Λιμναίος». Το επίθετο «Πυριγενής» έχει την ερμηνεία του ως γόνος του Πυρός που συμβολίζεται από τον Πλούτωνα. Η υδάτινη φύση του όμως είναι πιο μυστηριώδης και θα χρειαστεί να συγκεράσουμε πολύ περισσότερα μυθολογικά στοιχεία για να υποψιαστούμε την ερμηνεία του. Χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, αναφέρουμε απλώς ότι για την αρχαιοελληνική σκέψη, η ζωή γεννήθηκε μέσα από τον ωκεανό, όπως αλληγορείται από την ανάδυση της Αφροδίτης και όπως δέχεται η σημερινή επιστήμη. Ο θεός όμως που συμβολίζει τον ωκεανό, είναι ο Ποσειδώνας. Θα θεωρούσαμε ότι καταλήξαμε σε άτοπο, αν αγνοούσουμε ότι η θάλασσα και γενικά κάθε υδάτινη συγκέντρωση είναι θηλυκής φύσης, καθότι το ίδιο το νερό είναι σύμβολο συναισθηματικότητας, κατεξοχήν θηλυκό. Στην μυθολογία θα βρούμε πολλές τέτοιες φαινομενικές αντιφάσεις, όπως π.χ. ότι οι πρωταρχικοί αδελφοί θεοί που μοίρασαν τον κόσμο ήταν ο Πλούτωνας που πήρε τον Άδη, ο Ποσειδώνας κύριος των υδάτων, ο Δίας του Ολύμπου και ο Χείρωνας του σκιερού και αφήλιου Πηλίου.  Υπάρχει όμως ένα αξίωμα στην εσωτερική φιλοσοφία της Καμπαλά, που μας διδάσκει ότι τα ονόματα των θεών παρότι αρσενικά ως επί το πλείστον, είναι διπλής φύσης, και αρσενικά και θηλυκά. Έτσι εξηγείται γιατί η Αφροδίτη παρίσταται και ως γενειοφόρος ή γιατί ο Άρης ο μοναχογιός της Ήρας που τον γέννησε όταν μύρισε έναν κρίνο, είναι θηλυκός μητρικός θεός, όντας η ίδια η Ήρα αντίστροφα. Επειδή όμως χρειάζεται να είμαστε και προσγειωμένοι στην απτή πραγματικότητα, αναφέρουμε απλά ότι, εισερχόμενοι στο πλανητικό μας σύστημα, πρωτοσυναντάμε τον πλανήτη Πλούτωνα, μετά τον Ποσειδώνα, κατόπιν τον Ουρανό και τον Κρόνο κλπ, γεγονός που μας αναγκάζει, αν σχηματίσουμε ζευγάρια πλανητών, το πρώτο ζευγάρι να απαρτίζεται από τον Πλούτωνα και τον Ποσειδώνα, από την θεότητα των Ηφαιστείων και την θεότητα των υδάτων του κόσμου και το δεύτερο ζευγάρι να απαρτίζεται από τον Ουρανό και τον Κρόνο, τον Κρόνο που ουσιαστικά είναι η πρωταρχική Γαία, η πρωταρχική Μεγάλη Μητέρα για την κοσμογονία, με ονόματα όπως Ρέα, κλπ.

    Επισημαίνουμε εδώ ότι ο ιερός λόγος του Ορφέα, αλλά και η νεώτερη αντίγραφη έκδοση του Ησίοδου, αποκαλύπτουν δύο διαφορετικές γεννήσεις. Μία θεογονία και μία κοσμογονία δίνοντας το κλειδί για την εσωτερική κατανόηση. Με αυτό το κλειδί είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε γιατί το «Σεφέρ Γετζιρά», η πρώτη ιστορικά έκδοση των Νεοπυθαγόρειων και νεοπλατωνικών Γνωστικών διδασκαλιών στην μορφή της Καμπαλά, γραμμένο από κάποιον ανώνυμο Εβραίο Γνωστικό, εμπεριέχει δύο δημιουργίες, κάνοντας να αδυνατούν να τις ερμηνεύσουν οι εβραιοτραφείς ερμηνευτές. Στην πρωταρχική θεογονία, έχουμε το αρχέγονο Πυρ συμβολισμένο με τον υποχθόνιο θεό Πλούτωνα, να ενώνεται σε ιερό γάμο με το αρχέγονο ύδωρ, με τον κατασκότεινο αβυσσαλέο Ωκεανό και από την ένωσή τους να γεννιέται ο Πρωτόγονος Ηρικεπαίος Διόνυσος σε μορφή αργυρόχροου ωού, το οποίο διερράγη και ανεφάνη ο Λόγος, ο ποικιλόχρους Φάνητας Έρως. Ο Διόνυσος είναι Ηρικεπαίος, δηλαδή ερμαφρόδιτος, έχοντας αρσενική και θηλυκή φύση, ουσιαστικά όντας διγενής, Υιός και θυγατέρα συγχρόνως. Ο διαμελισμός του στις δύο του φύσεις, στην αρσενική μονάδα και στην θηλυκή δυάδα, στον Πατέρα Ουρανό και στην Μεγάλη Μητέρα Ρέα, γίνεται η αρχή της κοσμογονίας. Ο φαλλός και το αιδοίο, το «Γιόνι» και το «Λίνγκαμ», το Ιώτα και ο οβελίσκος ως σύμβολα για το αρσενικό, ενώ το τρίγωνο ως ανάποδο κεφαλαίο Λάμδα και το γένι της κατσίκας, ως σύμβολα για το θηλυκό, θα μπούνε στον παγκόσμιο συμβολισμό ως απόδοση των πρωταρχικών θεών της γένεσης του παντός. 

    Το δεύτερο αυτό ζευγάρι θα συμπληρώσει την τετράδα των Μεγάλων θεών, αν και πολλές φορές αναφέρεται σαν τριάδα με μόνο τον Διόνυσο και το αρχικό ζευγάρι, τριάδα που έχει αποτυπωθεί σε αναπαράσταση τριών Καβείρων. Η γέννηση του Λόγου Διόνυσου αποδόθηκε με τον υπέρτατο συμβολισμό στην περίφημη εξίσωση του Βίαντα του Πριηνέα, όπου το άπειρο συζευγμένο με το μηδέν, γεννά την πρωταρχική μονάδα. Αυτός ο άρρητος συμβολισμός της απόκρυφης θεογονίας που εξελοχεύθη με τον Ιερό Λόγο από τον ανυπέρβλητο Μύστη και θεολόγο Ορφέα, ήταν αδύνατο να εννοηθεί από τον ανώνυμο συγγραφέα του «Σεφέρ γετζιρά». Έτσι, η Καμπαλά που αποκαλύφθηκε, στερούμενη της δωδεκαπλότητας, παρουσιάστηκε κολοβωμένη και διαστρεβλωμένη ως δεκαδική –και έτσι κατανοητή για τον αμύητο – φαινομενικά άρτια ως δεκαδικό σύστημα, ελλιπής όμως και μη χρηστική, καθότι, ακόμα και μόνον για τον χώρο των μαθηματικών, το δεκαδικό σύστημα είναι πλήρες αριθμητικό σύστημα, μόνον αν περιλαμβάνει σε ανοικτό σύνολο, και το μηδέν και το άπειρο. Η ελλιπής κατανόηση του εβραίου Γνωστικού συγγραφέα, δημιούργησε το πρόβλημμα της κρυφής σεφίρα Ντάατ (Ποσειδώνα), η οποία περιλαμβανόμενη ξεπερνά την δεκάδα, μη όμως εντασσόμενη στο δεκαδικό σύστημα, καθώς προηγείται της μονάδας. Υπήρχαν βέβαια και σπουδαιότεροι λόγοι να αποκρυβεί η σεφίρα Ντάατ, γιατί για τους Εβραίους, πρώτον ο Ωκεανός συμβολίζει το υπέρτατο κακό, δεύτερον γιατί είναι το αρχέτυπο του θηλυκού και τρίτον γιατί η σεφίρα Ντάατ ταυτίζεται με την Γνώση, την αιτία του καλούμενου προπατορικού αμαρτήματος.

    Μια σημαντική πληροφορία σε σχέση με τα Καβείρια, μας έχει διασώσει ο Χριστιανός συγγραφέας Ιππόλυτος τον 2ο αιώνα κ.χ.

«Διότι οι Σαμοθράκες» έγραψε, «σαφώς ονομάζουν τον τιμώμενο παρ' αυτών εις τα μυστήρια, τα οποία επιτελούν, τον Αδάμα τον αρχικόν άνθρωπον. Υπάρχουν Δε εις το ιερόν της Σαμοθράκης δυο αγάλματα γυμνών ανθρώπων, εχόντων και τας χείρας τεταμένας άνω προς τον ουρανόν και τους φαλλούς εστραμένους προς τα άνω, όπως έχει και το εν Κυλλήνη άγαλμα του Ερμού, τα προειρημένα αγάλματα είναι εικόνες του αρχανθρώπου και του αναγενωμένου πνευματικού ανθρώπου, ο οποίος είναι κατά πάντα ομοούσιος προς εκείνον τον άνθρωπον..»

    Αδάμας όμως είναι λέξη Ελληνικότατη για το διαμάντι και όχι βέβαια τυχαία, αντιστοιχεί καμπαλιστικά στην σεφίρα «Κέτερ», δηλαδή στον Πλούτωνα. Ακόμα, ένα όνομα που ξεπηδά συνέχεια όταν ερευνούμε για τα Καβείρια, είναι το όνομα «Κάδμος», ο οποίος φέρεται και ως ιδρυτής των Καβειρίων μυστηρίων στην Θήβα της Βοιωτίας. Παράλληλα, ένας από τους Καβείρους αποκαλείται «Καδμίλος», όνομα που παραπέμπει σε υποκοριστικό του «Κάδμος». Ο Κάδμος, εκτός από οικιστής της Θήβας, στην μυθολογία έμεινε και ως ο πρώτος άνθρωπος που στον γάμο του με την Αρμονία παρευρέθηκαν οι θεοί. Σημειωτέον ότι ο ιερός γάμος, η «ιερογαμία» είναι βασικό στοιχείο στα καβείρια μυστήρια και ακόμα, η Αρμονία είναι κόρη της Ηλεκτριόνης, θυγατέρας του Άτλαντα, του γιού του Ποσειδώνα. Άτλαντας όμως είναι ο ακομάτιαστος και είναι συνώνυμος με τον Άδμητο, έναν άλλον ήρωα που έμεινε ξακουστή η γαμήλια περιπέτειά του.

    Ξαναγυρίζουμε στον Αδάμα, τον αρχικό άνθρωπο των Καβειρίων, ο οποίος ουσιαστικά είναι δύο, ένας γηραιός και ένας νεαρός, όπως εικονίζονται στα ευρήματα του Καβειρίου των Θηβών. Ο γηραιός ερμηνεύεται ως ο Πλούτωνας, ενώ ο νεαρός ως ο Διόνυσος. Ως τέλειος και ολοκληρωμένος παρουσιάζεται ο Πλούτωνας, ενώ ο Διόνυσος Λόγος, όντας ομοούσιος του πρωταρχικού αρχετύπου, διασπάστηκε καθιστάμενος ο ίδιος κόσμος και η πνευματική του ουσία διαμελίστηκε σε σχεδόν άπειρους σπινθήρες, που είναι οι ψυχές των ανθρώπων. Αυτό είναι ουσιαστικά το κυρίαρχο δόγμα της Καμπαλά, όπου αναφέρεται ο πρωταρχικός μακροπρόσωπος από όπου εκπορεύθηκαν όλοι οι θεοί και ο μικροπρόσωπος, από τον οποίο γεννήθηκε ο κόσμος.

    Για τον Αδάμα, ο πρώτος Αλχημιστής, ο Ζώσιμος ο Πανωπολίτης έγραψε: «Τον πρώτο άνθρωπο που στην Αίγυπτο αποκαλείται Θωθ, οι υπόλοιποι λαοί τον αποκαλούσαν ΑΔΑΜ, όνομα που πάρθηκε από την γλώσσα των Αγγέλων. Τον ονόμασαν έτσι εξαιτίας της συμβολικής αξίας των τεσσάρων γραμμάτων, δηλαδή των τεσσάρων στοιχείων που αντιστοιχούν στα σημεία του ορίζοντα σε ολόκληρη την σφαίρα. Το Α- Ανατολή, Δ- Δύση, Α – Άρκτος (βορράς) και Μ- Μεσημβρία (Νότος), αντιστοιχώντας επίσης το καθένα και σε ένα από τα τέσσερα στοιχεία που συνθέτουν τον κόσμο. Επομένως ο σαρκικός ΑΔΑΜ αποκαλείται Θωθ, όσον αφορά το εξωτερικό του σχήμα. Ο άνθρωπος που βρίσκεται μέσα στον ΑΔΑΜ – ο πνευματικός άνθρωπος – αυτός έχει ένα ιδιαίτερο όνομα και ένα κοινό όνομα. Το ιδιαίτερο όνομα δεν το γνωρίζω. Μόνον ο Νικόμαχος ο κρυφός γνωρίζει τέτοια πράγματα. Το κοινό του όνομα είναι ΦΩΣ». 

    Από τον δεύτερο ΑΔΑΜ προήλθε μετά από διάσπαση (απόσπαση) η θηλυκή φύση η οποία αποτέλεσε την πρωταρχική μητέρα του κόσμου. Από τον Λόγο Φάνητα που αντιστοιχεί στην σφαίρα του Ουρανού, προήλθε η Μητέρα θεά Ρέα, θηλυκή όψη της πλανητικής σφαίρας του Κρόνου – Χρόνου. Την ίδια ακριβώς διαδικασία προάγει και η Καμπαλιστική φιλοσοφία, η οποία όμως παρανοήθηκε από τους εβραίους και ιουδαιοχριστιανούς καμπαλιστές που πάσχισαν να συνταιριάξουν την απλουστευμένη παρουσίαση της απόσπασης της θήλεας φύσης, της πρώτης μητέρας του κόσμου Εύας, από το πλευρό του κοιμισμένου πρωταρχικού ανθρώπο ΑΔΑΜ. Περιττό βέβαια να πούμε ότι η Καμπαλιστική θεωρία των εκπορεύσεων, προσπαθεί να ακολουθήσει επακριβώς την Ορφική θεογονία και κοσμογονία, υποπίπτοντας όμως σε δύο σημαντικά σφάλματα στο καθοδικό τόξο των εκπορεύσεων. Το ένα είναι ότι απουσιάζει παντελώς η Τρίτη σεφίρα από τοα Καμπαλιστικό ιερόγλυφο, και το άλλο είναι ότι έχει αντιστραφεί η σειρά εκπόρευσης στο ζευγάρι Ερμής – Αφροδίτη και έχει γίνει σκοπίμως Αφροδίτη – Ερμής. Φαίνεται ότι οι Εβραίοι και οι ιουδαιοχριστιανοί Καμπαλιστές, δεν άντεχαν να έχουν στο δεξί μονοπάτι μια σεφίρα γνώσης, όπως είναι ο Ερμής, αλλά προτιμούσαν μια σεφίρα πίστης, όπως η Αφροδίτη. Μένοντας στην Μεγάλη Μητέρα θεά που αντιστοιχεί στην Ρέα – Κρόνο, η οποία σε πολλές μυθολογικές εκδόσεις αναφέρεται ως Δήμητρα, ερχόμαστε σε επαφή με ένα από τα πιο σκοτεινά μυστήρια του εσωτερικού μύθου. Η Μεγάλη Μητέρα προέρχεται από τον Φάνητα Διόνυσο, είναι αυτή όμως που τον ξαναγεννά, όπως μαρτυρεί το απόκρυφο ρήμα των Ελευσινίων, «Βριμώ έτεκεν Βριμόν», η φοβερή γέννησε τον φοβερό, όπου η Δήμητρα γεννά τον Διόνυσο. Αιώνες αργότερα ο Δάντης στην θεία Κωμωδία, στο εσωτερικό αυτό σύγγραμμα όπου αναλύεται γνωστικά η Καμπαλιστική και Ροδοσταυρική σοφία, ξαναθέτει το μυστήριο όταν γράφει, «Παναγία μητέρα του θεού, κόρη του Υιού σου».

    Καμπαλιστικά, τρεις είναι οι Μητέρες θεές, οι οποίες αντιστοιχούν στην Ρέα – Κρόνο, στην Ηρα – Άρη και στην Αφροδίτη και παραπλήσια, τρεις είναι και οι Υιοί και συνάμα σύζυγοι των Μητέρων. Ο Λόγος ως Διόνυσος, ο Στοχασμός ως Δίας και ο λόγος – ρήμα ως Ερμής. Έτσι η Ουράνια θεά Μητέρα Ρέα, αναλογεί σε μια Μητέρα Φύση υλοποιημένη, σε μια Γήινη Μητέρα Αφροδίτη. Η Μεγάλη Μητέρα παύει να γεννάει όταν μυθολογικά ο Κρόνος αποκόπτει τα γεννητικά όργανα του πατέρα του Ουρανού και παραμένει έκτοτε παρθένος, μετά την Γέννηση του Διόνυσου, ενώ η Γήινη Μητέρα Φύση, η Αφροδίτη, συνεχίζει εσαεί να ερωτεύεται και να γεννά. Καμπαλιστικά αναφέρεται η ουράνια θεά Μητέρα, η ουράνια θάλασσα - mare, Μητέρα του Υιού άσπιλη και η γήινη Μητέρα, η γήινη θάλασσα-mare, μητέρα της ζωής. Με λίγη παρανόηση και πολύ σκοπιμότητα, η Καμπαλιστική μητέρα mare – Μαρία, έγινε η παναγία ως πλατυτέρα των ουρανών, εικόνα της Ρέας, Κυβέλης, Συμέλης, Ίσιδας, Πρακρίτι κλπ  και η γήινη mare – Μαρία, έγινε η Μαγδαλινή η πόρνη, εικόνα της Αφροδίτης.

    Μια αξιοσημείωτη παρατήρηση είναι ότι, οι λέξεις Κάβειροι,  Κυβέλη, Καμπαλά, όπως και Καφίρ που σημαίνει άπιστοι και αποδίδεται στους Καλλάς του Αφγανιστάν λόγω της πίστης τους σε μια μορφή πολυθεϊσμού, έχουν κοινά τα σύμφωνα Κ, Β ή Φ ή ΜΠ και Ρ, Λ, όπου Ρο και Λάμδα γράφονται με το ίδιο σύμβολο και στην Γραμμική Β, αλλά και στην ιερογλυφική γραφή. Έχει επικρατήσει να λέγεται ότι Καμπαλά σημαίνει παράδοση από στόμα σε αυτί. Αυτή είναι μια αστεία ερμηνεία, για τον λόγο ότι, κάθε απόκρυφη διδασκαλία, είναι παράδοση από το στόμα του διδασκάλου στο αυτί του μαθητή. Σε καμιά γλώσσα από τις ιστορικές δεν προκύπτει μια ερμηνεία της λέξης Καμπαλά, ώστε να στέκει κάπως ικανοποιητικά. Όμως αν αναζητήσουμε μιαν ερμηνεία στην Γραμμική γραφή, στην Κρητομυκηναϊκή γραφή, τότε ανακαλύπτουμε ότι η συλλαβή ΚΑ, έχει συλλαβόγραμμα το μέχρι σήμερα συμβολισμό της Γης, ένας κύκλος με έναν ισοσκελή σταυρό εσωτερικά, το οποίο έχει φωνητική αξία, ΚΑ ή ΓΑ ή ΧΑ, συλλαβόγραμμα και συλλαβή η οποία απαρτίζει και ολόκληρη λέξη, την λέξη ΓΗ. Το Μπα επίσης στην Γραμμική Β’ έχει μόνο του έννοια, καθώς αναπαριστά την λέξη που αποδίδεται στον βίο ως ενέργεια ζωικότητας και το Λα ή Ρα, συλλαβόγραμμα που συμβολίζει το φως και κατ’ επέκταση την Γνώση. Έκπληκτοι διαπιστώνουμε ότι το ιερόγλυφο της καμπαλά, αναγνωσμένο με τα σύμβολα της Γραμμικής, αποδίδεται ως «η ύλη της ζωής και της γνώσης» και επειδή το ιερόγλυφο ομοιάζει με δέντρο, το δέντρο της Καμπαλά θα μπορούσε να λέγεται το δέντρο της ζωής και της γνώσης, όπως ακριβώς έχει διασώσει η εσωτερική παράδοση ότι αποκαλείται.

    Επιστρέφοντας στην αναφορά μας στον Άτλαντα, βρίσκουμε να διασώζει ο Απολλόδωρος ότι οι Έλληνες θεωρούσαν τον Άτλαντα ως έναν τεράστιο γίγαντα που στέκονταν στην θάλασσα που είναι στο μέσο της γης, στην Μεσόγειο, και με τα χέρια του στήριζε τον ουρανό, ενώ από τα μαλλιά του κρέμονταν οι πλανήτες. Στις εορτές που τιμούσαν τον Άτλαντα, τον οποίο εόρταζαν κοντά στο χειμερινό ηλιοστάσιο, έκοβαν μικρά δέντρα – ελαιόδεντρα ή έλατα από το δάσος – και τα στόλιζαν με πολύχρωμες στρογγυλές λάμες. Ιδού το καμπαλιστικό δέντρο το οποίο συνεχίζουμε μέχρι σήμερα να στολίζουμε σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο. Σημειωτέον το έλατο μαζί με την ελιά, ήταν το ιερό δέντρο των Καβειρίων τελετών και μυστηρίων. Το έθιμο του στολίσματος των δέντρων είχε διαδοθεί σε όλες τις περιοχές όπου εορτάζονταν οι Κάβειροι και έβρισκε μιμητές στους ντόπιους λαούς. Τα Καβείρια της Παλαιστίνης φαίνεται ότι προκάλεσαν πολλούς εβραίους να μιμούνται τα έθιμα των εθνικών, στολίζοντας και αυτοί δέντρο, γεγονός που έκανε τον εβραίο προφήτη Ιερεμία να καταφερθεί ενάντια στο εθνικό αυτό έθιμο.

    «Μη μανθάνετε την οδό των εθνών», γράφει στην βίβλο, Ιερεμίας κεφ. Ι’ 2-4. «Διότι τα έθνη πτοούνται εις αυτά. Διότι τα νόμιμα των λαών είναι μάταια. Διότι κόπτουσι ξύλον εκ του δάσους, έργον χειρός τέκτονος με τον πέλεκυν. Καλωπίζουσι αυτό με αργύρειον και χρυσόν. Στερεώνουσι αυτό με καρφιά και με σφύρας δια να μην κινείται».

    Είναι πολλές πλάνες και διαστρεβλώσεις που παγιώθηκαν ως αναμφισβήτητες παραδόσεις και έπρεπε να έρθει μια Μπλαβάτσκι για να ταρακουνήσει την αφελή Δύση και να την ξυπνήσει από τον λήθαργο που την ξανάριξαν οι Ιησουίτες, οι οποίοι αλλοίωσαν σχεδόν κάθε εσωτερική κίνηση, εισερχόμενοι με δόλο σε αυτές. Αλλά το μόνο που εισέπραξε, ήταν ο φθόνος και η συκοφαντία από τους φερόμενους ως μυημένους των ψευδοεσωτερικών οργανώσεων. Για τους αληθινούς αναζητητές όμως ήταν μία αχτίδα που φώτιζε το πηχτό σκοτάδι που ξανααπλώνονταν στη Δύση, ξαναρίχνοντάς την σε μια νέας μορφής απαξίωση της ζωής και νεοβαρβαρότητα. Ήρθε να μας υπενθυμίσει την αξία των μυστηρίων και να μας υποδείξει τα ιερά όπου είχαν εναπομείνει κάποια ελάχιστα μισοσβησμένα κάρβουνα στους βωμούς των που περίμεναν τους ζηλωτές να τα αναζωπυρώσουν. Ήρθε και μας θύμισε αυτό που είχε παρατηρήσει ο Ανθύπατος της Αχαΐας Πρετέξτατος, ότι το να στερήσουν τους Έλληνες από τα ιερά μυστήρια, τα οποία ενώνουν ολόκληρη την ανθρωπότητα, σημαίνει για αυτούς στέρηση κάθε αξίας ζωής. Όπως έγραψε ο Πίνδαρος, «μακάριος ο δια των μυστηρίων διελθών. Ούτος γιγνώσκει την αρχήν και τον σκοπόν της ζωής».
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 29, 2009, 18:34:01 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

προμηθέας

  • ΑΜΡΑ - Μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 110
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: "Καβείρια Μυστήρια" η αφετηρία της Καμπάλα
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 31, 2011, 14:08:30 »
Πολλή τροφή για σκέψη..ευχαριστώ.
Σε μία μικρή έρευνα διάβασα τα εξής
"σου κάνω τον βίον αβίωτον: ίσως να προέρχεται από τον ανθύπατο της Ελλάδος Πραιτέξτατο! Όταν ο Ουαλεντινιανός απαγόρευσε την τέλεση νυκτερινών θυσιών, ο Πραιτεξτάτος, ο Ανθύπατος της Ελλάδας, είπε οτι τούτος ο νόμος θα έκανε τον βίον αβίωτον τοις Έλλησι. "
Υπήρχαν όντως τελετουργικές θυσίες και ποιες ήταν αυτες ή απλως αναφέρεται στα μυστηρια...
Επίσης θα ήθελα να σας παρακαλέσω να κάνετε ένα αφιέρωμα στο ιερό όρος Αθως,ιστορική διαδρομή και καταπάτηση.
Ευχαριστώ.



Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: "Καβείρια Μυστήρια" η αφετηρία της Καμπάλα
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 31, 2011, 17:23:54 »

Τα "Σεμνά Τελέσματα", τα μυστήρια γίνονταν την νύχτα και όχι οι λαϊκές εορτές που συνοδεύονταν με θυσίες. Στα τελέσματα οι θυσίες ήταν απαγορευμένες και μόνον σπονδές λάμβαναν χώρα.

Θάταν ευπρόσδεκτο ένα αφιέρωμα για τους κήπους της Αρτέμιδος (την χερσόνησο του Άθω) και με ευχαρίστηση θα το περιμένουμε να μας το παρουσιάσεις ;D
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

προμηθέας

  • ΑΜΡΑ - Μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 110
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: "Καβείρια Μυστήρια" η αφετηρία της Καμπάλα
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 31, 2011, 19:41:52 »

θάταν ευπρόσδεκτο ένα αφιέρωμα για τους κήπους της Αρτέμιδος (την χερσόνησο του Άθω) και με ευχαρίστηση θα το περιμένουμε να μας το παρουσιάσεις ;D

Ωχ!! ;)
Θα το κάνω αλλά συστήνω υπομονή!

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: "Καβείρια Μυστήρια" η αφετηρία της Καμπάλα
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 02, 2015, 19:57:38 »
Δημόσια Καταγγελία κατά της Φωτεινής Κακόγιαννου, για κλοπή Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

https://www.facebook.com/marina.tonti/posts/443873302451405?pnref=story

Η ΑΝΗΘΙΚΗ ΛΟΓΟΚΛΟΠΟΣ Fotini Kakogiannoy,....

https://www.facebook.com/groups/470126496422582/permalink/669570613144835/

Fotini Kakogiannoy
Τα καβείρια μυστήρια η αρχή της Καμπάλα.

Μια σημαντική πληροφορία σε σχέση με τα Καβείρια, μας έχει διασώσει ο Χριστιανός συγγραφέας Ιππόλυτος τον 2ο αιώνα.
«Διότι οι Σαμοθράκες» έγραψε, «σαφώς ονομάζουν τον τιμώμενο παρ' αυτών εις τα μυστήρια, τα οποία επιτελούν, τον Αδάμα τον αρχικόν άνθρωπον.
Υπάρχουν δε εις το ιερόν της Σαμοθράκης δυο αγάλματα γυμνών ανθρώπων, εχόντων και τας χείρας τεταμένας άνω προς τον ουρανόν και τους φαλλούς εστραμένους προς τα άνω, όπως έχει και το εν Κυλλήνη άγαλμα του Ερμού, τα προειρημένα αγάλματα είναι εικόνες του αρχανθρώπου και του αναγενωμένου πνευματικού ανθρώπου, ο οποίος είναι κατά πάντα ομοούσιος προς εκείνον τον άνθρωπον..»

Αδάμας όμως είναι λέξη Ελληνικότατη για το διαμάντι και όχι βέβαια τυχαία, αντιστοιχεί καμπαλιστικά στην σεφίρα «Κέτερ», δηλαδή στον Πλούτωνα. Ακόμα, ένα όνομα που ξεπηδά συνέχεια όταν ερευνούμε για τα Καβείρια, είναι το όνομα «Κάδμος», ο οποίος φέρεται και ως ιδρυτής των Καβειρίων μυστηρίων στην Θήβα της Βοιωτίας. Παράλληλα, ένας από τους Καβείρους αποκαλείται «Καδμίλος», όνομα που παραπέμπει σε υποκοριστικό του «Κάδμος».
Ο Κάδμος, εκτός από οικιστής της Θήβας, στην μυθολογία έμεινε και ως ο πρώτος άνθρωπος που στον γάμο του με την Αρμονία παρευρέθηκαν οι θεοί.
Σημειωτέον ότι ο ιερός γάμος, η «ιερογαμία» είναι βασικό στοιχείο στα Καβείρια μυστήρια και ακόμα, η Αρμονία είναι κόρη της Ηλεκτριόνης, θυγατέρας του Άτλαντα, του γιού του Ποσειδώνα.
Άτλαντας όμως είναι ο ακομμάτιαστος και είναι συνώνυμος με τον Άδμητο, έναν άλλον ήρωα που έμεινε ξακουστή η γαμήλια περιπέτειά του.

Ξαναγυρίζουμε στον Αδάμα, τον αρχικό άνθρωπο των Καβειρίων, ο οποίος ουσιαστικά είναι δύο, ένας γηραιός και ένας νεαρός, όπως εικονίζονται στα ευρήματα του Καβειρίου των Θηβών.
Ο γηραιός ερμηνεύεται ως ο Πλούτωνας, ενώ ο νεαρός ως ο Διόνυσος.
Ως τέλειος και ολοκληρωμένος παρουσιάζεται ο Πλούτωνας, ενώ ο Διόνυσος Λόγος, όντας ομοούσιος του πρωταρχικού αρχετύπου, διασπάστηκε καθιστάμενος ο ίδιος κόσμος και η πνευματική του ουσία διαμελίστηκε σε σχεδόν άπειρους σπινθήρες, που είναι οι ψυχές των ανθρώπων.
Αυτό είναι ουσιαστικά το κυρίαρχο δόγμα της Καμπαλά, όπου αναφέρεται ο πρωταρχικός μακροπρόσωπος από όπου εκπορεύθηκαν όλοι οι θεοί και ο μικροπρόσωπος, από τον οποίο γεννήθηκε ο κόσμος.

Για τον Αδάμα, ο πρώτος Αλχημιστής, ο Ζώσιμος ο Πανωπολίτης έγραψε:
«Τον πρώτο άνθρωπο που στην Αίγυπτο αποκαλείται Θωθ, οι υπόλοιποι λαοί τον αποκαλούσαν ΑΔΑΜ, όνομα που πάρθηκε από την γλώσσα των Αγγέλων.
Τον ονόμασαν έτσι εξαιτίας της συμβολικής αξίας των τεσσάρων γραμμάτων, δηλαδή των τεσσάρων στοιχείων που αντιστοιχούν στα σημεία του ορίζοντα σε ολόκληρη την σφαίρα.
Το Α- Ανατολή, Δ- Δύση, Α – Άρκτος (βορράς) και Μ- Μεσημβρία (Νότος), αντιστοιχώντας επίσης το καθένα και σε ένα από τα τέσσερα στοιχεία που συνθέτουν τον κόσμο.
Επομένως ο σαρκικός ΑΔΑΜ αποκαλείται Θωθ, όσον αφορά το εξωτερικό του σχήμα.
Ο άνθρωπος που βρίσκεται μέσα στον ΑΔΑΜ – ο πνευματικός άνθρωπος – αυτός έχει ένα ιδιαίτερο όνομα και ένα κοινό όνομα. Το ιδιαίτερο όνομα δεν το γνωρίζω. Μόνον ο Νικόμαχος ο κρυφός γνωρίζει τέτοια πράγματα. Το κοινό του όνομα είναι ΦΩΣ».


Από τον δεύτερο ΑΔΑΜ προήλθε μετά από διάσπαση (απόσπαση) η θηλυκή φύση η οποία αποτέλεσε την πρωταρχική μητέρα του κόσμου.
Από τον Λόγο Φάνητα που αντιστοιχεί στην σφαίρα του Ουρανού, προήλθε η Μητέρα θεά Ρέα, θηλυκή όψη της πλανητικής σφαίρας του Κρόνου – Χρόνου.
Την ίδια ακριβώς διαδικασία προάγει και η Καμπαλιστική φιλοσοφία, η οποία όμως παρανοήθηκε από τους εβραίους και ιουδαιοχριστιανούς καμπαλιστές που πάσχισαν να συνταιριάξουν την απλουστευμένη παρουσίαση της απόσπασης της θήλεας φύσης, της πρώτης μητέρας του κόσμου Εύας, από το πλευρό του κοιμισμένου πρωταρχικού ανθρώπο ΑΔΑΜ.

Περιττό βέβαια να πούμε ότι η Καμπαλιστική θεωρία των εκπορεύσεων, προσπαθεί να ακολουθήσει επακριβώς την Ορφική θεογονία και κοσμογονία, υποπίπτοντας όμως σε δύο σημαντικά σφάλματα στο καθοδικό τόξο των εκπορεύσεων.
Το ένα είναι ότι απουσιάζει παντελώς η Τρίτη σεφίρα από το Καμπαλιστικό ιερόγλυφο, και το άλλο είναι ότι έχει αντιστραφεί η σειρά εκπόρευσης στο ζευγάρι Ερμής – Αφροδίτη και έχει γίνει σκοπίμως Αφροδίτη – Ερμής.

Φαίνεται ότι οι Εβραίοι και οι ιουδαιοχριστιανοί Καμπαλιστές, δεν άντεχαν να έχουν στο δεξί μονοπάτι μια σεφίρα γνώσης, όπως είναι ο Ερμής, αλλά προτιμούσαν μια σεφίρα πίστης, όπως η Αφροδίτη.
Μένοντας στην Μεγάλη Μητέρα θεά που αντιστοιχεί στην Ρέα – Κρόνο, η οποία σε πολλές μυθολογικές εκδόσεις αναφέρεται ως Δήμητρα, ερχόμαστε σε επαφή με ένα από τα πιο σκοτεινά μυστήρια του εσωτερικού μύθου.
Η Μεγάλη Μητέρα προέρχεται από τον Φάνητα Διόνυσο, είναι αυτή όμως που τον ξαναγεννά, όπως μαρτυρεί το απόκρυφο ρήμα των Ελευσινίων, «Βριμώ έτεκεν Βριμόν», η φοβερή γέννησε τον φοβερό, όπου η Δήμητρα γεννά τον Διόνυσο.
Αιώνες αργότερα ο Δάντης στην θεία Κωμωδία, στο εσωτερικό αυτό σύγγραμμα όπου αναλύεται γνωστικά η Καμπαλιστική και Ροδοσταυρική σοφία, ξαναθέτει το μυστήριο όταν γράφει, «Παναγία μητέρα του θεού, κόρη του Υιού σου».

Καμπαλιστικά, τρεις είναι οι Μητέρες θεές, οι οποίες αντιστοιχούν στην Ρέα – Κρόνο, στην Ηρα – Άρη και στην Αφροδίτη και παραπλήσια, τρεις είναι και οι Υιοί και συνάμα σύζυγοι των Μητέρων.
Ο Λόγος ως Διόνυσος, ο Στοχασμός ως Δίας και ο λόγος – ρήμα ως Ερμής.

Έτσι η Ουράνια θεά Μητέρα Ρέα, αναλογεί σε μια Μητέρα Φύση υλοποιημένη, σε μια Γήινη Μητέρα Αφροδίτη.
Η Μεγάλη Μητέρα παύει να γεννάει όταν μυθολογικά ο Κρόνος αποκόπτει τα γεννητικά όργανα του πατέρα του Ουρανού και παραμένει έκτοτε παρθένος, μετά την Γέννηση του Διόνυσου, ενώ η Γήινη Μητέρα Φύση, η Αφροδίτη, συνεχίζει εσαεί να ερωτεύεται και να γεννά.

Καμπαλιστικά αναφέρεται η ουράνια θεά Μητέρα, η ουράνια θάλασσα - mare, Μητέρα του Υιού άσπιλη και η γήινη Μητέρα, η γήινη θάλασσα-mare, μητέρα της ζωής.

Με λίγη παρανόηση και πολύ σκοπιμότητα, η Καμπαλιστική μητέρα mare – Μαρία, έγινε η παναγία ως πλατυτέρα των ουρανών, εικόνα της Ρέας, Κυβέλης, Συμέλης, Ίσιδας, Πρακρίτι κλπ και η γήινη mare – Μαρία, έγινε η Μαγδαλινή η πόρνη, εικόνα της Αφροδίτης.

Μια αξιοσημείωτη παρατήρηση είναι ότι, οι λέξεις Κάβειροι, Κυβέλη, Καμπαλά, όπως και Καφίρ που σημαίνει άπιστοι και αποδίδεται στους Καλλάς του Αφγανιστάν λόγω της πίστης τους σε μια μορφή πολυθεϊσμού, έχουν κοινά τα σύμφωνα Κ, Β ή Φ ή ΜΠ και Ρ, Λ, όπου Ρο και Λάμδα γράφονται με το ίδιο σύμβολο και στην Γραμμική Β, αλλά και στην ιερογλυφική γραφή.

Έχει επικρατήσει να λέγεται ότι Καμπαλά σημαίνει παράδοση από στόμα σε αυτί. Αυτή είναι μια αστεία ερμηνεία, για τον λόγο ότι, κάθε απόκρυφη διδασκαλία, είναι παράδοση από το στόμα του διδασκάλου στο αυτί του μαθητή.
Σε καμιά γλώσσα από τις ιστορικές δεν προκύπτει μια ερμηνεία της λέξης Καμπαλά, ώστε να στέκει κάπως ικανοποιητικά. Όμως αν αναζητήσουμε μιαν ερμηνεία στην Γραμμική γραφή, στην Κρητομυκηναϊκή γραφή, τότε ανακαλύπτουμε ότι η συλλαβή ΚΑ, έχει συλλαβόγραμμα το μέχρι σήμερα συμβολισμό της Γης, ένας κύκλος με έναν ισοσκελή σταυρό εσωτερικά, το οποίο έχει φωνητική αξία, ΚΑ ή ΓΑ ή ΧΑ, συλλαβόγραμμα και συλλαβή η οποία απαρτίζει και ολόκληρη λέξη, την λέξη ΓΗ.

Το Μπα επίσης στην Γραμμική Β’ έχει μόνο του έννοια, καθώς αναπαριστά την λέξη που αποδίδεται στον βίο ως ενέργεια ζωτικότητας και το Λα ή Ρα, συλλαβόγραμμα που συμβολίζει το φως και κατ’ επέκταση την Γνώση.

Έκπληκτοι διαπιστώνουμε ότι το ιερόγλυφο της καμπαλά, αναγνωσμένο με τα σύμβολα της Γραμμικής, αποδίδεται ως «η ύλη της ζωής και της γνώσης» και επειδή το ιερόγλυφο ομοιάζει με δέντρο, το δέντρο της Καμπαλά θα μπορούσε να λέγεται το δέντρο της ζωής και της γνώσης, όπως ακριβώς έχει διασώσει η εσωτερική παράδοση ότι αποκαλείται.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ορφέας Λαμπρόφως Η παραπάνω ανάρτηση είναι το τελευταίο τμήμα από την ομιλία μου στο Θεοσοφικό συνέδριο της Σαμοθράκης το 2009.

Παρακαλώ, ας γίνεται μνεία της προέλευσης των παραθέσεων, έστω του τόπου όπου αυτές έχουν πρωτοδημοσιευθεί.

Παρατίθεται κάτωθι η διεύθυνση ολάκερης της ομιλίας....

http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1601.msg10611.html#msg10611

Fotini Kakogiannoy αν μπορειτε να αποδειξετε οτι δεν ειναι κειμενο μου παρακαλω προβειτε στις απαραιτητες νομικες ενεργειες ,,,,περιμενω

Ορφέας Λαμπρόφως .............................................................
Fotini Kakogiannoy: "αν μπορειτε να αποδειξετε οτι δεν ειναι κειμενο μου παρακαλω προβειτε στις απαραιτητες νομικες ενεργειες ,,,,περιμενω"
14 ώρες · Μου αρέσει!
.......................................................................................

Νόμισα ότι παρουσιάσατε ένα κείμενο απλά "ξεχνώντας" να αναφέρετε την πηγή του.

Με αυτό που γράφετε όμως - Fotini Kakogiannoy: "αν μπορειτε να αποδειξετε οτι δεν ειναι κειμενο ΜΟΥ...." διακρίνω μιαν ανήθικη, ανέντιμη και παράνομη προσπάθεια οικειοποίησης της εργασίας άλλου.

Τις εργασίες μου κ. Fotini Kakogiannoy δεν τις εκμεταλλεύομαι χρηματικά εκδίδοντας τες, αλλά μεγάλο μέρος αυτών δημοσιοποιείται και έχει ο καθένα το δικαίωμα να τις αναμεταδίδει ελεύθερα, ενώ το υπόλοιπο μέρος παραδίδεται "εσωτερικά" δωρεάν, τα συμπεράσματα των οποίων δύναται ο κάθε κοινωνός να μεταδίδει.

Ουδόλως με ενοχλεί αν ο καθένας τις αναμεταδίδει, ακόμα και "ξεχνώντας" να αναφέρει την πηγή τους, με ενοχλεί όμως η ανηθικότητα και η ανεντιμότητα στην οποία ξεπέφτουν οι λίγοι πονηροί, όταν προσπαθούν να οικειοποιηθούν την εργασία των άλλων.

Παραθέτω ξανά την δημοσίευση που έκανε η σύζυγος μου στο φόρουμ της ΑΜΡΑ,

Απ: "Καβείρια Μυστήρια" η αφετηρία της Καμπάλα
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 29, 2009, 19:29:22 »

όπου η παραπάνω κατάθεση που δημοσιεύσατε, είναι το τελευταίο μισό από το δεύτερο μέρος της δημοσίευσης στην ΑΜΡΑ, εργασία που παρουσιάστηκε στο ΘΕΡΙΝΟ ΘΕΟΣΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - «Καβείρια Μυστήρια» 26-27-28/6/2009 παρουσία πολλών παρισταμένων και μαγνητοσκοπήθηκε παράλληλα και σύντομα θα αναρτηθεί το συγκεκριμένο βίντεο.

http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1601.msg10611.html#msg10611



« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 05, 2015, 09:59:46 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: "Καβείρια Μυστήρια" η αφετηρία της Καμπάλα
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 04, 2015, 19:41:15 »
Λυπούμαστε ειλικρινά, όταν βλέπουμε αυτές τις συμπεριφορές. Ατομα που διατυμπανίζουν τον Ελληνισμό τους, και τελικά, εκπλησσόμαστε, από αυτά που γινόμαστε μάρτυρες.

Είναι σημαντικό όμως ο κόσμος, να έχει το θάρρος, να καταγγέλλει την Αλήθεια, έτσι ώστε άπαντες να γνωρίζουμε,
πόσο δρόμο έχουμε ακόμα, μέχρι να ασπαστούμε τον Ελληνισμό στην ψυχή μας...

____________________________________________________________________________________________________

Fotini Kakogiannoy   1 Ιουλίου 11:41 μ.μ.
αν μπορειτε να αποδειξετε οτι δεν ειναι κειμενο μου παρακαλω προβειτε στις απαραιτητες νομικες ενεργειες ,,,,περιμενω

____________________________________________________________________________________________________

https://www.facebook.com/fotini.kakogiannoy/posts/391851094354551
έσβησε τα προηγούμενα σχόλια μας και συνέχισε...

Marina Tonti Fotini Kakogiannoy: "αν μπορειτε να αποδειξετε οτι δεν ειναι κειμενο μου παρακαλω προβειτε στις απαραιτητες νομικες ενεργειες ,,,,περιμενω" - Το κείμενο είναι, απόλυτη αντιγραφή, κατά λέξη, από τον Ορφέα, και έχει δημοσιευθεί Ιούνιος 29, 2009, 19:29:04 στο φόρουμ της ΑΜΡΑ... Απαιτούμε μία δημόσια συγνώμη, και την αποκατάσταση της Αλήθειας, άμεσα...
Χθες στις 4:22 μ.μ.

Fotini Kakogiannoy τα κειμενα μου ειναι νομικα κατοχυρωμενα στην συμβολαιογραφο αθηνων παναγιωτα νασοπουλου της οποιας το τηλεφωνο ειναι 210 6928850 αχαιας 45 και πανορμου τκ 11524 αθηνα . Και αν νομιζετε οτι μπορειτε να κερδισετε στειλτε εξωδικο και παρακαλω να μη λαβω καμια ενοχληση διοτι ξερω τι γραφω και ποιοι κρυβονται πισω απο εσας παρα μονο απο αυτην του δικηγορου σας γιατι τα αλλα ειναι απλα διασυρμος και θα σας καταγγειλω για συκοφαντικη δυσφιμηση της οποιας η αποζημιωση ειναι 30.000 χιλιαδων ευρω ευχαριστω πολυ !!
3 ώρες · Τροποποιήθηκε
________________________________________________________________________________________________________________

Μετά τις προσωπικές προσβολές που δέχτηκα όταν της ζήτησα, πως έχει καθήκον να πει την Αλήθεια, για την πηγή του κειμένου,
καθώς επίσης, να ζητήσει δημόσια συγνώμη, δημοσίευσε ένα συκοφαντικό κείμενο εναντίον μου προσωπικά.

____________________________________________________________________________________________________________________

https://www.facebook.com/fotini.kakogiannoy/posts/392549710951356?pnref=story

Η εν λογω κυρια Marina Tonti με εσβησε απο το facebook γιατι ηξερε οτι δεν μπορει να με αντιμετωπισει διοτι ξερει οτι αυτα που λεει ειναι αναληθη και στρεφονται εναντιον της επιτυχιας μου . Τα κειμενα των βιβλιων μου ειναι κατοχυρωμενα σε συμβολαιογραφο προ δεκαετιας οταν ξεκινησα την ερευνα μου . Επισης ειμαι συγγραφεας σχολικων βιβλιων πραγμα που σημαινει οτι ποτε δεν θα μπορουσα να αντιγραψω γιατι αυτα ελεγχονται απο το υπουργειο παιδειας και απο το ιεπ (ινστιτουτο εκπαιδευτικης πολιτικης)
Ευχαριστω τους δικους μου ανθρωπους και τους φιλους που με στηριζουν σε αυτην την δυσκολη μαχη και ελπιζω να μην ξανα επαναληφθει !! Σας ευχαριστω μεσα απο τα βαθη της καρδιας μου !!
____________________________________________________________________________________________________________________

Και μετά την τηλεφωνική μας, επικοινωνία, εξηγώντας πως θα προβούμε σε νομικές ενέργειες,
παραδέχτηκε πως το κείμενο που δημοσίευσε δεν ήταν δικό της, αλλά πνευματική ιδιοκτησία του Ορφέα, της ΑΜΡΑ, και του Ροδόκηπου.

https://www.facebook.com/fotini.kakogiannoy/posts/392576734281987

Εξηγούμαι γιατί εχει πολύ γέλιο αυτο το θέμα το κείμενο για το οποιο η κυριά διαμαρτύρεται είναι απο Ένα site
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1601.0.html
και δημοσιεύτηκε στο Facebook που οποιοσδήποτε, μπορεί να δημοσιεύσει είτε είναι άρθρο είτε κείμενο είτε φωτογραφία, δηλαδή αν έβαζα ενα κείμενο του Νιτσε, θα σηκωνόταν από τον τάφο του να ζητήσει πνευματικά δικαιώματα; Είμαστε Ελληνες και η αλήθεια πρέπει να φαίνεται σε όλο τον κόσμο και όχι να υπάρχουν αντιπαραθεσεις λαϊκιστικες του τυπου ΄<< ο κλέψας του κλέψαντος>> Ποτέ δεν ανέφερα εγώ αυτό το κείμενο οτι ειναι δικό μου, δεν εχει καμία σχέση, και το κείμενο που ακολουθεί είναι η ομιλία μου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη, το κείμενο αυτό περιέχει πλούσια βιβλιογραφία η οποία αυτή και όλα τα βιβλία μου είναι νομικά κατοχυρωμένα σε συμβολαιογράφο κανένα βιβλίο μου δεν αποτελεί αντιγραφή, αντίθετα πολλές φορές έχω επιτρέψει και χωρις να αναφέρεται το όνομα μου να αντιγράψουν εμένα σε πολλά άρθρα site και ομάδες του Facebook. Τοποθετούμαι ως ένας μη εριστικός άνθρωπος, και ανταγωνιστικός πιστεύοντας ότι η γνώση είναι ενιαία και επίσης δεν έχω μιλήσει ποτέ με άσχημο η απειλητικό τόνο σε κανένα και απλά παραθέτω νόμους που προστατεύουν τα συγγραφικά μου δικαιώματα
ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ !!
___________________________________________________________________________________________________

Περιττό να πω, τις καταγγελίες που δέχτηκα, με προσωπικά μηνύματα, εναντίον της "κυρίας",
για κλοπή και οικειοποίηση ξένων κειμένων, και παρουσίαση τους, ως δικά της,
το οποίο χρήζει έρευνας και απόδειξης, και πραγματικά όποιος άλλος θίγεται θα πρέπει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.

Το λυπηρό της υπόθεσης, είναι πως όλα αυτά, συμβαίνουν από άτομα, που παρουσιάζονται Ελληνοπρεπείς, και λάτρες της πατρίδας.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 04, 2015, 20:16:52 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: "Καβείρια Μυστήρια" η αφετηρία της Καμπάλα
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 05, 2015, 01:57:22 »
Μετά την φρίκη της η Φωτεινή, που εκτέθηκε δημόσια... ξανά άλλαξε γνώμη και είναι δικό της πάλι το κείμενο...

Μάλιστα ένα παιδαρέλι επ' ονόματι Θοδωρής Θεοδωρόπουλος, φαίνεται αυτός την πήρε στο λαιμό του, γιατί της μάζευε τα κείμενα από το διαδίκτυο...
τα καταθέτουμε πριν τα σβήσουν πάλι...

https://www.facebook.com/marina.tonti/posts/443030509203119?pnref=story

Αποκατάσταση της Αλήθειας, για το κείμενο της ΑΜΡΑ, ""Καβείρια Μυστήρια" η αφετηρία της Καμπάλα", Πνευματική Ιδιοκτησία του Ορφέας Λαμπρόφως, το οποίο είχε παρουσιάσει η κ. Fotini Kakogiannoy, ως δικό της κείμενο, και στη προσωπική της σελίδα αλλά και σε διάφορες φιλοσοφικές και εσωτερικές ομάδες στο φβ, καθώς και στο προσωπικό της blog. Η έρευνα μας θα συνεχιστεί, αν υπάρχουν άλλες περιπτώσεις οικειοποίησης δικών μας κειμένων, στα βιβλία της "κυρίας".

Marina Tonti Οπως βλέπουμε δεν παρουσιάζει την πηγή του κειμένου, που έχει δημοσιεύσει και σε προσωπικό της blog
http://arsinoi2012.blogspot.gr/2015/06/800x600-normal-0-false-false-false-el-x.html

Marina Tonti Mόλις με απείλησε τηλεφωνικά πως θα στείλει αλβανούς και θα με γαμ... ουν... χεχε... Εύγε... Φωτεινή μου... Δείξε μας το Ελληνικό σου πνεύμα...
5 ώρες · Τροποποιήθηκε · Μου αρέσει!

Marina Tonti Τις καταγγελίες που δέχομαι με προσωπικά μηνύματα, για την "κυρία", είναι απίστευτες... Μετά από έρευνά μας, θα δημοσιοποιηθούν...
5 ώρες · Τροποποιήθηκε · Μου αρέσει!

Fotini Kakogiannoy εισαι σοβαρη ;; πας καλα κοπελα μου ; ποιος σε απειλησε εσυ μας απειλησες και εχω και ηχογραφημενες της συνομιλιες σου που μας απειλεις και λες εσυ η ιδια οτι θα μας γαμ@@@ ντροπη σου και αισχος να διασυρεις μια διακεκριμενη συγγραφεα ουτε ενα like δεν εχεις κανεις δεν ασχολειτε μαζι σου τι να σου πω ... να σου συστησουμε εγω και η ομαδα μου εναν ειδικο αλλα τι να περιμενεις η οποια δεν εχει προσωπικη ζωη και ασχολειτε με τους αλλους σε χλευαζω και σε οικτιρω κανε οτι θες εγω παω να πιω καφε με την παρεα μου !!! emoticon smile
5 ώρες

Marina Tonti Λυπάμαι Φωτεινή, αλλά κάποια στιγμή, έρχεται και η ώρα της Δικαιοσύνης... emoticon wink
5 ώρες · Μου αρέσει!

Marina Tonti Από εδώ και στο εξής, να γνωρίζεις, πως πρέπει να σεβόμαστε την Πνευματική Ιδιοκτησία του άλλου, την οποία εμείς, την γνώση, τη μοιράζουμε δωρεάν...
40 λεπτά · Τροποποιήθηκε · Μου αρέσει!

Θοδωρής Θεοδωρόπουλος ΠΑΡΕ Κ ΤΟΝΤΙ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΕΠΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΟΥ ΑΛΩΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΑΝΟΙΚΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΟΓΟΚΛΟΠΟΙ ΧΑΧΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΕΜΕΝΑ ΑΝ ΜΕ ΜΠΟΛΚΑΡΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΠΙΣΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΑΘΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΕΔΩ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΩ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ 22 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ Κ ΚΑΚΟΓΑΙΝΝΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ...
5 ώρες

Θοδωρής Θεοδωρόπουλος 1. Bernard Williams, "Πλάτων- η επινόηση της φιλοσοφίας’’, μτφ
Μ.Σκαρά,Ενάλιος, 2001,σ.σ 412. Taran . L. "The creation myth in Plato's Timaeus" in Anton J.P. and
2.Kustas G.. L.*-Essays ih ancient Greek philosophy-N. York 1971,σσ372.

3. Φρανσουά Νταγκονιέ: ‘’ Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και η φιλοσοφία τους’’,μτφ
Μ.Τριανταφύλλου,εκδόσεις Μελάνι,Αθήνα 2007,σ.σ 28.

4. Μonique Dixsaut : " philosophes Platon Le desir de comprendre". ,Libraire philosophique J.Vrin, 2003, σσ115 200.

5.“ Metaphysics and Epistemology, Collection of critical essays,Edited by G.Vlastos,Anchor books, Doublepay and company, Garden city ,New York,1971 ,σ.σ 166 -180

6. Paul Kucharski Aspects de la a specoulation platonicienne, Ruplications de la Sorbonne serie “etudes” Tome 1,1971, σ.σ 300-301.

7. . Ούλριχ φον Βιλαμόβιτς :Πλάτων,η ζωή και το έργο του (νεότητα ,ώριμα χρόνια,γήρας), εκδόσεις ΚάκτοςΑθήνα 2005, σ.σ 517-680

8. Platonism and Phythagorism, by Paul-Elmer More,Green wood press publishers , New York, 1969 , σ. 248.
9. [Wildelband, W.–Heimsoeth, H., Εγχειρίδιο Ιστορίας της Φιλοσοφίας4, Α΄ Τομ., (μτφρ. Ν. Μ. *Σκουτερόπουλος), ΜΙΕΤ, (Αθήνα 2001)

10. Burnet J. (ed.) Plato. Platonis Opera, Oxford University Press. (Oxford 1903)

11. Bywater, J, (ed), Aristotle's Ethica Nicomachea, Clarendon Press, (Oxford 1894)
Herodotus, (transl. A. D. Godley), Harvard University Press, (Cambridge 1920)

12.Homer, The Odyssey, (transl. A.T. Murray). Cambridge, MA., Harvard University Press; William *Heinemann, Ltd, (London,. 1919)
Homer, Homeri Opera in five volumes, Oxford University Press, (Oxford 1920)

13.Liddell H. G. - Scott R., A Greek-English Lexicon, Clarendon Press, (Oxford 1940)

14. W.K.C. Guthrie: “Orpheus and the greek relirion,,London ,1952,σ.σ.216-221.

΄

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

1.Πλάτωνος Φαίδων,113d-114 εκδόσεις Πάπυρος

2. Πλάτωνος Πολιτεία Α,330 D-331a.

3. Πλάτωνος , Πολιτεία V III 517 **c , εισαγωγή,μτφ,σχόλια Ν.
Σκουτερόπυλος,Πόλις,2002, σ.σ 209.* Πλάτων «Πολιτεία» XXI, σ.σ 415

4. Πολιτικός 83 b-c.Πβ. Κρατύλος 400 c, και «Πολιτεία» βιβλίο Β΄ 336 a-b, 363 c-d., όπου καθορίζεται ότι δεν επιτρέπεται η αυτοκτονία, ωστόσο μόνο με τον θάνατο μπορεί η ψυχή να ελπίζει ότι θα απαλλαγεί από τα δεινά του σώματος. Η ψυχή πηγαίνει σε έναν κόσμο υπερούσιο,όπου θα ευτυχήσει ή θα τιμωρηθεί ανάλογα με το αν μυήθηκε στα υπέρτατα μυστήρια της ύπαρξης και αν έζησε μία δίκαιη ζωή.

5.Κατσαρός Β. (εισ.), Λεξικό Σουΐδα, Θύραθεν, (Θεσσαλονίκη 2002)

6.Κων/νος Ράντης : « Φύσις και Πνεύμα- από τους προσωκρατικούς στην κριτική θεωρία» Πολύτροπον , Αθήνα 2008, σ. 48. «…. Η αντίληψη των πυθαγορείων για την ψυχή είναι στενά συνυφασμένη με την αντίληψή τους για τον κόσμο, τον οποίο αντιλαμβάνονται όπως οι Ίωνες φιλόσοφοι ως ζωντανό όν. …Κατ’ουσίαν δεν υπάρχει καμμία διαφορά μεταξύ της ανθρώπινης πνοής, της ανθρώπινης ζωής και της πνοής του σύμπαντος.Ο κόσμος είναι απέραντος ,αιώνιος και ένας. Οι πυθαγόρειοι από το υλοζωιστικό πρωταρχικό στοιχείο , θεωρούν ότι γεννάται ένα αντιθετικό ζεύγος, που αποτελείται από ψυχή και σώμα.Η ενότητα του κόσμου παριστάνεται τώρα δυιστικά και ο φυσικός κόσμος θεωρείται ότι είναι υποδεέστερος μίας υπερβατικής πραγματικότητας….»
5 ώρες

Θοδωρής Θεοδωρόπουλος Η εισαγωγή, που φέρει τον γενικό τίτλο "Ο Πυθαγόρας, οι Πυθαγόρειοι και ο Πυθαγορικός τρόπος του Ιάμβλιχου", αποτελείται από έξη μέρη. Τα πρώτα τρία αναφέρονται στον βίο του Πυθαγόρα, στη Σχολή του -το φημισμένο ομακοείο- και στον πυθαγόρειο τρόπο της θεωρίας και της πράξης, ενώ τα υπόλοιπα στον βίο και τον Πυθαγορικό τρόπο του Ιάμβλιχου, τη σχέση του με τον Νεοπλατωνισμό και τον Χριστιανισμό, στο έργο του Σύριου "Περί της Πυθαγορικής αιρέσεως", αλλά και στα υπόλοιπα έργα του.

9. ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΑ ΩΣ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ
α) ‘’Το φυσικόν’’στο έργο αυτό παρουσιάζεται η τριμερής διάκριση της ψυχής
σε επιθυμητικό θυμοειδές και νοητικό σώμα και η τριμερής διάκριση του σύμπαντος σε υλικό αιθερικό και ουράνιο νοητικό.
β) ‘’ Το παιδευτικόν’’ για την ηθική εκπαίδευση του λαού ιδιαίτερα των νέων.
γ) ‘’ Το πολιτικον’’ για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, από το οποίο έχει έντονα επηρεαστεί ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης.
Για τα τρια παραπάνω βιβλία κάνει λόγο ο Διογένης ο Λαέρτιος, ο οποίος διασώζει ελάχιστα αποσπάσματά τους.

ΠΗΓΕΣ

1. Αέτιος
2. Αθήναιος
3. Αίλιανος
4. Αλέξανδρος Πολυίστωρ
5. Anonymous Londiniensis
6. Απολλόδωρος
7. Αριστοτέλης
8. Γαληνός
9. Caelius Aurelianus
10. Caesar Julius
11. Διογένης Λαέρτιος
12. Διόδωρος Σικελιώτης
13. Δίων Κάσσιος
14. Εύδημος
15. Εύκλείδης
16. Ευστάθιος
17. Fragmenta Historicum Graecorum (FHG)
18. Fragmenta von Vorsokratiker (DK)
19. Ηρόδοτος
20. Θεόφραστος
21. Θέων Σμυρναίος
22. Ιάμβλιχος
23. Ιεροκλής
24. Ιπποκρατική Συλλογή
25. Ιππόλυτος
26. Ιουστίνος
27. Ίων Χίος
28. Macrobius
29. Πίνδαρος
30. Πλάτων
31. Πλούταρχος : έκδοση Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Αθήνα.
32. Πορφύριος
33. Πρόκλος
34. Σιμπλίκιος
35. Σουίδα
36. Στοβαίος
37. Stoicorum Veterum Fragmenta (SVF)
38. Σχόλια Ανώνυμα
39. Φαίδρος
40. Κρατύλος
41. Συμπόσιο
42. Γοργίας
43. Αξίοχος
44. Μένων
45. Πολιτεία Β
46. Νόμοι β
47. Κριτίας
48. Φαίδων
49. Λάσκαρις 632
50. Τίμαιος
51. Αλκιβιάδης τομ.122
52. Δημήτριος
53. Περι του El τομ. 142
54. Σύλλας τομ. 191
55. Αριστείδης τομ. 197
56. Ηθικά (Συμπόσιον των εφτά σοφών) τομ. 178
57. Ηθικά (Παραμυθικός προς την ιδιαν γυναίκα) τομ. 143
58. Ηθικά (Λακωνικά αποφθέγματα) τομ. 143
59. Κάμιλλος τομ 18
60. Ηθικά (Περι Ίσιδος και Οσίριδος ) τομ.141
61. Σολων τομ. 17
62. Ρωμύλος τομ. 19
63. Θήβιος τομ 19
64. Αλέξανδρος τομ 204
65. Περικλής τομ.121
66. Παυσανίας 9.30.5 Μαλτέζος 38.
67. Τσούντας 159
68. Αλεξάνδρου Ανάβαση Α, XI, 2.
69. Πυθαγορικός βίος 243 σελ. 171.
70. Εις Πλατ . Πολιτ. 11 169, 25.
71. Πυθαγ. Β . 28
72. Πρόκλος Θεολ. Π λ. 16. 44 Τ 250.
73. Ορφικά Α, Ιστ. 8 Λάσκαρις 658
74. Αργοναυτικά στ. 664 σελ 160
75. Πρόκλος Πλάτωνος Πολιτεία 11,338 Ανδριανόπουλος 90.
76. Ηρόδοτος 11,22
77.Ηθικά Συμπόσιο των εφτά Σοφών XVI.
78. Εμπεδοκλ.καθαρμ. σελ. 440,447 και Σακελαρίου,Πυθαγόρας 1976 Τευχ 2 σελ 18.
79. Θεογονία 726. 811-814.
80. Ιλιάδα, Θ 15, Μ 134.
81. Εγκ/κο λεξικό Ηλίου\
82. Βλ Πλάτων ,Τιμαίος και Κριτίας
83. Ευριπίδης Fr 475.12
84. Πορφύριος περί αποχής εμψ. 19. Προτρεπτ. 12
85.Αποφθέγματα Λακώνων 224. Ε
86. Orph Fragment σελ 150, ιεροί λόγοι κ.λπ. Κουρτίδης 113.
87. Πλούταρχος στο Ανθολόγιο Στοβαίου 4, 107.
88. Ευριπίδης, Ιππολυτος 953.
89. Orph Fragm Καθαρμοί σελ 20 Κουρτίδης 20.
90. Αργοναυτικά στ 38 σελ 135.
91. Βάτραχοι στ. 145 κ.ε
92. Παυσαν Ι.32 Κουρτίδης 112.
93. Αργοναυτικά στ 43-44 σελ.135.
94. Διόδωροςμ 3,65.
95. Λεκατσάς, ψυχή 461
5 ώρες

Θοδωρής Θεοδωρόπουλος ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Κ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΜΛΟΚΑΡΙΣΤΩ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ PUBLIC ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ?
4 ώρες

Θοδωρής Θεοδωρόπουλος Η ΚΥΡΙΑ ΕΦΗ ΚΑΦΡΙΤΣΑ Φωτεινή μου, λόγω της εμπειρίας μου από το ΙΕΠ, ξέρω ότι όλα τα βιβλία που μας φέρνουν εκεί - μέσω του ΥΠΟΠΑΙΘ - ελέγχονται για την επιστημονική τους αρτιότητα!!! Άρα, αγνόησε κάθε αρνητικό σχόλιο!! Εύχομαι να έχεις ένα ξεκούραστο και ταυτόχρονα δημιουργικό καλοκαίρι!!
4 ώρες

Marina Tonti Γκρινιάζει πως θα τον μπλοκάρω, και έχει μπλοκαριστεί μόνος του... χεχε...
1 ώρα · Μου αρέσει!

Marina Tonti Θοδωρής Θεοδωρόπουλος ΠΑΡΕ Κ ΤΟΝΤΙ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΕΠΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΟΥ ΑΛΩΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΑΝΟΙΚΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΟΓΟΚΛΟΠΟΙ - Πιθανότατα είναι ο μικρός που της μαζεύει τα κλεμένα κείμενα από το διαδίκτυο. Πιάσαμε λαυράκι... Να δημοσιεύσω λοιπόν τα αρχικά σχόλια, που μου έστειλαν...
26 λεπτά · Τροποποιήθηκε · Μου αρέσει!

Marina Tonti Σχόλια που στάλθηκαν σήμερα: πολυ γελιο, μεγαλη απατεωνας, οτι εχει παρουσιασει ειναι αντγραφες απο αλλους, δεν καταλαβαινει τιποτα, εχω φαει βρισιδι εγω απο αυτην, εχει κλεψει και εργασιες γιατρων ομοιοπαθητικων, ολα οσα εκδωσει ειναι απο αλλους, ειχε βαλει ατομο που τα μαζεωε απο το ιντερνετ, εν γνωση της οστριας, ενα search sto google na kaneis, αν την κράξετε σε μερικά γκρούπ θα δεις πόσοι θα πεταχτούν, δεν υπάρχει κάτι που έχει γράψει η ίδια την ξερω 10 χρόνια όταν δεν άντεξα αυτό που κάνει και τηε είπα γιατί δεν γράφεις κατι δικό σου με εβρισε και με εκανε μπλοκ, μέχρι τώρα έχω ενημερώσει πάνω από 5 άτομα που τους πηρε υλικό αλλά δεν κάναν τίποτα οπότε συνεχίζει
56 λεπτά · Τροποποιήθηκε · Μου αρέσει!

Marina Tonti Νέα Σχόλια: ΑΑΑΑΑΑ... ΕΙΝΑΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ.. ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΕΠΙΚΟΛΗΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΗΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΤΙΣΤΕΙ ΘΑ ΑΠΕΥΘΗΝΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΕΙΣ ΜΠΟΥΚ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ ΤΗΣ...
ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΧΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΑΕΙ... ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ....

56 λεπτά · Μου αρέσει!

Marina Tonti Συνέχεια π.μ. - H απάντηση της Φωτεινής - Αρσινοη επισης προς γνωσι και συμμορφωσι δεν υπαρχε cory rigt στο διαδικτυο.ΕΙδάλλως οι ίδιες οι σελίδες και οι διαχειριστές τους θα με ειχαν ενοχλεισει. Εσυ τι ρόλο βαρας του υψιστου κριτη" μαλακισμενο και αμορφωτο κοριτσακι. ΑΝ ΗΞΕΡ Α ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΘΑΑ ΕΙΧΕΣ ΛΑΒΕΙ ΕΞΟΔΙΚΟ
6 λεπτά · Τροποποιήθηκε · Μου αρέσει!

Marina Tonti ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ... ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ... ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΛΟ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ...
53 λεπτά · Μου αρέσει!

Marina Tonti Συνέχεια π.μ. - καταρχην η βιβλιογραφεια στα βιβλια της εινα ψευτικη, ειναι απο αλλου, ουτε παραπομπες δεν εχει, και δεν ξερει αγγλικα ουτε γερμανικα ουτε γαλλικα, μιλαμε για μεγαλη απατη και εχει ρηξει πολλα λεφτα
5 λεπτά · Τροποποιήθηκε · Μου αρέσει!

Marina Tonti Συνέχεια σχολίων: τα δυο πρωτα βιβλια που εκδωσε της τα μαζεξε ενα παλικαρι, απο το ιντερνετ και τα εκανε κολαζ, μετα τα πηγε στον εκδοτη κ εφρηξε αυτος, και τα εδωσε σε ενα καθηγητη να τα μαζεψει λιγο και τα εβγαλε, μεχρι και απο εμενα εχει κλεψει κειμενο απο την ιστοσελιδα μου
37 λεπτά · Μου αρέσει!

Marina Tonti http://4lyk-kerats.att.sch.gr/autosch/joomla15/images/PROJECT/KOSKINAS/H%20GENNHSH%20THS%20EYKLEIDIAS%20GEOMETRIAS.pdf
36 λεπτά · Μου αρέσει!

Marina Tonti http://www.esoterica.gr/forumS/topic.asp?TOPIC_ID=1277&ARCHIVE
36 λεπτά · Μου αρέσει! · Αφαίρεση προεπισκόπησης

Marina Tonti http://fotinikakogiannou.gr/shop/%CF%80%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B1/

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ | Φωτεινη Κακογιαννου
36 λεπτά · Μου αρέσει! · Αφαίρεση προεπισκόπησης

Marina Tonti Τους Αλβανούς, πότε θα τους στείλετε? Να ξέρω να τους περιμένω, να κεράσω και καφέ... :)

Marina Tonti Τελικά είστε πιο καθάρματα, από ότι περίμενα... Παραδέχεστε πως κλέψατε το κείμενο, και τώρα το γυρίζετε πάλι... Εχετε ξευτελιστεί, μπροστά σε όλο τον κόσμο...
http://arsinoi2012.blogspot.gr/2015/06/800x600-normal-0-false-false-false-el-x.html

Marina Tonti Αυτό το παιδαρέλι "Θοδωρής Θεοδωρόπουλος", Φωτεινή σε πήρε στο λαιμό του? Αυτός είναι ο κλέφτης κειμένων, που δημοσιεύεις, ως δικά σου? Σαν δεν ντρέπεστε ΑΛΗΤΕΣ.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 05, 2015, 10:11:56 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: "Καβείρια Μυστήρια" η αφετηρία της Καμπάλα
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 05, 2015, 02:03:38 »
Αυτός ο Πέππας ποιος είναι, και ο ίδιος ισχυρίζεται, πως είναι κείμενό του? Για να ξέρουμε ποιον ακόμα θα κυνηγήσουμε για ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ.
Το να βάλεις μία βιβλιογραφία, αποδεικνύει πως είναι κάποιου άλλου κείμενο?

Για την μόνη τέχνη που παρατηρούμε πως εξασκείτε άριστα, είναι η τέχνη της ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ, και ειδικά της αντιγραφής (copy/paste) από το διαδίκτυο.
(Τους έχει πιάσει πανικός, δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν...)   :)


https://www.facebook.com/fotini.kakogiannoy/posts/392603284279332

ΠΑΡΕ Κ ΤΟΝΤΙ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΕΠΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΟΥ ΑΛΩΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΑΝΟΙΚΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΟΓΟΚΛΟΠΟΙ ΧΑΧΑ

1. Bernard Williams, "Πλάτων- η επινόηση της φιλοσοφίας’’, μτφ
Μ.Σκαρά,Ενάλιος, 2001,σ.σ 412. Taran . L. "The creation myth in Plato's Timaeus" in Anton J.P. and
2.Kustas G.. L.*-Essays ih ancient Greek philosophy-N. York 1971,σσ372.
3. Φρανσουά Νταγκονιέ: ‘’ Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και η φιλοσοφία τους’’,μτφ
Μ.Τριανταφύλλου,εκδόσεις Μελάνι,Αθήνα 2007,σ.σ 28.
4. Μonique Dixsaut : " philosophes Platon Le desir de comprendre". ,Libraire philosophique J.Vrin, 2003, σσ115 200.
5.“ Metaphysics and Epistemology, Collection of critical essays,Edited by G.Vlastos,Anchor books, Doublepay and company, Garden city ,New York,1971 ,σ.σ 166 -180
6. Paul Kucharski Aspects de la a specoulation platonicienne, Ruplications de la Sorbonne serie “etudes” Tome 1,1971, σ.σ 300-301.
7. . Ούλριχ φον Βιλαμόβιτς :Πλάτων,η ζωή και το έργο του (νεότητα ,ώριμα χρόνια,γήρας), εκδόσεις ΚάκτοςΑθήνα 2005, σ.σ 517-680
8. Platonism and Phythagorism, by Paul-Elmer More,Green wood press publishers , New York, 1969 , σ. 248.
9. [Wildelband, W.–Heimsoeth, H., Εγχειρίδιο Ιστορίας της Φιλοσοφίας4, Α΄ Τομ., (μτφρ. Ν. Μ. *Σκουτερόπουλος), ΜΙΕΤ, (Αθήνα 2001)
10. Burnet J. (ed.) Plato. Platonis Opera, Oxford University Press. (Oxford 1903)
11. Bywater, J, (ed), Aristotle's Ethica Nicomachea, Clarendon Press, (Oxford 1894)
Herodotus, (transl. A. D. Godley), Harvard University Press, (Cambridge 1920)
12.Homer, The Odyssey, (transl. A.T. Murray). Cambridge, MA., Harvard University Press; William *Heinemann, Ltd, (London,. 1919)
Homer, Homeri Opera in five volumes, Oxford University Press, (Oxford 1920)
13.Liddell H. G. - Scott R., A Greek-English Lexicon, Clarendon Press, (Oxford 1940)
14. W.K.C. Guthrie: “Orpheus and the greek relirion,,London ,1952,σ.σ.216-221.
΄
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
1.Πλάτωνος Φαίδων,113d-114 εκδόσεις Πάπυρος
2. Πλάτωνος Πολιτεία Α,330 D-331a.
3. Πλάτωνος , Πολιτεία V III 517 **c , εισαγωγή,μτφ,σχόλια Ν.
Σκουτερόπυλος,Πόλις,2002, σ.σ 209.* Πλάτων «Πολιτεία» XXI, σ.σ 415
4. Πολιτικός 83 b-c.Πβ. Κρατύλος 400 c, και «Πολιτεία» βιβλίο Β΄ 336 a-b, 363 c-d., όπου καθορίζεται ότι δεν επιτρέπεται η αυτοκτονία, ωστόσο μόνο με τον θάνατο μπορεί η ψυχή να ελπίζει ότι θα απαλλαγεί από τα δεινά του σώματος. Η ψυχή πηγαίνει σε έναν κόσμο υπερούσιο,όπου θα ευτυχήσει ή θα τιμωρηθεί ανάλογα με το αν μυήθηκε στα υπέρτατα μυστήρια της ύπαρξης και αν έζησε μία δίκαιη ζωή.
5.Κατσαρός Β. (εισ.), Λεξικό Σουΐδα, Θύραθεν, (Θεσσαλονίκη 2002)
6.Κων/νος Ράντης : « Φύσις και Πνεύμα- από τους προσωκρατικούς στην κριτική θεωρία» Πολύτροπον , Αθήνα 2008, σ. 48. «…. Η αντίληψη των πυθαγορείων για την ψυχή είναι στενά συνυφασμένη με την αντίληψή τους για τον κόσμο, τον οποίο αντιλαμβάνονται όπως οι Ίωνες φιλόσοφοι ως ζωντανό όν. …Κατ’ουσίαν δεν υπάρχει καμμία διαφορά μεταξύ της ανθρώπινης πνοής, της ανθρώπινης ζωής και της πνοής του σύμπαντος.Ο κόσμος είναι απέραντος ,αιώνιος και ένας. Οι πυθαγόρειοι από το υλοζωιστικό πρωταρχικό στοιχείο , θεωρούν ότι γεννάται ένα αντιθετικό ζεύγος, που αποτελείται από ψυχή και σώμα.Η ενότητα του κόσμου παριστάνεται τώρα δυιστικά και ο φυσικός κόσμος θεωρείται ότι είναι υποδεέστερος μίας υπερβατικής πραγματικότητας….»
7.«Πλάτων- Φαίδων ,προλεγόμενα Τ.Φ.Αρβανιτάκης,εισαγωγή,μτφ,θέματα,ερωτήματα για επεξεργασία,Θ. Γ.Μαυρόπουλος,Ζ ήτρος,Θεσσαλονίκη,σ.σ 54.
Πλάτωνος Φαίδων 106 b- 107 b : « ει μεν το αθάνατον και ανώλεθρον εστίν, αδύνατον ψυχή, όταν θάνατος επ’αυτήν ίη απόλλυσθαι….επιόντος άρα θαναάτου επι τον άνθρωπον το μεν θνητόν ως έοικεν αυτού αποθνήσκει, το δ’αθάνατον σών και αδιάφθορον οίχεται απιών υπεκχωρήσαν τω θανάτω….παντός μάλλον άρα,έφη, ω Κέβης, ψυχή αθάνατον και ανώλεθρον ,και τω όντι έσονται ημών αι ψυχαί εν Άιδου.»
8. Πυθαγόρας Τ. Φ .Αρβανιτάκης, εισαγωγή ,μτφ, θέματα, ερωτήματα για επεξεργασία, Θ.Γ.Μαυρόπουλος ,Ζήτρος,Θεσσαλονίκη σ.σ 54.
Το "Περί του Πυθαγορικού βίου" είναι το πρώτο από τα 10 βιβλία που έγραψε ο Ιάμβλιχος σχετικά με τον πυθαγορισμό. Ο Ιάμβλιχος προτείνει ένα καινούργιο πρόγραμμα φιλοσοφίας, το οποίο υποστηρίζεται από τις αρχές και τον τρόπο του βίου των Πυθαγορείων, έτσι όπως παρουσιάζεται μέσα από τη ζωή και τη διδασκαλία του Πυθαγόρα και των μαθητών του. Η σημασία του κειμένου είναι μεγάλη καθώς, ενώ γράφεται σε μιαν εποχή με έντονο φιλοσοφικό και θρησκευτικό χαρακτήρα -αυτήν της ύστερης Αρχαιότητας (4ος αιώνας μ.Χ.)- αναφέρεται στον Πυθαγόρα και τον αρχαίο πυθαγορισμό (6ος αιώνας π.Χ.). Η προσωκρατική σκέψη, η πλατωνική και η αριστοτελική φιλοσοφία, η ελληνιστική περίοδος, η χριστιανική διδασκαλία και ο νεοπλατωνισμός, είναι το πέρασμα που συνδέει την εποχή του Πυθαγόρα με την εποχή της διδασκαλίας και του συγγραφικού έργου του Ιάμβλιχου. Πέραν των βιογραφικών πληροφοριών, η σημασία των αριθμών, των συμβόλων και της μουσικής, οι τέσσερις λόγοι του Πυθαγόρα στην Κρότωνα, το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα και η πολιτική του στάση, η σοφία, η δικαιοσύνη, η σωφροσύνη, η ανδρεία και η φιλία, είναι τα σημαντικότερα ζητήματα που συνθέτουν το έργο του Ιάμβλιχου.
Η εισαγωγή, που φέρει τον γενικό τίτλο "Ο Πυθαγόρας, οι Πυθαγόρειοι και ο Πυθαγορικός τρόπος του Ιάμβλιχου", αποτελείται από έξη μέρη. Τα πρώτα τρία αναφέρονται στον βίο του Πυθαγόρα, στη Σχολή του -το φημισμένο ομακοείο- και στον πυθαγόρειο τρόπο της θεωρίας και της πράξης, ενώ τα υπόλοιπα στον βίο και τον Πυθαγορικό τρόπο του Ιάμβλιχου, τη σχέση του με τον Νεοπλατωνισμό και τον Χριστιανισμό, στο έργο του Σύριου "Περί της Πυθαγορικής αιρέσεως", αλλά και στα υπόλοιπα έργα του.
9. ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΑ ΩΣ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ
α) ‘’Το φυσικόν’’στο έργο αυτό παρουσιάζεται η τριμερής διάκριση της ψυχής
σε επιθυμητικό θυμοειδές και νοητικό σώμα και η τριμερής διάκριση του σύμπαντος σε υλικό αιθερικό και ουράνιο νοητικό.
β) ‘’ Το παιδευτικόν’’ για την ηθική εκπαίδευση του λαού ιδιαίτερα των νέων.
γ) ‘’ Το πολιτικον’’ για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, από το οποίο έχει έντονα επηρεαστεί ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης.
Για τα τρια παραπάνω βιβλία κάνει λόγο ο Διογένης ο Λαέρτιος, ο οποίος διασώζει ελάχιστα αποσπάσματά τους.
ΠΗΓΕΣ
1. Αέτιος
2. Αθήναιος
3. Αίλιανος
4. Αλέξανδρος Πολυίστωρ
5. Anonymous Londiniensis
6. Απολλόδωρος
7. Αριστοτέλης
8. Γαληνός
9. Caelius Aurelianus
10. Caesar Julius
11. Διογένης Λαέρτιος
12. Διόδωρος Σικελιώτης
13. Δίων Κάσσιος
14. Εύδημος
15. Εύκλείδης
16. Ευστάθιος
17. Fragmenta Historicum Graecorum (FHG)
18. Fragmenta von Vorsokratiker (DK)
19. Ηρόδοτος
20. Θεόφραστος
21. Θέων Σμυρναίος
22. Ιάμβλιχος
23. Ιεροκλής
24. Ιπποκρατική Συλλογή
25. Ιππόλυτος
26. Ιουστίνος
27. Ίων Χίος
28. Macrobius
29. Πίνδαρος
30. Πλάτων
31. Πλούταρχος : έκδοση Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Αθήνα.
32. Πορφύριος
33. Πρόκλος
34. Σιμπλίκιος
35. Σουίδα
36. Στοβαίος
37. Stoicorum Veterum Fragmenta (SVF)
38. Σχόλια Ανώνυμα
39. Φαίδρος
40. Κρατύλος
41. Συμπόσιο
42. Γοργίας
43. Αξίοχος
44. Μένων
45. Πολιτεία Β
46. Νόμοι β
47. Κριτίας
48. Φαίδων
49. Λάσκαρις 632
50. Τίμαιος
51. Αλκιβιάδης τομ.122
52. Δημήτριος
53. Περι του El τομ. 142
54. Σύλλας τομ. 191
55. Αριστείδης τομ. 197
56. Ηθικά (Συμπόσιον των εφτά σοφών) τομ. 178
57. Ηθικά (Παραμυθικός προς την ιδιαν γυναίκα) τομ. 143
58. Ηθικά (Λακωνικά αποφθέγματα) τομ. 143
59. Κάμιλλος τομ 18
60. Ηθικά (Περι Ίσιδος και Οσίριδος ) τομ.141
61. Σολων τομ. 17
62. Ρωμύλος τομ. 19
63. Θήβιος τομ 19
64. Αλέξανδρος τομ 204
65. Περικλής τομ.121
66. Παυσανίας 9.30.5 Μαλτέζος 38.
67. Τσούντας 159
68. Αλεξάνδρου Ανάβαση Α, XI, 2.
69. Πυθαγορικός βίος 243 σελ. 171.
70. Εις Πλατ . Πολιτ. 11 169, 25.
71. Πυθαγ. Β . 28
72. Πρόκλος Θεολ. Π λ. 16. 44 Τ 250.
73. Ορφικά Α, Ιστ. 8 Λάσκαρις 658
74. Αργοναυτικά στ. 664 σελ 160
75. Πρόκλος Πλάτωνος Πολιτεία 11,338 Ανδριανόπουλος 90.
76. Ηρόδοτος 11,22
77.Ηθικά Συμπόσιο των εφτά Σοφών XVI.
78. Εμπεδοκλ.καθαρμ. σελ. 440,447 και Σακελαρίου,Πυθαγόρας 1976 Τευχ 2 σελ 18.
79. Θεογονία 726. 811-814.
80. Ιλιάδα, Θ 15, Μ 134.
81. Εγκ/κο λεξικό Ηλίου\
82. Βλ Πλάτων ,Τιμαίος και Κριτίας
83. Ευριπίδης Fr 475.12
84. Πορφύριος περί αποχής εμψ. 19. Προτρεπτ. 12
85.Αποφθέγματα Λακώνων 224. Ε
86. Orph Fragment σελ 150, ιεροί λόγοι κ.λπ. Κουρτίδης 113.
87. Πλούταρχος στο Ανθολόγιο Στοβαίου 4, 107.
88. Ευριπίδης, Ιππολυτος 953.
89. Orph Fragm Καθαρμοί σελ 20 Κουρτίδης 20.
90. Αργοναυτικά στ 38 σελ 135.
91. Βάτραχοι στ. 145 κ.ε
92. Παυσαν Ι.32 Κουρτίδης 112.
93. Αργοναυτικά στ 43-44 σελ.135.
94. Διόδωροςμ 3,65.
95. Λεκατσάς, ψυχή 461.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 05, 2015, 10:18:00 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/