Οδηγίες για την θεραπευτική αγωγή και την χρήση της Κηραλοιφής για την θεραπεία της Ουρικής αρθρίτιδας.
1. Προσεγμένη διατροφή με αποφυγή λήψης επιβαρυντικών τροφών για την αρθρίτιδα, όπως είναι όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα από αγελαδινό γάλα, οι μαργαρίνες, η ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, το κρέας, τα προσθετικά τροφίμων και τα συντηρητικά, καθώς και τα τηγανητά, ο καφές και ο καπνός, όπως και η υπερκατανάλωση αλκοόλ.
Κυριότερα τρόφιμα που χρειάζεται να αποφεύγεται η κατανάλωσή τους.
Αντσούγιες, Τουρσί (εκτός από το ξινό λάχανο), Ζωμοί κρέατος και κρέας κονσέρβα, Εντόσθια και μυαλά ζώων, Σάλτσες κρέατος, Ρέγκα – Σκουμπρί – Κολιός, Κιμάς, Μύδια, Ταραμάς, Πέρδικα και Ζαρκάδι.
Τρόφιμα για περιορισμένη κατανάλωση.
Όλα τα κρέατα και τα ψάρια, συμπληρωματική πρόσληψη Πρωτεΐνης, Οστρακοειδή, Φασόλια – Φακές – Αρακάς, Σπαράγγια – Μανιτάρια – Σπανάκι και Αχλάδια.
Προτιμώμενα τρόφιμα για καθημερινή κατανάλωση.
Δημητριακά, Ζυμαρικά, Ρύζι, Γιαούρτι – Τυριά (χαμηλών λιπαρών), Αυγά, Φρούτα, Λαχανικά (εκτός των απαγορευμένων) και πολλά Έλαια (κύρια Ελαιόλαδο).
2. Η επιστροφή στην λεγόμενη «Μεσογειακή Δίαιτα» με χαμηλή κατανάλωση τροφών ζωικής προέλευσης και προτίμηση σε φυτικά προϊόντα, καθώς και σε χαμηλής οξύτητας τροφές, είναι ένα σημαντικό βήμα για την θεραπεία. Συνίσταται η λήψη φυσικών διατροφικών συμπληρωμάτων, όπως η «Σπιρουλίνα», το «Ιπποφαές» και κυριότερα η Πρωτεΐνη Ορού Γάλακτος, να αποφεύγονται όμως σκευάσματα με σαλικυλικό οξύ.
3. Καθημερινή λήψη μαζί με το ελαιόλαδο και διατροφικών συμπληρωμάτων με Ω3 λιπαρά, ή τροφών πλούσιων σε Ω3 λιπαρά όπως, (ψάρια των κρύων υδάτων, καρύδια κλπ), με παράλληλη λήψη αφεψημάτων από βότανα όπως το χαμομήλι, καθώς και χρήση βοτάνων ή/και μπαχαρικών - καρυκευτικών, (Κουρκούμης, Σκόρδου, Πιπεριού Καγιέν και ρίζας Τζίντζερ).
4. Χρήση Μηλόξυδου σε φαγητά που συνοδεύονται με ξύδι και καθημερινή χρήση Λεμονιού, είτε σε φαγητά – Σαλάτες κλπ, είτε λίγες σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό το οποίο πίνεται το πρωί και μία ώρα πριν από κάθε γεύμα. (Να προτιμώνται μικρά και συχνά γεύματα καθημερινά) και καθημερινή λήψη χυμού Βύσσινο και όταν υπάρχουν, φρούτα Κεράσια, Φράουλες και Ανανά.
5. Καθημερινή λήψη, πρωί – βράδυ, Χονδροϊτίνης (1200 mg ημερησίως), Γλουκοζαμίνης (1500 mg ημερησίως) και Μ.Σ.Μ. (1500 mg ημερησίως) και αποφυγή λήψης ασπιρίνης.
6. Να γίνεται χρήση της Κηραλοιφής 2 φορές την ημέρα και για διάστημα όχι μικρότερο από 2 μήνες (καλόν είναι να συνεχιστεί για 90 ημέρες) με καθημερινή λήψη 8 ποτηριών νερού.
Η Κηραλοιφή ως Φυσικό προϊόν, δεν έχει καμία παρενέργεια και μπορεί να γίνεται η χρήση αυτής, μαζί με χρήση ή λήψη και άλλων φυσικών προϊόντων, όπως π.χ. φυτικών αντιφλεγμονωδών και αναλγητικών.
Ευχόμαστε γρήγορη και οριστική απάλειψη του προβλήματος.