Θεωρώ σοφό άνθρωπο τον Anton La Vey, έχω μελετήσει και ορισμένα βιβλία του, το Satanic Bible, το Satanic Ritual και το Satanic Witch...
Έχω μεταφράσει στα ελληνικά, το πρώτο ... ολόκληρο.
Η "σοφία" του Anton La Vey, ανέρχεται στο "ύψιστο" εξελικτικό σημείο που για τον άνθρωπο, αντιστοιχεί στην εφηβεία.
Πρόσφατα ένας "τουρίστας" του εσωτερισμού μας δήλωσε ότι, ως Α.Μ.Ρ.Α. έχουμε πολλά κοινά σημεία με τις θέσεις που ανέπτυξε ο Anton La Vey, σε σχέση με την ανάπτυξη του "Εγώ". Ως "Α.Μ.Ρ.Α", ακολουθώντας την φυσική διαδικασία εξέλιξης, εργαζόμαστε για την στήριξη και ανάπτυξη του "Εγώ" κάθε Νεόφυτου, με μοναδικό σκοπό την ενδυνάμωσή του για την ανάληψη του κοινωνικού έργου που του αναλογεί. Προσπαθούμε με λίγα λόγια να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση του "Εγώ", ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί στο έργο για το "Εμείς". Ο Anton La Vey ουσιαστικά, προσπαθεί να συνθέσει μεθόδους και θεωρίες για την ενδυνάμωση του "Εγώ", με μοναδικό στόχο, σκοπό και όφελος, ΜΟΝΟΝ για το "Εγώ". Στην Φυσική διαδικασία της ανάπτυξης, το στάδιο αυτό αντιστοιχεί μέχρι το τέλος της εφηβείας, αλλά πριν την ενηλικίωση. Ο αληθινός ενήλικας είναι "γονέας", φροντίζει ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ για άλλους ανθρώπους. Αυτό το εξελικτικό στάδιο για τον Anton La Vey, είναι έξω και πολύ πέρα από την "σοφία" του, πολύ πιο πάνω από την αντιληπτική του δυνατότητα, καθότι έχει παραμείνει στο στάδιο του αιώνιου ανώριμου εγωιστή έφηβου.
Εκείνο που φρονώ ότι ταιριάζει στην παρούσα συγκυρία, είναι το ρητό που ανέπτυξαν οι Στωικοί. "Ο άνθρωπος υποφέρει αφάνταστα όταν αρνείται να δεχθεί τον φυσικό του σκοπό, όταν αρνείται πεισματικά να ακολουθήσει το πεπρωμένο του"....