Αποστολέας Θέμα: Το "παπαδολόι" και πόσο δίκιο είχε ο Καζαντζάκης...  (Αναγνώστηκε 2709 φορές)

Rose

• Administrator
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
Και όμως ο Καζαντζάκης μιλούσε για την πλειοψηφία τους, διότι ως Αυθεντικός Ελευθεροτέκτονας γνώριζε πως ο χριστιανισμός είναι ΑΠΑΤΗ.

http://www.pyles.tv/Blogs/Kostas-Chardavellas-Blog/March_2010/kazantzakis_blog.aspx

Το "παπαδολόι" και πόσο δίκιο είχε ο Καζαντζάκης...

Όταν στα χρόνια της εφηβείας μου διάβαζα με μανία Καζαντζάκη, η λέξη που κυριαρχούσε στο μυαλό μου σαν έννοια, εμπνευσμένη  από έναν εκ των σημαντικότερων Ελλήνων λογοτεχνών, ήταν το ΄΄παπαδολόϊ΄΄.

Με αυτή τη λέξη χαρακτήριζε όλους αυτούς τους παπάδες- φραγκοφονιάδες, τους ΄΄ Δέσποτες΄΄ με τα χρυσά άμφια και την περισσή υποκρισία, τους κοιλαράδες παπάδες που πέφτουν σαν τα κοράκια πάνω σε χαρμόσυνα ή λυπητερά συμβάντα (γάμοι, κηδείες, τρισάγια, αγιασμούς κ.λ.π.) και αρπάζουν από τους πιστούς όσα μπορούν περισσότερα.

Φυσικά δεν είναι όλοι οι ρασοφόροι έτσι. Φυσικά υπάρχουν και οι ελεήμονες και φιλεύσπλαχνοι παπάδες, οι πραγματικοί κήρυκες του λόγου της Αγάπης και του Χριστού. Όλοι εκείνοι που δίνουν και το τελευταίο ευρώ από το μισθό τους για να βοηθήσουν τους αδύναμους... Όλοι εκείνοι που μοιράζονται το φαγητό τους με τον φτωχό, σπουδάζουν τα άπορα παιδιά και πληρώνουν το ενοίκιο της οικογένειας που έμεινε χωρίς εισόδημα! Ευτυχώς, υπάρχουν! Και ξέρετε , τι νομίζω; Πως μπορεί να είνια και η πλειοψηφία!

Αλλά η ύπαρξή τους, δεν ακυρώνει - δυστυχώς- την βροντερή παρουσία των ... άλλων!  Γιατί  το παπαδολόϊ (όπως σκυλολόϊ) κυριαρχεί – ακόμα και αν είναι μειοψηφία .

Και άντε να ξεχάσουμε τον Εφραίμ και τον Αρσένιο (που δε ξεχνιούνται).  Αλλά πώς να ξεχάσεις και να αγνοήσεις όλους αυτούς τους ρασοφόρους με τα χρυσά ( τους λένε ιεράρχες συνήθως, σεβασμιότατους κ.λ.π. τρομάρα τους) που σκούζουν και αντιδρούν υστερικά τις μέρες αυτές, επειδή η κυβέρνηση λέει να φορολογήσει τα έσοδα σε Μητροπόλεις και Μοναστήρια.

"Θα αναγκαστούμε να μειώσουμε τις φιλανθρωπίες", λένε χωρίς ίχνος ντροπής!   Δηλαδή, ο αρχιπαπάς στην τάδε Μητρόπολη ή στη Μονή Πετράκη που στεγάζει την Ιερά Σύνοδο μπορεί να νοικιάζει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στο κέντρο της Αθήνας ή ένα κεντρικό θέατρο (τέτοια κτίρια έχει πολλά η Εκκλησία) με ενοίκιο 20.000 € το μήνα – αλλά να μην πληρώνει μια στην Εφορία. Και ο μεροκαματιάρης των 700€ το μήνα να καλείται να πληρώσει τη λέζα από τις κλεψιές όλων αυτών των λαμόγιων που μας κυβερνούν χρόνια τώρα.

Στον ΄΄ΑΘΕΑΤΟ ΚΟΣΜΟ΄΄ την περασμένη Τρίτη τους... κρέμασα τη μπουγάδα στο σκοινί της τηλεόρασης – βάζοντας όλα τα στοιχεία για τη λεγόμενη εκκλησιαστική περιουσία. Μιλάμε για τη μισή σχεδόν Ελλάδα στην κτήση τους. ΄Εχουν λοιπόν:

ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ: 15 ΔΙΣ ΕΥΡΩ (5 ΤΡΙΣ ΣΕ ΔΡΧ)
ΕΚΤΑΣΕΙΣ (ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ): 855.730 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ
ΕΤΗΣΙΑ ΕΣΟΔΑ: 25 ΔΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ

Στην Αττική 4 μόνο Μονές έχουν:

Αγροκτήματα

Μονή Πεντέλης 32.000 στρέμματα
Μονή Πετράκη 2.500 στρέμματα
Μονή Φανερωμένης 2.200 στρέμματα (στη Σαλαμίνα)
Μονή Οσίου Μελετίου 6.600 στρέμματα

Χρεόγραφα

ΕΙΔΟΣ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΣΑ
Μετοχές Εθνική Τράπεζα 20.000.000 ευρώ
Μετοχές Τράπεζα Ελλάδος 200.000 ευρώ
Αμοιβαία        2.000.000 ευρώ
Διαθέσιμα   40.000.000 ευρώ
Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου Αγνωστο

Μετά από όλα αυτά – τα ελάχιστα, μπροστά σε αυτά που έχουν – σας ρωτάω φίλες και φίλοι : είχε άδικο ο Καζαντζάκης με εκείνο το ανεπανάληπτο παπαδολόϊ που θυμίζει πολύ το σκυλολόϊ;

Κώστας Χαρδαβέλλας
k.chardavellas@pyles.tv

Υ.Γ. Δεν είμαι άθεος, ούτε εναντίον της θρησκείας, το ξαναείπα. Αλλά διαπιστευτήρια για την πίστη μου και την σχέση μου με Τον Θεό, δεν οφείλω σε κανέναν. Ας συνεχίσουν όσο θέλουν να με αποκαλούν "άθεο". Δεν πρόκειται αυτό να με σταματήσει από το να είμαι εχθρός του παπά – υποκριτή, του παπά- φαταούλα και του παπά – λαμόγιου. 'Ετσι κι αλλιώς, κάποια στιγμή θα κριθούμε όλοι από Τον Μοναδικό Κριτή...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 28, 2010, 05:16:57 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

• Administrator
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
Απ: Το "παπαδολόι" και πόσο δίκιο είχε ο Καζαντζάκης...
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 28, 2010, 05:14:12 »
Ολοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ πρέπει να απολυθούν.

Και αν δεν συμβεί άμεσα, ως ηθικό και νόμιμο, ΣΙΓΟΥΡΑ θα διεκδικηθεί με δικαστικούς αγώνες.

Ο Αφυπνισμένος ή καλύτερα Αναγεννημένος ‘Ελληνας δεν θα δεχτεί πλέον την χούντα της χριστιανικής απάτης. 

Σύντομα ο Ελληνικός λαός θα επαναστατήσει, για να φέρει την Δικαιοσύνη και την Ελευθερία, πίσω στην χώρα του Ελληνικού Πνεύματος.

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 28, 2010, 05:17:57 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/