"...Ο Θεός κάνει ορατή την θέλησή Του στους ανθρώπους μέσω γεγονότων. Αυτά αποτελούν ένα δυσνόητο κείμενο γραμμένο σε μια μυστηριώδη γλώσσα.
Οι άνθρωποι τα ερμηνεύουν αμέσως με βιασύνη, με λάθη, παραλείψεις και παρανοήσεις.
Διακρίνουμε μόνον ένα πολύ μικρό μέρος της καμπύλης του μεγάλου κύκλου! Ελάχιστες διάνοιες κατανοούν τη Θεϊκή γλώσσα. Οι πλέον οξύνοες, οι πλέον ήρεμοι, οι πιο εμβριθείς, αποκρυπτογραφούν αργά αυτά τα ιερογλυφικά και όταν φθάσουν στο τέλος του κειμένου ίσως η ανάγκη να έχει προ πολλού περάσει.
Θα υπάρχουν τουλάχιστον είκοσι ερμηνείες τοιχοκολλημένες σε μια δημόσια πλατεία και βέβαια, οι περισσότερο λανθασμένες απο αυτές, θα είναι και οι πλέον αποδεκτές και περισσότερο δημοφιλείς.
Απο κάθε τέτοια μετάφραση δημιουργείται μια μεγάλη ομάδα και απο κάθε παρανόηση μια μικρότερη.
Κάθε μεγάλη ομάδα πιστεύει ή προσποιείται ότι κατέχει το μόνον αυθεντικό κείμενο, ενώ κάθε μικρότερη ομάδα πιστεύει ή προσποιείται ότι μόνον αυτή κατέχει το φως.
Επιπλέον, οι μικρές ομάδες είναι τυφλοί άνθρωποι που όμως σκοπεύουν ευθεία. Όποτε παρατηρείται έλλειψη λογικής στους ανθρώπους που υπεραμύνονται του δικαίου, τα λάθη μεταμορφώνονται σε άριστα βέλη που χτυπούν με μεγάλη ευστοχία και με όλη τη μεγάλη ισχύ που προέρχεται απο τον λανθασμένο λογισμό.
Αυτό, όπως ακριβώς ένα αδύνατο σημείο σε μια πανοπλία, σε κάνει τρωτό.
Συνεπώς, πολλές φορές θα στερούμαστε των απαραίτητων εφοδίων για να πολεμήσουμε το ανθρώπινο σφάλμα. Ο Ανταίος αντιστάθηκε πολύ χρόνο στον Ηρακλή, ενώ τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας ξεπηδούσαν τόσο συχνά όσο περισσότερο κόβονταν.
Είναι άτοπο να θεωρούμε ότι το Σφάλμα, τραυματισμένο, σφαδάζει απο τους πόνους και πεθαίνει στα πόδια αυτών που το λάτρεψαν.
Η Αλήθεια κατακτά αργά. Υπάρχει μια τρομερή ζωτική δύναμη στο Σφάλμα. Η Αλήθεια, τις περισσότερες φορές, περνάει απαρατήρητη απο τις μάζες.
Εάν ένα σφάλμα ηττηθεί για λίγο καιρό, ορθώνεται αμέσως και μάλιστα περισσότερο ζωντανό απο ποτέ.
Δεν πεθαίνει ούτε και όταν οι επινοητές του αποβιώσουν, ενώ τα πιο ηλίθια και πλέον παράλογα λάθη είναι αυτά με τη μεγαλύτερη μακροβιότητα...."
********************************************
Απο το βιβλίο "Αρχές και Φιλοσοφία των Ελευθεροτεκτόνων του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου", εκδ. Τετρακτύς
Ι. ΜΑΘΗΤΗΣ
Ο Κανόνας των Δώδεκα ιντσών και η κοινή Σφύρα
(σ. 36)