Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Διοτίμα

Σελίδες: [1]
1
Όταν βλέπεις έναν ανεμιστήρα σε λειτουργία, νοιώθεις μεν τον αέρα που σου στέλνει με το γύρισμα των φτερών του, αλλά την ίδια την κίνηση δεν την βλέπεις, διότι ξεπερνά σε ταχύτητα την ικανότητα του ματιού σου να διακρίνει.
Παρ' ότι δεν βλέπεις λοιπόν, τί προκαλεί την κίνηση του αέρα, γνωρίζεις ότι όταν διακόψεις τη λειτουργία του ανεμιστήρα, τα φτερά του όντας στάσιμα θα είναι απόλυτα ορατά.

Αν εσύ, ψάχνεις άλλες αιτίες πίσω από τα φαινόμενα, δεν αναιρεί το γεγονός ότι τα φαινόμενα υπάρχουν.
Σε βοήθησα μήπως;

2
Δεν έχει??

Όλα αυτά τα επαναλαμβανόμενα ερωτήματα τα θέτεις για να καταδείξεις ότι η έννοια της δικαιοσύνης κατά την γνώμη σου είναι ένα απλό λογικό συμπέρασμα φίλτατε φράτερ ?

3
Η πρόταση "όπως στρώνω, κοιμάμαι" σε όποιο πρόσωπο κι αν διατυπώνεται, δεν εμπεριέχει κρίση, αλλά δήλωση, για να μην πω "απειλή".  ;D

Τα υπόλοιπα είναι απλά... συνεπακόλουθα.

Ο παγκόσμιος νόμος δε δηλώνει τίποτε περισσότερο από το ότι κάθε τι έχει αντίκτυπο...

4
Αν βολεύει καλύτερα, πάρ' το αλλιώς:

Γλέντι είναι κάθε τι που κάνουμε στη ζωή μας.
Διαφορετικά υπάρχει πρόβλημα...

5
Ναι, ε;

Εγώ πάλι πιστεύω ότι τη ζωή την έχουμε για να την γλεντήσουμε και μόνο.

Πρόβλημα υπάρχει μόνον ως προς εκείνους οι οποίοι γλεντούν εις βάρος άλλων.
Πέραν τούτου, στο "γλέντι" δε χωρούν ηθικολογίες και δεν κατανοώ γιατί πρέπει να διογκώνουμε συνεχώς τον κρυφο-ενοχικό εαυτό που μας φορέσανε.

6
Άραγε ποιός δύναται να γνωρίζει τόσες παραμέτρους, ώστε να μπορεί να κρίνει τι είναι δίκαιο και τί άδικο?

Έχω παρατηρήσει ότι τα μεγαλύτερα "γαϊδούρια" της κοινωνίας (και συγγνώμη που βρίζω τα κακόμοιρα τα ζώα), παραπονούνται για την κακή τους τύχη και την αδικία που κυριαρχεί στη ζωή τους, διότι δεν εννοούν να αντιληφθούν, ότι όπως έστρωσαν, κοιμούνται...

7
Μήπως μπερδεύουμε τον ηδονισμό με το σαδισμό;;  ???

8
Έχει αποπειραθεί κάποιος ν' ακούσει τη φωνή της σιγής?

Κι αν ναι, πώς του φάνηκε;
Είχε την αίσθηση ότι πάλευε τους "δαιμόνους" του, όπως περιγράφηκε πιο πριν??

9
Συγχαρητήρια και καλή δύναμη!

10
Χμμμ... βιώνω κάτι αντίστοιχο!!

Η διαφορά είναι ότι εγώ αυτή τη δήλωση την έκανα αρκετά μικρή.
Κάτι "μου έλεγε" ότι δε θα κάνω οικογένεια.

Τότε, σε παιδική ηλικία είχα κάποιες φοβίες, οι οποίες έχουν σχεδόν ξεπεραστεί μεγαλώνοντας και συνειδητοποιώντας τον εαυτό μου, αλλά είχα και φοβερή διαύγεια στην εσωτερική μου επικοινωνία, την οποία ανέκτησα μετά την ωρίμανσή μου.
Επίσης διαφορά είναι ότι εγώ δεν το επιδιώκω πλέον.
Έχω τελείως άλλες προτεραιότητες.

11
Αγαπητέ Κανένας, αυτό εννοούσα. :)

12
Θεωρώ ότι έχει να κάνει με τις φυλετικές συνήθειες και τα κληρονομικά γνωρίσματα.
(μήπως χρησιμοποιούμε ίδιες λέξεις με άλλο νόημα;  ::))

13
Αγαπητή try,

η στάση του σώματος στον διαλογισμό, που χρησιμοποιούμε στο Amorc, είναι αυτή που περιέγραψε ο Κανένας, δηλαδή καθισμένοι σε μία καρέκλα με τα χέρια μας στους μηρούς ή στα γόνατα, και όρθια την σπονδυλική στήλη, για να ρέει καλύτερα η ενέργεια.


Νομίζω ότι αυτή είναι και η ιδανικότερη στάση γενικά για ανθρώπους σε "δυτικού τύπου" κοινωνίες.

14
Αλχημεία / Απ: Ορολογία και επεξηγήσεις
« στις: Φεβρουαρίου 09, 2007, 02:57:36 »
Για το "Caput Mortuum":

http://en.wikipedia.org/wiki/Caput_Mortuum

Το Caput Mortuum είναι ένας λατινικός όρος που σημαίνει το «κεφάλι του θανάτου». Στην αλχημεία, δηλώνει μια άχρηστη ουσία που προέκυψε από μια χημική λειτουργία όπως η εξάχνωση. Οι αλχημιστές αντιπροσώπευσαν αυτό το υπόλειμμα με ένα τυποποιημένο ανθρώπινο κρανίο, το κεφάλι ενός κυριολεκτικού θανάτου. Στην τρέχουσα περιορισμένη χρήση του, το mortuum caput αντιπροσωπεύει την πτώση και την εντροπία. Το mortuum Caput (επίσης συλλαβισμένο caput mortum ή caput mortem) είναι το όνομα που δίνεται σε μια πορφυρή ποικιλία της χρωστικής ουσίας οξειδίων σιδήρου, ένα «γήινο χρώμα». Χρησιμοποιείται στα ελαιοχρώματα και τις χρωστικές ουσίες εγγράφου. Το όνομα για αυτήν την χρωστική ουσία μπορεί να είχε προέλθει από την αλχημική χρήση, δεδομένου ότι το οξείδιο σιδήρου (σκουριά) είναι το άχρηστο υπόλειμμα οξείδωσης. Είναι το όνομα ενός χρώματος browish που έγινε αρχικά από τα περιβλήματα των μουμιών. Ήταν το δημοφιλέστερο στο 1600s. Διακόπηκε ξαφνικά στις αρχές του 19ου αιώνα όταν η σύνθεσή της έγινε γενικά γνωστή στους καλλιτέχνες [το εγχειρίδιο του καλλιτέχνη, σελ. 52]. Ένας colorman του Λονδίνου που υποστηρίζεται ότι θα μπορούσε να ικανοποιήσει τα αιτήματα των πελατών του για είκοσι έτη από μια αιγυπτιακή μούμια [η χημεία των χρωμάτων και της ζωγραφικής, σελ. 236]. Τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει με το θειικό άλας και τις ακαθαρσίες σιδήρου που λαμβάνονται από τα υπολείμματα της απόσταξης του piritosi scisti στην επεξεργασία του θειικού οξέος. Το χρώμα χρωμάτων είναι γνωστό επίσης ως Colcothar, μούμια καφετιά, μούμια, αιγυπτιακός καφετής, και από τους συνδυασμούς όπως τη βιολέτα Caput Mortem.

Σελίδες: [1]